Peltomaisema

Sulauma | 04.09.2005 | Illbient
3:56

Tämä on Kristianin ja Ollin uuden yhteisprojektin ensimmäinen kappale, Peltomaisema. Se soi rapeasti ynnä viileästi, ja on yleisesti ottaen melko neuroottistakin rytmimusiikkia, jota sopii kuunnella eritoten yön pikkutunneilla.

Kutakuinkin tältä kuulostaa linja-auton huuruisen ikkunan ohi kiitävä syksyinen maalaismaisema.

8.75   5598 plays

Comments

Would you like to comment? Create an account or

HoodFats 12.03.2010
pasg
0   +1 +2
 
7
route_electrique 23.08.2006
Tällänen matsku tekee aina iloseksi. Kitaristi vaan soittamaan koko biisin läpi pieniä segmenttejä, niin että kitarat elää koko biisin ajan. Basso soundi oli kiva valinta myös, ehkä hiukan monotonista bassoraitaa olisi voinut elävöittää, jollakin muulla bassoäänellä väliajoin. Enempää kritiikkiä en anna miksauksesta tälläerää koska tuli kuunneltua kuulokkeilla tämä viisu.
0   +1 +2
 
8
karman hardon 24.06.2006
melkein kaikki oleellinen biisistä onkin sanottu jo tuossa ylempänä, mutta sen verran napisisin ettei tämä nyt tällaisenaan mitään illbient-kamaa ole, liian iloista meininkiä niille tonteille :D
sähkökitaran olisi voinut vetää kahdelle raidalle: toiselle särön läpi ja toiselle puhtaalla soundilla ja näitä sekoittamalla oikeassa suhteessa olisi saanut (ehkä) kitaraan enempi meininkiä. kuten jo sanottu, toi purkkimainen soundi alkaa nopeasti puuduttamaan. jonkinlaista tvang-skittaa olisi voinut olla enemmänkin.
mitä potentiaalisiin voksuihin tulee niin räbäytys tällaisen päälle on jo so-last-season, puhumattakaan eteerisistä naisrääkäisyistä - kunnon miehekästä laulantaa (tyyliin Mike Patton) niin johan lähtisi biisi lentoon aivan uudenlaisille tonteille.
mutta tällaisenaankin ihan hienon kuulosta vääntöä.
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 21.05.2006
Hyvältä kuulostaa. Soundimaailma on selkeä ja tarjoilee paikoitellen ihan mielenkiintoisia ratkaisuja. Rytmipuoli on ehdottomasti biisin parasta antia. Melodioissa mennään aika leijuvissa ja paikallaan pysyvissä kuviossa. Melodiaan kun olisi saanut vielä mukaan jotain koukkua niin avot. Tälläisenä on mielestäni hieman liian subtv:n väliaika-biisin kaltainen. Taidokasta ohjelmointia kuitenkin. Siitä propsit.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 05.05.2006
Meininki on kuin isännällä traktorin kanssa talviaamuna, Kyllä se viel`käyntiin lähtee. Hyvä meininki ja jänniä soundeja!!
0   +1 +2
 
9
AdrianLee 13.12.2005
Alussa biisi sai jotenkin jumittaan, mut biisin lopussa löysin itteni breikkaamasta keskeltä lattiaa! :) Se ei ehkä ollu tän biisin tarkotas, mutta helvetin hyvä rytmi biisis on. Tuli ehkä vähän Don Johnson Big Bandin vanha levy mieleen ja tähän sopis ehkä semmonen reilusti efektoitu storytelling-flow taustalle ja aioin ite kokeilla miltä se kuulostais..
0   +1 +2
 
Reettori 15.11.2005
Kappale kyllä lähtee käyntiin hienosti, efektit pursuaa yksi kerralla ja katoaa yllättäen mutta sama pohja pysyy kokoajan. Biisi on rakennettu hienosti mun mielestä ja teos on koottu hienoilla efekteillä.

Sekotuksessa mahtavasti hieman rankempia efektejä ja seassa rauhallisia hulinoita. Rytmi on taas näistä kummastakin vähän toista luokkaa. Sekoitus on siis mun mielestä ainakin hieno ja kappale pysyy liikkeessä kokoajan.

Soundien miksauksissa ei oo mun mielestä mitään ongelmaa. genre on mulle ehkä jokseenkin uus mutta sehän vaan tuo plussaa. Tämä on kyl just nimenomaan niitä kappaleita, joita "sopii kuunnella eritoten yön pikkutunneilla."

Uusia kappaleita vaan näytille, mun puolesta.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 09.11.2005
Mukavalla rytmiikalla alkaa, aika rouheaa soundia on. Purkihtava ohut särökitara kuulostaa aluksi hauskalta mutta alkaa jatkuessaan tympiä. Bassosoundissa saisi olla enemmän syvyyttä/botnea. Ozricmaiset tausta-arpeggiot ovat mukavan kuuloisia.

Biisi junnaa minun makuuni vähän turhan paljon paikoillaan, hyviä elementtejä on mutta jotenkin niiden kunnollinen hyödyntäminen jää puuttumaan. Loppua kohden menee vähän tylsäksi suorastaan. Tosin ihan loppu on hauska!
0   +1 +2
 
7
Stocco 03.11.2005
Heh. Onpas minulla jäänyt arvostelematta paljon tälläistä kevyttä fiilistelyä. Mukavaa että tämäkin on tällainen rauhallinen kappale, kun nyt aamulla päätin alkaa komentoimaan kappaleti taas pitkästä aikaa.

Mukavaa rupsutteluahan tämä on. Hiukan onehkä liian iloisen oloisia padivingutteluja taustalla. Eivät ihan sovi yleisilmeeseen. Ja alkupuolen kitaran karjahteluistahan en tietenkään voi pitää. Hienoa tässä on se, että tuo melodia kulkee aika matalalla ja jännällä tavalla groovaa sävelestä toiseen. Itseäni miellyttää myös erityisesti loppupuolella innostuva rutina. Kurjaa kun muuten kappale ei oikein saavuta samaa hurmosta.
0   +1 +2
 
8
JM 02.11.2005
alkaa kyllä hienosti. Biitti ei sinänsä lupaile mitään "erikoista" - tämä on kuultu ennenkin. Mutta kyllä maisemassa on jotain omaa. Tuo särökitara(?) - liidi - mikälie. Tekee kyllä tunnelmaa jopa ambienssia enemmän. tukee jotenkin kauniisti tuota säröbiittiä. Ja sehän häipyy välillä. Kyllä tämä sinänsä kaunista on, mutta ei nyt "iske" kunnolla. Tällaista perus jutuilal biitittelyä. Kyllä tämän vois kovolla pitää ja toiseenkin kertaan kuunnella. Tuossa 3min jälkeen vähän "rauhoittuessaan taustan pulinat on parhaimmillaan. sitten ne häviääkin. ja jättää hassun tunteen, että tämä pitää kuullaa uudelleenkin.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat