Kylmä, kova ja hatara

Valtteri Ahonen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

7
Jotain huminaa kuuluu noin puolen minuutin ajan alusta alkaen. Biisi ihan passeli ja sanat hyvät.
0   +1 +2
 
10
ronsku82 17.03.2016
Tykkään ja seuraan!! itse kans akkarin kanssa seurustelen jonkun verran. kiva laulu ääni hyvät sanoitukset.. Tsekkaa Roni M projekti! suosikkeihin menevä tää biisi oli :)
0   +1 +2
 
8
Quicksilver 20.01.2015
Ihan mukavasti toimiva ralli, en osaa tästä genrestä sanoa sen enempää
0   +1 +2
 
7
Nostradamus 10.03.2014
Ihan hyvä akustinen biisi kyllä, mukavaa soitantaa ja laulu istuu biisiin.
0   +1 +2
 
7
IOXIO78 08.02.2014
Kappaleessa paljon hyviä juttuja.Erityisesti sanoituksissa ja ylipäätään soiton ja laulun alliainssisa oli jotain toimivaa. Vielä jonkun potkun tämä biisi vaatis, mutta ideaa on. Ehkä vain mies ja kitara-meiningillä ei mitään päällekkäiskikkailuja. Nuo köörit ovat jo minusta vähän hätävarjelunliioittelua. Toimii hienosti ilmankin. Hyvä veto.
0   +1 +2
 
DQB 20.05.2013
Mies ja kitara - Mitä sitä muuta tarvittais? Kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno! :)
+1   +1 +2
 
8
Asamael 22.01.2013
Täähän on kiva. Yksinkertainen on usein kaunista tällaisessa mies ja kitara -meiningissä. Lauluääni on tarpeeksi hyvä tähän biisiin, vaikka jokin pieni nasaalius siinä itseäni häiritsee. Kertsiä ennen tulevan säkeistön kohdan rytmitykset hitusen väkisin väännettyä. Lyriikat osui ja uppos, varsin raa'an rehellisen kuuloista tilitystä. Kertsi kaikessä minimalistisuudessaan jopa aika tarttuva.
+2   +1 +2
 
9
soundofwood 21.11.2012
Hyvää perinteistä singer-songwriter-meininkiä. Lyriikat uppos ihan hyvin. Soittokin kulkee mukavasti viemättä liikaa tilaa laululta ja olematta silti pelkkää tylsää taustaa.
+1   +1 +2
 
sikki-six 21.11.2012
Laadukasta laulua kuulee k-ringissä liian vähän. Lyriikat tuovat hiukan Putron mieleen. Akkariin voisi saada kompressorilla lisää kokoa ja sointia. Ilmavaa soundia ja vielä laadukasta lyriikkaa päälle.
+1   +1 +2
 
[Delacroix] 20.11.2012
Saundit ovat ohuet, mutta hyvänkuuloinen sävellys, jotenkin tarttuva veisu.
+1   +1 +2
 
No kannatti hautoa, mahtava teksti! Hyvä hyvä hyvä biisi, saat rauhassa ylpistyä nyt! Jos Leonard Cohen ja Samuli Putro tekisi yhdessä lapsen, niin se tekisi varmaan tämmöistä musaa - mutta ehkä Leonard on liian vanha lapsen tekoon...;D-
+1   +1 +2
 
ex4 26.09.2012
Tässä kappaleessa oli paljon asiaa. Tarinassa oli jotain tosi koskettavaa, kuulosti omakohtaiselta. Biisiin oli saatu mukavasti kasvamaan alun kovin hennosta otteesta. Sitäpaitsi muissa kommenteissa moitittu ohut soundi jopa jossain määrin tuki kokonaisuutta.

Ensimmäisellä kuuntelulla hieman nasaaliin taipuvainen laulusoundi tuntui ärsyttävältä, mutta kun biisi lähti etenemään alkoi laulu toimimaan. Ja toisella kuuntelulla siihen ei enää kiinnittänyt juurikaan huomiota.

Väkisin tietysti tulee mieleen miltä tämä kuulostaisi eri tavalla laulettuna, miksattuna ja masteroituna. Mutta luulen että äänimaailman täyttävä mahtipontinen soundi ei tukisi tarinaa näin hyvin.
+2   +1 +2
 
Osterifucker 28.08.2012
En itse aivan tästä niin pidä, produktiotasokin saisi olla hieman parempi. Mutta tälle löytyy aivan varmasti tykkääjiä ja faneja. Sopiva mainstream-meininki löytyy. Radioon ->
+1   +1 +2
 
Markola 23.08.2012
Vähän ohueksi jää soundit. Kuulostaa vähän, kuin kuuntelis puhelimesta. Soitto ja laulu toimii, vaikka laji on hankala. Hyvä meininki.
0   +1 +2
 
10
R-iQ 03.08.2012
No huh kun oli vahvat sanoitukset. Koko biisi oikeastaan on sanoituksien ja laulun varassa mutta lopputulos on enemmän kuin toimiva.
+1   +1 +2
 
Kostiainen 28.07.2012
Äänitykset ovat mielestäni aina vaikeita. Miksauksen jälkeen vittumaisinta hommaa musan teossa. Tästä biisistä tarinaa löytyy, mutta jotenkin kokonaisuus ei iske samalla tavalla kun aiemmissa biiseissäsi. Seuraajana ja "fanina" pysyn silti edelleen..
+2   +1 +2
 
8
Eddie 23.07.2012
Täähän oli kova biisi, mutta tuottamisessa ois parantimisen varaa.

Saundit ovat hieman ohuet. Toisaalta sopivat tän kaltaiseen biisiin, mutta toisaalta pieni lisätuottaminen voisi olla tarpeen. Esim. kertsin taustalaulut ovat aivan liian hiljaisella. Lisäksi mun mielestä kertsiin voisi sopia joku maltillinen synamatto taustalle luomaan lisää kudosta biisiin, että kertsi räjähtäisi paremmin esiin. Sävellyksenä kyllä biisi toimii varsin hyvin.

Laulusaundi on aika nasaali, mutta toisaalta persoonallinen.

Hyvä biisi!
0   +1 +2
 
10
zargo_hellfuzz 03.01.2012
Nyt on pakko kyllä antaa satamäärin ylisanoja. Erittäin kova veto, vaikkakin soundipoliittisesti jää ainakin näistä mun luureista vähän turhan raakileeksi. Tarpeeksi siitä aiheesta, sitten sanat. Voi ristus, aivan julmetun hyvän kuuloista, sulavaa tekstiä heti alkuun! Hiukan jossain vaiheessa puskee Putro sieltä, mutta loppujenlopuks onneksi häviää kärryiltä todella nopeesti. Se on aina mahtava merkki kun mies luottaa sanomaansa niin paljon että rohkenee jättää koko biisin täysin tekstin armoille. Tässä biisissä ratkaisu on erittäin onnistunut! Tykkään kympillä ja vielä tipit päälle. Taidan perhana liittyä fän klubiin. Danke schön.
+1   +1 +2
 
9
Bheid 03.01.2012
Onpas siulla nenävoittoinen lauluääni. Hyvä biisi on, sanoitukset ovat mielenkiintoiset ja tunnelma pienellä lavalla yhden miehen valokeilassa. Keikalle lähtisin.
+1   +1 +2
 
tuntematon_pelle 03.01.2012
Taas aika Putrolle kumartavaa sanoitusta ja sävellystä. Vähän voisi enemmän omaperäisyytätkin roiskaista joukkoon.

Muistaakseni sun edellisessä biisissä ei ihan näin ronskia nasaaliutta esiintynyt. Ei sillä että se välttämättä hirveästi häiritsisi, mutta tässä se nyt jotenkin iski korvaan.

Ei tässä mun mielestä ole oikein muuta vikaa kuin tuo lievä omaperäisyyden puute. Tai no ihan hirveetä kaiunkäyttöä, etenkin päävoksuissa.
+2   +1 +2
 
Damage1994 03.01.2012
Erittäin vaikea arvioida. Sävellyksenä ihan pätevä perushyvä biisi, laulun nasaaliääni on vähän häiritsevä, mutta ei ollenkaan huono. Olisi toiminut bändinkin kanssa.
+1   +1 +2
 
Amusia 31.12.2011
Se vääntäminen ehkä vähän kuuluu siitä. Voisko sitä jotenkin vielä yksinkertastaa..Joskus vähemmän on enemmän(myös sanoissa :)
Mutta kiva kappale.
0   +1 +2
 
9
ppulkkin 20.03.2010
Hienoa työtä. Sanat toimii todella hyvin. Pakostikkin tulee mieleen Samuli Putron tekeleet, mutta hyvällä tavalla. Minusta on hienoa kun jotkut voi kirjoittaa sanoituksia jokapäiväisistä asioista siten, että ne kuulostavat jotenkin elokuvamaisilta ja tuovat esiin eläväisiä mielikuvia.
Nämä sun biisit on niitä harvoja, jotka jaksan kuunnella kokonaan.
+2   +1 +2