Lust (Original Mix)

Cordis | 03.03.2007 | Melodic Trance
10:20

kolkkipäivän kunniaksi poikatarina saa kolkitonta jatkoa!

viestin kääntöpuolella oli puhelinnumero. hän epäröi miltei puoli vuotta tietäen, ettei voisi tulla onnelliseksi. asia miltei unohtuu, kunnes lopulta turhautuneena päättää soittaa numeroon. tuttu ääni vastaa ilahtuneena ja pyytää tavata hänet illalla tutun sillan luona.

pelonsekaisin tuntein hän lähestyy kohti tapaamispaikkaa. tumma hahmo seisoo kuunvalon edessä ja tervehtii hiljaa poikaa. hän selittää arasti miksi oli lähtenyt vaivihkaa pois ja mihin oli mennyt. tunnit kiitävät, lämpimän hiljainen yö kääntyy kohti aamua ja silta tyhjenee.

kotona poika käy keskustelua mielessään läpi. hän on liiaksi kiintynyt ollakseen vihainen.

http://koti.mbnet.fi/c...

9.83   5196 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Wavescale 14.05.2008
Onhan tästä yli vuoden takaisesta biisistä kaikki varmaan jo sanottu mutta koskaanhan ei voi hyviä biisejä liikaa kehua. Upeeta nautittavaa melodista trancea... kun sävellyksessä on hienosti ajatusta takana ja olet saanut puhallettua tähän niin hyvin tunnelmaa, ja tämä vielä esiintuotuna loistavalla miksauksella niin mikäs siinä, älköömme säästelkö kehuja ja numeroita vaan kymppiä tiskiin!
0   +1 +2
 
10
m1ze 09.01.2008
Aikasemmissa kommenteissa on sanottu kaikki mainitsemisen arvoiset asiat joten lyhyesti:

Toteutuksellisesti ihan helvetin pro-tasoa, aika älytöntä ees julkasta tämmöstä kamaa mikseris :D Melodiat oli myös tosi tarttuvia kuten myös noissa muissakin projektin biiseissä mitä kuuntelin toss. Mitään rakentavaa en viiti ruveta ees keksimään, sen verran noob oon kun vertaa näihin =) Harvemmin tulee ees tämmösiä pidempiä tracnebiisejä kuunneltua mut täss kyl säily mielenkiinto loppuun asti.

Ei kait siin muuta kun kybää tiskiin, ja fanilistaan nimee tietty.
0   +1 +2
 
10
Sky Gate 14.05.2007
Mikserin trance parhaimmistoa. Nuff' said.
0   +1 +2
 
10
StarScape 06.05.2007
Lyhyesti ja ytimekkäästi - Ihan uskomaton! :o
0   +1 +2
 
10
Chinook 02.05.2007
Upea biisi! Kaikki palaset loksahtaa hyvin kohdalleen ja piano sopii kappaleeseen erinomaisesti. Jatka samaan malliin :)
0   +1 +2
 
10
SweetSleep 26.04.2007
vielä beterimpää! thx cordis
0   +1 +2
 
10
Jaycob 24.03.2007
Olen kuunnellut tämän jo hyvin monta kertaa, mutta nyt vasta ehdin kommentoida. Lähtee hyvin liikkeelle todella hyvänkuuloisella rumpusundeilla. Hyvä että tässä tulee jo melodisuutta heti alussa, eikä vasta jonkun minuutin kohdalla mihin saakka on menty vain rumpu ja basso variaatioilla, niinkuin yleensä melodisessa trancessa. Offbeat komppi on saatu todella hyvin onnistuneeksi. Kaikki elementit siinä sopivat toisiinsa soundien puolesta, mikä tuo esiin todella hyvän 'yhteensopivuuden'. Eli väliin ei jää mitään vaivaavia taukoja vaan on aukotonta offbeattia. Sointukuvio on erittäin nostattava, mikähän kyllä onkin yleistä melodisessa trancessa, mutta tämä on nostattelevin mitä olen kuullut. Ensimmäiseen suvantoon laskeutuminen sujuu mutkattomasti. Todella mukava piano tulee mukaan, jonka melodia on yksi parhaimmista mitä olen kuullut. Taas suvantoon, mutta tällä kertaa sitten vähän rauhallisemmin. Ja nyt tulee tämä aivan mahtava pianokohta. Piano ei soita ihan iskulleen vaan siinä tulee tälläisiä kivoja 'vähän ennen iskua nuotteja', miksi niitä nyt sitten ikinä kutsutaankaan, mutta tämä pianokohta on iso plussa koko kappaleelle, siinäkin mielessä ettei kappale tule liian koneelliseksi, vaan että siihen tulee mukaan luonnollisuuttakin. Se poistaa tästä kappaleesta myös nimityksen 'kiksu'. Basso on aika perinteinen trancebasso, mutta sopii tähän oikein hyvin. Pianomelodia tämän muun menon päällä kuulostaa uskomattoman hyvältä. Kikki on juuri sopivalla voimakkuudella - ei ole liian esiintyöntyvä, mutta silti jämäkkä. Ajattelin kun ensimmäisen kerran näin tämän kappaleen ja sen pituuden, että eihän näin pitkässä kappaleessa voi olla tylsistymättä, mutta tämä kappale salpaa hengen hienon äänimaailmansa ja melodioidensa ansiosta. Loppu olisi voinut olla ehkä vähän vielä pidempi, että ei lopu näin äkkiä, mutta hyvä näinkin. Kiksuksi en tätä kyllä menisi haukkumaan, on niin hienot ja omaperäiset melodiat. Huimaavan hieno kappale! 10+
+1   +1 +2
 
Aurisgale 16.03.2007
Jätkä se hallitsee ton kompittelun tuolla alkupuoliskoilla, kuulostaa niin hyvältä kuin vain voi. Alussa on jo menoa enemmän kuin perusbiisien "kliimakseissa". Tuntuu jo siltä että tämä tulee antamaan paljon.

Hassua, että rauhoittelu tulee silloin kun pitääkin, mutta kummastelin aikaa katsoessa, että mitä ihmettä... kohtahan on mennyt jo kolme minuuttia ja tuntuu, että juuri olisin kuunnellut minuutin. Ei ainakaan pääse tätä kuunnellessa puutumaan.

Melodiakulku on loistavaa, vaikka aika peruspirteää tyyliltään. Linjat ovat melko ennalta-arvattavia, mutta mikäs siinä kun kuulostaa muuten soundit niin taivaallisen kauniilta. Ehkä tämä on omaan makuun hitusen liian iloista, mutta eipä tuo juurikaan häiritse, vaikka itse olenkin iloisuus-rasisti musiikin puolella.

Piano suvanto antaa mukavaa eloa ja väriä biisin synteettiseen, mutta eteeriseen äänimaailmaan. Piano osuus oli tuollaisena puhtaana oikein virkistävän raikas. Loistavsti soitettu, kun olisi vaikea erottaa oikeasta.

Sieltähän se nosto sitten alkaakin tulla. Kaikki toimii kuin käsikirjan mukaan. En kuule mitään virheitä mistään. Näitä kannattaisi kokeilla tarjota muuallekin kuin tänne ilmaiseksi, vaikka eihän se tietenkään minua haittaa, mutta laatukun ei mielestäni ole mikseriin kuuluvaa ollut sinulla pitkiin aikoihin. Kyllähän tästä jo maksaisikin. ;)

Loistava biisi joka toimii.
+4   +1 +2
 
10
Fleeticer 10.03.2007
Alun rummut on karkkia korville, rytmi toimii hemmetin hyvin ja miksauskin pysyy hanskassa eikä mene liian mössöksi. Kyllähän tää biisi alkaa korvia hivellä mukavasti, vieläpä kun toi pehmeä lead tulee tohon mukaan. Hyvää laskeutumista taukokohtaan, tuo leadi vaikuttaa aika massiiviselta, katsotaan mitä se tarjoaa kertsissä.

Kylmiä väreitä sait luotua tossa taukokohdan alussa tuolla leadin linjalla kun se vielä on lähes suljettuna filterin osalta. Kertissä riittää draivia vaikka muille jakaa, ehkä tohon nostoon olisit voinut panostaa vielä ja räjäyttää sitten koko pankin kunnolla. No, eipä tästä hirveästi valittamista tunnut löytyvän, sointukuvio on mielekäs ja leadi on tasapainoinen, vaikkei super, mutta aika super kyllä jos vertaa Mikseri.net:n sisällä.

Basari, perkussiot yms. ovat kunnossa, eipä niistä valittamista löydy, niin kuin tossa alussa jo rytmin loistavuudesta mainitsinkin. Miksaus toimii koko biisissä, ehkä vähän tuhnuista siellä täällä, mutta eipä siihen juuri jaksa huomiota kiinnittää, kun meno on muuten niin loistavaa. Sitä pikkuruista mössöä on ollut lähinnä sun joka biisissä, mutta se on niin pientä että ei siitä sen enempää, harvassa niitä biisejä on missä miksaus olisi täydellistä. Voisi kuitenkin sanoa, että tässä biisissä se miksaus on lähes täydellistä näitä elementtejä varten, mitä biisissä esiintyy.

No eipä tässä varmaan kummempia tarvitse jauhaa, kaikki toimii mallikkaasti ja eeppistä tunnelmaa luodaan oikein urakalla. Ja saipa tämä biisi myös hetkeksi kylmät väreet aikaan, mikä on pelkästään hyvä asia. Biisi vedetään läpi varmalla otteella alusta loppuun saakka. Lähinnä ainoa millä tämä olisi saanut lisäsoittoarvoa, olisi ollut vieläkin kiinnostavampi sointukulku, mutta eipä tämä sitä välttämättä tarvitse, sillä loistobiisi on kasassa. Props!
+4   +1 +2
 
10
Valandir 10.03.2007
Lähtee tuollaisella ihan kivalla pumppauksella liikenteeseen. Tuo perkussiolinja tosin kuulostaa jotenkin ontolta, olisi ehkä voinut sitä vähän raikkaammaksi säädellä. Bassorumpu kuulostaa kivasti tykittävältä ja 27 sekunnin kohdilla se saa alataajuuskaveriksi bassolinjankin mukaan jota tosin aletaan siinä sitten vasta nostelemaan. 50 sekunnin jälkeen tulevan ensimmäiset maistiaiset synasta ja se jätetään hienosti kaikumaan tuohon päälle. Sieltähän se sitten vihdoinkin nostetaan mukaan kohdassa 1:22 ja täytyy kyllä sanoa, että kuulostaa jälleen perkeleen hyvältä. Myös sointuvaihdos oli hyvin rakenneltu eikä se tullut silleen kuin seinän takaa vaan juuri sopivassa paikassa. 2:16 tiputetaankin sitten melkeinpä kaikki elementit pois ja kuuntelija valmistautuu suvantokohtaukseen. Synia siinä lasketaankin sitten taustalle, kunnes 2:43 itse suvantokohtaus alkaa. Melodia kuulostaa erittäin hyvältä ja tuollaiselta kivan raikkaalta, tulee jotenkin kaukaisesti kesä mieleen. Ja voihan piru sentään mikä piano tuossa kohdassa 3:12, on muuten paras piano mitä trancessa olen vähään aikaan kuullut, niin jotenkin kirkkaan ja puhtaan kuuloinen, ettei voi muuta kuin ihailla. Piano on myös hyvin sovitettu päämelodian kanssa ja sen vetämä linja on hyvin toteutettu, pistää melkeinpä tipan linssiin. 3:42 lähteekin sitten jälleen nuo rummut ja bassorumpu jylläämään ja piano jätetään yllättäen pois antaen kuuntelijalle sellaisen ajatuksen, että kyllä se sieltä tuodaan vielä takaisin joko 8 tai 16 barin jälkeen. Mutta kaikeksi yllätyksekseni sitä ei heti 16 barin jälkeen tuodakaan takaisin, vaan vasta myöhemmin, hyvä ratkaisu sekin sinäänsä. Jotenkin sitä olisi tosin saanut tuossa pääkohtauksessa tuoda enemmän eteenpäin, niin pirun hyvältä se kuitenkin jokatapauksessa kuulostaa. Siinä sitten hieman viiden minuutin jälkeen räjäytetäänkin kaikki elementit jälleen pois pelistä ja tämä ns. kakkossuvantovaihe alkaa. 5:31 tuleekin sitten sellaista pianoa jota en olisi odottanut sinäänsä, jotenkin oivallisesti se on toteutettu ikäänkuin klassisen musiikin kriteereillä, eikä trancen kriteereillä. Kohtaus on erittäin hyvin toteutettu, sävellystyönä taattua laatua ja omaperäisyyttä tämä kohtaus tuo biisiin ruimasti, välikohtaus jota en osannut tosiaankaan odottaa, mutta se oli kerrassaan mahtava. 6:33 aletaankin sitten taas sieltä tuttuja synia nostelemaan taustalta ja päähän tässä luonnollisesti heiluu melodian tahdittamana ja silmät sulkiessaan voi tuntea suorastaan lentävänsä, loistavaa. 7:28 pankki räjäytetään ja pääkohtaus voi jälleen alkaa, kerrassaan mahtavan kuuloinen pääkohtaus jälleen kerran ja eipä voi muuta kuin ihailla herran taitoja tämän genren saralla. Siinä sitten tuleekin vähän erilaisiakin pianovariaatioita tuossa 8 minuutin jälkeen ja nekin, niinkuin kaikki muukin, ovat toteutettu erittäin hyvin ja sopivat biisin kokonaisteemaan kuin mansikka kakun päälle. Siinäpä sitten jonkin ajan päästä outro alkaa ja tuttuun tapaan tiputellaan elementtejä pois. Voisin veikata, että lopetat biisin pianon kosketuksiin, mutta sepä nähdäänkin vasta tuossa 10 minuutin jälkeen. Biisin loppukohtaus on myöskin erittäin pumppaava ja pitää tutun menon päällä. Ja ei, biisi ei loppunut pianon kosketukseen, vaan ihan tavallisesti. Menipä veikkaus väärin mutta eipä siinä mitään.

Kokonaisuudessaan tämä on taas vähintäänkin niin laatukamaa kuin kaltaiseltasi herralta odottaa. Sinä se et lopeta minun hämennystäni, mistä sinä saat näitä biisejä aikaiseksi ja miten helvetissä niin lyhyessä ajassa? Sinulla on lahja, pidä siitä kiinni, koska tämä vain on niin mahtavaa. Biisissä ei ole oikeastaan mitään valittamista, palaset loksahtavat jälleen kohdalleen juuri siellä missä pitääkin ja biisi ei petä missään vaiheessa. Äänenlaatu on jälleen ammattimaista, eipä siinä mitään valittamista paitsi tuossa perkussiolinjassa joka alkaa heti alusta. Jotenkin olisin sitä säätänyt kirkkaammaksi. Nyt vain tuntuu, että siinä on tuollainen ikävä puuroutuminen, jonka olisi helposti voinut korjata laskemalla taajuuksia alatajuuksien ja keskitaajuuksien välistä, tai ainakin näin minä olisin tehnyt. Mutta mitäpä turhia valitella kun biisi on melkeinpä täydellinen. Bassolinja on juuri sellainen periaatteessa huomaamaton, mutta täydellinen bassolinjana, juuri tuollainen se pitäisikin olla. Padit ja synat, noh mitäpä niistä voisikaan sanoa. Samaa mitä muustakin, ne toimivat juuri niinkuin pitääkin, moitteettomasti. Pianosta myös mainitsinkin, paras piano mitä olen vähään aikaan trance biisissä kuullut, kerrassaan mahtavan kuuloinen. Viimeistään piano nostaa kuuntelijan fiiliksen kattoon asti. Kohtaus viiden ja puolen minuutin kohdilla on erinomainen valinta, se on oivallinen ja fiksu, omaperäinen ja biisin kokonaisteemaan ihmeellisen sopiva. Tämä kohtaus pistää kyllä melkeinpä sen tipan linssiin, aivan täydellisesti toteutettu ja myös jokseenkin taiteellinen ratkaisu, hyvällä tavalla siis. Ei perskules, mitäpä minä tässä enää jaarittelen taas, biisi on helvetin hyvä jälleen kerran, ei voi muuta sanoa. Ja usko nyt minua hyvä mies kun sanon, että lähetä nyt perkele demo jossain vaiheessa, hullu se on joka kaltaisellesi artistille ei levytysopimusta anna. Hullu se on, joka ei näin laatukamaa lähetä labeleille. Viittaan nyt siis sinuun, hullu sinä olet. Mutta kuitenkin kaikkien meidän iloksi näitä ilmaiseksi tänne nettiin pistelet, mutta jos yhtään helpottaa, ostaisin näitä jokatapauksessa jos ne maksaisivat. Täydellistä työtä jälleen kerran kuomaseni. Sinä se osaat jättää kuuntelijan suun auki kuola valuen. Voi sentään.
+10   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat