Mitä saimme aikaan

The Fauna | 23.08.2011 | Rock
3:27

(San. Pekka Ruissalo, säv. Pekka Ruissalo / The Fauna, sov. Pekka Montin / Matias Nummelin / Janne Rantanen / Antti Reunamo / Pekka Ruissalo)

”Mitä saimme aikaan on uusista biiseistä kaikkein tuorein tapaus. Alulle biisi tuli laitettua joulukuussa 2010. Sukulaisreissulla oli aikaa testata nurkasta löytynyttä syntikkaa, ja sieltähän sitä ääntä sitten lähti. Alkuperäinen, englanninkielinen In the night syntyi kohta tavallisella iltalenkillä koiran kanssa - lähtökohta ”nukkuessamme näytämme kaikki samalta” muuttui kokonaiseksi tekstiksi aika vauhdikkaasti.

Keväällä alkuperäinen teema jonkinlaisista yön kulkijoista muuttui osittain. Tuli mieleen, että biisi on siinä mielessä perinteistä rokkia, että siihen on kehiteltävä teksti joka ei ole perinteistä rokkia. Erittäin kasarihenkinen biisi toi jostain syystä mieleen aikakauden bändeistä Midnight Oilin. Aloin miettiä, millaisen tekstin Midnight Oil voisi tehdä suomeksi, mutta kuitenkin niin että tympeä paasaus ja kannanotot jäävät sikseen.

Lopulliseen versioon tarinan antoi edesmenneen DDR:n Bader-Meinhof -liike. Puhutaan ihmisistä, jotka sekosivat politiikasta, ja alkoivat tehtailla rikoksia ja tappaa ihmisiä. Puhutaan pohjattomasta uskosta, joka vei nuoret ihmiset ensin perse edellä puuhun ja lopulta vankilan kautta hautausmaan kätköihin. Biisi ei siis missään nimessä ole minkäänlaista poliittista promootiota - politiikka on tässä esimerkkinä asiasta, johon ihminen voi uskoa niin sokeasti että pilaa koko elämänsä sokean uskon takia.

Mitä saimme aikaan on bändin mielestä toimiva crossover-biisi, joka yhdistelee parhaita kasarirokin vaikutteita ytimekkäästi ja tyylillä. On kaikkea sitä ja vähän indiemeininkiäkin seassa. Toimii!”

Faunan puolesta,
Pekka R.

8.33   2691 kuuntelua

Kappaleen sanat

Punainen armeija
kalpeat kasvot marssii ulkona
johtajat ovat pettäneet
kynän vaihdoin aseeseen

Niin me tehtiin tämä maailma
tuo valtakunta oli vain unta
vapaus on nyt muualla
mitä saimme aikaan vain lisää aikaa

Äänet on kaikonneet
ja taistelut päättyneet
sellissään hän tarttuu pistooliin
kääntää sen ja laukaisee

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

pekkaruissalo 22.09.2011
Tule tsekkaamaan! Kello 12 ja 21 on soittoa. Jälkimmäinen saattaa olla yksityistilaisuus luonteeltaan, joten jo ekaan kannattaa pyrkiä paikalle.
0   +1 +2
 
9
Mizery- 08.09.2011
tää on ihan selkeesti paras näistä uusista :) pitäiskö tulla tsekkaan teidät IOP:ssä...
0   +1 +2
 
7
Heijala 30.08.2011
Ei paskempaa. Soundit jees, biisi ihan jees.
0   +1 +2
 
pekkaruissalo 29.08.2011
Kiitos palautteesta. Minkä välineen kautta kuuntelit?
0   +1 +2
 
arska-69 28.08.2011
Helskutin hyvä kokonaisuus.Toimii koko paketti :)
0   +1 +2
 
9
HessuMarvelous 25.08.2011
Ai niin, arvosanankin voisi laittaa. Ysi!
0   +1 +2
 
9
Peloukoufa 24.08.2011
Kyllä toimii. Kertsissä ja säkeistössä on mun korvassa vähän ristiriitainen tyylilaji, joka pikkuisen särähtää mutta ehkä se on tarkoituskin, kun tulos on muuten näin viimeistelty.
0   +1 +2
 
9
HessuMarvelous 23.08.2011
Sanoitukset ovat tunteikkaat ja puhuttelevat. Musiikkipuoli on myös erittäin hyvässä kondiksessa. Uppoaa! :)

Täytyy erityisesti vielä nostaa esille se, että aihe on erittäin mielenkiintoinen ja mielestäni sitä on käsitelty tässä todella, todella hienosti. Olen nähnyt Bader-Meinhof Komplex-elokuvan ja tutkinut hieman Punaisen armeijakunnan historiaa. Varmasti siihen että tämä biisi uppoaa niin hyvin vaikuttaa se että kyseinen elokuva teki minuun suuren vaikutuksen, siinä määrin että tuntuu kuin Baader-Meinhofin jäseniin olisi jäänyt jonkinlainen henkilökohtainen, pelon, säälin ja kunnioituksen sekainen yhteys.
0   +1 +2
 
8
Salopino 23.08.2011
Paljon kivoja detaljeja, joista tykkäsin. Tätä voisi kuvitella soitettavan ihan valtakunnallisestikin!
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta