Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Maucan Blogi Vuosi 2009

En ole koskaan aikaisemmin mitään varsinaista blogia pitänyt, enkä päiväkirjaakaan.
Ajattelin kuitenkin, että voisihan sitä omista soitto jutuista ja bändin edesottamuksista
noin niin kuin kokeilumielessä kirjoitella.

Viime vuodesta lienee syytä luoda jonkinlainen katsaus, ennen siirtymistä uuteen vuosikymmeneen. Tällaisissa merkeissä minun viime vuosi meni katsellessani elämääni musiikin ja musiikkiani elämäni kautta:

Tammi-helmikuu 2009
Tammikuussa löysin netistä Yhdysvaltalaisen musiikki yhteisön, joka löytyy osoitteesta SoundClick.com Olin tehnyt kappaleita edellisen kesän ja syksyn aikana ja olin ladannut niitä suomalaisen musiikki yhteisön Mikseri.net sivustoille. Niitä innokkaimmat Mikseri käyttäjät kävivät kyllä kuuntelemassa, mutta melko harvakseltaan. Muutamia kommentteja, positiivisiakin, tuli. SoundClick sivustoilla vastaanotto oli sitäkin parempi, joskin käyttäjä määrätkin ovat ainakin sata- ellei peräti tuhatkertaiset verrattuna Mikseri.net:in käyttäjä määriin. Treenikämpällä kulutettiin paljon aikaa Zimbali bändin kanssa ja treenattiin helmikuun keikkaa varten, joka osuikin sopivasti helmikuun alkuun. Bändi treenien lomassa työskentelin kotona omassa Silent sky projektissani jo uusien biisien parissa. Bändin soitto kuulosti eheältä kokonaisuudelta ja omassa projektissani puunasin ja hieroin loputtomia yksityiskohtia, kunnes kappaleet alkoivat kuulostaa siltä, mitä olin ajatellutkin.

Maalis-huhtikuu 2009
Rumpalimme ilmoitti, että olisi toinenkin keikka tälle vuodelle tiedossa, joskin vasta heinäkuussa eli olisi ainakin aikaa treenata. Treenejä pidettiinkin tiivistyneeseen tahtiin. Otettiin ohjelmistoon ihan uusia kappaleita ja pienellä treenaamisella saatiin valtavasti aikaan. Biisejä oli ilo soitella, kun mitään erityistä hiomista ei tarvittu, joka on myös osoitus pitkään jatkuneesta yhteistyöstä koko bändin kesken. Oikeastaan ainut mitä tarvitsi sanoa oli: Yy, Kaa, Koo, Nee ja kaikki sen jälkeen sujui ihan itsestään. Treenit sujuivat hyvässä ja inspiroituneessa hengessä. Kotioloissa värkkäilin kotistudioni parissa uusia biisejä. Riittävän mietiskelyn ansiosta sain biisien rungot kahteen kappaleeseen tehtyä studiolaitteelleni lähes ennätysajassa. Pääsiäisen jälkeen projektini kaksi uunituoretta kappaletta ladattiin sekä Mikseri.net, että SoundClick.com:iin.

Touko-kesäkuu 2009
Harjoitukset jatkuivat treenikämpällä rumpalimme tyttären häitä varten, jotka olivat vasta heinäkuussa, mutta johon kovasti satsattiin ja saatiinkin kokoon yli kahden tunnin edestä soitettavaa. Biisilista eli jonkin verran, koska soitettavaa oli loppujen lopuksi enemmän kuin mukaan mahtui ja näin jouduttiin harrastamaan pientä karsintaa siitä, mitkä biisit esitetään ja mitkä jätetään säästöön mahdollista encorea varten. Lopputulokseen olimme kaikki kuitenkin tyytyväisiä. Kesäkuun ehdottomia kohokohtia oli sulhasen saapuminen meidän treenikämpälle treenaamaan laulua, jonka hän esittäisi, hääiltana vaimolleen bändin säestyksellä. Tästä tapauksesta tiesivät etukäteen ainoastaan sulhanen, bestman ja bändi. Treenit menivät sulhasen kohdalta hyvin ja laulu kuulosti hienolta. Oma soittoprojektini oli kevään ja alkukesän huilaamassa. Perustin kuitenkin Silent sky projektille omat sivut Facebookiin, tarjoten näin facebook kavereilleni ja faniksi liittyneille mahdollisuuden käydä tutustumassa tekemiini kappaleisiin.

Heinä-elokuu 2009
Kesällä oli aikaa myös huilailuun. Ennen keikkaa pidettiin lyhyet palauttavat harjoitukset ja sen jälkeen täysi viikko lomaa ennen esiintymistä. Kauniiseen kartanoympäristöön järjestetty tilaisuus Espoossa loi mukavat puitteet myös esiintymiselle. Hääkeikka meni erinomaisesti. Harvoin on keikan jälkeen ollut sellaista ylivireyttä eli ”täpinää”, johtuen siitä, että jokainen meistä soittajista tiesi, että me ei oltu hyviä vaan loistavia. Bändi oli ansainnut pienen kesälomansa. Vietin syntymäpäiviä elokuun alussa ja sain lahjaksi sähkökitaran. Tämä tuli niin puun takaa, että olin pudota perseelleni ja taisin pudotakin. Oli taas aika herätellä soittoprojektini ja ruveta työstämään jotakin uutta. Inspiraatiota ei tarvinnut hakea. Uudesta kitarasta sitä löytyi ihan omasta takaa.

Syys-lokakuu 2009
Zimbali bändi kokoontui jälleen treenien merkeissä. Toinen kitaristimme oli saanut perheen lisäystä syyskuun alussa, joten asiaan kuului, että hän viettää kunnon isyysloman ja bändi treenaili näin ollen triona eli kolmisin, ilman toista kitaraa. Toisen kitaran puuttumisen kyllä huomasi soitossamme, mutta täytyi vaan sopeutua tilanteeseen. Lisäksi toisen kitaran puuttuminen antoi mahdollisuuden akustisten treenien pitämiseen ja muutaman uuden biisinkin opetteluun. Lokakuussa sain ”pitkäaikaiseen hoitoon” laitteen, joka kantoi nimeä Boss GT-8 guitar effects processor eli suomeksi ”multipaavo”. Laitteesta löytyi vaikka minkälaista kitara soundia. Sen myötä alkoi opettelu, joka jatkuu edelleen. Etsin soundeja ja soittelin kitarataustoja GT-8:lla, joita myös äänitin todetakseni vain, että ei kuulostanut hyvältä ja taas palattiin lähtöruutuun. Puuduttavaa.

Marras-joulukuu 2009
Sikainfluenssakaan ei pitänyt meitä poissa treenikämpältä. Koska kukaan bändinjätkistä ei sitä ollut saanut, niin sunnuntai treenit jatkuivat normaalisti. Marraskuussa äänitimme bändin livesoittoa treenikämpällä omaan käyttöön ja olimme kuulemaamme kohtuullisen tyytyväisiä. Soittelimme yhä triona, toisen kitaristi viettäessä edelleen ansaittua lomaa. Joulukuussa treenattiin bändin kanssa muutaman kerran ja kaikki olivat jälleen mukana. Oli hienoa taas fiilistellä tuttuja biisejä. Vaikka lomaa pitänyt kitaristi väitti taitojensa olevan ruosteessa, niin ei sitä siinä soittaessa huomannut. Bändi oli joululomansa ansainnut. Omassa Silent sky projektissani etenin jälleen kahden biisin kuukausi vauhtia ja olin jo päättänyt, että saavat luvan olla viimeiset kappaleet tälle vuodelle. Olen joka tapauksessa alkanut taas tehdä biisejä. SoundClick tilasto kertoi vuoden vaihteessa, että Silent sky kappaleita oli SoundClick sivustoilla kuunneltu vuoden 2009 aikana 7973 kertaa, joka oli mielestäni aika häkellyttävä määrä. Kiitos siitä kuuluu kuuntelijoille.

Summa summarum
Jos vuotta 2009 miettii Zimbali bändin perspektiivistä, niin olihan se lopulta hieno ja positiivinen. Silent sky projektissani olin aktiivinen ja tuottelias. Elämässä on kuitenkin onneksi muutakin kuin musiikkia:

Mutta niistä en täällä huutele.

Ok, 2009 on nyt nähty – katseet suunnattu vuoteen 2010!

Kirjoitettu Friday 01.01.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: