Pohjola

jrnn

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

pommikaitsu 18.07.2008
tää on miellyttävää.
hieman ehkä ennalta arvattavaa mutta se ei haittaa.
0   +1 +2
 
Michikawa 20.10.2005
Tässä biisissä midisoundit kyllä kuuluvat hieman selkeämmin kun meininki on rauhallisempi ja ei niin dynaaminen. Sävellys on hieno ja musiikillisissa ideoissa ei ole mitään motkottamista, mutta tämä tosiaan kaipaisi taustalle toimivat ja laadukkaat soundit. Siitä ei voi säveltäjää tai biisiä syyttää, toivottavasti joskus sinulle tulee mahdollisuus nostaa tuotannon käytännön laatua uusien vehkeiden tai softien avulla.
0   +1 +2
 
Kuusniemi 06.02.2005
Tästä ihmiset ovatkin huomautelleet soundeista, joten en niistä sen enempää sano, kuin sen, että itseäni eivät niinkään häirinneet vaikka olisin mielellään vaihtanut ne parempiin. Kyllä tälläisesta biisistä idean kuulee huonommillakin soundeilla ja tässä se välittyy eteenpäin. Tuo matala shamaanirumpu on kyllä mielestäni hemmetin hyvän kuuloinen.

Kyllä tästä lapin maisemat tulevat mieleen, tosin jotkin soitin valinnat rikkovat hieman tuota kuvaa (lähinnä cymbaali, mielestäni tämä kappale olisi pärjännyt ilmankin), mutta eivät mitenkään dramaattisesti. Toimiva seikkailullinen ilmapiiri tässä on.

Teemaa olisi voinut kehitellä vielä pidemmälle. Tämän tyyppisessä sävellyksessä teeman tulisi mielestäni olla vahva ja sellainen, että se jää mieleen kappaleen loputtua. Tässä ei mielestäni kumpikaan toteutunut, vaikka hyviä melodioita kappaleesta löytyi.

Tästä voisi työstää vielä vaikka mitä kun jaksaisi viäntää.
0   +1 +2
 
Olavio 17.11.2004
Todella vaikuttavaa jo pelkästään työskentelyn muodon huomioon ottaen. Vaikka unohdetaan nekin ja keskitytään itse musiikkiin niin kyllä vakuuttunut olen. Mielikuvat laukkasivat heti väistämättä jossakin elokuvamaailman keskellä. Soundtrackille (sen alkuperäismerkityksessä) ominaisen kappaleen tästä tekee tämä muovautuva rakenne. Mitään tiettyä kiertoa ei tarvita, kun musiikki elää tavallaan elokuvan mukana. Silti mukavasti sama teema ilmeni aina jollain tavalla koko kappaleen ajan.

Saundeissa oli paljon onnistuneita juttuja ja myös muutamia hieman vähemmän vakuuttavia. Mutta kuinkas monella meistä todella onkaan varaa se sinfoniaorkesteri kustantaa soittelemaan laulujamme. Vaikka sekaan mahtuu jokin vähemmän aito saundi, niin tunnelma ja itse sävellys loppujen lopuksi määrittelevät mikä on lopputulos. Tässä sävellystyö on kiitettävän makea ja tunnelman luominen onnistuu todella hienosti.

Olen vakuuttunut, että tämän tyylisen elokuvamusiikin säveltäminen ja se lopullinen työstäminen ei ole helppoa. Vaatii ison aivokapasiteetin (ja tietty teknisenkin:) käsitellä näin laajaa tekelettä jo pelkästään pituutensa puolesta, mutta myös tämän koko ajan muuttuvan sävellyksen puolesta.

Täytyy taputtaa käsiä ja onnitella mahtavasta kokonaisuudesta. Voutsi!
0   +1 +2
 
9
qerre 09.10.2004
Tästä tykkäsin aika paljonkin. :) Tykkään lähes kaikenlaisista koskettavista ja hitaista kappaleista. Tätä ei ole pilattu ylimääräisillä soundeilla, eikä muillakaan turhuuksilla. Tosi rauhoittava kokonaisuus.
0   +1 +2
 
9
ljubbomir 09.10.2004
Kyllä tätä kuunnellessa jonkunlaiseen atmosfääriin pääsi. Kylmät pohjoiset maisemat tuli mieleen, johtuuko sitte siitä ku ulkona tätä kirjoittaessa vain 1,9 celsiusta. Muijaki taustalta huusi notta tää on hyvä.
0   +1 +2
 
9
zarthas 09.10.2004
Muistaakseni oon kommentoinu pohjolan ennenkin. Ei vissiin ole viesti mennyt perille asti kun en kommenttiani löytänyt. MUTTA muistelen että sanoin biisistä jotain seuraavaa: Jälki kuulostaa ainakin laadukkaalta, mun mielestä just leffaan sopivaa tunnelmointia. Lappi tulee mieleen väkisinkin, paitsi tuossa keskivaiheilla kun mukaan tulee crashia ja muuta kivaa. Tuo hajanaisuus on hieman niin kuin kirous leffamusiikin kanssa, olen omia tuotoksianikin editoinut lyhäreitä varten. Mutta jos et erikseen olisi maininnut, olisi sekin varmaan jäänyt huomaamatta. Loppuosassa alkaakin olemaan jo sitten ratkaisuhetken meininkiä, ja se on hassua että itse ainakin näen biisin paikka paikoin kuvina ja tapahtumina. Kappaleessa on jonkinlainen draaman kaari, ja niinhän siinä kuuluu ollakin.
0   +1 +2
 
kara 09.10.2004
en nyt oikeen osaa sanoa onko tää hyvä vähä tylsä ainaki mut kyllähän tää niinku leffa musiikiks olis tosi hyvä =)
0   +1 +2
 
8
makes69 09.10.2004
Mitä sinä selität kappaleen hajanaisuudesta, elä pistä tänne jos olet epävarma biisistäsi minä en ainakaan pistäisi. Tämä ainainen suomalainen pahoillaan olo saa loppua. Tämä on hyvä biisi maisemaltaan rauhallinen. Hyvillä saundeilla tehty Genrenä menisi myös varmasti new age-experimental:). Hallittu kokonaisuus.
0   +1 +2
 
8
Soulburn 30.09.2004
Aikamoinen mammutti teos. Ei vaan oikein jaksa yksinään kantaa koko biisin mittaa. Näin pitkään biisiin olisi mahtunut paljon useampiakin tunnetiloja. Nyt siitä ei oikein saanut kunnon otetta, vaikka jo neljättä kertaa kuuntelen. Pitäisi kyllä nähdä se leffa jotta tämä voisi toimia paremmin.

Mutta, mutta. Ei tämä huono ole. Kunnianhimoa, näkemystä ja melodiapäätä sinulta kyllä tuntuu löytyvän. Soundeista minulla ei ole varaa valittaa, eikä niiden muovisuus tai tunkkaisuus minua haittaa jos se muuten kuulostaa hyvältä.

Kyllä tässä mielenkiinto heräsi. Mainosta ihmeessä minulle kun saat seuraavan soundtrack biisisi kasaan.
0   +1 +2
 
fallen_angel 29.09.2004
ok, ihan kaunista musiikkia. toimii tosiaan varmasti just taustalla luoden tunnelmaa, ihan kuuntelu-kuuntelu musaa tää ei oo ainakaan mulle.. eli tosiaan vähän huono varmaan irrottaa kokonaisuudesta jos se leffa on tärkee osa tätä..
0   +1 +2
 
9
DMF 29.09.2004
Oikein kaunista tunnelmointia. Melodiat on tosi hienot, ja kappaleen teemat vaihtelee sulavasti. Tunnelma tiivistyi upeasti lopussa! Soundit on hiukka latteat, midin takia varmaan. Näin hieno kappale suorastaan vaatisi paremmat soittimet, ja siitä pieni miinus.
0   +1 +2
 
Haiti 29.09.2004
Mielestäni oon tän joskus jo arvostellut... ei jaksa toistamiseen... prkl prkl prkl... hauskoja ääniä, mukava tunnelma...

Tapio Aartelo
- kommenttirinki
0   +1 +2
 
8
niksa78 28.09.2004
Kaunis biisi. Haikean kuuloinen. Nimi kuvaa hyvin biisin tunnelmaa.
0   +1 +2
 
9
ÄSSÄ poika 27.09.2004
Tosi tosi tosi tunnelmalline!Pidin tosi paljo esimerkiks sen takii etten keksiny yhtää mitää mitä ois voinu parantaa.Ainoo miinus on se et jotai jäi mun mielest puuttumaa mut en ees tarkkaa tiiä et mitä...
0   +1 +2
 
Michikawa 26.09.2004
Mukavia, kauniita, varsin perinteisiä harmonioita ja äänimaisemia. Ainoa miinuspuoli tulee hieman muovisen ja suttuisen kuuloisista midi-soundeista, mutta toisaalta käytännön puolelle ei säveltäjä välttämättä voi mitään. Paremmilla, laadukkaammilla soundeilla kantaisi huomattavasti paremmin. Sävellyspuoli on kyllä varsin mukavassa kondiksessa. Teemat kehittyvät hiljalleen ja minua kiehtoo varsinkin onnistuneet rakenteelliset muutokset ja persoonalliset vaihdokset. Kun tekijä saa käyttöönsä laadukkaat softasynat ja soundit, on luvassa varmasti hienoja juttuja. Tällaisenaan kuunteluelämys ikävä kyllä jää hieman puutteelliseksi.
0   +1 +2
 
9
mikko03 25.09.2004
aika mystistä sankari/seikkailumusaa.. ihan jees.
0   +1 +2
 
8
Coyote 25.09.2004
Kuulostaa loistavalta. Tämä voisi hyvin toimia Kaurismäen tapaisissa leffoissa.
0   +1 +2
 
10
Mr.Right 25.09.2004
hienoa kerroksia rupesi kasaantumaan heti biisin lähtiessä reissuun.
menee, tulee takaisin, katsoo ylös, miettii, ja taas takaisin : )

tuo fantasiamaisuus tuli tästä suoraan esille josta pisteitä! voisin kuvitella kaverisikin olleen ihan tyytyväinen : )

sounditkin toimi yhdessä.. ei liian kliseemäistä massaa jota niiiiiin usein kuulee, kun jousien ym kanssa on leikitty.. kunnon masteroinnilla ja symbaaleiden vaihtamisella oikeisiin jättidarkjazz-lautasiin tää olisi kuitenkin vielä hypännyt asteen korkeammalle, joten ei tunnu oikealta antaa täyttä kybää..
annetaan kybämiinus -10.
0   +1 +2
 
9
WaurioRocks 25.09.2004
Kyllä oli ihan leffameininki tässä.. Hienoja sävellysteknillisiä juttuja tässä. Asiallisen kuuloista.. Jep jep.. kyllähän tästä semmoinen fantasia läpi paistaa. Lopun rymistely kohta oli parasta antia.. Siitä pidin. Mystisyydestä myös plussaa..
0   +1 +2
 
8
g.o.r.e. 21.09.2004
Nättähän tää on joo. Soundtrackin arviointi on mielestäni hieman hankalaa näin koska se on kuitenkin jo alunperin tarkoitettu yhteen kuvan kanssa. Siispä saisi varmaan parempaa fiilistä jos katsoisi sitä elokuvaa. Ei nämä oikein koskaa yksinään toimi mutta uskon että elokuvassa on oikein hyvä. Pohjola tulee kyllä tästä mieleen ihan väkisinkin.
0   +1 +2
 
5
Ilssi 20.09.2004
Aikaa mitään sanomatonta ja uneliasta elokuva musiikkia suoraan sanottuna mä kuulen tällaista paskaa silloin ku mä oon koulus menos teveyden hoitajalle niin tällaista shittii puskee radiosta, kiitos mut ei kiitos!
0   +1 +2
 
8
let J. 20.09.2004
Minua on aina kiinnostanut musiikin teko elokuvaan. Tätä arvostellessa pitäisi tietysti nähdä, mihin elokuvaan musiikki on tehty, jotta voisi sanoa, toteuttaako se kuvauksen kanssa samanlaista tunnelmaa tai vastaavasti on tarkoituksella ristiriidassa.

Musiikki on sävellyksellisesti hyvä, mutta soundit häiritsevät. Jos suinkin mahdollista, nämä voisi tehdä oikeilla soittimilla tai paremmilla soundeilla. Modulaatioita voisi olla enemmän, samoin kun saman teeman kehittelyä eri harmonioilla, sehän on elokuville hyvin tyypillistä musiikkitaustaa.

Tunnelma välittyy minulle hämäränomaisena kertomuksena, vähän surullisena. Olisi kiva tietää, mitä kuvassa tapahtuu.

Jossain vaiheessa kolmen minuutin jälkeen huomasin teemanpätkän Sormusten Herrasta. Kannattaa tarkistaa se kohta. Samoin 06:51.

Tilanteesta johtuen unohdan soundit ja keskityn itsmusiikkiin. Se toimii.
0   +1 +2
 
8
theplan 20.09.2004
Kyllähän tämä voi hyvin kuvitella elokuvan taustamusiikiksi. Olis tietenkin jännä tietää, millainen on elokuva? Jotain jylhiä maisemia ja kaihomielisyyttä näen... No, itse asiassa tuo tunnelmahan vaihtelee aika sulavasti. Arvio jää joka tapauksessa puutteelliseksi, kun kyseessä ei ole (tavallaan) itsenäinen taideteos. Kahdeksan miinus (saundien muovisuus tiputti).
0   +1 +2
 
8
Commandant 20.09.2004
Hyvän fiiliksen oot saanu aikaan. Soundit ja soittimet nyt ei ihan parhaimmat, mutta tunnelma toimii.
0   +1 +2
 
8
drlecter 19.09.2004
Kaunis teos. Hienoja maisemia maalailtu.
0   +1 +2
 
10
^Fury^ 19.09.2004
Todella hyvän kuulonen mun mielestä. Kyllä. Hyvin elokuvamaista musiikkia olet onnistunut tekemään :) Tuossa 5min 30sek. kohdalla alkava rummutus tuo musiikkin vähän synkempää tunnelmaa ja sopii varmaan juuri fantasiatyylisiin elokuviin. Tää on kyllä varmaan 10 arvonen suoritus. Mitään valittamista en löydä.
0   +1 +2
 
H4p4 19.09.2004
Hyvän kuuloista MIDI vääntöä. Aukeaisi paremmin luultavasti sen videon yhteydessä.
0   +1 +2
 
Jadyley 19.09.2004
tästä kuvastui heti leffamaisuus, vaikka en biisin alustusta heti lukenutkaan. eli biisissä on jotain tiettyä kerronnallisuutta. biisi on ihan hyvä. vinkiksi voisin antaa, että hakisi noille tasaisille viuluille jotain pientä kovempaa vastakohtaa.saisi biisille enemmän henkeä ja muotoa.
0   +1 +2
 
8
Elitisti 18.09.2004
joo olihan tää aika leffabiisi.. tulee mielee joku TSH loppukohtaus
0   +1 +2
 
Haava 18.09.2004
Saundit ovat kyllä sellaiset, että uskon tuon 100% midi:syyden... Mitähän tähän sanoisi. Tehty aintaumuksella ja taidokkasti sellaista klise leffamusiikkia, jota en enää yksinkertaisesti jaksa... Nämä Disney-fantasia pläjäykset ovat vaan NIIN loppuunkulutettua tavaraa. Tämä on jo kuultu.

Ei etteikö tämä olisi genresssään hyvin sävelletty, mutta kun nuo tusinasaundit yhsditettynä ytusinasävellykseen, jonka olen jo kuullut 100 kertaa vaikka missä, niin ei ENÄÄ nappaa. Ei kykene analysoimaan tätä minään muuna kuin jo puhkikulutettuna. Anna anteeksi tein parhaani.

Se että en pidä tästä kappaleesta jostuu enemmän minusta kuin musiikin laadusta.
0   +1 +2
 
9
Quki 18.09.2004
komeaa saundia, hienot jouset, taustarummutukset, huilu ja harppu toi todellakin fantasiamaista tunnelmaa. Varmasti menestynyt leffaprojekti äänimaailman kannalta. Erittäin hieno soundtrack, ottaisin omaan leffaanikin jos jossain välissä sellaista tekisin, sinun tekeleitä :)
0   +1 +2
 
9
kudusai 16.09.2004
On yllättävän hyvän kuuloista saatu aikaan pelkällä midillä. Kauniita melodioita ja sellainen karu pohjola fiilis välittyy mielestäni varsin mukavasti. Alku oli kaunis, melodiat luovat tunnelmaa rauhallisesta kylä elämästä kylmässä pohjolassa. keskikohta oli vähän löysä muuhun biisiin verraten ja siinä olin kuulevani varsin tutun kuuloisen melodian, lopussa taas mennään parempaan päin ja pientä sota/taistelufiilistä on havaittavissa. Jotenkin tästä tuli myös mieleen tv-sarja Xena. Olisi kiva nähdä myös elokuva missä tämä on.
0   +1 +2
 
9
Nettis 16.09.2004
taidokasta, taidokasta. ilmeisen hyvin valituilla soinnutuksillla saatu mahtipontinen fiilis. itseasiassa jotenkin tuli egyptiläiset fiilingit tätä kuunnellessa. huilu ja puupuhallin vuorottelevat, oliskohan siitä puupuhaltimesta ne egyptit fillikset... hmm... pääosin melankoliaa osin duurissakin, kiva häpiend ja hero lopetus.
0   +1 +2
 
9
AkiVee 15.09.2004
Kyllä se on uskomatonta, miten tämä musiikin laaja-alaisuus on Suomessa kehittynyt viimeisen 5-10 vuoden aikana. Tämäkin filkkamusa on ihan samalla viivalla minkä tahansa tunnetun leffan musaraitojen kanssa. Tässä tavoitetaan suomalaista sielunmaisemaa koskettavuudellaan. Vähän samanlaista alakuloisuutta, kuin Kummisetä -leffojen Nino Rota matsku...Toimii genressään kybällä.
0   +1 +2
 
NeverSayYes 08.07.2004
No hinoahan tämä on sopii varmasti hyvin leffaan, hieno sävellys
0   +1 +2
 
8
Thego 18.07.2004
Ihan kaunista. Toi harppu naputtaa vähän monotonisesti taustalla. Kaipaisi enemmän dynamikkaa verrattuna maalaileviin jousiin. Kyllä tää sen elokuvan kaipais, vaikka luokin haaleita mielikuvia päähäni.
0   +1 +2
 
10
Visitor 18.07.2004
aika hyvä biisi
mätykkäsi tosi päljon jatka samaa mallia
0   +1 +2
 
10
Heat Radius 17.07.2004
:O
MIDILLÄ!?!
Ei todellakaan uskoisi!!
Sanattomaksi jäin... Kokonaan... Ja todella kaunista, melodista...
Lataan kappaleen, annan kympin ja menen ulos rauhoittumaan...
0   +1 +2
 
7
Zachary 16.07.2004
Shamanistinen taitaa tosiaan olla väärä sana tätä kuvaamaan, jostain syystä minulle tuli jotkut Conan Barbaari-leffan teemat mieleen. Kun tarkemmin kuuntelen, niin en kyllä itsekään osaa sanoa miksi. Tämä sopinee leffan täytteeksi todella hyvin, ihan kuuntelukokemuksena tällaisenaan muistuttaa liikaa sataa ja yhtä Hollywood-soundtrackia ollakseen mielenkiintoinen. Tuleeko tämä johonkin kohtaukseen, jossa tarinan keskushenkilö tallustelee mietteissään jylhissä maisemissa? Vai rakkauskohtauksen taustalle? Vai jonkun takautuman? Vai ovatko nuo vaihtoehdot liian ilmeisiä?
0   +1 +2
 
8
tammina 11.07.2004
Hyvinkin visuaalista musiikkia eli ilmeisesti
ihan oikeaan osoitteeseen tarkoitettu/sävelletty.
Tätähän pitäisi tietenkin nautiskella kuvan kera mutta..
Kaunis sävellys, jossa saundipuoli olisi voinut olla
hengittävämpi, kuulaampi ja avarampi.
Mutta vermeistä homma on kiinni, ei tekijän taidoista.
0   +1 +2
 
8
tammina 11.07.2004
Hyvinkin visuaalista musiikkia eli ilmeisesti
ihan oikeaan osoitteeseen tarkoitettu/sävelletty.
Tätähän pitäisi tietenkin nautiskella kuvan kera mutta..
Kaunis sävellys, jossa saundipuoli olisi voinut olla
hengittävämpi, kuulaampi ja avarampi.
Mutta vermeistä homma on kiinni, ei tekijän taidoista.
0   +1 +2
 
9
MGynther 11.07.2004
Fantasiamainen tunnelma on vahvasti mukana. Ei tämä ole mielestäni hajanainen, sama tunnelma pitää biisin kasassa. Ja muutama osa taisi tulla useampaan kertaan joten tämä on myös oikea biisi, ei pelkkä soundtrack. Soundit sopivat todella hyvin. Ne ovat tarpeeksi pehmeät, mutta kuitenkin erottelevat.
0   +1 +2
 
9
Averell 08.07.2004
Sehän on vaihteeks ihan oikea sävellys. Piristys kommenttiringin räminän seassa. MIDI tietty ärsyttää korvaa siellä täällä - tällaista pitäisi soittaa kunnon orkesterilla. Toimii, mutta loppujen lopuksi kai ei sovi paljon muualle kuin elokuvaan. Tai johonkin fantasiapeliin - mieleen ehkä tuleekin pikemminkin keskiaikafantasia kuin shamanismi. 8 1/2 pyöristyy ysiin
0   +1 +2
 
10
Ungalo 08.07.2004
Tämähän varsin positiivinen yllätys oli, kun kommenttiringistä pläjähti. Tällainen rauhoittava ja kaunis melodinen soitanta on ollut aina mieleeni, tuleehan sitä joskus kuunneltua jopa klassista. Varsin haikea meininki oli biisissä, mutta sehän vaan on hyvä. Erittäin hyvin voin kuvitella tämän elokuvaan, on tämä meinaan sen verta kaunista ja koskettavaa tunnelmointia, joka on aina lähellä sydäntäni. Se on kuulkaas täys kybä!
0   +1 +2
 
8
tilkka 08.07.2004
Hieno tunnelma kappaleessa. Varmasti fantasiaelokuvaan sopiva!
0   +1 +2
 
orion903rock 08.07.2004
no tota tota... ihan jees mut itse tykkään HIUKAN vauhdikkaammasta kamasta.
0   +1 +2
 
8
Snoze 07.07.2004
No tämä sopii varmasti just johonki "leffaan" hyvin... Hienoja final fantasy tyylisiä melodioita jopa.. aidon kuulosta.. sopii varmasti tarkoitukseen. Eipä tästä juuri muuta voi sano kuin, etttä helvetin melodista ja hienoa.
0   +1 +2
 
9
-kommenttiringistä-

en oikeen osaa sanoa tämän genren musiikista mitään mut tää kuulosti kyl mun korvaan just siltä ku kaikki elokuvamusiikki yleensäki eli ei paha ollenkaan.. siitä ysi.
0   +1 +2
 
10
MeteS. 06.07.2004
Hieno kappale kaiken kaikkiaan. Kun annoin tämän jrnn:lle tehtäväksi ja ainoastaan muutaman päivän aikaa, en osannut aavistaa että lopputulos voisi olla näinkin tasokas ja hienoja teemeoja sisältävä kokonaisuus. Kuvan kanssa toimii kuin pläkki. Kaiken kaikkiaan hieno, mutta resurssit huomioon ottaen suorastaan mestariteos. Näin uskaltanen väittää.
0   +1 +2
 
maddista 04.07.2004
Soundtrack on soundtrack.
Siistiä ja herkkää.
kaunista ja 100% MIDI
tässä on melodiaa, mikä on hieno asia
0   +1 +2
 
jouni 18.07.2004
Pehmeätä musisointia tämä. Kyllä tästä fantasia atmosfääri löytyy ja pohjolan tunnelmaa myös. Ehkä jotenkin dramaattisemman kuuloseks tätä ois voinu tehdä vielä. Selkeempiä eroja, kuten vuoden ajoissakin. Kuunneltava pläjäys kyllä, oikean orkesterin kanssa livesoittimilla ja vahvalla kapelimestarilla varmaan aika hienon kuulosta olisi:)
0   +1 +2
 
Sams Rammers 22.06.2004
Taidokkaastihan tämä on tehty mutta saattaisi avautua hieman paremmin itse elokuvassa. Näin pelkästään jätti hieman kylmäksi. Hieman midin kuuloinen vielä, joka minun kirjoissani on pitkä miinus.
0   +1 +2
 
8
byteflow 21.06.2004
progressiivista melodiankehittelyä. soundit ovat pääosin kunnossa ja uskottavat. 3:00 paikkeilla oleva melodianpätkä kuulostaa liian tutulta. 04:40 kohdasta soundeineen tykkäsin erityisesti. 05:55 paikkeilla on myös selkeää kopiontia jostain... kaikenkaikkiaan hyvä taustamusabiisi ja paras mitä täältä kommenttiringistä on tänään eteen tullut.
0   +1 +2
 
9
Hansu1 21.06.2004
Kaunis biisi voisi hyvin kuvitella johonkin leffaan taustalle. Tulee mieleen Suomen kaunis luonto. Mun korvaan kuullosti hyvältä.
0   +1 +2
 
Einsteins 20.06.2004
Ihan hyvin tehty, mutta leffamusaa on vähän vaikeata kommentoitavaa ilman kuvaa. Toisaalta eikös joku suuri leffasäveltäjä sanonut että parasta leffamusaa on sellainen, jota ei katsoja edes huomaa.
Itse en oikein välitä kappaleen "instrumenttien" synteettisestä soundista ja biisikin noudattelee melko tuttuja polkuja.
0   +1 +2
 
8
Cover Girl 20.06.2004
Mukavan rauhoittavaa ja miellyttävillä äänillä. Leadinä huilu oli onnistuneempi, kuin se (mikä lie sen jälkeen tulikaan) ja ainoa mikä jäi vähän häiritsemään oli tuo leadsoittimen muuttuminen välillä. Ihan kuten ärsyttää euroviisuduetoissa, joissa mies laulaa "i laav juu beibee" ja blondi vastaa "i laav juu tuu" jiäk, liika rasvaista. Vähän töksähtäen osuivat soitinäänet yhteen ja kaikki eivät aivan uskottavasti, mutta jos nipotukset jätetään omaan arvoonsa, niin aivan kelvollinen tekele.
0   +1 +2
 
8
Jukk. 20.06.2004
Itse sävellys ihan toimiva, mutta nuo soundit vois olla ehkä laadukkaammat. Vähän on tosiaan midi-meininki liikaa. Sävellys kyllä miellyttää, mistä plussaa.
0   +1 +2
 
Ihan hyvää tunnelmointia. Padit kuulostaa hyvältä. Huilun saundi on aika huono. Toi piano arpegio alko vähän puuduttaa, mutta onneks se loppu. Melodiat on aika heikkoja välillä.
0   +1 +2
 
7
hipit 18.06.2004
Silmät kiinni vaan ja omat elokuvat pyörimään. Tässä filkassahan oli sivuosassa Tikanmäen Kiutaköngäs.
0   +1 +2
 
9
Zimayo 18.06.2004
Just tällasta fantasia-musiikin pitäs olla! Kauniita melodioita
0   +1 +2
 
ossi_fx 18.06.2004
100% MIDI? Todella hämmästyttävää materiaalia ollakseen pelkästään MIDI:llä tehty.
Tosin soundeista kyllä tämän huomaa, mutta muuten oikein hieno teos.

Voisin kyllä hyvin kuvitella tämän kappaleen olevan leffan tausta musana ja täydentävän leffan tapahtumia.
Kaikin puolin kyllä tämä näinkin kuunnellessa menee ja sinänsä mitään pahaa sanottavaa tästä en löydä. Olisi kyllä hieno kuulla tämä teos vielä hieman paremmilla soundeilla....No, joka tapauksessa, respektiä tulee tästä teoksesta:)
0   +1 +2
 
8
phuuskon 18.06.2004
Kyllähän tästä fantasiamaailman tunnelma välittyi. Mukavan rauhallinen ja hyvin koossa pysyvä sävellys. Muutama soundi vähän särähtää korvaan liian keinotekoisena (ilmeisesti johtuu soundfontistasi), mutta midillähän ei aina saa kaikkea helposti haluamakseen.
0   +1 +2
 
8
Dj Oni 18.06.2004
Joo, ihan jees elokuva musiikkiahan tämä. Hyvin fantasiamaista on, ja kuullostaa ihan kauniilta. Genre ei nyt juurikaan minulle kuulu mutta hyvä biisi!
0   +1 +2
 
Veneficus 18.06.2004
Ensimmäinen mikä tulee mieleen on se etteivät kaikki soundit ole ehkä täysin sopivimpia, mutta tämähän oli siis jollain tietylla soundfontilla tehty? Itse biisi on mukavan leppoisaa tunnelmointia, josta en kyllä jostain syystä saa kunnolla mitään irti. Tuntuu että instrumenttien viilaamisella olisi lopputulosta parannettu huomattavasti.

Mutta siis huono tämä ei missään nimessä ole, päinvastoin, tämä on oikein pätevä esitys. Tietty "nykivyys" tuntuu kuitenkin vaivaavan paikoitellen. Tuo yksi lyhyt kohta joka toi vaarallisen paljon mieleen erään viimeaikoina valmistuneen elokuvatrilogian tunnusmusiikin, antoi osviittaa siitä mihin tässä olisi ehkäpä pystytty. Nyt jää hieman sellainen tunne että tässä "pidätellään" eikä anneta biisin kasvaa ja lähteä niin sanotusti lentoon.

Lopussa aletaan rytistää ja tämä pätkä jääkin mielestäni biisin parhaaksi anniksi, joskin hiipuu pois ja antaa tilaa viimeiselle minuutille joka kuulostaa valitettavan laimealta tuon lyhyen rutistuksen jälkeen. Ja lopussa torvi päräyttää ilmoille jälleen kerran hyvin tutun kuuloisen melodian...
0   +1 +2
 
jrnn 18.06.2004
No, aina ei voi onnistua, vähän ihmetytti nuo Robin Hood/Zorro -mielikuvat; tässä oli haettu pikemminkin sellaista hiippahattu-/haltiameininkiä vähän LotR:n tapaan... Ja ymmärrän hyvin, että MIDI pistää korvaan, varsinkin jos vertailukohtana pitää ihan aitoja, autenttisia soittimia. MIDI on niin kaukana aidosta soundista, samplejen metsästys tällaiseen 'orkestraaliseen' biisin on ainakin minun mittakaavallani liian vaivalloista.
0   +1 +2
 
9
JM 17.06.2004
Hienoa soundtrakmusaa! tosissaan shamanistitunnelma! harvoin näin hienoja sävellyksiä kuulee.
0   +1 +2
 
9
miikkav 17.06.2004
Ekaksi tulee mieleen toi hyvä piano, leffamusaa on kyllä ihan hyvästä päästä,
hyvä voimakas padi. Kauniin kuuloinen huilu. kyllä tähän voi kuvitella leffakohtauksen kun alkukertomus on käynnissä.
0   +1 +2
 
10
hienon kuuloista. kärsivällisesti rakennettu teos. olisi hienoa nähdä
sen kuvan kanssa. erittäin hienoja ideoita, joita on myös viitsitty
kehitellä.
0   +1 +2
 
9
odkid 17.06.2004
Olis kiva nähdä se leffa missä tämä soi. Tulee lappi ja fantasiamaailma mieleen, eli pohjola on aika funktionaalinen nimi.

Ei se hajanaisuus ensimmäisenä tullut mieleen. Varmaan toimii kyllä kuvan kanssa yhteen. Biisi todistaa että MIDI-formaatti ei ole mitenkään käyttökelvoton soundeiltaan, varsinkin nuo jouset on kyllä tarpeeksi massiiviset. Jotkut vaan tuntuu noin ajattelevan.

Se leadi (mikäihme huilu tms.) oli kanssa hyvän kuulonen. Sekä ne kaiukkaat plimplam-äänet. Kaikin puolin (=sävellys/sovitus/mix ym.) hyvin harmoninen juttu.
0   +1 +2
 
9
Tune 17.06.2004
Hmm.. maukasta string sekä syna leikkiä alusta alkaen. Muuttuvaa tekijää tarpeeksi löytyy, eikä toistoa ole todellakaan liikaa, vaan muutos on mukana.
Ja olet saanut todellakin tähtitaivaan vangittua tähän kappaleeseen. Mieleeni tuli kesäinen tumma yö ja kirkas tähtitaivas alusta. Mutta kuten mainitsit hajanaisuuden ja sen syyn, on ymmärrettävää liiat muuttujat kappaleessa, jotka hieman heikentävät itse kokonaisuutta biisiksi.
Muttta en voi sanoa muutakuin, että todellakin hyvä tuotos!
0   +1 +2
 
8
Trilobiitti 17.06.2004
sointupohjat toimivat hyvin, miinus muovisen kuulloisista saundeista esimerkiksi tuossa leadihuilussa. biisin esittelyn mukaista shamanismista tunnelmaa ei ehkä kappaleessa tavoitettu (ainakaan siinä muodossa missä mä shamanistisen ymmärrän), mutta hyvä tunnelma kuitenkin.
0   +1 +2
 
jrnn 16.06.2004
Joistain MIDIn puutteista ei tunnu koskaan pääsevän eroon. Pitkät sävelet ja soinnut tuntuvat varsinkin paljastavan MIDIn kirouksia, ja niitähän tässä kappaleessa riittää. Mutta (crashia lukuunottamatta) häiriötekijät peittyvät elokuvassa mukavasti muun äänimaailman alle. Periaatteessa kappale pitäisi kuulla leffan yhteydessä, mutta en tiedä, miten hanakasti kyseistä tuotosta jaetaan: http://www.streetfilms...
0   +1 +2
 
Fakap 16.06.2004
Kaunista elokuvamusiikkia kauniilla nimellä. Muutama soundi kuulosti vähän liiankin "midiltä", esim. kräshi ja huilu. Pitää kuitenkin lataa koneelle kun kerta sointumaailma on aika huikea. Soittaisin tätä mielelläni viherpuskaradion chillout-seteissä.
0   +1 +2