Detoxified

Löyly

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Michikawa 07.10.2005
Tällä kertaa liikutaan selvästi minimalistisemmissa vesissä. Pelkistetty rumputausta ja tilaa antava hiljainen äänimaisema luovat aika synkeän ja kylmän tunnelman, mikä ei ole lainkaan hassumpi. Paikoin metallisen oloiset syntikkaäänet ehkä hieman särähtävät omaan korvaani, mutta se johtuu vain siitä, että olen niin mieltynyt pehmeyteen. Makuasioita. Rytmiikasta ja poljennosta johtuen kappale ei ole ihan niin rentouttavaa taustamusiikkia, mikä korostaa kappeleen tietynlaista "toisteisuutta". Kuuntelijana rupeaa ehkä hieman puutumaan ennen loppua, sillä aktiivista kuuntelua rakenne ei ihan tällaisenaan kestä koko keston ajan. Jonkinlaista vaihtelua harmonioihin ja peruskuvioon olisi voinut yrittää tehdä? Tunnelman luonnissa kyllä onnistuttiin.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 07.08.2005
Erittäin hyvän kuuloinen, puhdas saundimaailma ottaa otteeseensa samantien. Aika erikoiset rumpuvalinnat, basarina toimii ilmeisesti jonkinlainen tomi? Oletan tämän olevan alustusta jonkinlaiselle massiivisemmalle rumpukompille. Vaan eipä sellaisia näy. Padit toimivat erittäin hyvin, taustahuminat ovat todella tunnelmalliset.

Parin minuutin kohdalla alkaa tuntua jotenkin lattealta, tarttis selvästi jotain suuntaa johon ollaan kulkemassa kun on noi rummutkin. Ilman rumpuja saattaisi toimia tällaisenaankin. Onneksi loppua kohden tunnelma alkaa vähän tiivistyä, vaan silti jään kaipailemaan sitä että rumpujen tueksi tulisi vaikka jotain hienoja perkussiivisia elementtejä tai muita. Tällaisenaan tämä on vähän tylsänharmaa, valitettavasti.
0   +1 +2
 
10
Olenkohan mä kommentoinut jo tämän biisin?
Tää on todella ambienttia ja vielä noi rummut....
0   +1 +2
 
10
Endless 17.09.2004
johtuneeko kuumeesta, mutta tuli jo ensiminuutin jälkeen täsätä erittäin onnellinen olotila.. keskivaiheilla muuntautuu uhkaavammaksi mikä luo lisäsyvyyttä teokseen. erityiskiitokset upeista rummuista jotka simppeliydellään luovat aidosti hypnoottisen tunnelman; can ja vanhempi kraftwerk eivät vertailukohteina aivan huonot

loppupuolen synat kruunaavat täydellisen mielikuvan tummasta tulevaisuuden metropoliksesta ohikiitävine lentoautoineen ja siellä täällä särisevine keinovaloineen
0   +1 +2
 
BX 16.02.2004
Varsin siisti biitti ja ihan tunnelmalliset soundit muutenkin. Kaikki elementit kuullostaa siltä, että ne on tarkoituksella juuri sellaisia kuin ovat, mikä johtaa tyylikkääseen vaikutelmaan. Tuo pörinä on sinänsä ärsyttävä, mutta jos kelaa, että tää ois esim. jonkun leffan soundtrackilla, niin tietyt kohdat vois toimia hyvinkin.
0   +1 +2
 
Okapi 16.02.2004
Ihan kiva, mutta kovin tylsä, tasapaksu. Kyllähän tuota nyt kuuntelin, mutta hetkeksi unohdin täysin kuuntelevani koko biisiä, mikä on aina huono juttu. Korvasta sisään ja samantien ulos.
Sisältöön nähden aivan liian pitkä.
0   +1 +2
 
8
Mice 10.02.2004
kyseistä musiikkia en pahemmin kuuntele mut kyl tää kipale toimi mulle kuiten.hivenen liian hidas tempoista mulle mut sehän on mun ongelma,ei teidän:)
0   +1 +2
 
T. H. Rimpinen 10.02.2004
Atmosfääristä leijuttelua, ja soundit muistuttavat paikkapaikoin elokuvaa "The Thing." Rumpusaundit on aika omintakeiset sinällään tällaista genreä ajateltuna. Hieman potkua olisin kaivannut ehkä... mutta ajatukset lähtee liitelemään näinkin.
0   +1 +2
 
9
hazardi 07.02.2004
Soundit ympäröivat mukavasti alussa ja luovat mukavasti tunnelmaa, basso ei niinkään rytmillisesti haittaa, mutta hiukkasen nuo rummut häiritsevät ambientmaailmaa. Bassorumpu ehkä eniten. Toisaalta iskut on sentään soitettu vispilöillä joka auttaa hieman. Toisaalta taas rytmilliset enlementit taas riittelevät tuon äänimaton kanssa, joka tuo sen hieman neuroottisen tunnelman.

Melodiossa käytetyt soundit ovat taas ehdotonta plussaa. Mellotron sopii tähän aivan loistavasti.
0   +1 +2
 
8
Stocco 07.02.2004
Huudahdus puolentoista minsan kohdalla kuulostaa ihan kuin tulevan toisesta huoneesta. Kalkatukset kuulostavat todella hyviltä. Drum and bass -mainen komppi taas ei. Ujellukset ovat juurikin sopivan alakuloisia. Efektit ovat sopivassa blanssissa. Miellyttävän kuuloista ambienttia.
0   +1 +2
 
7
SBW 06.02.2004
Mielenkiintoinen äänimaailma alussa, todella maukas ja antaa odottaa. Rummut kuulostavat hienolta, utuisilta ja kaukausilta. Alku kokonaisuudessaa tuntuu kovin pitkältä suhteessa siihen minkälainen biisi kokonaisuudessaan on. Alku tuntuu alkusoitolta jollekkin jota en ikinä kuullut biisissä. Toisin sanoen biisi kokonaisuudessaan on hieman lattea ja alun fiilistelyn jälkeen kaipasin esim jotain kunnon bigbeat mätkettä tms. Muuten kaikkiaan nimeen sopiva tumma ja tunnelmallinen meinikin. Soundit sinänsään ovat kohtdallaa.
0   +1 +2
 
Ungalo 06.02.2004
Tää biisi teki jotenkin aika ahdistuneen olon kun kuunteli... Ei huono, ihan mukavan kuuloista loppuun asti.
0   +1 +2
 
Rhino 06.02.2004
Tämä teos ei puhutellut minua. Biitti kauhean löysä, soundit ei mitenkään erikoisia ja kuuntelu ei herättänyt mitään ihmeellisä mielikuvia. Ei auennut tämä. Viimeiset 2 minuuttia biisin parasta antia.
0   +1 +2
 
8
a98 06.02.2004
matot ovat kyllä hyviä. akustisten rumpujen mukaan otto oli hyvä idea mutta soundi tökkii mielestäni pahasti. basari ja snare kuulostaa aikas huonolta, ärsyttää ihan korvaa kun ottaa että snare napsahtaa mutta se ei :). muuten ihan kivaa tunnelmointia, padit ovat tosiaan oikein hienoja.
0   +1 +2
 
Pastori 06.02.2004
Mielenkiintoinen soundi tässä biisissä. Pehmeä. Muutenkin hienoa maalailua, mutta ehkä vähän liian chilliä makuuni. Kuitenkin korkeatasoita jälkeä. Hieman tulee mieleen jotkut kauhuleffojen teemabiisit.
0   +1 +2
 
9
Salminen 06.02.2004
Aika painostavan tunnelman luo tuo kontrabasson kuuloinen matala ääni ja sille kontrastia tuovat nuo ohuehkot leadit. Rumpukompista tekee mielestäni kiinnostavan tuo treenikämppäsoundi yhdistettynä kvantisoidun kuuloiseen biittiin. Toimivaa ja tunnelmallista ambienttia.
0   +1 +2
 
7
random 06.02.2004
Alkaa mukavan tunnelmallisesti, ja kevyet rummut sopivat ihan mukavasti. Breikin jälkeen rakenne vähän hajoaa ja tunnelma muuttuu vähän liikaa..
0   +1 +2
 
8
WaurioRocks 06.02.2004
Tämmöisestä vaikea sanoa mitään rakentavaa.. Tunnelmasta pidin. Soundit kuulosti ihan toimivilta. Siis oli kohdallaan..
0   +1 +2
 
10
Käytä keinorumpuja esim. elektronisia niin saat saundit hyväksi. Hyvä piisi muuten. Mä pidin erityisesti noista lauluäänistä (?).
0   +1 +2
 
tiitus 26.01.2004
kyllä tää ainakin mulla toimii hyvin. vähän ehkä "helppoa" mutta ei sitä aina semmonen "minua ei ymmärrä kukaan koska olen nero" artisti tarvitse ollakkaan. mulle piitti toimiikin vaikka eihän siinä hirmusesti vaihtelua olekkaan mutta sinällään outoa kun jalka vippaa vaikka eikös tän pitäny rauhottaa mut? no ehkä se johtuu vielä eilisistä tansseista. eli siis suomeksi, tykkään kyllä.
0   +1 +2
 
9
Teknomyssy 30.12.2003
Oikein mukavaa ambientia. Äänet ja rakenne kunnossa. Biisin levittämä tunnelma oli myös jotain mahtavaa, kun laittoi silmät kiinni. Aluksi siinä 2min paikkeilla tulleen melodian ääni otti vähän korvaan, mutta 4:30 paikkeilla se menikin hyvin siellä mukana. Ei tästä biisistä oikein mitään pottuiltavaa keksi, joten 9 tipahti.
0   +1 +2
 
9
Rusoposki 19.11.2003
Aah..niin hämmentävää... Hieno kontrasti tuli mielestäni juuri tuon kompin ansiosta, pää nyökkyi samalla kun kuulokkeista puski aivolohkoja lamaannuttavaa äänimailmaa... Kuuntelin tän lofilla ja latasin heti perään, ja täytyykin sanoa että se lofin rujompi komppi kolahti semisti enemmän mulle, mutta ajo nää "oikeatkin" rummut asiansa kaikki tyyni. Noh, täytyy tietenkin muistaa, että eihän tällaisen musiikin idea lepää missään nimessä läskisissä rummuissa...vissiin...mut mä oonkin vähän tällanen biittifriikki ;D Juuh, kaiken kaikkiaan tämä oli tosi hieno elämys, tuulikellot, sirinät, industrial kilkkeet ja pörinät, stringit sun muut pitivät otteessaan helposti sen seitsemän minuuttia....koomaista, ah niin koomaista...
0   +1 +2
 
9
jakeriver 01.11.2003
Aijaijai! Mahtavaa tunnelmaa ja latausta tässä biisissä. Aivan mahtavaa efektien käyttöä ja kiva, yksinkertainen komppi.
0   +1 +2
 
9
jakeriver 01.11.2003
Aijaijai! Mahtavaa tunnelmaa ja latausta tässä biisissä. Aivan mahtavaa efektien käyttöä ja kiva, yksinkertainen komppi.
0   +1 +2
 
Haava 29.10.2003
Rumpusaundit/sävellys eivät oikein napanneet... Toivat sellaisen jyhnyttävän olin biisiin, joka sitä ei olisi niin kaivannut.... Hmm... Luulen että olisin pitänyt tästä enemmän jos koo rummut olisi jätetty pois... Mutta se olenkin vain minä. Saundeissa löytyy selvää laatua ja esim. se huuto ja siihen päälle säätynyt kierto ääni oli erinomainen... Muutenkiin kaikki kilinät ja kolinat olivat kohdallaan. Parin minutin jälkeen tullut rummuton kohta kolahti ihan täysillä ja sitä seurannut ulina leadi oli mahtava... Rummut titysti siinäkin töksähtelivät vähän tökerösti sieltä alta.. Kivasti vaihtelevilla ja rauhalllisesti vaihtelevilla taustoilla kiinnostus pysyy yllä kivasti ja sävellyksellisiä komponentteja riittää hyvin pitämään hyvän fiiliksen läpi biisin. Valittavan omaiset saundit saavat tietysti aina minun suosioni, mutta kuitenkin. Ehkä ainoana miinuksena rumpujen lisäksi sanoisin, että vähän turhan selkeitä melodiakulkuja... Etenkin siinä vähän viiden minuutin jölkeen alkanut toituva syna patterni. ELi hairitsivät välillä hyvää ambienttia fiilista... Mutta taas kerran... sehän olenkin vain minä. "Melodian vihollinen numero yksi." ... ja "Harminioiden haukkuja."
0   +1 +2
 
somebody 29.10.2003
Loistavaa tunnelmamusiikkia. Komppi on muuten hyvä mutta jankkaa biisin luonteeseen nähden vähän liikaa, tulee kyllästynyt fiilis pidemmän aikaa. Viiden minuutin jälkeen tulee hetkeks loistava fiilis, kuin pelaisi jotain vanhaa kunnon 21st Centuryn pinball -peliä. Pienellä hiomisella ja viimeistelyllä tästä saisi kyllä ihan kympin arvoisen rentoutumiskappaleen.
0   +1 +2
 
9
Twight 28.10.2003
,_(o.o)_* ysi rapsahti
0   +1 +2
 
8
Eurydome 28.10.2003
mä pidin vaikka mieleeni on yleensäkin painunut enemmänkin positiiviset veisut, mutta tällä kertaa tuli "neuroottisesta" biisistä positiiviset vibat. Genreksi sopisi paremminkin ambient tai dark ambient, chillhän on yksi technon alalajeista.
0   +1 +2