3. Turhautuneiden tunteiden tehdas

Haava

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Jamsteri 19.07.2010
Tuota kolketta ei voi kuin rakastaa. Se luo jotenkin juuri niin tehdasmaisen tunnelman tähän. Ainoa asia joka hieman ärsytti, olivat osa välillä kuuluvista peltien kilistelyistä. Osasta niistä tuli jotenkin vähän sellainen levoton ja rytmitön vaikutelma muuten niin organisoidun kuuloisessa teoksessa. Tosin myöhemmillä kuuntelukerroilla ne alkoivat kuulostaa paremmalta. Ainoastaan se levoton vaikutelma häiritsi. Noista karjahduksista ja puheista pidin, vaikka ensin en oikein osannut sanoa pidänkö vai enkö. Osa niistä muuten kuulostaa jokseenkin juopuneelta. Myös välillä kuuluvat sellon(?) pitkät äänet toimivat oikein hyvin.

Tämä jää kuitenkin kovin pitkän ja vaiheettoman oloiseksi hyvistä elementeistä huolimatta. Mutta se luo juuri sitä turhautumisen synnyttämää tunnetta. Voin vain kuvitella itseni jossain tehtaassa tekemässä täysin merkityksetöntä hommaa ja kuinka se tuntuu samalta, kuin miltä tämä teos kuulostaa. Mainittakoon loppuun vielä, että tästä saisi hyvää ääniraitaa johonkin synkkään elokuvaan.
0   +1 +2
 
Epoche 30.10.2009
Tulee semmonen fiilis, et istuis isos tehtaas mut ei olis mitään töitä mitä vois tehä. Siinä sitten istuu ja kolistelee välillä jotain, välillä päristelee huuliaan ihan vaan et tyhjyyden täyttäis ees joku ääni. Hetkittäin tuntuu jo flippaavan, mutta tietää että ovet ovat lukossa eikä pois pääse pitkään aikaan.
Kaikuu kyllä tosi komeesti..
0   +1 +2
 
6
LAZ_onemanband 04.10.2009
Huoh, pitikin valita näin pitkä kappale kuunneltavaksi.

Alussa on jotenkin tylsä, lattea tunnelma. Ikäänkuin jossain tehtaassa. Puolentoista minuutin kohdalla jonkinlainen avautuiminen. Kenties työmiehelle tuli kusihätä tai muuten pakonomainen tarve tehdä muuta. Metallinkolina ja sen rytmittömyys viittaa varmaan turhautumiseen.. Perään huuto, joka oli hieman epäinhimillinen.

Loppua kohden instrumenttien vaihtelevuus lisääntyi.. loppu on jo jotenkin.. hmm.. no parempaan päin :)

Rakennetta on vaikea kuvata :D Mielenkiinto ei meinaa pysyä yllä vaikka tähän eri saundeilla on tuotu vaihtelua. Saundimaailma on hyvin toteutettu, mutta tämä ei juuri minuun uponnut. Ilman huutoja ja puheita tämä sopisi jonkun synkemmän, mutta semitoiminnantäyteisen tasoloikinnan taustamusaksi. ODT(psx peli) tulee jotenkin mieleen
0   +1 +2
 
9
Varhainen Valo 16.09.2009
Aika hyvää, miltei sanoisin että on edellinen biisimaailma itseäni kiehtovampi. Kaiulla puhuttu osuus puolessavälissä ehkä hieman "halpa" osa, mutta siitä toipuu jälkikolinan jaloissa. Olrn mykistynyt siitä, että tätä Dark Ambientia olen kyennyt sivuuttamaan nämä vuodet.
0   +1 +2
 
Rojola 27.01.2007
kolme kalastusalusta valmistuu osaavissa käsissä kellon tarkalla aikataululla. laivat osataan rakentaa järkkymättömällä ammattitaidolla ja rutiinilla, näitä on tehty aikaisemmin 187 kappaletta. tiedostava länsimainen dokumenttiryhmä kuvaa työn etenemistä taiteellisilla kuvakulmilla, ja viipyilevillä panoroinneilla. alukset tehdään koska niitä on tehty ennenkin, alukset tehdään koska niihin jalostettu rautamalmi on jo valmiina tehtaan varastoissa, alukset tehdään koska työmiehet välittävät perheistään, aluksia tehdään koska niitä on aina tehty.

aral-järven rantaan on matkaa puolitoista kilometriä.
0   +1 +2
 
9
pieslice 12.06.2006
ydinlaskeuma rauniokaupungissa varmaan kuulostaa tältä.
0   +1 +2
 
8
flaa 07.05.2006
Jaa-a. Ku ei kolahda niin ei vaan kolahda. Ei antanu hirveesti mulle. Muutoin kappale vaikuttaa laadukkaasti ja määrätietoisesti sävelletyltä äänimaisemalta. Kyl täst tulee eriskummallinen tunne. Jokin paikka missä en ole ikinä ollut. Ois jännä käydä siellä, vaikuttaa sen verta mielenkiintoiselta. Toivottavasti siellä ei oo vaarallista.
0   +1 +2
 
Miksu 10.04.2006
Mitenkähän en ole aikaisemmin näitä päätynyt kuuntelemaan. En osaa mitään kovin rakentavaa sanoa mutta tykkäsin kovasti. Mun mielestä tämä äänimaailma ei oo niinkään pelottava tai ahdistava vaan rauhoittava ja erittäin mielenkiintoinen. Joku valtava konepaja mullakin tulee mieleen, hämärä ja likainen, epämääräisia koneita ja romuja täynnä, autio mutta silti varsin elävä. Hienoa!
0   +1 +2
 
9
Miner69er 09.03.2006
loistava kappale kokonaisuudessaan. tuo mieleen silent hill 3:sen alkupaikat, ja toisinaan tämä tuo taas mieleen hellreiser elokuvat. hyvin sopisi pineheadin lauseet tähän. "chirsty, so eager to play.." tuo kylmät väreet kun kuuntelee ja ajattelee sitä mitä tämä tuo mieleen.
"i recommend, amputation"
0   +1 +2
 
9
HW 07.02.2006
Nimi kuvasi teosta varsin sattuvalla tavalla. Kappale loi vahvan mielikuvan tehtaasta jossa hikiset, likaiset, paljaspintaiset miehet takoivat lannistuneina jotain mistä eivät koskaan itse tulisi hyötymään. Kolmen minuutin kohdalla tuo tunnelma rikkoutui hetkeksi jonkun puhuessa. Tavallaan se herätti mielikuvan jumalankaltaisesti olennosta joka kritisoi luotujensa ponnettomia yrityksiä saada aikaan jotain käyttökelpoista mutta toisaalta se tuntui jotenkin irralliselta.
Kokonaisuudessaan tämä oli jotensakin masentavaa. Alkoi ahdistaa kun tuli ajatelleeksi miten epätodennäköistä aidon onnen löytäminen on.
0   +1 +2
 
Mitäköhän tuossa tehtaassa valmistetaan... Kovasti siellä tunnutaan työskentelevän kaikenlaisesta taustahälinästä päätellen. Kivaa niillä työntekijöillä ei tunnu silti olevan... turhautuneita tunteita valmistamaansa tuotetta kohtaan. Vai onko turhautuneet tunteet se tuote mitä siellä valmistetaan?
Todella kiinnostavia ääniä sieltä silti kaikuu ja niillä saat luotua todella kiinnostavan fiiliksen tähän kappaleeseen. Kiinnostavia visioita ja kysymyksiä herättävää äänitaiteilua. Kuulostaisi siltä etteivät ihmiset ole pakkotyössä tuossa tehtaassa, vaan vapaaehtoisina, mutteivät silti kuulosta pitävän siitä mitä tekevät, joten mitä helvettiä ne siellä vielä ovat. Ehkä syynä on pomo joka taisi suuttua tuossa 2.13 kohdalla.
Kolmen minuutin kohdalla alkava puhepätkä sopii todella hyvin kokonaisuuteen, isot tahot suunnittelevat jotain tehtaan ja sen työntekijöiden kohtaloksi. Jossain vaiheessa (4 minuutin jälkeen?) alkava valittava ääni, voisi olla työntekijöiden vapautunutta vihaa ja turhautuneisuutta. Ehkä koko tehdas ei tuota mitään hyödyllistä, ja siksi työntekijät tuntevat itsensä turhautuneiksi. Voisi hyvinkin kuvastaa joitain nykypäivän tehdastuotteita.
Todella mielenkiintoisen kokonaisuuden olet saanut aikaan, tulen varmasti kuuntelemaan tätä vielä paljon.
0   +1 +2
 
9
T-Sync 20.12.2008
Metallinen tunnelma. Huomaa että kyseessä on "tehdas".. tehdas jossa tuotetaan jatkuvasti jotain todella suurta ja mullistavaa. Salassa. Valoa ei juuri ole. on vain "duunareiden" ilottomat ja elottomat katseet. Ainoa valonlähde on valtava sulatusuuni ja kipinät joita metallista irtoaa kun sitä taotaan. Kun yksi kappale on valmis, taotaan seuraava. Turhauttavaa.
Tuntuu kuitenkin että lohduttomuus olisi biisin pääteema, eikä niinkään turhautuneisuus. Tosin ne kaksi tunnetta ovat aika lähellä toisiaan.
Oletko koskaan tarjonnut kappaleitas millekään elokuvalafkalle? ehkä kannattaisi harkita, mikäli sellainen ylipäätään kiinnostaa.
0   +1 +2
 
mystran 27.10.2005
Tämän biisin olen kuullut ennenkin. Tämä biisihän löytyy pärinän, ruhinan ja porinan keskeltä tuolta kokoelma albumilta joka hyllyyni on eksynyt.

Tämä on monella tapaa erittäin onnistunut biisi. Tapa jolla eri elementit on tiputeltu kuulijan ympärille on mielenkiintoinen. Jollain tapaa eri elementit pitävät huomion jännittävästi leijailemassa jossain kokonaisuuden keskellä, ilman että se keskittyy mihinkään oikein selvästi. Tämä luo melko tehokkaasti tuntee siitä että todellakin olisi vierailemassa jossakin tylsistyneessä tehtaassa. Oikeastaan vain esittelijän optimistinen paskanjauhanta puuttuu. Ehkä nuo vokaalinauhoitukset edustavat sitä, sen verran irrallisia ja iloisia ne ovat.

Ääniteknisesti taustakohinassa tuntui kuuluvan jotain katkeamia, se jotenkin välillä tuntuu hyppäävän yhdestä kohinasta toiseen äkillisesti, tai ehkä samaan kohinaan mutta eri kohtaan, tai jotain. Tämä tuo tarkasti kuunnellessa taustalle hiukan samplatun olemuksen, lähinnä tuolla loppupuolella kun se korviin sattui. Ei tuo suuremmin kokonaisuutta häiritse, mutta jostakin pitää aina yrittää valittaa.

Tämä on ehdottomasti kyllä samaa tasoa tuon parjatun pianon kanssa, loistavaa tunnelmointia maailmassa jossa tehokkuuden tarve on tekniikan tuntemusta tärkeämpää. Jotenkin tuli tunne että herra isoherra haluaisi kutsua demoneita käyttöönsä vaikka ne söisivätkin jokusen työläisen sielun iltapalaksi. Ajan peilausta osaltaan, väittäisin.
0   +1 +2
 
9
bioluminance 06.10.2005
Jep.Hienoja teollisuussoundeja, kylmiä sellaisia,diggaan tätä.
0   +1 +2
 
8
bahlastiompehda 04.10.2005
Tulee mieleen joku vanha Brighter Death Now välillä vaikka onkin aika erilaista. Eri ääniä olisi voinut olla enemmän
0   +1 +2
 
10
Kuv 04.09.2005
Aivan mahtava äänimaisema. Miljoonat orjat raatavat maanalaisessa kammiossa koneidensa äärellä valmistaen jotain, mistä on tässä yhteydessä parempi olla puhumatta. Kukin samalla rutiinilla vain vaivoin hereillä pysyen. Tämä sopii ahdistuneeseen syysiltaan kuin välittäjäainemolekyyli synaptiseen rakkulaan.
0   +1 +2
 
10
odkid 28.05.2005
Mukavan häiritsevästi taas kumisee. Erittäin vahvasti taas maalaa sen kuvan mitä biisin nimi antaa ymmärtää. Siellähän ne patoutuneet tunteet koitetaan mitä erilaisimmilla tuotantovälineillä saada kuntoon, mutta urakasta ei kuitenkaan tule mitään koska turhautuneisuus purkautuu vain aikaansaamattomuuteen ja jää. Yritys on kova, onnistunko? Vähän toivottomalta näyttää. Harmaata, betonia ja rautaa ympärillämme, onnistummeko kukaan? Onneksi loppu antaa hiukan aihetta toivoon.
0   +1 +2
 
9
Prometheus 14.02.2005
Aarghh, tuo vasarointi iskee suoraan takaraivoon!
Muuten miellyttävän pehmeä ja orgaaninen soundi.
Tulee mieleen entinen työpaikkani (sarjatuotantohelvetti).
Nostaa välillä niskakarvat pystyyn, mikä on aina hyvä merkki ;)
Ainoastaan yksi miinuspiste huudosta kohdassa 2:11, ei nimittäin toimi.
Puheosuus taas toimii ihan hyvin.
0   +1 +2
 
juZ 10.11.2004
Aliravittu asetehtaan työläinen kierii hikisenä kovassa ja luteita kuhisevassa punkassaan. Edellispäivän ihmishenkiä vaatinut onnettomuus tunkee uniin.
0   +1 +2
 
10
tahtila 21.05.2004
Auts.. Kuunneltuani biisejäsi nyt tänäiltana jonkinaikaa, on pääni alkanut olla jo hajoamispisteessään, mutta tämä kappale sai todella näillä äänimaailmoillaan PISTÄVÄN tunteen takaraivooni ja sitä minä tarkoitan. Kolinaa jokapuolella ympärillä, korvasta korvaan. En edes tajua missä olen tätä biisiä kuunnellessani.

Hengityssoundi tuo jännitystä ja kylmiä väreitä mukaan peliin. Alussa joku kovaa paukuttava ääni jää paukuttamaan päähän vielä pitkäksi aikaa.

Tavalliseen tapaasi tässä soi taustalla aina joku matala ja mukavalta kuulostava soundimaailma, jota ei aina tahdo ymmärtää, mutta se tuo vaan yksinkertaisesti täyteläisyyttä tähänkin teokseen.

Ensimmäinen kuulemani Industrial kappale ikinä ja tahdon onnitella sinua siitä, että tämä todella oli myös loistava sellainen.
0   +1 +2
 
7
Stocco 13.05.2004
Muistuttaa Kinekan Kinekaa. Teollisuus junnausta ja fiilistely ääniä. Ihan mukavan kuuloista, mutta jokin täsät puuttuu. En oikein osaa sanoa mikä. Kaikki on kohdallaan. Temmon hitauskaan ei haittaa. Kai jokin terävämpi ja raheempi ääni olis tässä paikallaan. Nyt on liian pehmeä yleis sävy. Tuo lautasten paukuttelu kuulostaa typerältä. Ärjähdyksessä ei ole eloa. Ja kuolleisuuskaan siinä ei pelota. Turhautunutta menoa, joten nimi on ainakin sopiva. Käy kyllä häiritsemään, kun en keksi miksen tästä pidä.

Mielestäni ei tarvitse olla häiriintynyt tehdäkseen tällaista. Tunnelma on kiinnostava.
0   +1 +2
 
9
mikko03 16.03.2004
JEAH! tästä mä tykkään. mun korvasta imetään mätää. erinomaista huminaa. nakerrus on asiaa. melodiat aika minimalistiset, sopivan synkät.
0   +1 +2
 
Putte 08.03.2004
Kuinka häiriintynyt täytyy olla että saa tälläistä tehtyä!? Tämähän on aivan loistavaa! Kyllä se yksinkertainenkin voi olla kaunista..

Paskoisin varmaan housuihini jos tätä keskellä pimeää metsää kuuntelisin, sen verran pelottavan kuuloista tämä on.. Kaikki nuo etäiset kilkuttimet ja tuo matalahko hakkaaminen toi mieleeni jonkun lähestyvän robotti hirviön tummassa pimeässä tehtaassa. Robotti alkaa vähitellen pudotella ruuvejaan kunnes on täysin osissa lattialla.. Sitten tulee toinen, ja vielä toinen..

Tämä kommentti on varmaan yhtä mielenvikaista luettavaa kuin biisi on kuunneltavaa.. Kaikki mitä tässä lukee on tarkoitettu otettavaksi kohteliaisuutena. Lyhyesti sanottuna: Pidin paljon!
0   +1 +2
 
9
bze 06.02.2004
tuli mieleen american mcgee's alice in wonderland pc-peli jos tiedät kyseisen. iloinen wonderland pahalla happomatkalla u see. ahdistaa ja oudoksuttaa mutta pakoon ei pääse.

hyvää paukuttelua ja äänitekstuuria, tätä jaksaa kuunnella mielenkiinnolla. erikoisen orgaanista soundia ja tekotavat jäävät ainakin minulta hämärän peittoon. paranee vain loppua kohti, tuosta neljän minuutin jälkeen kuulosti aivan mainiolta. jos nyt jotain valittamista niin puhesamplen olisi voinut veivata vaikka konvertteriin mutta mitäs pienistä.
0   +1 +2
 
8
Kaurismaki 30.01.2004
Hieno. Jos tuo Pärisevä/Pörisevä elementti ei ollut viivotin, jota turhautunut toimistotyöntekijä räpsyttää painostavan mitääntekemättömyyden taustaksi niin... sitten sen kyllä olisi pitänyt olla. Pitkä mutta piinaava.
0   +1 +2
 
d fast 29.01.2004
jos taustalla olisi särökitarointia ja massiiviset beatit, niin tämä voisi mennä industrialista. mutta asiaan, järjettömän kova soundimaailma ja kaikenkokoisia, -karvaisia ja -makuisia fiboja herättävä kappale. ehkä jotain pientä lisää olisi kaivannut tähän, mutta ei jumalielauta tää on oikeasti todella hyvä! tuo läpi biisin kulkeva rancca iskusoitin on todella vangitseva ja taustalla lymyilevät epäinhimilliseltä otukselta kuulostavat torvisoundit(?) ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavia. fiilis mikä biisiä kuunnellessa putkahtaa päähän:

herään melkein säkkipimeässä, metallivoittoisesti rakennetussa huoneessa. nousen ylös, katselen ympärilleni, huone on melko pieni joten mitään elämää suurempia liikehdintöjä en saata tehdä. huomaan vieressäni oven, jonka takaata löydän järjettömän pitkän, ahtaanpuoleisen käytävän, jonka varrella ei ole mitään elämää, pelkkää metallia metallin ympärillä. katosta roikkuu jotain putken tapaisia rääsyjä pitkässä kaaressa, yhtenä röykkiönä. käytävällä kajastaa eräänlainen himmeä, harmaansininen valo ja käytävän molemmista päistä siintää kylmä, metallinen kolke ja epäinhimillisiä ähähdyksiä, pitkiä ja vaikertelevan kuuloisia. lähden kävelemään käytävän toista päätä kohti. metallin kilinä voimistuu ja vaikerteleva ääni lähenee. jalkapohjissa tuntuu tasaisin väliajoin resonoiva tum, tum. huomaan käytävän loppuvan ja astelen tumahdusten vauhdittamana käytävän lopun edustalle. siinä on paksu teräsovi, jonka kyljessä punainen painike. *click*
eteeni avautuu huima näkymä jättiläismäisen suuresta, kaiketi hylätystä tehtaasta, jossa ylhäällä painovoimaa uhkaavat jättimäiset betoniterästuhoajatapparakoneet roikkuvat kaltereiden kannattelemina. matkaa alaspäin on todella paljon ja tehdas tuntuu olevan melkein täydellisen ympyrän muotoinen, jonka päiväntasaajaa kiertää ahdas ja huteranoloinen kävelytasanne, jota pitkin lähden kävelemään. kävelyn aikana ympyrän muotoisesta tehtaasta lentelee kipinöitä sieltä täältä ja haju on varsin metallinen. hiki nousee pintaan, kun huomaan vieressäni teräsoven, samannäköinen ovi mikä oli edessäni tullessani tehtaaseen. *click*
kurkistan sisälle. edessä on jälleen tuhottoman pitkä käytävä roikkuvine putkineen. kävelen käytävää pitkin ikuisuudelta tuntuvan pituisen matkan kunnes eteeni tulee jälleen teräsovi. *click*
ovi avautuu. edessä on jälleen pallon muotoinen tehdasalue, jossa kipinät kimpoilevat metalliseinistä ja tuliliekkejä putkahtelee esiin milloin mistäkin. taustalta kuuluu kokoajan pientä huminaa ja tasaista tum tum -ääntä. en näe siellä ketään. tuntuu kuin koneet eläisivät, mutta mitään muuta elävää ei tehtaassa ole. kurkistan kaltereikon reunalta alas. näen siellä neljä suunnattoman kokoista aukkoa, jotka on todennäköisesti tarkoitettu neljälle maassa lojuvalle tukipilarille. katosta roikkuu kettinkien varassa suunnattoman kokoisia tuhoajahärveleitä, samaisia mitä näin edellisessäkin pallossa. ja päiväntasaajalla on kävelykaltereikko, ahdas ja ruosteinen ja sieltä täältä täysin romahtanut. kävelen kaltereita pitkin kunnes päädyn jälleen ovelle. *click*
varovainen kurkistus. käytävähän se sielläkin. kävelen sitä pitkin kunnes näen käytävän keskivaiheilla oven. avaan oven, menen sisälle ja huomaan seisovani samaisessa huoneessa missä alussa heräsin.
missä minä oikein olen.
miten minä tänne olen joutunut.
ja milloin alkaa eu-direktiivien mukainen ruokapaussi!
0   +1 +2
 
10
Mä en oikein tiedä sanoako vaiko vaetako. Oletko sä ollut pilvessä tehdessäsi tämän? Joka tapauksessa mä pidin erikoisesti noista kahdesta iskusta taustalla. Musta tämä on sun paras piisisi .Rauhaisaa makoilua beachilla missä koneet jylläävät vieressä. Onko toi jousisoitin sä?
0   +1 +2
 
jari prod 05.01.2004
hm...en itse jaksais kyllä tehdä näin pitkää "tällästä"..
Aika synkän kuulosta, hyvä "stereo maailma"...hm..Tää on varmaa tarkoitettu lintsin kummitusrataa, rentoutumis kasetiksi tai johonkin elokuvaan. Siinä tais olla kaikki mitä osaan sanoa kun en kyseistä genreä tunne.. pitää ladata joku muu kipale :)
0   +1 +2
 
The CraZ 25.12.2003
Tuntui siltä kuin olisi istumassa jossakin Kauan sitten suljetussa tehtaassa josta kehitys on jo vuosisata sitten ajanut ohi.on niin pimeää ettei edes eteensä nää mutta voi kuulla ja tuntea mitä ks. paikassa on tehty


Hienoa
0   +1 +2
 
9
kudusai 23.12.2003
Löysin tämän kovalevyltä ja laitoin soimaan. Nyt soi jo viidennettä kertaa. Mahtava tunnelma ja soundimaailma. Metalliputkikolinat on mainiot ja henkitys/puhe luo myös tunnelmaa. En tunne genreä niin hyvin, että voisi jotain rakentavaa sanoa. Tämä luo mielikuvia tehtaasta (yllättäen nimikin sen nyt jo kertoo), jossa on epämuodostuneita ihmisiä/olioita takomassa. Hyvin tunnelmallinen teos.
0   +1 +2
 
Haava 15.12.2003
Oikeita metalliputkia on kolisteltu ja sitten maustettu tehdashallista nauhoitetulla impulssivastekaiulla. Einstüdenzea on tullut kuunneltua kyllä... ja kolahtaa. En tosin ole ikinä aktiivisesti ajatellut musiikillani olevan jonkin verran yhteistä heidän kanssaan, mutta täyutyy kyllä myöntää että totta on.
0   +1 +2
 
efunkelist 12.12.2003
oikein mielenkiintoisia soundeja! vokaaleista en tosin pitänyt, jos niitä nyt on pakko olla niin olisin ainakin miksannut ne eri tavalla. nyt nämä soivat irrallisina ja eri tilassa. en tästä oikeastaan löytänyt musiikillisia elementtejä, mutta tunnelmahan oli tärkein. sitä tää kyllä osaa välittää ja taiteellisena teoksena osaan arvostaa tätä. enhän minä musiikillisena sävellyksenä tätä voi ottaakaan! ei valokuvakaan ole maalaus vaikka onkin kuvataidetta. omassa luokassaan hieno teos ja hyvää jälkeä.
0   +1 +2
 
8
--mono-- 06.12.2003
kaikki pisteet äänimaisemasta! Kuitenkin tämä tosiaan kuulostaa leffan/pelin taustalta. Mikä ei tietenkään ole huono asia.
0   +1 +2
 
9
aluminiumblade 24.11.2003
Uskomatonta. Hienot soundimaailmat. Tulee erittäin tehdasmainen fiilis. Jotenkin mieleen tulee kuvia jostain teatteri-esityksestä. :o Jotenkin osaisin kuvitella / kuulen taustalle junasta lähteviä ääniä + metalli (vasara) hakkaamassa rautaa. Mielyttävä helvetti kuulostaa hyvältä tosiaan. Ja sen näen mielessäni metallitehtaana.
Tämä teos herättää paljon erilaisia tuntemuksia kuten tästäkin kommentista voi huomata. :)
0   +1 +2
 
Elektrojänis 20.11.2003
Mutta sanassani on ylimääräinen a.
0   +1 +2
 
4
Rushsteez 19.11.2003
aika perssiistä. tulee vain rapula aamut mieleen, oikein kylmät väreet iskee sen takia. Muutenki aika ahistava paska koko skeida. Ahistava rätinää. Eikä tämmöstä voi edes musiikiksi sanoa, pitää kai musiikillakin jokin raja olla. Siis tässä ei niinkö ole edes mitään. Joskus olen industriaalista kuullu mutta tietääkseni tämä ei ihan oo sinne päinkään.
0   +1 +2
 
7
Okapi 06.11.2003
Kyllä tämä taitaa olla helvetin kaukana industriaalista, mutta jätettäköön asia sikseen. Aika helvetillisen kuulloista. En itse sinänsä jaksa näin tapahtumaköyhään äänimattoisempaa ambienttia, mutta omalta arvoltaan tämä oli ihan jees, vähän ahdistava kyllä, mikä ilmeisesti on tarkoituskin. Reilusti lyhyempi olisi kyllä saanut olla, biisi kun tuntui kuin soivan parikin kertaa alusta. Pieni clipping häiritsi myös matalissa taajuuksissa, mikä ei tee hyvää masulle - vaikka lo-fita onkin.
0   +1 +2
 
Haava 05.11.2003
Miellyttävä helvetti... Jumalauta Sähköpupu! Olet päässyt pääni sisään!
0   +1 +2
 
Elektrojänis 04.11.2003
Hmmm... Tulee mieleen jonkunlaiset helvettivisiot mautta silti samalla kovin miellyttävä ja lämmin tunnelma. Miellyttävä helvetti? Ristiriitaista, mutta tässä tapauksessa ristiriita vaan ehkä ennemmin kuulijan päässä kuin itse teoksessa. Toisaalta ehkä homma toimiikin niin aina.
0   +1 +2
 
Haava 04.11.2003
Hmm... Minä en tietääkseni ole koskaan kuullut ainuttakaan Industrial biisiä, joten tunnen genreä ehkäpä vielä huonommin... Eli jos jollakin on jotakin valittamista genrestä, niin sanokoot.
0   +1 +2
 
8
zood 04.11.2003
Joo tästä ei kyllä välittynyt sellainen nykyinen tuotantotehokkuuden mielikuva. noi puheet sopi siihen tunnelmaan hyvin, mutta se moottorisaha(?) siinä öö kahden minuutin kohdalla oli aika yllättävä veto. Ihan hauskaa tunnelmointia, en tunne genreä kauhean hyvin mutta ihan fiiliksellä arvostelen silti.
0   +1 +2
 
8
zood 04.11.2003
Joo tästä ei kyllä välittynyt sellainen nykyinen tuotantotehokkuuden mielikuva. noi puheet sopi siihen tunnelmaan hyvin, mutta se moottorisaha(?) siinä öö kahden minuutin kohdalla oli aika yllättävä veto. Ihan hauskaa tunnelmointia, en tunne genreä kauhean hyvin mutta ihan fiiliksellä arvostelen silti.
0   +1 +2
 
Shah 03.11.2003
Kiinnostuin heti alkumetreillä tästä. Yllättyneenä, tunsin samanlaisia tunnetiloja kuin loistavimmissa ambient-instrumentaali-kalistelunoiseartistien tuotoksissa. Jännästi tuli tune kuin olisi olohuoneessa jumittamassa. Muutama muu kaveri siellä touhuisi ihmeellisiä omiaan ja tunnelma olisi kaiken kaikkiaan...häkeltynyt ja jokainen syventyneenä omaan "nysväämiseensä". Kellään ei ole kiire mihinkään. Basso(?) sopi erinomaisesti loppuun, ikään kuin outro'na. Todella, todella mielenkiintoinen.
0   +1 +2