Oikeissa olosuhteissa

valve | 07.08.2006 | Rock
3:48

Terävää sanomaa, riffipohjaista kertsiä ja 80-lukulaista koneistusta.

8.71   7536 kuuntelua

Kappaleen sanat

Oikeissa olosuhteissa
san. N. Ruohonen säv. sov. Valve

Voisinpa vaan tuijottaa sun sormia,
joissa jäätelö on jo aivan sulana

Miksi täytyi taaskin lukea
kuollut on lauma lapsia?

Kuinka voin sinua suojella,
kun on aivan mahdollista

Oikeissa olosuhteissa
minusta voisi tulla tappaja
Oikeissa olosuhteissa
käyttäisin mitä tahansa asetta

Jospa voisin pitää sinut lähellä,
jotta voisit näkemästä liikaa välttyä

Sun ei täytyis kasvaa sietämään,
aina jossain räjähtää

Etkä joutuisi myöntämään,
jos sua tarpeeksi työnnetään

Oikeissa olosuhteissa
sinusta voisi tulla tappaja
Oikeissa olosuhteissa
käyttäisit mitä tahansa asetta

Kuinka voin sinua suojella
kun on aivan mahdollista

Oikeissa olosuhteissa
minusta voisi tulla tappaja
Oikeissa olosuhteissa
käyttäisin mitä tahansa asetta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Coivisto 10.06.2007
Laulaja on kyllä bändin suurin voimavara. Kertosäkeessä oli laulu ja musiikki niin kaukana toisistaan että siihen olisi pitänyt laittaa se tuplana, ja laittaa kitaroilla sujuvampi riffi tai melodia kakkos kohtaan niin kertosäe olisi saanut suuremman "nosteen".

Tässä ja -Tule tyttö- kappaleessa oli paljon heikommat sävellykset kuin -Oisko voinut olla ehkä-, ja -Kipinällä mua tähtää- kappaleissa
Mutta kyllä nämäkin pysyi hyvin kasassa.
0   +1 +2
 
Juhgu 14.03.2007
Mainion kuuloiset kitarat ja makoisia riffejä, hienoa. Laulajakin laulaa hyvin, ehkä hillityllä efektoinnilla äänen saisi istumaan miksaukseen paremmin. Ihan 2000-lukua kyllä toteutuksen puolesta, mutta sävellyksessä, ehkä laulussa, on jotain retro(kasari?)henkistä - en kuitenkaan millään keksi mistä se vaikutelma syntyy. Ei mitenkään negatiivinen piirre kuitenkaan. Sanoitukset ovat toimivat, vaikkeivät itselleni kolahdakaan.
0   +1 +2
 
8
Piru Kange 14.03.2007
Soundit, soitto ja laulu kunnossa. Oikein mallikasta ja valmiin kuuloista näiltä kohdin. Kappale ei tällä kertaa oikein kolahtanut, tuo "Kipinällä mua tähtää" toimi näet paljon paremmin. Ongelmana on mielestäni sävellys ja sanoitus. Sävellys on nimittäin minusta vähän tylsähkö rallatus, jota tosin monet sovitustekniset jutut (kuten riffit) piristävät kummasti. Teksti on sellaista "pikkunättiä". Moni säe jotenkin töksähtää korvaan, eikä biisin sanoma mene kovinkaan syvälliseksi. Toisaalta, joskus tällaiset helpommin avautuvat rallit toimivat. LIVEnä uskon tämän pääsevän paljon paremmin oikeuksiinsa, kuin näin kuunneltuna.
0   +1 +2
 
8
slvs 12.03.2007
Sanat toimii hyvin, sävellys ei ihan niin. Teillä on parempiakin biisejä, silti Mikserin tasoon suhteutettuna nousee aika korkealle. Odotukset oli ehkä liian korkealla, mutta lähellä kiitettävää ollaan.
0   +1 +2
 
7
Eerik 12.03.2007
Tuntui että kitara painoi välillä laulua taustalle, lähinnä kovimmissa meno kohdissa. Lauluun hiukan lisää voimaa ja homma alkaa varmasti toimi vieläkin paremmin. Hyvä veto kuitenkin kokonaisuudeltaan.
0   +1 +2
 
zenri 08.03.2007
Aika tiukka tuollainen vilkkumaamainen lauluääni ja soittokin menee vähän samaan suuntaan. Myös laulumelodia hyvin paljon sieltäpäin. Ihan vakuuttavaa meininkiä, mutta ongelmaksi muodostuu juuri se, että tällainen bändi on jo olemassa. Pitäisi siis saada revittyä lisää omaa ilmaisua mukaan. Perusmeiningiltään kaikki pelaa.
0   +1 +2
 
Begemot 08.03.2007
Rankempaa Valvetta.

Tekstin aihe ja idea on sinänsä ihan ovela, mutta kertsin ja a-osan rinnastuksesta jää siltä hieman sellainen häh-fiilis, että onkohan kirjoitettu juuri sitä mitä on tarkoitettu? Ehkä kysymysmuoto olisi toiminut paremmin?

Biisi sinänsä oli perusvalvetta, laulaja laulaa hyvin - tosin mello iskelmämäisesti. Kertsi oli tarttuva, mutta kaavamainen.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 08.03.2007
Mukavasti duunattua materiaalia. Biisissä silleen mukavasti pop melodiaa. Kuitenkin biisissä myös sellaista rankempaakin otetta.
0   +1 +2
 
6
Guitarwall 07.03.2007
Teillähän on näitä biisejä täällä kommenttiringissä ;). Riffivetoisempaa kuin pari edellistä, mutta valitettavasti jää kahdelle aiemmin kuulemalleni biisille selvästi. Joitain siistejä juttuja sieltä löytyy, mutta ei tämä oikein sytytä...
0   +1 +2
 
bize 07.03.2007
Laulajan ääni vaatii totuttelemista. Siinä on kyllä omalaatuista karismaa ja tällä kappaleella on sanomaa. Kiehtova.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4