Kompurointia

4:22

2007

8.95   3300 kuuntelua

Kappaleen sanat

kompuroituani kellon ympäri ja ympäri
aamunkajo ikkunasta minut melkein sokaisi
avaan verhot, katson taakseni
eteisessä pullot jotka eilen tyhjensin
puunsäleitä, nauloja lojuu pitkin kämppääni
keittiössä ruumisarkku, jonka itse rakensin

menen arkkuun makaamaan
jokainen rakastaa tavallaan
ei tätä pysty perumaan
lihani on tehty lahoamaan

aivan turha on pakoon pinkoa ja pinkoa
huomenna on lumi punaista ilman aurinkoa
musta mieli alkaa tympimään niin tympimään
nyt ei minua saa enää arkussani pysymään
astun ulos ovestani, maailmalle kulkemaan
täytyy vain uskoa sitä tyhjää vanhaa hokemaa

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Fear Delirium 04.09.2010
tämä on toinen piisi, jonka kansalaiselta kuulen ja olen myyty jo puolessa välissä. Todella vetävää ja kiehtovaa. PAKKO kuunnella muutkin. ps. hienot saundit.
0   +1 +2
 
9
Marjamaa 24.02.2008
Mukavan erikoista musaa josta iso plussa siistit kitara riffit mutta lyriikoista sen verran että olisin pistänyt verse 1 ja 2 sanat vähän enemmän rimmaamaan noh se on minusta biisin ainoa miinus
0   +1 +2
 
8
HeviLeijjona1 05.01.2008
tääl oli kova alternative paketti tykkään saudista ja kaikest muustaki mikä parasta ni siin oli välil vähä koomisiiki kohtii
0   +1 +2
 
9
Infratuna 18.05.2007
Kivan kuulone biisi. Pehmeät taustalaulut kertsissä ja rytmikkäät kompit tekee kyl jännän vaikutelman. Sävelet osuu kivasti kohilleen ja sovitus toimii. Ainoa miinus miksauksesta jonka ansiosta vokaaleista ei saa kunnolla selvää. Muuten mukavan läski yleissoundi kyllä! Kiitos.
0   +1 +2
 
9
Kaoottinen ja särmäinen ote biisissä, mutta en ihan vielä Tom Waitsia tästä lähtisi nostamaan pintaan, hiukkasen kaukana ollaan Waitsin rouhevasta ammatillisuudesta, josta ei paista läpi pyrkimys tehdä jotain outoa vaan hän tekee mitä tekee taidolla, tässä rymistellään kuulemani mukaan rymistelyn vuoksi.

Mutta, on tämä siltikin ihan hyvä lohkaisu suomalaiselta bändiltä, ei paha, ei lainkaan :)

Kunnon kansalainenhan tämä on, omalla tavallaan.
0   +1 +2
 
10
Janne T 28.01.2007
kyllä tämä teidän vääntö vaan edelleenkin pistää hymyilyttämään. Soitto on taitavaa, kaikilla tuntuu olevan rytmisesti hauskaa ja muutenkin meininki on mitä mainioin.

Käsiteltävät aiheet on välillä vakavia välillä ei, mutta jokatapauksessa lyriikka on omaperäistä ja mukaansatempaavaa. pilkettä siellä kumminkin on varmasti silmäkulmassa.
Nuo tausta laulut oli tässä muuten hauskat (jotta tulisi jotain tästä biisistäkin sanottua).

noh, kannatusta tulee ainakin täältäpäin.
0   +1 +2
 
7
erikstill 24.01.2007
jammailua vissin:) siisti tyylivaihto alussa...mitäs muuta?ois varmaan hyvää keikkabiisi!
0   +1 +2
 
9
Shit_happens 21.05.2007
jeh YUP kuuluu hyvin läpi :p eipä tuo paljoa haittaa.. kova biisi saundien, sovitusten ja riffien takia. Keep up the good work!
0   +1 +2
 
Ale Kuoppala 17.05.2007
Kun kappale alkaa tulee todella hämmentävä olo, kun ei yhtään tiedä mitä tapahtuu. Aikamoiselta sekoilulta homma kuulostaa kunnes biisi etenee ensimmäiseen säkeistöön josta rumpukomppi tuo yhtymäkohtia FAITH NO MOREn Midlife crisis-biisiin. Samalla kuitenkin vokalisointi kuulostaa ELÄKELÄISILTÄ. Sanat kappaleessa ovat nokkelat ja tuo hymyn huulille vaikkakin ilmeisen vakavat tyyliin "menen arkkuun makaamaan...jokainen rakastaa tavallaan". Todelliset dagen efter-lyriikat.

Bändi on tiukassa vedossa vaikkakin kitaroita olisi voinut ehkä virittää hieman huolellisemmin mutta ei se tuhoa kokonaisuutta. Orkesterilla on ilmeisesti paljon treeniä takana, erityisesti kappaleiden säveltämisen ja sovittamisen saralla, mutta ilmeisen kauan on bändin pojat instrumenttejaan myös raapineet.

Arvoteltavana oleva kappale tuskin antaa täydellistä kuvaa bändin tyylistä sillä sen verran sekalaiset tuntuvat olevan vaikutteet. Tässä liikutaan todellakin mainstreamin-ulkopuolella joka on pumpun tarkoituskin ja toisaalta se antaa vapauden tehdä ihan mitä vaan.

Todella mielenkiintoinen tuttavuus tämä KANSALAINEN.
0   +1 +2
 
9
Mercedez 18.04.2007
Ihan älyttömän tarttuva riffi. Vokaalit taustalauluineen toimii ja koko kappale on ihan radiosoitto-, muttei suinkaan mitään tusinatavaraa! Älyttömän jees, propsit.
Joissain kohdissa tulee Tom Waits/RHCP -tyylin lisäksi mieleen kovasti myös yksi vaikutteistanne, YUP! Niillä on kovin samanlainen meno.
Pitäkää lippu korkealla!
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Löytyy soittolistoilta