03 AM

kemikal | 19.03.2007 | Drum'n'Bass
7:55

Klubimaisempaa

8.64   3306 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Ynz 04.12.2008
Moro.

Hyvää chillii rumpubassoa. :) Digautan!
0   +1 +2
 
9
Sky Gate 20.08.2007
Kaunista ja tunnelmallista, chilliä tykitystä. Hyvä meininki ja raikkaat ja kohtuullisen onnistuneet soundit. Kick ja snare ponnettomia ja liian minimalistisia mutta muuten soundit käyttävät hyvin tilaa tässä biisissä. Positiivinen tuttavuus.
0   +1 +2
 
8
sakke-makke 06.07.2007
hooo...muistan vierailleeni sun elica-projektin sivuilla joskus pari vuotta sitten, ja oon kai onnistunut sivuuttamaan silloin tän kemikal-matskun. noh, parempi oli löytää tämä myöhään kuin ei milloinkaan. Hyvää soundia tämä 03AM, tykkäsin kovasti. padit on kivat ja semmosta lämpösen haikeeta harmoniaa löytyy kivasti. yö/citytunnelmaa on kovasti ja rakennekin on vastoin Salovaaran Jaakon sanomisia mielestäni varsin oikeaoppinen dnb-genreä ajatellen - itsellä kun on aina tuo rakennepolitiikka tupannut ankarasti kusemaan. noh, siis tilanne on plus miinus nolla, siis rakenteen suhteen, sillä kuulostaa vähän jo valmiiksi puretulta kuviolta, mutta toisaalta taas uskottavan kuuloista.

Vokaalit ovat ihan näpsäkät ja melodiat muistuttavat Large Amount Of Soulin eli LAOSin poikien erästä tuoretta hittiä, mikä sen nimi nyt olikaan..o kuitenkin, tämä mielleyhtymä tuo biisille plussaa. Puoliväkin paikkeilla meininki meinaa lipsahtaa liiaksi juuston puolelle, eikä termi "kiksujunkka" ole enää kovinkaan kaukana.. eli asteittainen John B-mäisyys tahtoo puskea läpi, ja toisaalta siihen Robert Miles-pianot päälle niin omaperäisyys tahtoo olla välissä vähän hakusessa. Mutta kuten sanottu, esikuvat, opit ja kikat on kyllä hyvin hallussa.

Jos musikaalinen osaaminen ja hienosti rakennetut säveltanssit on jätkällä hienosti hallussa, niin sitten taas rumpuohjelmointi on vähän turhan kuivaa meikäläisen makuun. Rumpusoundit tuo kovasti mieleen Makoton, siis pahalla siinä mielessä, että vaikka herralla onkin aivan loistavia biisejä, niin rumpuiskut tahtoo olla biisistä toiseen samat kuivakat "tavallisen rumpusetin perusäänet" lähes täysin efektoimattomina, ja meno kuulostaa siksi paikoittain hämmentävän katkeilevan amatöörimäiseltä. niin kuin esimerkiksi hihat-kuvio, joka on kiva, mutta jotenkin niin kuiva, että se alkaa lopussa hiostamaan vähän liikaa. Ja basari snare-hässäkkä tossa perusbiitissä on kanssa ihan toimiva, mutta jotenkin niin kovin..niin no joo - meinasin sanoa yksinkertainen, mutta tässä monta kertaa putkeen kuunnellessa simppeli vaikuttaakin ihan toimivalta......... ?!?!?! jotenki vaan niin paskat rummut mutta ne toimii silti. wtf?!

Rakenne kantaa kivasti ja voisin kuvitella tämän varsin hyvin jollekin junkkasoittolistalleni pyörimään tehosoittoon. Näin kolmatta kertaa kuunnellessa ja samalla kirjoittaessa toi "makotomaisuus" ei enää ees häiritse kovin paljoa.

Joka tapauksessa ja vähemmällä turhan lätinällä sanottuna, kyllä se on kuule niin, että sävellys on oikein hyvä, oot mukavan musikaalinen ja minun makuuni passelisti haikean melankolisia ja haaveikkaita messuja väsäävä kaveri, ja sulla on vielä tämän viisun perusteella ainakin paljon hyvää annettavaa rumpubasson ja sielukkaan viidakkomusiikin saralla, joten keep it real!

pakkohan tätä on fanittaa ja tutustua noihin toisiinkin biiseihin. kiitos ja kumarrus vaan herralle ja kyllä tästä melekeen ysi irtoaa.
0   +1 +2
 
9
Wavescale 06.07.2007
Tästähän pidän todella... tämmöistä chillaavampaa drumm'n'bassia, jossa on perinteisen paukutuksen ja bassomurinan lisäksi myös kauniita ja tunnelmallisia elementtejä, kuten tuo voice-melodia ja padit. Melodiat ja biisi itsessäänkin rakenteeltaan toimii. Tietty niitä melodioita jäin kaipaamaan lisää - mainittu voice-melodia on mulle ehdottomasti vahvin lenkki tässä biisissä - mutta ei pieni toisto kyllä haittaa.

En jaksa tähän aikaan yöstä - juuri muuten sopivaan aikaan biisin nimeä katsoen - alkaa kiinnittämään huomiota miksauksen yksityiskohtiinkaan kriittisessä mielessä...vaikka tietenkin mitä hra. Salovaara on todennut pitää paikkansa, niin minulle biisi toimii siltäkin osin hyvin.
0   +1 +2
 
9
Rami Kaaresto 05.07.2007
Biisiä olisi hienoa kuunnella ajaessaan pitkää rantatietä...aamuyöllä kuun valaisemalla matkalla..:)..Hieno biisi! vocaalisample kuullostaa paikoin Rinneradion saxofoni soundilta..
0   +1 +2
 
Jaakko Salovaara 05.07.2007
Hienoa drum&bass fiilistelyä! Syna padi ja sähköpiano tuo makeesti odottavaa "yötunnelmaa" alkuosaan. Rumpubiitin käynnistyttyä biisi rullaa hyvin seuraavaan suvantokohtaan. Sitten kuitenkin olisin odottanut jotain vähän voimakkaampaa juttua siihen breikkiin. Kun biisi taas lähtee käyntiin vokaali sample kasvattaa sitä mukavasti. Neljän ja puolen minutin kohdilta alkava uusi bassoriffi toimii hyvin. Pienillä sovituksellisilla yksityiskohdilla ja tuotantoon paneutumalla voisi saada biisin osat vielä paremmin erottumaan toisistaan.
0   +1 +2
 
8
To1 20.03.2007
Hienot rauhalliset soundit. Basso mielestäni ehkä kaipaisi vähän lisää munaa ja mietin että miltä se mahtaisi kuulostaa oktaavin alempana. Ehkä rohkeammin vielä esille tuota bassoa. Rummut lätkivät perinteisen oloisesti, ihan jeppis soundeilla. Tunnelmaa on onnistuttu luomaan kivasti. Rauhallista ja tunnelmallista dnb mäiskettä. Onnistunut kappale.
0   +1 +2
 
9
FLUX 19.03.2007
Erittäin toimivaa ! Chillaa mutta kulkee kuin (yö)juna; naseva kombinaatio
missä eteenpäin vääjäämättä potkiva rikkorytmi kohtaa soljuvasti
eteenpäin leijuvan & lainehtivan äänimaiseman. Energian ja levollisen
tunnelman hybridikeitos jonka mausteena tunnelmaan sopiva synteettinen
vokaali. Harmoniaa ja hyvää auraa löytyy. Mainio, persoonallinen tuotos !
0   +1 +2
 
8
Pikkusievä lurautus.

Rauhallista tunnelmointia, mutta rauhallisuuteen pyrkiminen ei välttämättä vaadi yksioikoisuutta, ja tässä ei pahemmin variointia tapahdu. Ei pahaa jälkeä, muttei nouse massastakaan.

Sinänsä eheä kokonaisuus, vaan se persoonallisuus sieltä vielä kehiin, niin biisitkin heräävät henkiin.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat