Don't Take Me Alive (Steely Dan cover)

4:08

Acting as a licensing agent, Legacy Productions Inc. d/b/a Easy Song Licensing ("ESL") has acquired Compulsory Mechanical Licenses on behalf of the licensee for each song below marked "Licensed". The licenses cover the format and quantity for the specified release only, identified by the unique Release ID: LPL439444 Artist: Maksa Title: Covers of 60's and 70's R&B classics Format: 1,000 Interactive Audio Streams Date: July, 2020. License: 784623 Don't Take Me Alive By Walter Becker and Donald Fagen. Copyright Songs of Universal, Inc.

9.00   15 kuuntelua

Kappaleen sanat

Don't take Me Alive julkaistiin Steely Danin kultaa myyneellä "Royal Scam"-albumilla v. 1976. Kappaleen säveltäjät ovat tietysti Donald Fagen ja Walter Becker. Kuten tunnettua, Steely Dan käytti erittäin paljon vierailevia muusikoita levyillään. Tällä kappaleella loisteliaista kitaraosuuksista vastasi paremminkin jazz-kitaristina tunnettu Larry Carlton. Kappale kertoo viranomaisia pakenevasta murhamiehestä, joka on surmannut isänsä. Synkkä aihe kepeään melodiaan ... no news kun kyse on Steely Danista.

Juuri tämä teos on mielestäni koko erinomaisen Royal Scam-albumin helmi, jonka bongasin heti albumin ensikuuntelusta ja joka kestää soittoa vuosikymmenien jälkeenkin.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

AnttiJ 15.08.2020
Kiitos kovasti rakentavasta kommentistasi! Taustalaulut on rakenneltu Melodynessä varsinaisen lauluraidan kopiosta. Stemmojen rakentelu muuttaa ääntä ja äänen väriä sitä enemmän mitä korkeammalle stemma nousee. Tuo kopiointi tietysti selittää senkin, miksi background vokaalit ja main vokaali osuvat lähes perfect kohdalleen toisiinsa nähden.

Ns. lauluni (kutsun itse sitä tulkinnaksi) nyt on mitä on ja ääneni on luonnostaan matala ja suttuinen. Koska en ole lähellekään laulajaa, niin yritän keksiä kaikenlaista jippoa jolla puutteet saisi painettua enemmän taka-alalle. Hyvä ettet ole kuullut alkuperäistä lauluraitaa. :D
0   +1 +2
 
9
tmexperience 15.08.2020
Mainiosti vedetty soolo! Muutenkin hyvä versio biisistä. Nämähän eivät todellakaan ole mitään perusrokkeja. Taitaa olla vocoderi taustalauluissa? Tässä sama kuin Rikkissä, laulun miksausta voisi tuunata vielä enemmän.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat