Choishestershirebyn Mysteerit (alkutunnus)

E. Dalfman | 23.09.2022 | Soundtrack
1:18

Cloishestershirebyn rannikolle sijoittuva rikosmysteerisarja. 2. kausi, jakso 3: Ruth ja Gary löytävät Lady Hamptonin puutarhasta jotain mikä saa heidät järkyttymään. Dave on ollut kateissa jo viikon, mutta Scotland Yard löytää jotain hänelle kuuluvaa, sattumaako? Toiveuusinta BBC:n tuotannosta vuodelta 1979

0.00   92 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=612844
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Nyhde 27.06.2023
Yle voisi kyllä näyttää tämän sarjan uusintana pitkästä aikaa.

Jos miettii vaikka sitä, miten edellä aikaansa The Choishestershireby Mysteries oli esimerkiksi Ruthin hahmokuvauksen suhteen, on helppo arvostaa sitä pioneerityötä, johon koko tekijätiimi onnistui jaksosta toiseen yltämään. Toki, monet erikoistehosteet ovat kestäneet aikaa heikommin – kaikki varmaan muistavat esimerkiksi surullisenkuuluisan märän kankaanpalan "verenä" – mutta TCM:n viehätys ei koskaan ollut sen väkivaltakuvauksessa vaan väkevässä ja ajattomassa hahmovetoisessa tarinassa, joka vetää vielä tänäkin päivänä vertoja monille modernimmille jännärisarjoille.

Kuitenkin, TCM:stä puhuminen ilman, että mainitsee sarjan musiikeista joka kaudella vastanneen Dalfmanin legendaarisia sävellyksiä, olisi melkoinen vääryys. Dalfman oli toki tunnettu jo sarjassa aloittaessaan, mutta ainakin itse argumentoisin hänen uransa lähteneen varsinaiseen nousukiitoon vasta TCM:n myötä. Huikea säveltäjä, joka myös johti itse orkesteriaan.

Jos jokin kohokohta täytyy hänen teostensa joukosta esiin nostaa, niin kyllä se minulle tulee aina olemaan legendaarisen majakkapaljastuksen yhteydessä soiva melodia, joka etenkin tarinan viitekehyksessä pirstoo sydämeni kerta toisensa jälkeen. Se on niin huikean hieno sävellys ja niin täynnä tunnetta, että minun on vieläkin vaikea uskoa, että Dalfman sekä sävelsi että toteutti koko kauden musiikit vain kahdessa kuukaudessa.

Käsitykseni mukaan tekijä itse on vielä elossa. Nähtäväksi jäänee, kuullaanko häneltä vielä joskus lisää musiikkia. Toivon vain, että jos kuullaan, se ei tapahdu välillä huhumyllyn pyörteissä kuiskutellun TCM remaken muodossa. Ruthia ja Garyä ei voi castata uudelleen, eikä heitä ilman ole myöskään The Choishestershireby Mysterisiä.

Kiitos kaikesta, Enny.
0   +1 +2