3. Turhautuneiden tunteiden tehdas

Haava | 03.11.2003 | Industrial
7:08

Kaikki pelaa monotonisuuden rauhallisuudella ja nyeansseilla tasaisuudessa. Lo-fi:ta, mutta vähemmän rätinää ja enemmän kolinaa, raakutta unohtamatta. Tunnelma on tärkein.

8.37   8105 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Jamsteri 19.07.2010
Tuota kolketta ei voi kuin rakastaa. Se luo jotenkin juuri niin tehdasmaisen tunnelman tähän. Ainoa asia joka hieman ärsytti, olivat osa välillä kuuluvista peltien kilistelyistä. Osasta niistä tuli jotenkin vähän sellainen levoton ja rytmitön vaikutelma muuten niin organisoidun kuuloisessa teoksessa. Tosin myöhemmillä kuuntelukerroilla ne alkoivat kuulostaa paremmalta. Ainoastaan se levoton vaikutelma häiritsi. Noista karjahduksista ja puheista pidin, vaikka ensin en oikein osannut sanoa pidänkö vai enkö. Osa niistä muuten kuulostaa jokseenkin juopuneelta. Myös välillä kuuluvat sellon(?) pitkät äänet toimivat oikein hyvin.

Tämä jää kuitenkin kovin pitkän ja vaiheettoman oloiseksi hyvistä elementeistä huolimatta. Mutta se luo juuri sitä turhautumisen synnyttämää tunnetta. Voin vain kuvitella itseni jossain tehtaassa tekemässä täysin merkityksetöntä hommaa ja kuinka se tuntuu samalta, kuin miltä tämä teos kuulostaa. Mainittakoon loppuun vielä, että tästä saisi hyvää ääniraitaa johonkin synkkään elokuvaan.
0   +1 +2
 
Epoche 30.10.2009
Tulee semmonen fiilis, et istuis isos tehtaas mut ei olis mitään töitä mitä vois tehä. Siinä sitten istuu ja kolistelee välillä jotain, välillä päristelee huuliaan ihan vaan et tyhjyyden täyttäis ees joku ääni. Hetkittäin tuntuu jo flippaavan, mutta tietää että ovet ovat lukossa eikä pois pääse pitkään aikaan.
Kaikuu kyllä tosi komeesti..
0   +1 +2
 
6
LAZ_onemanband 04.10.2009
Huoh, pitikin valita näin pitkä kappale kuunneltavaksi.

Alussa on jotenkin tylsä, lattea tunnelma. Ikäänkuin jossain tehtaassa. Puolentoista minuutin kohdalla jonkinlainen avautuiminen. Kenties työmiehelle tuli kusihätä tai muuten pakonomainen tarve tehdä muuta. Metallinkolina ja sen rytmittömyys viittaa varmaan turhautumiseen.. Perään huuto, joka oli hieman epäinhimillinen.

Loppua kohden instrumenttien vaihtelevuus lisääntyi.. loppu on jo jotenkin.. hmm.. no parempaan päin :)

Rakennetta on vaikea kuvata :D Mielenkiinto ei meinaa pysyä yllä vaikka tähän eri saundeilla on tuotu vaihtelua. Saundimaailma on hyvin toteutettu, mutta tämä ei juuri minuun uponnut. Ilman huutoja ja puheita tämä sopisi jonkun synkemmän, mutta semitoiminnantäyteisen tasoloikinnan taustamusaksi. ODT(psx peli) tulee jotenkin mieleen
0   +1 +2
 
9
Varhainen Valo 16.09.2009
Aika hyvää, miltei sanoisin että on edellinen biisimaailma itseäni kiehtovampi. Kaiulla puhuttu osuus puolessavälissä ehkä hieman "halpa" osa, mutta siitä toipuu jälkikolinan jaloissa. Olrn mykistynyt siitä, että tätä Dark Ambientia olen kyennyt sivuuttamaan nämä vuodet.
0   +1 +2
 
Rojola 27.01.2007
kolme kalastusalusta valmistuu osaavissa käsissä kellon tarkalla aikataululla. laivat osataan rakentaa järkkymättömällä ammattitaidolla ja rutiinilla, näitä on tehty aikaisemmin 187 kappaletta. tiedostava länsimainen dokumenttiryhmä kuvaa työn etenemistä taiteellisilla kuvakulmilla, ja viipyilevillä panoroinneilla. alukset tehdään koska niitä on tehty ennenkin, alukset tehdään koska niihin jalostettu rautamalmi on jo valmiina tehtaan varastoissa, alukset tehdään koska työmiehet välittävät perheistään, aluksia tehdään koska niitä on aina tehty.

aral-järven rantaan on matkaa puolitoista kilometriä.
0   +1 +2
 
9
pieslice 12.06.2006
ydinlaskeuma rauniokaupungissa varmaan kuulostaa tältä.
0   +1 +2
 
8
flaa 07.05.2006
Jaa-a. Ku ei kolahda niin ei vaan kolahda. Ei antanu hirveesti mulle. Muutoin kappale vaikuttaa laadukkaasti ja määrätietoisesti sävelletyltä äänimaisemalta. Kyl täst tulee eriskummallinen tunne. Jokin paikka missä en ole ikinä ollut. Ois jännä käydä siellä, vaikuttaa sen verta mielenkiintoiselta. Toivottavasti siellä ei oo vaarallista.
0   +1 +2
 
Miksu 10.04.2006
Mitenkähän en ole aikaisemmin näitä päätynyt kuuntelemaan. En osaa mitään kovin rakentavaa sanoa mutta tykkäsin kovasti. Mun mielestä tämä äänimaailma ei oo niinkään pelottava tai ahdistava vaan rauhoittava ja erittäin mielenkiintoinen. Joku valtava konepaja mullakin tulee mieleen, hämärä ja likainen, epämääräisia koneita ja romuja täynnä, autio mutta silti varsin elävä. Hienoa!
0   +1 +2
 
9
Miner69er 09.03.2006
loistava kappale kokonaisuudessaan. tuo mieleen silent hill 3:sen alkupaikat, ja toisinaan tämä tuo taas mieleen hellreiser elokuvat. hyvin sopisi pineheadin lauseet tähän. "chirsty, so eager to play.." tuo kylmät väreet kun kuuntelee ja ajattelee sitä mitä tämä tuo mieleen.
"i recommend, amputation"
0   +1 +2
 
9
HW 07.02.2006
Nimi kuvasi teosta varsin sattuvalla tavalla. Kappale loi vahvan mielikuvan tehtaasta jossa hikiset, likaiset, paljaspintaiset miehet takoivat lannistuneina jotain mistä eivät koskaan itse tulisi hyötymään. Kolmen minuutin kohdalla tuo tunnelma rikkoutui hetkeksi jonkun puhuessa. Tavallaan se herätti mielikuvan jumalankaltaisesti olennosta joka kritisoi luotujensa ponnettomia yrityksiä saada aikaan jotain käyttökelpoista mutta toisaalta se tuntui jotenkin irralliselta.
Kokonaisuudessaan tämä oli jotensakin masentavaa. Alkoi ahdistaa kun tuli ajatelleeksi miten epätodennäköistä aidon onnen löytäminen on.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4 5

Viimeisimmät kuuntelijat