Questions 2006

3:46

Versio 2006.

Miksauksesta kiitos Ville Miinala.

(Useiden Sancteferian Meant to be- vertauksien johdosta mainittakoon, että piisi on sävelletty vuonna 2003.)

9.50   3505 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=203983
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kappaleen sanat

You've crossed the point of life when you have to ask for it's meaning again
You've got to look in the mirror and say "i'll live again"
But the images inside your head they twist and turn,
Would someone take them out cause i want them to burn

This world is burning with questions
but the answers you'll never find
grey shades witness this demise:
uphold this pain no more.

You've noticed you have lost the heat inside you
It took time for you to notice but it's true
Seems like you've lost the passion to live
What you even have for this world left to give?

This world is burning with questions
but the answers you'll never find
grey shades witness this demise:
uphold this pain no more.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Ozzi_ 29.05.2007
Kova biisihän tämä on, mutta ei täydellinen! En tiedä onko korvassani jotaan vikaa, mutta pieni osa riffeistä kuulosti Sancteferian wanhalta tuotannolta(=Meant To Be)..joka ei ole missään tapauksessa paha asia. (Sancteferia on nimittäin kova bändi).. kappaleessa oli valitettavasti sama vika, mikä on useissa kappaleissa on, eli kappale oli AIVAN LIIAN TYLSÄ.. Kyllä tätä mielellään kuuntelee.. Mutta ei monta kertaa peräkkäin kun kappale on niin tylsä. Laulaja voisi suunitella laulutyyliään vähän erilaisemmaksi. Joissain kohti laulaja voisi laulaa puhtaasti ja joissain kohti öristä kovaa ja räkäisesti..Rumpali on melko taitava, mutta rumpalikin voisi ottaa vähän rennommin. :D Tätä kappaletta kannattaa vielä parannella, koska tästä voisi tulla vielä lähes täydellinen. :) jatkakaa...
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 27.06.2006
Saundit klippaavat. Toisin sanoen rutisevat ikävästi, olematta kuitenkaan erityisen kovalla. Miksaus tuntuu aika hutiloiden tehdyltä, bassot ja kirkkaat yläpäät puuttuvat ja biisi on tukahdutettu keskiäänipuuroon. Pannausta saisi harjoittaa myös, nyt kaikki tuntuu tulevan suhteellisen monona. Soitostakaan ei saa selvää kummemmin kuin että kitarat vetää välillä pinch harmoniceja ja välillä perussahausta. Vokalisoinnit eivät miellytä, mutta se voi olla vain oma preferenssini koska todella harvoin örinävokaalit kuulostavat minusta hyvältä (mutta silloin kun kuulostavat niin tekevätkin sitä huolella).

Soundit eivät jätä ollenkaan dynamiikkaa biisiin, ts. ne rauhallisemmatkin kohdat ovat nyt niin kovalla ettei tunnu olevan juurikaan eroa kovempiin. Puolivälin pianotunnelmointi kärsii todella paljon siitä että kaikki on yritetty pitää mahdollisimman kovalla, kun saundi voisi tippua vaikka 15 desibeliä ja se vain lisäisi tunnelmaa. Väliosassa on ihan kauniit melodiat. Lopussa on hauskat synasaundivalinnat, jotka toimisivat vielä paljon paremmin jos saundeissa olisi järkeä.

Sisällöksellisesti biisissä ei ollut yhtäkään kovinkaan persoonallista elementtiä, soitto tuntui kulkevan suht hyvin yhteen mutta kuuntelunautinnosta vei eniten todella häiritsevät saundit, jotka eivät yksinkertaisesti tuntuneet korvissa siltä miltä pitää.
0   +1 +2
 
_Panzerfaust_ 20.06.2006
Juuri tämä melodinen Bodomi, Northern, Throne of Chaos ja mitäs näitä nyt on, akseli ei ole ehkä mieleisimpiäni asioita. Soittotaitoa kyllä pojjailta löytyy ja melko ehjä kokonaisuus sävellyksellisesti sekä sovituksellisestikin. Vaikka kyse on melodisesta metallista olisi tähän tehnyt poikaa joku pieni rankka osio. Vokaaleista ei voi antaa kehuja eikä sen koommin risujakaan, toimivaa perus rähinää ja nuo kertsin mahtipontiset tupla huudot antoi mukavasti taisteluhenkeä tähän :)

Saundit ok, mutta jos vähän viilaisi vielä tuota kitaraa suuremmalle, tahtoo jäädä pahasti synan varjoon. Rummut on saakelin hyvin soivat, on sellainen "old school" saundi tuossa snaressa varsinkin.

Sankari meininkiä!
0   +1 +2
 
9
dödö 20.06.2006
No huhhu, yllätyin pikkasen ku biisi lähti rullaa...
Jännäpaskat housuissa odotin vokalisoinnin alkamista.
Enkä turhaan odottanut... Voisin kehua vokalisointia mikserin parhaimmistoon kuuluvaksi, tosin omassa örinäkategoriassaan (korkeassa kähinä-rääkynässä).
Kitaratyöskentely on mallikasta ja taidokasta.
Synat maalaavat hienosti kokonaisuutta mutta parissa kohta ne paistavat liikaa läpi minun makuuni.
Rumpalointi on yhtä mallikasta kuin taidokastakin.
Bassosta sai parissa kohdassa vähän paremmin selvää, muissa vaan sen verran että se loi juuri sen maton minkä basson pitääkin luoda biisissä. Niin, ja bassosta on ilmeisesti leikattu ylätaajudet niin ettei kieli-pleku efekti aiheuttaisi kolinaa tai muuta melua, ja myös siksi että basson soundi juuri loisi tämän kyseisen maton paistamatta läpi. Mutta älkää leikatko liikaa siinä 800Hz viiva 4Khz alueelta...

Tavallaan se on hienon kuulosta että basisti soittaa joskus vähän korkeammaltakin mutta esim. biisin aloitusriffissä kitaran soittaessa ensiksi neljä kahdeksasosa nuottia E:tä palm mutena (basso soitta myös matalalta E:tä), sitten kitaran soittaeassa neljä nuottia (C, B, A, B) vähän korkeammalta (samassa tahdissa), basso voisi jatkaa matalalta soittamista... Äänivalli joka muodostuu palm muten aikana hajoaa ja biisi ei luo yhtä raskasta tunnelmaa jos basso soittaa liian korkealta (varsinkin kitaran soittaessa myös korkealta).

Biisissä on monta eri asiaa mitkä ovat Children of Bodomin (tai jonkun vastaavan artistin) vaikutteen alaisia...
Nimittäin:
- Vokalisointi, jossain määrin
- Koko bändin kaljakuorohuuto (josta muuten pidän aivan vallattomasti)
- Synasoundit osittain, varsinkin tämä yksi pimputteleva kellomainen...
- Riffittely
- Rakenne
- Tekniikka

Bodomista en pidä, varsinkaan vanhemmasta tuotannosta. Mutta se ei haittaa, koska olette tehneet asian joka oli ennen minun ajatusmaailmassani mahdoton...
Olette soittaneet TYYLIKÄSTÄ Children of Bodomin tapaista musiikkia.

Musiikkinne muistuttaa muitakin bändejä (esim. 0:27 alkava kohta muistuttaa Finntrollia temmoltaan ja vokalisoinnin rytmitykseltä).
Kaikki nämä bändit joita te muistutatte kuuluvat kummiskin johonkin musiikkiryhmään jota en osaa valitettavasti kuvailla paremmin kun "Teinimetalli".

"Sen vaan kuulee kun jokin on teiniä" olen kuullut aika monesti jonkun sanovan, uskoin sen ennen olevan tietämättömien angstaajien paskaa sellaisesta musiikista mistä ne ei pidä, ja niin se varmaan olikin...
Mutta nykyään tätä termiä käytetään (ainakin täälläpäin) kuvaamaan bändiä joka kuullostaa juuri esim. Bodomilta, Finntrollilta tai Northerilta...
Vaikea tässä sen kummempia on selittää, musiikki on melodista tilutusta, joskus myös kerskumista soitollaan ja plääplääplää...

Sitä olen yrittänyt sanoa tässä että olette tehneet tällaista musiikkia... mutta tyylillä. Tätä en uskonut mahdolliseksi saavutukseksi.
Tyyli ratkaisee, siksi saatte kuin saattekin minulta erittäin harvinaisen hyvän arvosanan..............
0   +1 +2
 
9
Rostskur 19.06.2006
Laulaja kuulostaa Kalmahin vokalistilta (samanlainen synkän peikkometsän sammakko) ja musiikki on loistavaa. Jatkakaa ihmeessä samaan malliin!
0   +1 +2
 
9
RandyRhoads 03.05.2006
Yhtä makia ku aikasempiki versio mutta potkii vaa vitusti enemmän kasseille. Sama oikeestaan koskee kaikkia näitä uusia biisejä. Hyvä Hyvä.
0   +1 +2