Bittersweet

Kilpajakke | 12.10.2021 | Trance
4:02

entry syksyn sävel 2021 -skabaan.

http://mikseri.net/clu...

0.00   125 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

SaastanenHippi 31.10.2021
Laadukasta transea. Hyvät soundit, kaikki tasapainossa, hyvät meloodiat. Kyllä tämmöistä ihan mielellään kuuntelee, tuttua, turvallista, hyvin eteenpäin jyystävää transejuustoa.
+1   +1 +2
 
AnttiJ 20.10.2021
En ole tämän genren asiantuntija, mutta biisihän kulkee erinomaisesti. Löytyy kunnollisia, ilmavia melodiakulkuja ja vastineeksi tanakkaa taustaa. Rohkenen epäillä, että uudemman "tanssimusiikin" ystävät kyllä täyttäisivät tanssilattian tämän biisin soidessa jos se mahdollisuus heille jossain yhteydessä suotaisiin. Hienot soundit kunnolla miksattuina ja loppuun asti huolella tuotettuina. Se on siinä! PS: Kaikki kisabiisit jäävät ilman arvosanojani.
+1   +1 +2
 
Nyhde 16.10.2021
Tyylipuhdas taidonnäyte transsimusiikin konkarilta.

Poimin tunnelmia 2000-luvun alun trancen suunnalta ja olen kuulevinani hieman vaikutteita myös jostain 90-luvun eurodancen suunnalta. Kappale kulkee eteenpäin vaivattomalla rakenteella, ja jotakuinkin kaikki tuntuu asettuvat odotetuille paikoilleen. Kappale tuntuu hyvin retrohenkiseltä.

Päärooliin nousee omassa kuuntelussani kappaleen melodiapuoli, joka tuntuu heijastelevan kappaleen nimeä melko suoraan. Tai ehkä toisin päin, mistäs näitä tietää? Etenkin hieman nasaalinen chiptune-henkinen leadisoundi on kovasti mieleeni, ja sen soittama rauhallinen melodia kieltämättä tuntuu joltain lämpimältä muistolta. Sen olisi suonut soivan jopa hieman kovemmalla, jotta se olisi noussut selkeään päärooliin muiden soitinten seasta.

Mitä jään miettimään kuuntelukerta toisensa perään, on se, että kappale tuntuu hieman tasaiselta parillakin eri tavalla. Kappaleen rakenne seuraa melko odotettua rataa ja tuntuu näitä kappaleita joskus kuulleisiin korviini hieman tavanomaiselta. Jokainen yksittäinen elementti tuntuu kyllä perustellulta, mutta mikään niistä ei varsinaisesti yllättänytkään.

Enkä tarkoita, että kesken huippukohdan tulisi käydä tanssijoita kampittamaan jollain noisevallilla, vaan lähinnä sitä, että jo pieni fokuksen hienosäätö voisi tehdä suurenkin eron. Vaikkapa ajallisesti tai miksauksellisesti tilaa kaikkein olennaisimmille elementeille antamalla tasaisuus saattaisi helpottaa.

Sehän se taitaa lopulta minulle olla. Tällainen kappale hyötyy kuulijan huomion ohjauksesta valtavasti, ja seuraavissa samanhenkisissä ehdottaisin niin rakenteellista kuin spektraalistakin huomion kiinnittämistä ja kontrastia. Yksinkertaisemmillaan: jotta tärkeimmät elementit voivat soida kovaa, jonkin muun täytyy soida hiljaa ja tarjota viitekehys.

Ääniteknisesti kappale on liki erinomainen. Suosikkiyksityiskohtiani olivat melodian alla leijuvan pädin hienovarainen phaser ja itse leadisoundi. Myös miellyttävän fyysisen, kumisenkin kuuloinen bassosoundi miellytti kovasti. Tällaista soundia on selvästi tehty joskus aiemminkin. Myös: miksauksen erottelu on ainakin näin kuulokkeilla fiilisteltynä aivan täysi nappisuoritus.

Erittäin onnistunut retrohenkinen tranceralli, joka voisi hyötyä pienestä lisäyllätyksellisyydestä ja -dynamiikasta.
+2   +1 +2
 
Uppe 13.10.2021
Hienolta tämä kuulostaa. Mukava kun on noita rauhallisia paikkojakin välissä. Tästähän voi löytää yhtymäkohtia noiden seesteisten kohtien kautta myös (vanhaankin) progressiiviseen musaan, (jos niissä koskettimia käytetään). Joten kyllä tätä voi diggailla sellainenkin, joka ei ole niin kovasti perillä konemusasta. Numeroita en ole nyt jaellut kisabiiseistä.
0   +1 +2