Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Twee

Herranjumala, melkein vuosi edellisestä kirjoituksesta. Kirjoittelen tosin epäsäännöllisesti nykyään myös bloggeriin.

Olen tehnyt viime aikoina jonkun verran uusia kappaleita - neljä tai viisi on tällä hetkellä jo jonkinlaisessa vaiheessa. Kuulokkeissani on viipyillyt viime aikoina enemmän indietä (erityisesti Belle And Sebastiania ja the Smithsiä), josta olen poiminut reippaamminkin vaikutteita, + halun tehdä omia tekstejä ja nauhoittaa omat vokaalit kappaleisiin. Suhtaudun mahdollisesti aika lailla ylikriittisesti omaan osaamiseeni sillä rintamalla, mutta nuo muutamat tekstit ovat olleet ihan tyydyttäviä, ainakin toistaiseksi. Sanoituksissa en ole hakenut juuri mitään isompaa merkitystä - mutta toisaalta olen vältellyt ihan tyhjänpäiväisten tekstien tekoa - edellä mainitut artistit ovat olleet erityisen tarkkailun alla ja inspiraation lähteinä. Musiikkini tyyli onkin tuosta muuttunut sitten ainakin jossain määrin ja alkaa enimmäkseen olemaan kai downtempon ja indien (tai tween, ihana sana) sekoitusta. Paksuja, orgaanisia soundeja, yksinkertaisia juttuja. Kauniita asioita. Vieläkin yhtä soundivetoista kuin aiemminkin, mutta nyt vähän sisällöllisempänä. Olen jossain määrin päässyt yli myös viime vuonna vaivanneesta Moby-taudistani - eli kaikki kappaleet eivät nyt kuulosta enää toistensa c- tai jatko-osilta. Toivottavasti ainakaan.

Laitteistopäivitys oli tervetullut juttu - Micron-synasta on ollut paljon apua ja äänityksetkin ovat sujuneet ongelmitta. Monitorit saan lopulta käyttöön lähitulevaisuudessa, samoin kuin levysoittimenkin Bonobo-henkiseen sämpläilyyn. Jos tuon akustisen kitaran saisin vielä otettua käyttöön, voisin olla jo tyytyväinen - toisaalta myös basson hankkiminen kiinnostaisi jossain määrin. En vieläkään osaa soittaa mitään, Micronillakin se on semmoista muutamien sointujen vaihtelua tai yksinkertaisia riffinpätkiä. Kokeilemalla kuitenkin mennään. Itselleni mieluisin tilanne musiikinteon saralla olisi se, että osaisin soittaa vähän mitä tahansa - ei sen väliä jos ei sitten mitään oikein kunnolla.

Laitteiston muutoksen jälkeen workflow'n kehitys on ollut erinomaisen mukava juttu. Olen pyrkinyt tekemään kappaleita jo vähän enemmän pieniä pätkiä soittamalla - vaikka tämä ei kumoakaan edellisen kappaleen väittämää, on se silti paljon kivempaa kuin raahailla hiirellä paikoilleen niitä midikiipparin hätäisesti soitettuja kahden sävelen melodioita. Varsinaiseen miksausruljanssiin pääsen kunnolla joskus keväällä, ja silloin voisinkin saada jo uudenlaisen sloukkarituotoksen ulos, Audionceen (vinkvink).

Kivaa,

J.

Kirjoitettu Friday 25.01.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: