Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Alasin & Sortokausi Live @ StreetBar

29.2.2008 StreetBar 95 w/ Sortokausi

Karkauspäivä vuonna 2008. Edellisestä keikastamme oli ehtinyt kulua vain viikko ja uutta pukkaa. Tässähän ollaan melkein jo kiertueella, varsinkin kun viikontakainen keikka oli toisella paikkakunnalla. Seuraksemme StreetBar 95:seen saimme Sortokauden ja mukavassa maistissa olleen keikkajärjestäjän.
Allekirjoittanut ei kamojen roudaamiseen osallistunut työvuorojen vuoksi, mutta suht kivuttomasti poijjaat hommasta ilmeisesti selvisivät, tuntien Tetris-pelisessiot eivät ole siis menneet aivan hukkaan. Saavuttuani pelipaikalle Sortokausi jo odotteli omien kamojensa kanssa eikä aikaakaan kun muu meidän poppoostamme ilmaantui.
StreetBar 95:sen lava oli mielenkiintoinen ratkaisu, lähinnä kolmion mallisella muodollaan. Eikä sen koossakaan kyllä hirveästi hurraamista ollut. Mutta toistemme kainalossa soittaminen vain luo tunnelmaa. Kamat saadaan suht nopeasti kasaan ja soundcheckit saadaan käyntiin. Paikan pääjehu käy aika ajoin kehottamassa Villeä soittamaan rumpujaan hiljempaa. Mitäs lyömäsoittimia ne sellaiset on, joita ei saa lyödä?
Sortokausi korkkaisi illan livetarjonnan ja aikaa odotteluun jäi jälleen runsaasti. Ei muutakuin hyödyntämään kahta olutlipuketta ja pelaamaan biljardia kanta-asiakkaiden kanssa. Väkeä valuu sisälle pikku hiljaa ja useimmat kutsun saaneet kaveritkin löytävät tiensä paikalle. Yleisöä on siis paikan kokoon nähden ihan mukavasti.
Sortokausi esitteli meille reilun puolen tunnin verran suomenkielistä kuolonmetalliaan. Hyvin pojat vetivät, vaikka laulusta ei saanut juurikaan selvää. Genrensäkin puolesta pojat olivat ehkä hippusen väärässä paikassa, heidän thrash/grind-metallinsa ei oikein ole sellaista jota voisi tuosta vaan lähteä lähiöpubeihin soittamaan, alan festareille pojat sopisivat kuin nyrkki silmään. Mutta kuten sanottua, hyvin soitto kulki ja sävellyspuoli oli kohdillaan.
Meidän vuoromme saapui hyvin pian ja ilmoille kajahti vanha tuttu Benny Hill intromme. Keikkamme koostui tänään kahdesta setistä, lyhyehkön kahvi-pulla-tupakka-tauon katkaistessa soiton hetkeksi. Ensimmäistä kertaa keikallamme kokeilin myös soittaa korvatulpat päässä, lähinnä koska jouduin seisomaan kiinni Villen symbaaleissa. Lavasoundit toimivat yllättävän hyvin ja soitto kulki. Ensimmäinen setti meni hieman räpeltäen mutta toinen setti sujuikin jo moitteettomasti. Olimme mahduttaneet settiin taas liudan lainakappaleita ja niille suurempi määrä yleisöä lämpenikin mukavasti. Ensimmäistä kertaa yleisössäkin tapahtui jonkinlaista liikettä ja tanssilattialla olikin aina vähintään pari ihmistä joraamassa, jopa meidän omien kappaleidemme aikana. Tässähän tuntee itsensä jo rokkariksi! Siinä vaiheessa tunnelma taisi kohota huippuunsa, kun tanssilattialla nähtiin päälläseisontaa. Moshpitit eivät ole enää mitään tuon jälkeen.
Neljäntoista kappaleen jälkeen oli aika pakata kimpsut ja kampsut. Roudaustamme siivitti hetken aikaa pyörinyt karaoke ja saimmekin nauttia mm. kyseenalaisesta Iron Maidenin Wasted Years versioinnista. Kaunista.
Kello kahdelta yöllä, kun pitäisi roudata rummut, kahdet kitarakamat ja bassokamat yhdellä henkilöautolla takaisin treenikämpälle, sitä kovasti kaipailee sitä keikkapakua. Eikä asiaa auttanut koko illan jaloissamme pyörinyt varsin humalainen naikkonen, joka vielä baarin sulkeuduttua pyöri pihalla yrittäen kavuta autoomme. Nämäkö nyt on niitä bändäreitä?
Kaikenkaikkiaan keikka oli tähän mennessä parhain vetämämme ja yleisökin oli oikeasti mukana. Suunta on siis oikea, lisää keikkoja vaan alle ja nimeä tunnetuksi, kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee. Kiitokset vielä kaikille keikalla olleille!

SETTILISTA:
Taival
Valtias
Rajaton Rakkaus (Niskalaukaus cover)
Ahdas
Lapsuudenkoti
Valkea verho
Teon Teoriaa (Mokoma cover)
---"väliaika"---
Yössä
Sähkömeri
20. huhtikuuta
Discoinferno (CMX cover)
Vieraalle rannalle
Valtakunta (Kotiteollisuus cover)
Muistojen kuvat

Kirjoitettu Saturday 01.03.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: