Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Covereista ym....

...kuikakohan moni tällä areenalla osaa lukea nuotteja - itse en ole koskaan jaksanut vaivautua niitä opettelemaan. Mielestäni nuotit ovat musiikin teon kannalta ainakin lähinnä "turhia täpliä" ja vaikeuttavat vain "helppoa" asiaa. ...ja tarkoitan nyt ehkä sitä, että musiikkia ei mielestäni voi kirjoittaa paperille - ainakaan niin, että se siihen täydellisesti tallentuisi. Ja jos joku nyt kuitenkin ne paperille laittaa - kaikista kielloista huolimatta - niin silloin se on kyllä kirjallisuutta eikä musiikkia. Ja voihan sen asian tehdä tietysti toisinkin päin - eikös joku ole joskus laulanut jonkun lakikokoelmankin levylle - tai levyttänyt kirjan siis... en nyt kyllä muista... vai oliko se puhelinluettelo? (...j....mattoman pitkä biisi ja vähän tylsät sanat! Mutta vois kyllä myydä aika paljon, kun kaikki joiden nimi siinä laulettaisiin haluais tietenkin ostaa sen levyn - sen verran kaikki tykkää itsestään kuitenkin ; )

Sointujenkin nimet ovat itseltä olleet hukassa aina (no, ne perusduurit ja -mollit ovat nyt jo jotenkin tiedossa ja teoriastakin saman verran tietoa kuin 2-3 luokkalaisella lukemisesta ( : P). Eli kaikki tuo edellä oleva kerrotaan täs ihan kohta muutamalla sanalla: "Korvakuulolla mennään täällä.... ja pakko on ollut!" ; )

No, toisaalta nuotteja/tabulatuureja tarvitaan kyllä monesti, kun halutaan lähteä covereita tosissaan vääntämään.
(siis covereistahan siinä aina on kyse, jos joku muu on ne nuotit sinne viivastolle suunnitellut ja piirrellyt)
Mutta tuossakaan touhussa ei kyllä pelkät "täplä-kirjat" auta kun korkeintaan ihan alkuun. Autenttisen kuulloista cover-biisiä tehdessä pitää kyllä pystyä "pöllimään" jo melekeen sen alkuperäisen soittajan sielukin + muu elämänkokemus ja muut olosuhteet = ) - Kyllä on vaikea homma! ...jos ei ny ihan mahdoton suorastaan... joku väittää, ettei maharotoonta ookkaan, mutta ei nyt mennä siihen... se vois olla oma juttunsa sitten myöhemmin...

No, mitä järkeä sinänsä coveroinnissa yleensäkään on? ...sama kun aloittaisi kopioimaan Picasson teoksia ihan "tyäkseen" - ja sitten ajattelisi itsekseen, että olenpas minä taitava maalari! (En oo kyllä nyt ihan varma saako niitä maalailla kotona ja myydä sitten torilla huudellen: "Aitoja Picassoja, aitoja Picassoja! Halavalla männöö, halavalla männöö! Ooostakkee, ooostakkee! ...ja tuas on vielä taskulamppu kaupan päälle...)

...mielestäni hyödyllisempää olis sitten maalata vaikkapa olohuoneen katto uusiksi tai vaikka talonseinät ulkoa - jos kerran aikaa on liikaa ja haluaa välttämättä päteä jossain asiassa. Ja jos sitten musiikillisesti olis hinku tehdä sama, niin tänä päivänä sekin on hyvin helppoa. Kävelee Prismahan ja ostaa laatikollisen tyhjiä CD-levyjä ja kopioi niitä vanhoja Hendrixejä sitten levyltä toiselle ja hokee itsekseen: "Kylä moon hywä! Kylä moon hywä!! " ; )

Nyt loppuu asiat tästä päästä - tiivistän tuon näin lyhyemmin: "LAINATA SAA, MUTTEI VARASTAA!"

...niij'ja vielä tuli miälehe, notta pitääs varmaan palauttaa tua vatupassi, jonka serkulta lainasin viime kesänä... = )

Kirjoitettu Friday 23.03.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: