Misantropia

3:32

Yli 2000 latausta. Kiitos.

9.20   2620 kuuntelua

Kappaleen sanat

mitäpä sanoisit
jos minä tekisin
elämästäsi sellaisen helvetin
josta ei pystyyn nousta
josta näkee vain itsensä,
itsensä muuttuneen, pilaantuneen, tummenneen?
misantrooppisen ihmisen sydämen tunnen

oletko sieltä minne minä nyt menen
vaiko vain lautturi tuonenveden
ehkä elämännauhani pyörittäjä

mitä meillä on, vain toisemme
mitä minulla on, vain tunnetta pahaa
ja sinä ja sinä ja aina sinä
mitä teinkin
sitä sain
kolmen voimin kannattaa

tahtoni elää pois on

tänään olen kuin laudasta lastu
tänään en tahdo elää

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
phrantic 29.05.2007
Kyllähän se Stam1na jossain määrin tuli mieleen. Alun riffi lainasi ehkä turhankin suoraan Megadeth Take No Prisoneria, ja soundit voisivat olla selvemmät. Niin ja puhtia noihin taustavokaaleihin.
0   +1 +2
 
10
Bornotaikakeppi 08.05.2007
hyvää... paras!!
0   +1 +2
 
8
Deadg 24.03.2007
En kyllä täysin yhdy edellisiin ja Herra Kuoppalaan. Kyllähän tässä joitain pienen pieniä samoja elementtejä kuin Lemin toivolla Stam1nalla, mutta mitään ei ole suoraan käytetty vaan ideavariaatiot ovat sen verran suuria ettei niitä sukulaisajatuksiksi tunnista. Esimerkiksi tunnelma oli täysin erilainen kuin edellä mainitun yhtyeen useimmissa biiseissä. Soolon puuttuminen oli ehkä ainoa sama miinus kuin edellä mainitulla rokkitähdellä. Lyriikat tässä tekivät pahojaan olemalla turhankin biisin omaiset, ne voisivat olla mistä tahansa saman tai eri nimisestä ihmisvihabiisistä. Eli niiden omaperäisyyteen saisi panostaa. Varsinkin kun kyseessä näinkin lupaava metalliyhtye kannattaa viilata tuotanto niin perkeleen moiseen kuntoon että se levytyssopimus irtoaa sieltä, rok rok.
0   +1 +2
 
9
Hra. Kinnas 23.03.2007
Tavallista kovempaa mikseriheviä. Samanhenkisyyttä kuin Stam1nassa ja miksei Slipknotissakin, muttei mitenkään plagiointiin kallistuen. Ehkä örinäosuuteen voisi tosiaan saada jotain sävyä. En tiedä miksi; örinä kuulostaa asialliselta, mutta ihan kuin jotain jäisi puuttumaan. Tähän mennessä toiseksi parasta heviä, mitä mikserissä olen kuullut. Hyvä hyvä.
0   +1 +2
 
10
Melancolica 23.03.2007
hyvältä kuulostaa, eräs esikuva erottuu biisistä selvästi ylitte muiden... mutta pitäpä tuosta, hyvvää runttausta joka tapauksessa...
0   +1 +2
 
Ale Kuoppala 22.03.2007
Aikalailla viime aikoina STAM1NAn viitoittamalla tiellä tässä ollaan, eli suomen kielistä agressio-metallia PAHA tarjoilee. Kitarat murisevat hyvin ja niiden soundikin on saatu ruuvattua tarpeeksi vihaiseksi. Erityisesti on todennäköisesti saatu kiinnittää huomiota kitaran virittämiseen studio-olosuhteissa matalan vireen takia.

Laulu puolella vuorottelee puhdas ja murinalaulu joista puhtaat osuudet tarjoilevat hyviä harmonioita mutta siihen toiseen, eli "huuto"lauluun toivoisi enemmän vihaa ja raivoa. Vaikkakin sanoista saan hyvin selvää, joka kuitenkin on tärkeämpi asia, etenkin kun kyse on kotimaisesta tulkinnasta.

Bändi toimii kaikenkaikkiaan tiukasti yhdessä ja tiukat rytmiikan vaihdokset kompin sisällä toimivat tarkasti. Kitaraharmoniat ovat oivallisia säkeistössä ja olisikin ollut hienoa kuulla jonkinlainen soolo kappaleessa.

PAHA kuulostaa nyt ehkä hiukka liikaa esikuviltaan, mutta omaleimaisuutta varmasti tulee lisää tulevaisuudessa, kun pojat vaan jaksaa vääntää...
0   +1 +2
 
herrapaha 24.01.2007
Biisi tehty hyvän aikaa ennen Stam1nan läpimurtoa. Kuulosti silloin jonkun mielestä Waltarin ja CMX:n yhdistelmältä. Stam1na toimii silti.
0   +1 +2
 
10
.pdg 19.01.2007
On tullut Stam1naa kuunneltua? Ja sen kyllä kuulee, sillä opit ovat menneet perille. Ensimmäinen kymppi, jonka annan. Ja se on ansaittu. Loistavaa, klopit! -A
0   +1 +2
 
10
JM 21.05.2007
Kuulin tän biisin itse asiassa tänään, mtuta Miasma-lehden mukana tulleelta levyltä. Levy oli sullottu aika täyteen biisejä, mutta tämä teidän vetonne kyllä herätti suurimman mielenkiinnon.
Biisin tekninen puoli on täysin kunnossa, laatutyötä, hyvälle on.
Tyylillisesti mielenkiintoista. Tosiaan, metallisesta näkökulmasta tämä on lähempänä rock-metalli juttua kuten vaikkapa CMX:ää, mutta muutamat elementit esim. laulussa ja sovituksessa ovat kuitenkin huomattavasti metallisempia, mutteivat silti ihan metalli..=) Eli voin kuvitella kuinka teidän on vaikeaa profiloitua mihinkään genreen.
Itse biisi on tarttuva ja riffit hyviä, rummuissa kivat sovitukset ja laulut toimii. Sanat ovat myöskin mielenkiintoiset, teemaltaan ja tunnelmaltaan tarttuvat ja toimivat.
Ainoa mikä minua harmittaa on pituus. Tuon kertosäkeen varaan olisi voinut jatkaa vielä minuutin, ehkä kaksikin, jos jotain säkeistön pätkää välissä. Meneehän tämä näinkin, mtuta biisissä olisi ollut aineksia pari minuuttia pidempäänkin tunnelmointiin, koska kyseessä on ehdottomasti ihan hjelvetin loistava biisi.
0   +1 +2