Puolitie

Damion | 07.01.2011 | Metal
3:25

II Demon keskimmäinen raita. Säv. Rautiainen, Heimonen, Korhonen / San. Heimonen, Korhonen, Rautiainen

8.67   1123 kuuntelua

Kappaleen sanat

vain yksi lause tyrmää haavoittuvan ihmisen
pelko kuoleman hautaa mielen järkkyneen
toivon peilikuva silmiin heijastuu
kun matka seinään loppuu

on puolitiehen matkani jäänyt
ei määränpäästä varmuutta
kokemusten raskas säkki puolillaan
tässäkö kaikki
lyhyeen loppuu taival ihmisen
puolitiehen

hiekka tiimalasissa vähiin käy
en voi kohtaloani ymmärtää
kerran vaivuin uneen ikuiseen
uutta aamua enää nähnyt en

on puolitiehen matkani jäänyt
ei määränpäästä varmuutta
kokemusten raskas säkki puolillaan
tässä kaikki
lyhyeen loppui taival ihmisen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Susimies 15.01.2012
Kiva kuulla musiikkia Mikkelistä :)
0   +1 +2
 
8
Mr.laulaja 16.01.2011
Kitarat olisivat introssa saaneet olla voimakkaammat/rankemmat.Laulu oli ehkä hieman liian korkeeta muuten hyvä.
0   +1 +2
 
8
HeartlessLeper 15.01.2011
no huhuh, että on tiukat riffit tässä!
soundillisesti ehkä hieman liian tumma, elikä alapäätä kuuluu aika reilusti.
porukka toimii yhteen saumattomasti ja kehitystä on tapahtunu huimasti verrattuna vanhempiin biiseihin.
örinä on aika peruskamaa, eikä kuulosta hirveän persoonalliselta, mutta ei ole kyllä huonokaan. toimiva.
sävellyksenä biisi on erittäin toimiva! kyllä tätä keikalla kävis mielellään kattomassa.
annan tälle 8 ½ :)
+2   +1 +2
 
9
Pulssion 11.01.2011
Katos katos täähän oli iha siedettävää musisointia! 9 ja samaa mallii vaa -->
Missäs jäbät soittelee?
0   +1 +2
 
8
Arvostelen koko demon kokonaisuutena.
Elikkäs musiikin laadun suhteen on tehty iso askel positiivisempaan suuntaan. Soundit ovat messevää, soitto yleisesti yhtenäisempää ja soittotaidot ovat selvästi kehittyneet koko porukalla. Yleisesti siis miellyttävä yllätys, kun vertaa edellisen demon biiseihin. Tarkempaan kommentointiin:

Kitarat. Soundit ovat hyvät, vaikkakin vähän yläpäätä voisi mun mielestä soundissa olla lisää. Soitto yleisesti toimi mukavasti ja luontevasti, tarkkuus oli kohillaan ja homma pysyi puhtaana. Riffit ovat kyllä sinällään toimivia, mutta noudattavat aika paljolti sitä perus melodeath-kaavaa, jota noudattavat aika iso prosentti esim. mikseri.netin metallibändeistä. Joten vähän semmosta eeppisempää ja virtaavampaa otetta siihen riffien sävellykseen, toteutukseen jne., niin alkaa sitä omaa soundia kehittymään kunnolla pikku hiljaa ja saatte siitä juttua aikaiseksi, jota voitte kutsua täysin omananne.

Laulu. Hyvä parannus edellisiin soundin, tekniikan jne. kannalta. Etäisesti tulee korkeista rääkymisistä mieleen Moonsorrowin uudemman tuotannon laulut, mikä on sinällään hyvä asia. Korkeampi rääkyminen olisi aggressiivisempaa ja karumpaa, mikä on plussaa. Matala korina toimi hyvin, mutta voisi olla hieman selkeämpää ja aggressiivisempaa. Vähän rohkeammalla otteella ja tekniikan hiomisella se mahdollisesti sitten pääsee oikeuksiinsa.

Basso. Tykkään soundien kannalta vähän kirkkaammasta ja taustalta erottuvasta soundista. Tässä soundit oli vähän semmonen perusbassosoundi, mikä on vähän plusmiinusjuttu minulle. Hoitaa asiansa, mutta ei mitään erikoista. Voisi vähän rohkeampaa otetta niihin bassoriffeihin, niin erottuu hyvin ja tuo omaa sävyä biiseihin. Tässä nyt enimmäkseen vain seurataan kitaran matalia ääniä.

Rummut. Rummuissa iso parannus soundeissa että soitossa. Soitto on luontevaa ja rohkeampaa, soundit toimivat pääosin hyvin ja soundit pääosin ovat napakat. Vähän komppeihin olisi voinut satsata jotain erikoisempaa, kun kahdessa biisissä samoissa säkeistöissä soi se vanha tuttu thrash-komppi, vai miten sitä hienommin kutsutaankaan. Mutta hyvä näinkin. Ainoa soundien kannalta ongelmallista minulle oli basaarit. Ne kuulosti välillä semmosilta lätiseviltä ja löysiltä. Vähän semmonen napakampi soundi basaareihin, niin olisi potkinut kovemmin.

In a nutshell: Huomattavasti on tapahtunut parannusta ja musiikki on yleisesti paljon miellyttävämpää kuin aiemman demon kappaleet. Vaikka musiikki ja riffit ovat pysyneet aikalailla samoina ekaan demoon verrattuna, niin muutamia kokeiluitakin on tehty biisien suhteen. Mutta yleisesti ottaen, tämä on sitä metallimusiikin, tarkemmin melodeathin peruskauraa. Riffit eivät ole sinällään kovin massabändeistä poikkeavaa ja homma pysyi aika tarkasti tämän genren kaavojen mukaisena. Tuon nyt voi ottaa negatiivisena tai positiivisena, kun se on vähän subjektiivinen näkökulma. Mutta mie mieltyisin enemmän rajoja rikkovaan tavaraan, kun rajojen rikkomisella luodaan sitä uutta. Musiikki on yleisesti jees, melodiat ovat hyviä ja toimii mukavasti, mutta aika semmosta perus Radio Rock- radiokamaa.
Loistava parannus edelliseen materiaaliin, mutta aika paikallaan ollaan pysytty musiikin kehittymisen suhteen ja mullistavat ideat hieman uupuvat biiseistä, joten tämä demo ansaitsee minulta arvosanan 8.
0   +1 +2
 
Enlil 08.01.2011
No ohhoh! Nyt on tiukka rallipalli kyseessä. Hirmusesti olette kehittyneet noista ensimmäisistä. Biisi äärimmäisen mesevää, vaikka riffit hieman kaikki samanlaisia ja tämmöisiä ns. "massariffejä". Mutta tosiaan, tämmöisen musiikin saralla on nykyään varmaan suht hankalaa saada mitään ennen kuulumutatonta aikaiseksi. Tykkäsin erityisesti kertosäkeen ehkä vähän sinfonisesta vivahteesta ja lievästä pläkkistunnelmasta. Laulu kehittynyt pirusti, vaikka nuo korkeammat rääkäisyt ovat vielä vähän karheita ja murina epäselvää. Tekniikka parantunut huomattavasti silti.
Rumpalointi ihan jees, mutta ehkä vähän "ujoa".. vähän mielikuvitusta peliin ja reippaasti kikkoja ja koukkuja sunmuuta fillinriekaletta vähän ueasmmin niin toimii paremmin. Kitarointi jees, tarkkaa soittoa. Soolo oli vähän napa, mutta ihan jees silti.
saundit perkeleen hyvät. (Y)
arvosanat on homoille
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat