Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kuntoleiri - johdanto

June twenty-ninth. I gotta get in shape. Too much sitting has ruined my body. Too much abuse has gone on for too long. From now on there will be 50 pushups each morning, 50 pullups. There will be no more pills, no more bad food, no more destroyers of my body. From now on will be total organization. Every muscle must be tight.

Taustaa:

Urheilua tuli harrastettua enemmänkin vielä ennen yläasteen loppumista, joten pohjakuntoni on aina ollut vähintään siedettävällä tasolla, vaikka liikuntaharrastukset väistämättä jäivätkin musiikin ja muun sekalaisen kulttuurin jalkoihin. Lukion loppupuolella aloin jälleen pitää huolta kunnostani lenkkeilyllä ja voimaharjoittelulla. Tavoitteinani ovat alusta alkaen olleet "hyvä maratonkunto" ja 75:n kilon lihasmassan kasvattamisella saavutettu paino (lue: lihottaminen ei käy päinsä). Aktiivisen liikkumisen uudelleen aloitettuani lähtötilanteestani sanonee kaiken olennaisen se, että hengästyin ensimmäisellä lenkilläni normaalinopeudessa jo kahden kilometrin kohdalla, enkä painanut kuin 55 kiloa. Siitä on nyt kulunut vajaat kolme vuotta.

Oikeanpuoleinen polveni reistaili noin puolen vuoden ajan, mikä esti lenkkeilyn lähes täydellisesti, ja on alkanut tuntua jälleen juoksukuntoiselta vasta viimeisen kuukauden aikana. Myöskään voimaharjoittelu ei ollut erityisen aktiivista tänä aikana, vaikka siihen helpommin kykeninkin.

Olin myös perinteisen flunssan, poskiontelontulehduksen ja yleisen kuumeilun johdosta vuoteenomana noin kahden viikon ajan noin kaksi viikkoa sitten. Sairastin tottumuksiini nähden poikkeuksellisen antaumuksellisesti, ja painoni putosi pysyvästi vajaalla neljällä kilolla.

Nyt on mielestäni aika palata takaisin normaaliin harjoittelurutiiniin.

Olennaiset luvut:

Pituus: 190cm
Paino: 70,6kg

Muuta? Mitä?

Tavoitteeni tulevalle kuukaudelle:

-Ripeyttää juoksureitilläni kuljettavien vajaan neljän kilometrin mittaisten kierrosten kellotukset takaisin alle kymmeneen minuuttiin.

-Every muscle must be tight. Toisin sanottuna aion jatkaa kiinteyttämistä entiseen malliin. Kaikkia lihasryhmiä en tule saamaan kiinteiksi, mutta tämä olkoon enemmänkin ohjenuora, jollaisena se on minulle aiemminkin toiminut.

-Pitää harjoitteluaikataulusta kiinni.

Mitä aion tehdä tavoitteeni eteen?

-Jatkan ennen kaikkea samaan malliin.

-Maanantai, keskiviikko ja perjantai (tai lauantai tai sunnuntai, tai enimmillään kaksi edellä mainituista kolmesta) ovat lenkkipäiviä. Aikataulustani ja ajankohtaisesta innostuksestani riippuen juoksen joko pikalenkin tai normaalilenkin. Pikalenkki tarkoittaa noin neljästä kahteentoista kilometriä täydellä vauhdilla. Normaalilenkki tarkoittaa pitkän matkan järkevällä vauhdilla suoritettavaa juoksuharjoittelua ja kattaa noin kahdestatoista kolmeenkymmeneenviiteen kilometriä.

-Tiistai, torstai ja lauantai tai sunnuntai ovat voimaharjoittelupäiviä. Tämä tarkoittaa noin kolmesta vartista kahteen tuntia armotonta ja mahdollisimman monipuolista lihasrääkkiä ja väsymyksen iskiessä juoksulaitteella hölkkäämistä.

-Toisin kuin Travis, teen joka aamu ja ilta mahdollisista krapulatiloista välittämättä tavalliseen tapaani seuraavat toimet: vähintään 111 punnerrusta, 75 selkälihasliikettä, 55(+27 tunnelmasta riippuen) vatsalihasliikettä ja 27 kylkilihasliikettä molemmille puolille.

-Patistan itseni liikkeelle, jos edellisen päivän voimaharjoittelu tai olennaisempana juoksulenkki jäi välistä.

-Yritän nukkua säännöllisemmin, missä säännöllinen aamuvuoro näennäisen ruumiillisessa työssä on auttanut kohtalaisesti.

-Muistan jättää aikaa myös omalle askartelulleni, lukemiselle ja tietysti elokuville, jotta myös pollani pysyisi aktiivisena ynnä tyytyväisenä.

-Cooperin juokseminen kuun päätteeksi kuulostaa erittäin hyvältä idealta. Olen ehdottomasti mukana — etenkin jos vaikkapa pääkaupunkiseudun kuntoleiriläiset voisivat pitää pienimuotoisen juoksumiitin tämän tapahtuman yhteydessä.

Siinä se tältä erää. Toivottavasti tästä tulee kaikille osallistujille antoisa kuukausi, eikä kukaan onnistu telomaan itseään.

Kirjoitettu Tuesday 01.04.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: