Auttavat kädet, syyttävät sormet

Gargeblaster | 20.10.2008 | Death/Thrash
4:17

Säv. Antti Hyppönen, Juuso Rinta, Samuli Ala-Lahti
San. Samuli Ala-Lahti
Sov. Gargeblaster

8.44   1395 kuuntelua

Kappaleen sanat

Hullunhurma silmissään, saarnaa väärä profeetta:
"Puut tunnetaan lehdistään vaan sanoista ei miestä"

Ihaile kättesi töitä
Ahtaat mielet ilman elämää
Auttavat kädet kansasi kurkuilla
Syyttävät sormet liipasimilla

Huudettu viesti ei perille kanna, tekoja tarvitaan siinä sivussa

Se julistaa, kertoo elämästä, jota se ei elä eikä ymmärrä
Jonka se tahtoo sisäistää, mutta ei taivu ei milliäkään
Katkeruuden kaivoista, kumpuaa uusia sanoja
Väärille poluille, synnin teille, uusille urille, heitteille

Huudettu viesti ei perille kanna, tekoja tarvitaan siinä sivussa
Siis askel sivuun
Sanoja suurempaa totuutta taotaan kalloon ja kylkiin
Jalanjälkiä kasvoihin
Silkkaa hyvää hyvyyttänsä, ihmisyyden ilosta

Kasvot palaneitten kaupunkien yllä
Väärille poluille, synnin teille, uusille urille, heitteille

Sanoja suurempaa totuutta, pienin elein hiljenee kansa
Kansan syvät rivit palaa viisaitten kirjojen kanssa
Ei kunnian kukko laula, ei hurskaat hurtat hauku perään
On sanoja suurempi totuus ja toistaiseksi ikuinen mielivalta

Ihaile kättesi töitä
Ahtaat mielet ilman elämää
Auttavat kädet kansasi kurkuilla
Syyttävät sormet liipasimilla

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
spiritworld 13.05.2010
Tykkäsin tosi paljon siististä ja tasapainoisesta saundista. Mielenkiintoinen vaihteleva biisi, ei oo paljoo tylsiä tasapaksuja kohtia. Laulusta tuli mieleen jotenkin etäisesti mokoma. kitaroista ja bassosta samat aatokset kuin Nabormialla.
0   +1 +2
 
8
Kallemania 03.03.2009
Örinä ei ole soundiltaan tyypillisintä, sanoistakin saa selvää kun vähän keskittyy, asennetta on välistä kunnolla. Rummuissa on kivaa kolinaa ja kilinää. Ihan ok biisi, ehkä tähän oisin halunnu jotain tempovaihoksia jne.
0   +1 +2
 
8
Zenmeister 24.11.2008
Alun hämmennyksen jälkeen joutuu yhtymään edelliseen puhujaan. Huomattavasti jämptimpää on soitto perkele! Sovituksen sillisalaattimaisuus hämää myös, mutta siinäpä on toisaalta kuulijalle hyvää haastetta. Ei kuitenkaan mitään jazzia kiitos! =)

Tuotantopuolelta skarppausta pitää löytyä aikalailla kyllä. Riisuttu ja askeettinen soundimaailma vaatii sävellyksiltä aika paljon avautuakseen, ja joudun myöntämään että sävellykset eivät ihan lunasta niille asetettuja odotuksia.

Sanoituksiin en tapaa puuttua hirveästi, koska lähestyn itse musiikkia aina soiton kautta, mutta teillä niissä on selkeästi ajatusta taustalla. Kunhan pystytte jatkossakin välttämään ne perus sanaleikit, joihin ainakin itsellä menee hermot hyvin nopeasti.
0   +1 +2
 
8
DeManic 09.04.2009
Huuto on välillä vaikean kuulloista. Annalan huuto tulee lähinnä mieleen että olis vaikutteena. Välillä sitten rohisee kuitenkin ihan kivasti. Liidiä kaipaisin joihinkin kohtiin. Jäi sellainen hyvin pelkistetyn oloinen fiilis tästä. Hieman enemmän tuotettuna versiona potkisi rajusti tää biisi myös mulle. Rumpali on huippu. Kuullostaa sen verran lupaavalta että voisi tästä faniutua tulevaa materiaalia odotellen.
0   +1 +2
 
9
Maijja-- 29.10.2008
No soittohan on naurettavan paljo parempaa tässä ku edellisellä levyllä, mutta haluaisin jotain, josta teidät tunnistais. Välijutut ja bassokuviot on hyviä ja kekseliäitä, mutta jotain syvempää kiitos. Kysykää itseltänne filosofisesti esim. vaikka. Mitä Gargeblaster on? jotain elämää suurempaa musiikkia kenties tulevaisuudessa. Ja Samuli sun äänes toimii hyvin, mutta onhan siinä vielä reenaamista. Puhtaat lauluosuudet ei oo pahasta, ne vois tuoda ehkä sen kaipaaman lisämausteen, mutta just my opinion. Hyviähän te ootte siitä ei käy kieltäminen.
0   +1 +2
 
8
sLVr- 10.02.2009
Ihan hyvän kuuloset soundit, raskas on meininki, riffit on hyviä ja bassokin murjoo siinä sivussa. Biisi kuulostaa muutenkin ihan hyvältä mutta vokaalit eivät kyllä vakuuta. Kohdittain ihan pätevän kuulosta rääkymistä mutta liian väkinäisen kuulosta suurimmaksi osaksi, se rokottaa yhden pisteen. Hieman mieleenpainumaton ja tylsähkö biisi, siitä toinen. Mutta tuotanto hyvää, ideat hyviä ja kehityskelpoisia. Tästä on hyvä jatkaa. Nii, ja myös sanat olivat melko hyvät, siitä plussaa et kallistuu just ja just kasin puolelle..
0   +1 +2
 
8
-TJ- 10.02.2009
Uuh, pirulaude! meitsi kyllä tykkää! soitanta goes well, lyriikoista ei påaljoakaan selvää saa, jotka olisi ihan mielenkiintoista lukea.
0   +1 +2
 
vnmwrtcbn 10.02.2009
Basso oli paras puoli tässä biisissä. Se veti hienoja juttuja läpi biisin. Kitara taas veti välillä hyvinkin nerokkaita riffejä ja välillä taas tasapaksumpaa settiä. Laatu ei ollut täten yhtä tasaista. Laulaja ei ihan huippua ole, mutta örinä sentään kuulostaa kunnon örinältä, eikä miltään pelleilyltä kuten joskus täällä mksrissä. Loppua kohten oli myös pari vetoa vielä kovemmalla asenteella. Miksaus muuten varsin hyvä, mutta rumpuja pitäisi saada enemmän esille. Lautasia olisi kiva saada kirkkaamiksi ja täyteliäämmiksi. Biisi on nyt ehkä hieman tuhnu, ei saa kunnolla ilmaa.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta