Jäinen Taivas Yllämme

3:07
9.11   603 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
PahaMuumiJumala 17.09.2010
Erittäin tunnelmallista tavaraa, minuun vallan kolahti.
0   +1 +2
 
9
Gartza1962 28.07.2010
Kuvauksensa veroinen enemmänkin klassiselta vaikuttava kappale.
0   +1 +2
 
9
Alright, että pimeämmän puolen ambienttia tarjolla(ko?). En ihan dark ambientiksi menisi kutsumaan, kun sen verran selvää äänimaailmaa ja selviä melodioita, jotka kääntävät tätä enemmän Burzumin- ja Summoningin kaltaiseen athmospheric/ambient-musiikkiin. Jos olisi enemmän matalia taajuuksia, kolinoita, huutoja ja ahdistusta luovaa äänimaailmaa, se olisi enemmän dark ambientin puolta. Mutta se siitä pilkunviilaamisesta.
Yleisesti kappaleet toimii hienona fiilistelytavarana. Tunnelma on surullinen kuin sankarihautajaisissa ja mahtipontisuutta löytyy musiikista syvällisyyden ohella. Soundit itsessään ovat aika realistiset ja välillä vähemmän todellisuudentajuisessa olotilassa ajattelisi kappaleessa soittavan oikea orkesteri. Kuitenkin herättyään tajuaa ettei se ihan niin ole. Mutta joka tapauksessa soundit ovat hienoja ja miellyttäviä kuunnella. Nämä kappaleet tarvitsevat oikeasti oikeaa viulua tai selloa.
Lempikappaleeni kaikista neljästä biisistä oli kuitenkin Pimeyden Kajastus. Kappaleessa pianokuviot olivat hypnotisoivia ja välillä unohdin kappaleen kokonaan. Kappale saa samalla hyvin ajatuksia virtaamaan ja tunnelma on sopivan apaattinen. Onnistuneet pianokuviot teki biisistä loistavan. Tässäkin kappaleessa oltaisiin tarvittu oikeita jousisoittimia, niin olisi ollut puhdas 10. Mutta onneksi hyvät laitteistot korvaavat aidot soittimet aika mukavasti. Todella hieno kappale!

Muut kappaleet ovat myös todella miellyttäviä kuunnella, mutta vähän toistuvuutta on turhan paljon. Pimeyden Kajastus oli siksi myös muita vangitsevampi, kun se oli sen verran erilainen biisi. Mutta nämä kappaleet eivät toistuvuudestaan huolimatta ole millään tavalla huonoja, vaan päinvastoin. Mutta jotakin erilaisuutta tai synkempää äänimaailmaa matalilla taajuuksilla olisi tehnyt höpöä kappaleille ja erilaisuutta olisi tullut lisää. Toimii kuitenkin näinkin!

In a nutshell: Kappaleet hyvin toimivia, kauniita, apaattisia, melankolisia, eeppisiä ja mahtipontisia. Genreluokitus ei mene ihan minun ajatusmaailmassani kohilleen, mutta se nyt on murheista kaikkein helppoin korjata eikä siitä miinusta tule. Kappaleet ovat hyvin mietittyjä ja hyvin myös toteutettu. Jäin kuitenkin kaipaamaan oikeita jousisoittimia, koska niille olisi ollut oikeasti paljon käyttöä näissä kappaleissa. Ja kappaleiden soundien toistuvuus jättää kappaleen vähän yhdeksi muiden joukkoon. Mutta koko julkaisu on kuitenkin tunnustettavasti kaunista musiikkia, annan koko julkaisulle arvosanan 9.

-Isth kuittaa-
0   +1 +2
 
9
CurseUponPrayer 27.07.2010
Kolahti niin että meinas taju lähtä, mutta jotain oisit voinu ehkä lisätä :)
0   +1 +2
 
Groathor 25.07.2010
Aina vaan paranee :) Nyt on jo taustalla kaikkee kivaa ja pinnalla sitten kunnon melodia . Khyllä vois jo sanoo että aina tulee vaan parempia biisejä, eli siis kehitystä on tullut taas vaihteeks. Ei muutakun uusia biisejä tekemään ja lisää kaikkee kivaa sinne sekaa :)
0   +1 +2
 
10
Raatokyy 23.07.2010
Todella hieno biisi, kaunista ja todella surullista ambienttia. Yhdistettynä biisin nimeen "vie matkalle". 10/10.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta