Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Koska on hieman tylsää, päätin huvin päiten tehdä tällaisen pienen säveltäjän päiväkirjan hänen tehdessä omaa biisiään. Tämän tulevan kappaleen vaihenimi nyt näkyy tuossa otsikossa, inspiraation kappaleeseen sain Suomen kauniista, synkästä metsämaisemasta ja Finntrollin Aldhisslasta. Elikkä kappaleen aiheena on pahaa aavistamaton kulkija, joka matkaa Lapin kylmissä ja synkissä metsissä, koittaen löytää kotiin. Hän ei vaan tiedä, että hänen jokaista liikettään seurataan...

Kappale tulee folk metallia, sanoja en ole kauheasti ehtinyt väsäillä, sillä ne eivät ole mielestäni kaikkein vahvin puoleni. Tästä alkaa daiari:

14. syyskuuta 2009

En aloittanut kappaletta tänään, mutta päätin lähteä tästä liikkeelle, onhan se helpompaa, kuin yrittää pähkäillä sitä eksaktia päivämäärää. Kumminkin, koska sävellän syntikalla (joo, lähinnä Grand Piano-padilla), en keskity vielä, miltä joku soitin kuulostaisi siinä kohtaa. Olen koittanut silti hahmotella, miltä joku saattaisi kuulostaa. Intron tehtyäni tutusta ja turvallisesta F#m-A-D-E kombinaatiosta (mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö mukana olisi vitossointuja jne.), päätin jatkaa aika kevyestä ja hyisestä introsta suoraan ensimmäiseen verseen, jossa sama intro toistuu metallimusiikkina. Intro soi näin alkuvaiheilla aika monta kertaa, joten keskivaiheilla en sitä ota mukaan, säästettäköön loppuun taas tuomaan jotain tuttua. Melodia introssa on aika iloinen, vaikka sanoma onkin synkkä.

Päätin myös kokeilla vähän rajojani tässä kipaleessa ja käyttää mahdollisimman outoja yhdisteitä ja mahdollisimman paljon eri sävelasteikkoja. Siispä laskin seuraavaan kohtaan F#-mollin F-molliksi ja sen parina käytin Eb-mollia, luoden suhteellisen synkän ja epätoivoisen yhtälön. Käytin myös melkein heti perään pientä Am-F#m-pohjaista, aika ilkikurisen kuuloista kohtaa, jossa melodia kulkee aina jokaisen puoliaskeleen kautta. Eli kun melodia alkaa A:sta, seuraavaksi Bb, B, C jne. Ja ihan hauskalta se kuulosti.

Pakkohan mukaan oli ottaa pientä paussikitararämpyttelyä, ja sain sen vahingossa kuulostamaan aivan Finntrollin (onko yllättävää, höö) Födosaganin akustiselta kohdalta. Onneksi huomasin sen ajoissa, ja muokkasin sitä hieman tunnistamattomammaksi. Tämä akustinen rämpytys (koostuen neljästä soinnusta) toistetaan kaksi kertaa ja sitten sama with metal. Lopputuloksena aika sellainen... kaihoisa atmosfääri.

Ai perhana! Pitäähän tähän kappaleeseen lisätä jokin sellainen kuoro/puhdaslaulu-kohta! No, teetin sellainen Am-Fm-F#m-Ebm -yhdistelmästä. Ajattelin tässä vaiheessa jotain sen tyyppistä (lyriikoidenkin puolesta), että se suurin paha lähtisi myöskin jahtaamaan tätä onnetonta kulkijaa.
Kuoro-osuuden päätyttyä voisi kai toistaa jotain jo aikaisemmin tehtyä, ja sitten siirtyä säveltelemään seuraavia osia.

Jotenkin kappale tässä vaiheessa (pelkällä pianolla siis) kuulostaa joltakin Vuorenpeikkojen tanssi/Erklöning/Aldhissa yhdisteeltä :D. Voisi kyllä laittaa pari raskaampaakin kohtaa.

Matka on vasta alkanut...

Kirjoitettu Monday 14.09.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: