Groove me (if you can)

Marison

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
gordonsininen 20.07.2007
Täydellisyyttä. Joo voi helvetin piano, loistavaa kikkailua, täydellisen letkeää menoa. Sori nyt ei voi muuta sanoo.
0   +1 +2
 
9
kuollut_marsu 20.01.2005
Hienot pianot... nättiä groovea. Biititki toimii ja breikit tulee oikeisiin paikkoihin... pituutta ois voinu pistää lisääki... muuten hienoja kikkailuja pitkin biisiä... Tästä tulee hyvä fiilis... ysi.
0   +1 +2
 
9
Pagan 17.01.2005
Teknisesti pro-tekele, mutta liian yksinkertainen. Jos saisi enemmän koukkua, niin voisi ottaa useampia toistoja. Bassokuvio on kyllä rock, mutta clap iskee korvaan liian kovaa. Kiitettävää matskua.
0   +1 +2
 
10
Da James 15.01.2005
aivan mainiota housea :) todellakin groovea !
piano soundit juz sopivia, baseline täydelline..
efektit kaikki plussaa, hyvin biisii saa pari käännekohtaa
aina sillon tällön.. loistavaa :)
0   +1 +2
 
Niga 15.01.2005
En pysynyt perässä alkujakaan, koska kyseinen musatyyli ei hivele korvijani. Muuten varmasti kelpo kamaa.
0   +1 +2
 
Markus Y 14.01.2005
"Pysytkö perässä?"

No en pysy, koska minusta nämä tämäntyylilajin kappaleet kuulostavat kaikki samalta. Kaipa tämä omassa genressään on ihan ok tekele, en osaa sanoa, kun en ole asiaan perehtynyt.
0   +1 +2
 
Zoidberg 09.01.2005
En itse kuuntele tätä genreä, mutta ihan hyvältä kuulostaa. Miinuspuoli on se, että tämä toistaa itseään vähän liikaa.
0   +1 +2
 
9
Hamsuneiti 24.12.2004
Aika tylsä. Ammattitaidolla silti tehty :D
0   +1 +2
 
9
tanttaromeo 23.12.2004
ihana toi alku juttu... tää on tällanen mukaansa tempaava(tai jotai..).......
0   +1 +2
 
10
Hades 23.12.2004
Aika kivaa klubbausmenoa näin metallikorinaputken jälkeen. Komppi on erityisen raflaava ja bassolinja potkii. Saundimaailma on onnistunut. Eihän tätä voi hytkymättä kuunnella. Biisiin voisi saada vieläkin enemmän imua jollain siistillä vokaalisamplella. Kokonaisuudessaan oikein hyvää työtä!
0   +1 +2
 
8
Black List 18.12.2004
Voi äh.. kumpa tässä olisi ollut laulu mukana kans! Mutta hyvän kuuloista, harkittua ja viimeisteltyä jälkeä. Kuulee että konemusiikin parissa on taidettu viettää enemmänkin aikaa!
0   +1 +2
 
10
veezay 17.12.2004
auh, täyttä tavaraa. ei enää häiritse niin paljoa arahko basso tai aavistuksen ylikirkas diskantti, tulee niin kirkkaasti 6-10 vuoden takainen taloilu mieleen. 7sek paikkeilla alkava piano on niin "sitä" että jos ei heti alussa jammaa, niin viimeistään nyt. bassolinja vaeltelee, bassorumpu hakkaa pöytää niin että tavarat pomppii, melodiat lentelee ylhäällä ja kurkistelee pilvien välistä alas ja ties mitä lyyristä verbaalikommenttia. kaikista elementeistä muodostuu yhtenäinen kokonaisuus, ja tähän törmää niin turkasen harvoin. conayston kanssa erittäin samoilla linjoilla taas kerran.

ja sitä vastoin en tajua miksi tähän pitäisi voksuja hankkia, tarviiko joka biisistä tehdä radio-vitun-paskaa. tää biisi toimii täydellisen hyvin näin, "yksitoikkoisena" instrumentaalina. soundillisesti tää on radiosoittokamaa vielä 10v päästäkin, eikä siihen mitään lauluja tarvi. tää toimii.
0   +1 +2
 
7
solesurvivor 15.12.2004
Olipas aika hermoon ottava aloitus biisillä..toi flipperimäinen vinkahtelu meinaan:) jos tämän musatyylin ihmisiä olisi, voisi vaikka tanssilattialle pyörähtää.Koska en ole, ihmettelen vain sivusta. Laulua kyllä odottelin tähän biisiin, silloin varmasti olisi jo radiosoittokamaa, nyt turhan yksitoikkoista.
0   +1 +2
 
9
Ilssi 15.12.2004
Täytyy sanoa etten tällästä pahemmin edes kuuntele mut tää sai jotenkin hyvälle mielelle, omassa genressään varmasti ihan parhaimmstoa!
0   +1 +2
 
7
Mr Dimension 14.12.2004
Parasta tässä biisissä on ehdottomasti tuo bassokuvio... ihan hauskaa Disco meininkiä... Eipä ole moittimista.

Tapio Aartelo
- kommenttirinki
0   +1 +2
 
10
let J. 13.12.2004
Kappas, vanhan tutun materiaalia. Mukavaa musiikkia ja taitavasti tehty. Tämä on mennyt mureasti eteenpäin tämä sun musiikki. Ja ilahduin ikihyviksi kun löysin sut täältä! Ei voi muuta kun tanssahdella sen verran kun tuolilla istuessa voi. Loistomussiikkia. Mie tykkään.

Hmm, et ajatellut työllistää itseäsi tekemällä tälläistä tilauksesta? Kysyntää on varmasti. Voisin vähän kysellä tuolla piireissä pyöriessäni.
0   +1 +2
 
9
Redfox 13.12.2004
Pistää kyllä mielestäni varsin tehokkaasti lantion liikkumaan ja pään nyökkäilemään,sekä polven vipattamaan.Eli tarkoituksessaan varsin onnistunut teos,mutta pitemmälle kuuntelulle soundimaailma olisi toki kaivannut lisää syvyyttä,mutta mitäpä muuttanaab klubihittejä muuksi.
0   +1 +2
 
7
Piru Kange 13.12.2004
Noh joo, olihan siinä ihan hauskaa jamittelua. Jos jossain yökerhossa jotain jumputi-jumputia kuuntelee, niin mieluiten tällaista. Tässäkin oli jotain ärsyttäviä elementtejä, kuten tuo rumpujen rytmi ja tuo kummallinen ujellus.

Jossain kohtaa jamittelu on kuitenkin varsin hyvää. Vähän vielä lisää variaatioita olisi voinut tehdä poikaa.
0   +1 +2
 
8
electrichaos 13.12.2004
Biisistä puuttuu vain nenäsoundinen täti vetämässä amerikkaa.
0   +1 +2
 
8
letkeän groovaavaa menoa.
mukaansatempaavat rytmit.
pidin basson sovituksesta
paljon, rakenne oli myös
mielenkiintoinen. saman
teeman päällä hyppelehditään,
mutta silti pysyy suht kiinnostavana
melkein loppuun asti. vähän kumminkin
alkoi puuduttamaan jossain
vaiheessa, mutta eipä tällainen
kotikuuntelumusaa olekaan.
0   +1 +2
 
8
Sakrich 12.12.2004
Kappale jytää kyllä hyvin, mutta tämä kappale hokee aivan liikaa samaa.. liekkö genren, housen tyyppistä jokaiselle kappaleelle... mutta tästä biisistä tulee semmonen.. miten sen nyt sanois.. semmonen rento fiilis... ihan hyvä biisi loppujen lopuks...
0   +1 +2
 
9
sakke-makke 09.12.2004
Mitähän helvettiä, annan jo toisen kerran peräjälkeen kiitettävän arvosanan tuotoksestani, ja olen jälleen tukehtumassa pullaani. Miten voisikaan kyllin korostaa, kuinka iloinen olen löytäessäni näin loistavaa taloa tuottavan artistin täältä mikserin syvästä genresuosta.

Happy happy, letkeän talon teema ja stemmat sen mukaiset. Profiilisivun tarkastelun jälkeen musiikin teoriaopinnot ja sellon soitto on varsin hyvässä ymmärryksessä sävelkorvasi ja savellystaitojesi kanssa. Kyllä nyt rupesi tätä Keijoa keljuttamaan kun ei ole koskaan tullut nuotteja tahi musateorioita opeteltua..tai minkään instrumentin soittamista harjoitettua. Damn. Näin se on helppoa kyhätä vetävä melodia ja maukas bassokuvio kun se säveltaju vaan on siellä jossain..ja jostain oikealla tapaa opittu. Itselläni on tässä erässä deep house-projekti meneillään ja kyllähän tässä omat inspikset sen suhteen laskee kun ajattelee kuinka melodisesti epäkypsää kamaa meikäläinen suoltaa suhteessa tähän..noh, pakko yrittää kuitenkin..mutta takaisin biisiin, ja sitä mukaa loppuyhteenveto.. ->

Upea bassolinja, tunnelmalliset padit/stringit ujeltavat taustalla, filtteröidyt biittinostatukset, svengaava pianokuvio, hyvä perushouserytmi..ja pisteenä i:n päälle noi pip-pip-pi-pip-pip-pip-pi-pi-pi-pi-pi-ujellukset. Ne jos mitkä vetävät kehon väkisinkin jos jonkinmoiseen hytkyntään. Ai perhana. Ja rakennekin on täysin kuosissaan. Eikä ole tapahtumaa liikaa, vaikka niin biisi-infossa uskallat väittääkin. Juuri sopivasti tässä on meininkiä. Ja biisin pituus on taas sellainen, että pirulainen, tässähän jää janoamaan lisää -> neljännen kerran tämä siis vielä soikoon.

Miehellä on selkeästi yhditäviä tekijöitä Jaakko Salovaaran kanssa. Eroat kyseisestä herrasta vain siinä, että tunnut tekevän sielukkaampaa musiikkia. Ainakin vielä. Jos tästä sulle joku päivä kunnolla rahaa suodaan, niin älä taivu yhteenkään "stomp to my beat":iin, sillä sä et kaipaa radiosoittoja, vaan miedän valtavirrasta poikkeavien muusikkojen ja syvemmän soundin kannattajia.

Aivan loistavaa. Sanoinko tämän nyt varmasti tarpeeksi moneen kertaan?

(ja kaiken kukkuraksi, taaskaan ei moitteen sijaa niin miksauksessa, soundien hiomisessa kuin sample/soundivalinnoissakaan.)

Pelottaa muuten jo valmiiksi tuon seuraavan, tämän yläpuolella majailevan biisin numeroarvosana..ja vielä toi biisi-infokin..eli nyt tulee sitten naisvokaalitkin kehiin..ja menee vielä deepimmäksi. Taidanpa muuttua pähkinäksi. Amen.

94/100
0   +1 +2
 
10
RLG Eriksson 07.12.2004
Ei tästä paljoo voi sanoa näin väsyneenä että radalle tekis mieli ja heti!:D Helvetin hyvin toteutettua kamaa ja huolella vielä.. laatu ja kompit taas kohallaan . Itellä mennyt nyt oikeastaan kaikki aika soundin hiomiseen ja voisi sun inspaamana alkaa taas luomaan:D Mutta Tästä stylestä pidä kii.. tämä saattaa pian kadota maapallolta.. mutta ei anneta sen kadota !!:D Ainut mistä voi nurputtaa on oma mieltymykseni panna jotain kunnon jamittelua tähän vielä jollain orgaanilla.. Mutta tälläisenaan jo upeaa ja mahtaavaa:)
0   +1 +2
 
10
Aurisgale 03.12.2004
Retroa! Hauskat Pac-man soundit alkuun, tai ainakin joku vanha peli tulee mieleen, mutta en ole varma mikä? Joku jota olen pelannut 80-luvulla ihan pienenä, vai onkohan se space invaders? Ei kai sillä nyt olekaan väliä. Upean eloisaa bassolinjaa biisissä ja muutenkin paljon 70-luvun disco-soundia. Meikä tykkää! Pianot ovat hienoa kuultavaa ja basso on todella syvää ja hyvää, mutta myös hyvin pehmeää ja miellyttävää. Hyvin diskomaista tunnelmaa on koko groovy house-kappale täynnä. Filtteröinnitkin ovat mukavan retrosti tehtyjä, jotka avautuvat kukkaan hyvin perinteisesti. Tämä taitaa olla tyylissään vielä harvinaisempaa kuin deep in you kappale. Hienoa että taidat tällaisen tyylin. Kymppi tulee kun en muuta osaa sanoa! Kohta katossa pyörii discopallokin;) Sun kaikki biisit ovat hemmetin laadukkaita. Toteutus ja äänenlaatu hipoo kattoa! Muista pitää jäitä hatussa!=) Kyllä sä fanix ainakin mut saat;)
0   +1 +2
 
8
DjLime 02.12.2004
Alku oli niin lupaava, vaikka tuosta clapista en pidäkkään. Tuo ensimmäinen bassonlinjan groovailu osuu saa toivon nousemaan ja muutenkin kokoajan positiivinen fiilis kantaa melko pitkälle, kunnes iskeekin jo tunne, että nyt jäätiin jurraamaan paikallaan ja mitä välivaiheita ei ole tulossa. Eniten tässä korvaan pistää pahasti tuo bassolinjan soundi. Se on vähän liiankin syvä basso. Saisi olla vähän kirkauttakin siinä, koska nyt se kuulostaa siltä, että siinä olisi ollut joku toisenlainen normaali basso ja siitä olisi vedetty rankalla filtteröinnillä tollaseks vähän turhanki epäselväks soundiks. Se ei siis ole oikeen kiinteän basson kuuloinen.. tai miten sen nyt selittäisi ymmärrettävästi. Pientä terävyyttä kuitenkin saisi olla. Se mistä tuo numero tulee, on tuo lopun looppaus, joka ikävästi laski tunnelmaa. Jos tuo bassolinja olisi muuttunut välivaiheessa, niin tälläinen tunnelma ei olisi tullut.
0   +1 +2
 
9
Protush 24.11.2004
housea harvemmin on tullut kuunneltua mutta kyllähän tästä aina jotain osaa kertoa:) soundi maailma on todella upea ja sun vahvuuksiin selvästi kuuluu kaikenlaiset kikkailut ja vaihtelevuus.. siinä on jo hyvä selkäranka musiikille! saundit on miksattu hieman liian kirkkaiksi mutta muuten oikein groovaava biisi kaikilta osin.. pianot ym melodiat on toteutettu hienosti ja miksattu huolella.. tuosta pianosta tuli vahvasti mieleen antiloopin kappale "calling your name" :) nooh mutta mitäpä tästä sen enempää.. todella jees biisi:D
0   +1 +2
 
jrnn 23.11.2004
Tämäpä oli piristysruiske henkisesti vaarallisen neutraalin, arkisen päivän päätteeksi. Rummuissa on munaa, pianon sointukuvio vie minut – tätä mielleyhtymää en tosin ymmärrä – Miami Vicen koksuhöyryisille huvipursille, kaiuttimista virtaavat bassolinjat melkein tiivistyvät jonkinlaiseksi grooven substanssiksi hengittämääni ilmaan. Tämä saa pääni nyökyttämään tahdissa huomattavasti "aidommin" kuin mikään klubikiksuttelu.

Minulle tästä välittyy ilahduttava fiilisten sillisalaatti: sekä savuinen, samettiverhoiltu lounge-, että strobovälkkeinen discotunnelma. Surrealistisen soljuvin liikkein tanssivia, metropoliksen neonvärisen yöelämän sykettä palvovia bilettäjiä levenevine lahkeineen. Ilmapiiri tuoksuu rommipohjaisille drinkeille, ja tihkuu hikistä avokauluspornoa – hyvässä mielessä siis.

Äänimaailmasta en keksi napinan aihetta (ei niin, että minulla siihen olisi varaa). Mikään ei häiritsevästi korvaan pistä, päinvastoin, soundi on lämmin, ja välittää positiivisia tuntemuksia. Rakenteellisesti biisi etenee loogisia polkuja, välillä rutistetaan, ja vastapainoksi vedetään vähän henkeä: toimivaksi todettu ratkaisu, joka palvelee kappaletta, ei mitään uutta auringon alla. Tietysti variaatio olisi aina tervetullut lisä, mutta tuo "ongelma" korjaantuu helposti volyyminuppia kääntämällä.

Kaiken kaikkiaan varsin toimiva kokonaisuus, joka lähti juuri soittolistalle ja kestänee vielä monia kuuntelukertoja. Jostain pitää kuitenkin aina kitistä: minua häiritsi eräänlainen leadisoittimen tyhjiö, olisin kaivannut esim. jotakin tiukkasoundista vaskea pitämään mielenkiintoa varauksetta yllä.
0   +1 +2