Askel eteen (Remix)

Jii Jii | 16.02.2009 | Suomi-hip-hop
4:43

MIKSERI TOP 5 - BIISI (vk 9/09)

Remix 16.2.2009

Tuotanto: JKB, Jii-Jii
Lyrics : Jii-Jii
Miksaus: Jii-Jii

Jätäthän törkeän kriittisen kommenttisi tai jotain muuta tarinaa, kiitos!

9.08   3049 kuuntelua

Kappaleen sanat

Se mitä sä näät mä nään tuplasti enemmän ja se mitä sä saat mä paan tuplasti menemää. Mä nään ikävää, pahoinvoivii nuorii ja mä nään sut ottamassa asemalla suorii. Yhden huoli on monen ihmisen pahe, samal monen huoli on yhteiskunnan kate. Ei saa mikään tääl odotuksii elättämää, mä en venaa huolissaa huomist, mä elän tänää. Päivä kerrallaan niinku kaikki muutki vai mitä se Isukki sano kakstuhatkuusi? Ei se tyttö oo tähti vaik se luuli niin, vaan iso naurunaihe sisäpiirin. Julkkiskulttuuri ottaa täällä valtaa se valtaa monen herkän mielen samal monen tuhoaa. Nähny monta ikävää tälläst tarinaa miten moni täällä pystyy ittensä noin tuhota?

Ota askel eteen sekä tee ite jotain, ei asiat itsestään hoidu kuntoon noin vain.
Jokasen vastuu alkaa aina itestään, kyl me hoidutaan, kyl me hoidutaan x2

Lomautuksista lamautuksiin, et oo yksin tääl muutkin yskii. Vainois vaanitaan toisia pusikost, rikosrekisteri neljäst kalapuikost. Hämmästyttää vaan, kummastuttaa vaan, ketä voidaa edes sanoo enää tuttavaks? No ei edes sitä naapurii joka eilen poltti kännissä autosii. No mitä sanot, no mitä ikinä teet, seurauksist tekoihin, eiks se niin mee? Rangaistaan rikoksist ennen niiden syntyy, on se jännä mihin se poliisi pystyy. Isoveli valvoo kakskytneljäseittemä ja sitä vielä palvoo kakskytneljäseittemä tuhatta, on se niin hupaista, miten jengi voi olla niin kujalla.

Ota askel eteen sekä tee ite jotain, ei asiat itsestään hoidu kuntoon noin vain.
Jokasen vastuu alkaa aina itestään, kyl me hoidutaan, kyl me hoidutaan x2

Painiskellaan, pohdiskellaan, mennyttä aikaa vaan turhaan muistellaan.. kaikkeni oon tehny mut samal pistää miettii et puhkesko se kupla nyt? Mikä menee ylös tulee vitun kovaa alas joten jos on mieles jotain sano ihmees sanottavas? Mä kestän kyl paineet, mä kestän sen paskan ja kestän ne katseet. Nöyryys opettaa rehellisyys kasvattaa ja annan kasvaa vaan kunnes maadutaan… kunnes kaadutaan ja ylös noustaan taas, ylös noustaan taas.

Ota askel eteen sekä tee ite jotain, ei asiat itsestään hoidu kuntoon noin vain.
Jokasen vastuu alkaa aina itestään, kyl me hoidutaan, kyl me hoidutaan x2

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Jii-Jii 21.02.2009
Asiallisin ja kantaa ottavin kommentti jäbältä mitä oon täällä vuosien aikana itelleni törmänny. En kuitenkaan yritä lyödä itseäni "läpi" ja ks. kappale onkin hieman kieliposkessa tehty, esim autotunehan on suora vitsi. Mutta joo, tattis.
0   +1 +2
 
6
proyo 21.02.2009
Lähdetään siitä että kun käytetään autotunea niin SILTI sun pitäs laulaa edes sinne päin. Täytyy laulaa aika pahasti ohinuotin jos se menee ohi autotunellakin. Lisäksi täytyy kyl sanoa että se ei toimi suomenkieliseen musiikkiin.. Lisäksi olet käyttänyt tässä myös muita isoja isoja kliseitä.. alas pitchatut voksut(oon kyllä itsekki sortunu) ja super delayt..

Kertsis on päällekkäin alas pitchatut voksut ja kertsin "laulut". Ne sotii pahasti toistensa kanssa siitä kummalle on tilaa ja tulos on se että mä en saa kiinni kummastakaan. Vokaalisamplet pyörii aina samalla taajuudella kun räpit vaikka niitä alas ruuvaiskin. Kaiken pitää saada tilaa tarpeeksi tai biisi ei yksikertaisesti mielytä.

Biitti on ilmeisesti freebeatti? Jos näin on niin laita erikseen Sävellys: KUKA NYT ONKIN ja sit erikseen Taiteellinen tuotanto: SINÄ . Jos biitti ei ole free niin täytyy nostaa hattua, sillä tää biitti kuulostaa kyllä hyvältä, lukuun ottamatta noita pitchattuja voksuja ja nekin vois toimii jos ne ei olis sekoittamassa kertsiä. Mut oon aika paljon noiden jenkkiläisten biittinikkareiden tuotoksia kuullu ja esim rummut paljastaa aika pitkälle että kyseessä ei taida olla ihan suomalainen sävellys.

Sit räpit. Ääni on ihan siisti, mut jollakin lailla vielä epävarma, mut siitä ongelmasta ei pääse kuin tekemällä. Flou on aika simppeli eikä siinä ole juurikaan kikkailuja, mut sekin on räppäristä kiinni, et haluaako semmosia edes tehdä. Pieniä ongelmia rytmissä on myös, mutta aika vähäisiä ne on. Nauhotus vaiheessa ei vaan saisi koskaan kiirehtiä saatika tyytyä mihinkään vaan ottaa uudestaan aina kun pienikin offi lipsahtaa. Aina kannattaa muistaa että kun olet biisin julkaissut niin se on julkaistu etkä saa sitä koskaan enää pois levityksestä. Tällä hetkellä se saattaa kuulostaa hyvältä, mutta muutaman vuoden päästä haluaisit varmasti korjata joitakin kohtia, mutta se ei enään ole mahdollista.

Kaiken kaikkiaan biisi kuulostaa siltä, että sä oot testaillu tähän uusia kikkoja mitä joku on sulle opettanu. Aina on kyllä hyvä testailla uusia asioita ja miksaus kikkoja, mut niiden testien julkaiseminen ei aina kannata. Tästä biisistä nimittäin huomaa että testailuja on tehty. Unohdetaan mikseri asteikko ja ajatellaan näin... Kuuntele sun lempiartistin CD:ltä biisiä mikä on sun mielestä 10 pisteen biisi, eli kaikki on kohdallaan. Sit kuuntele sun omaa biisiäs ja punnitse onko sun oma biisi ansainnu 10 pistettä. Mä tein näin ja mä annan tälle biisille nyt varmaan sua järkyttävän arvosanan, mut mä en oo niitä jotka jakaa 10 pistettä jokaiselle biisille josta lähtee ääntä. En ole enää nykyään kopmmentteja kirjoitellu aikoihin, mut tää tuli tuossa maksalaatikossa vastaan niin kelasin jotain pientä kirjottaa.

Arvostan sitä että jengi jaksaa edelleen duunaa musaa, vaikka suomen skene on ihan maanmatosten tasolla ja uusien tekijöiden läpilyönti on yhtä todennäköistä kuin lottovoitto.

-Tommi-
0   +1 +2
 
9
Gibraltar 18.02.2009
Hola! En ole oikein sun biiseistä pitänyt aikaisemmin (noin vuosi sitten), mutta nämä muutamat uudet biisit kyllä osoittavat hurjaa kehitystä teknisesti ja myös jotenkin spiritually. Im starting to dig ya boy.

Tässä Remixissä etenkin tekstin tavutus ja sovitus on onnistunut. Et kiirehdi hirveästi, flow rullaa tasaisena ja niin että sitä on nice to listen. Mukavaa tarinaa ja hyvällä tyylillä ja saundilla. Cant say much else at the time. Peace out and keep this shit up.
0   +1 +2
 
10
ROLLiN 18.02.2009
'tiiviimpi' fiilis ku alkuperäisessä :) taustat ja riimit kunnos, isoo peukkua!
0   +1 +2
 
Katya 18.02.2009
eka mikä tuli mielee on tää sun ERIKOINEN ÄÄNI ja flow. jotenki erilainen. en tajua miten mut se vaa o :D JA SE O great plussss !
hyvät sanat, ei missään tapauksessa turhat lyriikat ollenkaan. se o positiivist. en tykkää perus paska räpist ollenkaa nääs. tiiätki sen. en mä tiiä, tää biisi on hyvä. letkee, rento. mukava fiilis tulee täst. muuta en osaa sanoa. hyvä äänenlaatu muute ja miksauski on mukava. en oo kuunnellu tota alkuperäst, remixi on ny tsekattu :P peace mi boy !
0   +1 +2
 
10
Max 18.02.2009
Hyvä remixi. Tuo erilaisen fiiliksen ku alkuperäinen.
Ajankohtaiset sanoitukset kertoo et on vähä kelailtukki nykypäivän asioita eikä pyritty itsekehumiseen tai katu uskottavuuden haalimiseen.
Hyvä homma!
0   +1 +2
 
10
Deliana 18.02.2009
Yksinkertasesti loistavaa settiä . Biitti toimii, lyriikat hiottu joustavaks. Tätä vois jo sanoo oikeesti diggaavansa!

Tää toimii pirun, pirun hyvin! Tsemppiä jatkoonkin! :)
0   +1 +2
 
10
Jupsiiiii 06.03.2009
ihan älyttömän hyvä ! :) muuta en voi sanoo !
0   +1 +2
 
7
Emzii 22.06.2009
Kertsi on jotenkin sekava, kun on tavallaan kaks ääntä päällekkäin. Flow välillä hakusessa, lyriikoissa ihan asiaa.
0   +1 +2