Blue Chicken Redux

Jazphemy

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
TAPPI1 08.09.2013
mä ty7kokkkk'¨ää nnll kiuu8o9 mnnm jjhu8iupliuiåpåuuuuuuuuuuuir0oddsdssaaytyt
0   +1 +2
 
9
eekookoo 20.04.2013
Hienoja luuppeja ja soittoa :)
0   +1 +2
 
8
Limainen, Tuomas 23.12.2007
enoo kuullu alkuperästä.. paitsi tietenkin jacon.
rumpukomppi toimi kyllä vähä aikaa vaa aika puuduttava oli loppujenlopuksi. soolot vähä kevyitä ja tuo superOD nuissa joissai kitaroissa vähä yllätti ratkasuna mutta ois voinu olla jäähä aika tavalliseksi ilman niitä. hauska idea kuitenki!
0   +1 +2
 
10
HOLIWUUD HOOD 28.10.2007
...jostain syystä aina kun joku kikkailee jazz-musiikin kanssa, puskista aletaan heristää sormea ja kertomaan siitä miten homma olisi pitänyt tehdä. Yksi jazzin perusominaisuus, joka tekee jazzista todella solidaarisen musiikkimuodon on se, että siinä ei ole rajoituksia, silti jaksetaan kitistä kompeista. mun mielestä tää pelitti ja toimi, havaitsin myös biitissä vaihteluvuutta, ja sitäkin oli tarpeeksi. Ei oo varmaankaan tälläisessä fuusiotuneessa musiikissa tarkoitus tehdä jo valmiin kaavan mukaan, vaan pyrkiä rikkomaan niitä jo piirrettyjä kaavoja.
0   +1 +2
 
10
Dj Senheis 23.04.2007
Mahtavaa!! :)
0   +1 +2
 
Siddhartha 03.03.2006
täs on groovea, ja se positiivista. mut yks juttu tossa tuli mieleen... jazzstep?? eli miks se jazz ei sitten pääse enempää parrasvaloihin?? eritoten mä olisin kaivannu edes pieneks hetkeks tohon konerumpuun jotain vaihttelua. sellasta jazzmaisuutta. eikä sitä olis tarvinnu olla edes paljoa...mut sellasta olisin tosiaan kaivannu. olis toiminu helvetin hienosti tehokeinonakin. nyt tää menee mulla kategoriaan jazzahtavilla elementeillä tehtyä konemusaa. hyvää sinäänsä, sitä ei käy kieltäminen.
0   +1 +2
 
7
LazyBastard 10.02.2006
Mikserin tasoasteikolla ok-matskua. Isomalla skaalalla aika keskinkertaista satsia. Konejutut toimii ehkä paremmin kuin skebalikit sun muut. Kitarointi kuulosta lähes kömpelöltä. Toivottavasti on enemmän tyylikeino kuin jonkin puutetta. ;)
0   +1 +2
 
10
Lokakuun maa 03.01.2006
Hieno kitarasoundi ja edelleen groove
0   +1 +2
 
10
Phunck 24.10.2005
Excellent piece. Reminds me of some japanese fusion stuff. Very porn.
0   +1 +2
 
aleksi 03.01.2006
jazphemy kiittää nöyrästi kaikista kommenteista ja toivoo, että ehdimme jatkossa tekemään lisää musiikkia. me molemmat olemme tässä 1,5 vuoden sisällä ruvenneet perheenisiksi, ja vaippahommat vie pitkälti kaiken vapaa-ajan. ;) piis, lav and rispekt to u all!
0   +1 +2
 
9
digius 07.07.2005
Jep, alkoi ehkä vähän liian agressiivisesti, siksi porukat kiinnittää tuohon biittiin ylimääräistä huomiota. Biisin melodia on hyvä ja kiva kuulla välillä vähän jazz/blues-kaavaa tällain. Filtterisoolo ja sitä seuraava skebawah-soolo oli kyllä aivan mahtavat. Tään tempo on ehkä karvan liian nopee, ainakin mulle, mutta lopun chillailu on taas mannaa korvanipukoille, ysi++.
0   +1 +2
 
8
Xantaks 09.06.2005
hyvää menoo ja meinikiä. biisi kulkee, mutta ei tämäkään eroa paljo muista Jazz'n'Bass biiseistä. Iha perus settiä.
0   +1 +2
 
9
Mr.Matlock 28.11.2004
Hyvää fiilistelyä!!
Tosi rento meininki biiseissä ja taitavaa soittoo vielä kaikenlisäks!
Hyvähyvä! We want more!
0   +1 +2
 
9
cheesy^ 18.11.2004
Hyvää settiä. Toi lopun särökitara oli aika omaperänen ja sopi biisiin hyvin. Siitä siis plussaa.
0   +1 +2
 
9
pms 29.07.2004
Hieno tsipale. Vielä kun looppien tilalle ois kikkailtu "kunnon" rummut.
0   +1 +2
 
9
porsas5 16.07.2004
Tosi jees!! Vaikka se lopun rankempi osuus vähän rikko kokonaisuutta, mut muuten tosi onnistunu tekele!
0   +1 +2
 
10
shutankhamon 05.07.2004
Aika hyvä. Saatte kuitenkin pisteet siitä, että mun itunesissa rupes automaattisesti tän jälkeen – aakkosjärjestyksestä johtuen – soimaan John Lee Hookerin "Jealous", joka alkaa melkein täsmälleen samalla bassokuviolla! Menin hetkeksi vähän hämilleni. Hämyy...
0   +1 +2
 
8
Jurvanen 01.07.2004
Apollo440, you say? No shit, ya say?
Hmm. Ensin luin tässä odotellessani kommentit - paha asia. Niissä haukuttiin rumpuja ja toki huomio ensimmäisenä kiinnittyy juuri niihin. Joo-o. Nooh. Aluksi rummut vaikuttavat ihan toimivilta, mutta se "aluksi" on noin puoli minuuttia. Ei näin.
Ihan tulee mieleen mikseribändeistä etäisesti Premiere of Funk ja MDE Experiment, muuten.
Itse biisi on loppujenlopuksi "keskitasoa" (selkeästi ylempää sellaista, tosin), mutta se "jokin" tässä jää puuttumaan. ihan kuin olisi vain liimattu kymmenisen "kivaa ideaa" ja ajettu ne (ikävästi) looppimaisen rumpukompin kanssa yhteen. Suorastaan ikävää. 3:10 tuleva bassofiilistely yksinään - bueno. Kitara siinä mukana - bueno. Vähän myöhemmin iskevä rumpukomppi - ei.
Ihan elävän ja hengittävän (ja mielikuvituksen omaavan) rumpalin tämä olisi ollut tarvitakseen. Nyt tässä on, kuten sanottu, vain monta hyvää ideaa nidottu yhteen.
8+. Bitter, but take it. Make the bloody drums go like real ones
0   +1 +2
 
9
dip flirt 30.06.2004
Chilliä junkkaa ja siihen päälle käsittämätöntä kitaratilutusta. Nää elementit olis voinut pitää erossa.

Toisaalta, enpä ole tällaistakaan koskaan kuunnellut, joten miksipä nuo asiat ei olisi yhdistettävissä.

Pituutta olisin lisännyt myös, tuntuu että biisi loppuu kuin seinään.

Anyway, pitemmittä puheitta VBV täysin ansaittu!
0   +1 +2
 
Tumppi 30.06.2004
Tekee omalla tavallaan kunniaa alkuperäiselle joka sekin on upea biisi. Tästä pidin kyllä oikeastikkin. Jotenkin tämä kutkuttelee ja tyydyttää tätä ihmismieltä. Välillä biitti kyllä tosiaan elää omia latujaan. Mutta eipä se haittaa. Fiilis on mahtava. Pidin ja pidän kovasti. Hienoa työtä.
0   +1 +2
 
9
Jazzmaster Flex 29.06.2004
Verrattain kova biisi. Tässä on sitä meininkiä jota niin usein puuttuu. Oleelliset asiat on jo kommentoitu, joten tyydyn vain antamaan kipaleelle ysin.
0   +1 +2
 
9
Salminen 29.06.2004
Mainiolla tavalla on tähän kappaleeseen kursittu elementtejä monesta eri genrestä. Pelkästään rumpubasso ja jazz risteytettynä on jo mikserissä harvemmin kuultu yhdistelmä, mutta vielä kun loppua kohden mukaan astuu kunnon ZZ Top- meiningillä toteutetut kitarat niin omaperäisyyden puutteesta ei ainakaan voi kappaletta moittia. Jostain käsittämättömästä syystä tulee mieleen Waltari.

Valitettavasti tuo rumpukomppi rupeaa tuntumaan korvissa epämiellyttävältä jo toisella kuuntelukerralla, ja suosikkiosuuksikseni kappaleesta muodostuvatkin ne kohdat joissa rummut malttavat hetken olla hiljaa, sekä tuo kitarointikohta jossa ne eivät ole yhtä päällekäyvän dominoivassa osassa.

Analogipörinällä toteutettu jazz-fiilistely tuntui alkuun hieman oudoksuttavalta idealta, mutta loppujen lopuksi sekin kuulosti mainiolta kunhan korvat ensin tottuivat tuttuun soundiin oudolla tavalla käytettynä. Muuten äänivalinnat olivat oikein hyvin toimivat ainakin omaan korvaani, joskin basson konemaisuus hieman häiritsi.

Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen kappale, on aina mukava kuulla näitä rohkeasti genrerajojen yli loikkivia teoksia! Erittäin lähellä ollaan kympin suoritusta, mutta rumpukompin häiritsevä etualan valtaus ja lievä melodinen yllätyksettömyys vievät sen ratkaisevan desimaalin. Onneksi soundillisesti yllätyksellisyyttä riittää, ja kappaleen valinta viikon biisiksi onkin erittäin perusteltu.
0   +1 +2
 
8
Laihanen 29.06.2004
Tuo TB-303 wannabe-narina ei oikein sopinut tyyliin, muuten en jaksa valittaa kun meno on sen verran makean kuuloista. Tuli mieleen apollo 440 eikä se ole lainkaan huono asia. Miksaus toimii hyvin. Voi kun tähän olisi saanut muutaman kunnon breikkikohdan missä fiilistellään padeilla ja ehkä hieman herkällä naisäänellä...
0   +1 +2
 
9
DjLime 18.06.2004
Melkolailla samoilla linjoilla tämä menee kuin alkuperäinenkin, mutta tuo kitara revittely on kyllä uutta ja tuo uudellaisen tunnelman tuohon loppuvaiheille. Toisaalta tässä on osaksi parempi soundi kuin vanhassa versiossa, mutta se jotenkin toimii paremmin. Rumpuosasto on parempaa vanhemmassa.. tässä uudessa ne on jotenkin turhankin hyvin erottuvat ja kohtuu kömpelön kuuloiset. Itse pidän vanhasta versiosta enemmän, mutta onhan tämäkin kiva vaihtoehtoisversio.
0   +1 +2
 
9
rewind 18.06.2004
Loistavaa festaritunnelmaa. Alun perusteella meinasin jo lätkäistä täyden kympin, mutta puolessa välissä biisi vähän kompastui omaan nokkeluuteensa ja yritti olla hienompi kuin oikeasti onkaan. Rumpukompin yksinkertaisuus ei päässyt hirveästi haittaamaan muun sävellyksen ollessa huippuluokkaa. Miksauskin tuntuisi olevan kohdallaan eikä mitään puuroutumia tullut havaittua, joten mikäpä tässä nautiskellessa.
0   +1 +2
 
8
Tempo 18.06.2004
Kylläpä on mukavan letkeää menoa. Ainoa asia mikä jää vaivaamaan, on looppimaiset rummut. J.S.n osuus biisistä saa suuret pisteet. Todella maittavaa menoa, vaikka tuo sähkökitaraosuus hieman häiritsikin. Tuntuu että aika pienellä vaivalla on lyöty junkkabiitit valmiista pätkistä biisin päälle. Siitä miinukset. Analogirutina yllätti myös.
0   +1 +2
 
8
Infratuna 18.06.2004
Aluks kuullosti pirun buenolta. Jotenki toi biitti loppuenlopuks elää omaa elämäänsä. Hienoa riffejä sisältää kyl. Täs on yritetty päästä liian helpolla. Biitti ja sen päälle fiilistelyy. Tuntuu et rummut ois tehty pitkälti loopeista, joka pudotti fiilistä toimimattomuudellaan. Rummut oli vielä lisäks jotenki laihat/munattomat. Biisiä vois verrata yritykseen yhdistää muskeliveneen keula ja limusiinin perä hitsaamalla ne keskeltä yhteen. Sitten vaan tien päälle =)
0   +1 +2
 
9
North Vibes 01.07.2004
iha ässä--- en oo toista tämmöstä kuullu :D...täs on vaa nii hyvä fiilis...
0   +1 +2