Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Ai kapula

Alkaa olla työn alla liian monta biisiä. Siksi pitää alkaa ihan listata mitä on tekemässä, jotta ei pääse unohtumaan. Eli ei onneksi ole iskenyt writer's block, tarvitsee vain hetkeksi istahtaa keyboardin äärelle sopivassa mielentilassa, vaikka elokuvan katsomisen jälkeen ja johan alkaa luovuus virrata. Ongelmiahan tästä syntyy, iskee aikapula. Varsinkin nyt kun joulu lähestyy ja pitäisi joulu-dvd saada kasatuksi, muut lahjat hankittua ja pikkujouluja saada juhlittua. Onneksi en ole perheellinen, niin on pelkkää aikaa musiikkiharrastukselle. Eri asia sitten on, onko siihen panostamisessa sitten mitään järkeä...

Come: Pääprojektille on ollut jo reilun kuukauden ajan työn alla tämä kipale, "perinteinen" uuden vuoden biisi, new age-tunnelmissa. Sanoitukseen meni tuo kuukausi, sävel syntyi, niin kuin useimmin, muutamassa päivässä. Sovituskin alkaa olla kasassa, yksityiskohtia pitää vielä hioa. Ongelmana on tuo laulupuoli. Kappale vaatisi mieslaulajan, mutta vanhan teknologian mies-vocaloid kuulostaa aivan liian karkealta... toivottavasti pukki toisi Big Alin... lieneekö sekään sitten riittävän tasokas... tarkoitus olisi saada kappale mikseriin uudeksi vuodeksi, todennäköisesti instrumentaaliversio jo ennen joulua.

A Game of Chess: Toinen pääprojektin suht. valmis kappale kulkee toistaiseksi vielä työnimellä, balladi elämän logiikan pettämisestä tai jotain sen suuntaista :-) Sanoitus vielä vähän kesken, tällä kertaa syntyy sekä englannin että suomenkielinen versio samanaikaisesti, mielenkiintoinen kokeilu. Sovituksessa ongelmia aiheuttanee pianosoundin venytys hitaampaan tempoon. Valmistumisella ei ole suurta kiirettä. Melodia on ehkä turhan synkkä, mutta juuri tuo lauluun sopiva pianosoundi tuo tarvittavaa koskettavuutta. "what do I get for a sacrifice/will my life ever be the worth of its price?"

We Danced: tuore tanssibiisi ehkä johonkin Kylie Minogue suuntaan kehitettävissä. No, koossa on vasta pätkä kertosäkeen melodiaa eikä sanoitusta joten tästä ei toistaiseksi tämän enempään.

The Dirtiest Funk in the World: tämä on uusin idea Not Prince-projektille, kappaleen nimi kuulostaa niin hyvältä että pakko kehittää jotain, kertosäe alkaa olla valmista. Pitäisi vielä keksiä että mihin suuntaan kehittää tuota "likaisuutta", näyttäisi siltä että johonkin meta-aiheeseen eli itse funkiin ja sen esittäjiin kohdistuvaa irvailua...

White Dwarf, I'm A Tree: nämä tulisivat Gates of Asylum-projektille, sanoitukset ovat loppusuoralla, sävellykset pahasti kesken. Tarkoitus olisi soittaa instrumentit analogisesti, toki koneella muokaten. Voi olla että aika ei riitä...

I Believe In Conspiracy: tämä on sitten vain pelkkä nimi-parodiaidea toistaiseksi, tässäkin sen verran hulluutta että kuuluu Gates of Asylum-projektille, jonkinlainen uskontunnustus salaliittoteoriat potenssin kymmenen, kirkkolaulua ja fuusiojatsia voisi olla osuvin sovitus :-)

Yellow Popmarine, Another Pop In Paradise: Popfinger-projektin seuraavat teokset. Harmillisesti nämä ovat jääneet kiireen takia taka-alalle, sanoitusideat muhivat yhä pääkopassa - sodasta popin ja muiden musiikkityylien välillä, sekä Aatamin, Eevan, Kainin popsahteluista.

Spirit of the Rocknroll: Tämä on sävellyksellisesti ja sanoituksellisesti valmis kappale, mutta sanoitus vaatisi tiivistämistä, koska nykyinen versio on 7-säkeistöinen ja kappaleesta tulisi yli 8 minuutin järkäle. Sovituskin pitäisi vetää uusiksi viimeisimmillä RealTracks-kitarasoundeilla. "One time at the sunday school/god gave me black guitar/said your mission is a harsh one/be a rock star".

Sadness Under Blue Sky: Tämäkin olisi kiva julkaista, vanha ja valmis kappale, joko pääprojektille tai Not Princelle, jos Not Princelle niin vaatisi ehkä vähän funkimman sovituksen.

Queen of the Night,Don't Fade Away: näitäkin pitäisi viimeistellä, nykysovitukset eivät täytä täysin julkaisukriteerejä "Ocean is blue/awaken from her sleep/journey to unknown/wide and so deep"

Indigo Skies: tämä latinosävyinen rakkauslaulu odottaa vain sitä että voisin omistaa sen rakastuneelle parille :-)

I Don't Want To Change: Tämä Frank Sinatralle sopiva laulu vaatisi riittävän mahtipontisen sovituksen jousineen. Suomenkieliset sanatkin ovat lähes valmiit (Tahdo muuttua en) joten jos jostain löytyisi Sinatra laulamaan. Ehkä odottelen myös mikseriä parempaa foorumia tämän julkaisemiseksi, en oikein tiedä, tämä on tietynlainen lempilapseni...

Constellation: sanoitus ja sävellys kesken, avaruudellinen ihmissuhdeballadi, rumpukomppi tekee tästä jotenkin erityisen "You were the constellation of my sky, I had imagined all of its stars, I had drawn the lines but the ink was not dry"

Programming is Fun Fun Fun: salsa Dr. Elvi'n projektille, alunperin laulu oli koostettu aiemman elokuvan repliikeistä, mutta se kokeilu ei täysin onnistunut, pääasiassa äänenlaadullisista syistä. Sanoitus vähän kesken ja sovitukseen voisi käyttää tuoreimpia RealDrums/RealTracks-instrumentteja."test cases always on the run/programming is fun fun fun"

Ollaan hiljaa: tämäkin balladi ansaitsisi pikaisen julkaisemisen, jospa siihen saisi sitten vierailevan laulajan... sanoitus ja sovitus vielä kesken "Ollaan hiljaa hetki kaksistaan ollaan vaan paikoillaan, on aikaa."

Mielen majakka: tämä jo 80-luvulla tehty kappale on suosikkini niiltä ajoilta, tämän balladin melodia on sen verran kaunis. Valitettavasti sanoitus ei ole aikaa kestänyt eli on aikalailla kömpelö.

On turvallista harrastaa: tämä kaksimielinen vanhus vaatisi varmaan oman projektinsa, sopisi kenties väestönsuojelukampanjan tunnuslauluksi :-)

Eli jos nämä saisi hoidettua alta pois niin sitten voisi keskittyä taas uusien teosten tekoon, tai vaikka opettelisi itse laulamaan ja soittamaan. Tai tekisi videoita näihin. Ai niin, pitäisi myös opiskella miksaamisen saloja. No, katsotaan tilannetta uudemman kerran ensi kesän korvilla. Be Seeing You.

Kirjoitettu Tuesday 24.11.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: