2. Jäähyväiset kuolleelle kivelle

Haava

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Ozzyboyremix 06.02.2011
Aijai mikä tunnelma! Mieletön alku. Alku alkaa tuulen puhaltamisella ja luo heti hienon tunnelman. Säröt ovat hyvät, mutta itse en laittaisi noin paljon niitä. Nuo torvet tai mitkä nyt onkaan antavat tunnelmalle kuvan ja pitävät tätä hyvin kasassa. 3:24 myrsky turmelee kaikki puut. Vähän jotenkin likainen soundi. Itse en tuota genreä ymmärrä lainkaan, mutta kyllä tämä kappale iski. Voisi olla hyvä musiikki elokuvaan.
0   +1 +2
 
9
driscoll 16.06.2010
Välillä tulee mieleen Silent Hill, välillä Stephen Kingin Usva. Nuo "sumutorvet" kuulostaa tosi hienolta ja tuo radiosuhina vielä lisää sitä pelottavuuden tunnetta! En tiedä miksi, mutta tykkään tästä : D
0   +1 +2
 
Epoche 30.10.2009
Okei, tästä pidän jo enemmän. Jotenkin kaipaan aina jotain rytmiä, ja nyt sitä tarjotaan. Saundit miellyttävät paljon, paitsi siitä tikan koputuksesta tms. en pitäny. Mulle ei kyllä kiven kuolema tuu mieleen, vaan jotain paljon kalmasempaa ja jo kuollutta - vielä ku ois mätkähdelly kirves lihaan taustalla (tietysti tunnistamattomaks efektoituna), nii ois lätissy kivemmin. Mut perkele mitä säröä, tosi mahtavaa rutinaa..
0   +1 +2
 
Disintegr8 26.10.2009
Kylläpä tuulee ja humisee. Ja kopisee, mikä lie tikka. Kiinnostaakohan sitä kiven kuolema? Voimakkaista torvimaisista ja emotionaalisista padeista tulee mieleen jonkinlaiset itämaiset kuninkaalliset hautajaiset tai muu muistotilaisuus, että sillä tapaa biisin nimi ainakin korreloi sisällön kanssa. Tietyt teemat toistuvat läpi biisin, tietysti 7 minuutin ambientbiisissä ei mitenkään hirveästi vaihtelua tarvitse ollakaan ainakaan omaan makuun. Melu toimii, mutta tuntuu olevan paikoin päälle liimattu. Biisi pähkinänkuoressa: Tangerine Dreamin muinaistuotanto tapaa harsh noisen...?
0   +1 +2
 
10
Varhainen Valo 16.09.2009
Kosketeltavia saundeja tässä. Hienoja ahdistusvalleja. Taitavaan otteeseen tehtyä.
0   +1 +2
 
9
T-Sync 03.12.2008
En tiedä haluatko kuulla tätä, mutta voisin hyvin kuvitella tämän biisin soundtrackina esim. dokumenttielokuvassa. Biisin säröt kuulostavat mukavan eläviltä. tuo melodinen soitin pitää biisiä tavallaan kasassa. Jonkinlainen torvi ilmeisesti? En ole ennen pysähtynyt näitä biisejäs kuuntelemaan, mutta tänään iltasella voisi ottaa syyniin loputkin. Karmivaa mutta kaunista.
0   +1 +2
 
vade- 17.06.2008
Uskomattoman kuumottava. Saa ehdottoman hyväksynnän, sillä onnistuu herättämään tunteita.
0   +1 +2
 
Rojola 27.01.2007
saatana että riipii kun kiveä pitää väkisin raahata pitkin kelirikkoista soratietä. kaikki kärryt ja nostovälineet hajosivat jo kiven ensimmäisessä nostoyrityksessä. kohti hautapaikkaansa väistämättä hitaasti kulkevaa kiveä vetävät vanhat naiset, kaikki he ovat joskus kokeneet keskenmenon. heille kivi edustaa kuolleita lapsiaan, joita he vetävät perässään hautaan saakka. vaikka vastatuuli on kylmä, sade piiskaa kasvoja ja vetonaru katkeaa harva se hetki, karavaani kulkee väsymättä eteenpäin. mikään voima maailmassa ei pysty tätä kulkuetta pysäyttämään, kivi pitää haudata, menkööt vaikka äiditkin samalla. ja niin menevätkin.
+1   +1 +2
 
10
makes69 12.01.2007
Yeah menkööt sitten minun mikserin parasta soittikselle.
0   +1 +2
 
8
Taakka 12.09.2006
Tämä ei todellakaan ole sitä, mitä perinteisesti kuuntelen, mielenkiintoista maalailua, tulee mieleen ihan Silent Hill -pelit, ja vanhat kauhuelokuvat. Hieno teos.
0   +1 +2
 
9
flaa 07.05.2006
Mikä hlvetin kappale mulle tulee tästä mieleen? Joku tosi himmee ja kutittaa aivoja ku ei muista just ny. Siinä oli mankeloitu ihmisääni siten, että se kuulosti jokseenkin selkeähköltä muttei siitä ymmärtänyt mitään.
Tää menee mun mielestä melkein noisen puolelle.
0   +1 +2
 
9
JM 05.05.2006
Hautajaistunnelmaa tästä ei saa irti, mutta muuten varsinkin tuo (kazoo?) itämaistyylinen melodianpätkä taustalla kiinnittää huomiota. Tulee mieleen palava kaupunki jossain lähi-idässä, niinkuin tulen rätinää ja huminaa ja muutakin sekasortoa kun kaupunki palaa.. ja jostain kaukaa moskeijoiden torneista vielä kuuluu rukouskutsu. Välillä on tietty aikamoisia "piikkejä" noissa äänissä kun humina yltyy. Varmaan joku ikkuna meni rikki ja tuli saa lisää happea, siltä se kuullostaa.
Kivistä ei tosiaan ole tietoa, mutta kuvitellessaan itsensä seisomaan keskelle palavaa (vaikkapa) Irakilaista lähiötä.. saa kyllä mielenkiintoisen tunnelma. Hauskaa kun noita melodioita "säästellään".. voi nimittäin joutua itse keksimään päässään loput.
0   +1 +2
 
10
-annu- 02.03.2006
Ihana kuunnella tuota äänin höystettyä ratinaa... Kerrassaan mainiota äänitaidetta!
0   +1 +2
 
10
HW 20.12.2005
Tätä kuunnellessa sattui sekä mieleen että kynsiin. Mieleen koska kappale loi Eraserhead-henkisen tunnelman joka pyrki venyttämään ajattelun rajoja uusille, tutkimattomille alueille, ja kynsiin koska äänimaailma herätti mielikuvan jäisen ikkunan raapimisesta.
Tämä oli ahdistavaa ja pelottavaa, painajaismaista tunnelmointia jota ei parane kuunnella yksin pimeässä ennen nukkumaanmenoa, musiikkia joka herättää sängyn alla vaanivat hirviöt, musiikkia joka toimii samaan tapaan kuin kauhukirjallisuus kuolemaan valmistavana oppaana.
0   +1 +2
 
wenche 03.12.2005
mä olen kyllä ihan vitun vanhanaikanen tai tyhmä.. en tajuu tästä yhtään mitään..onks tää nauhotettu jostain valaan mahasta tai mitä ?helvettiä..pitää kyllä olla aika taiteilija saadakseen tällästa aikaseks (ei millään pahalla) mielenkiintoista..valium perhaps
0   +1 +2
 
Muovinen 19.11.2005
En ole tällaisen äänimaailman expertti mutta tunnelma välittyy ainakin voimakkaasti. Soundeja on oikeasti mietitty eikä vain roiskittu efekteillä välinpitämättömästi. Pituutta teoksella riittää mutta sisältöön suhteutettuna se on perusteltua. Toisaalta pelottavaa, toisaalta toivorikasta.
0   +1 +2
 
9
bioluminance 06.10.2005
Tämäpä mielenkiintoista pörinää. Toimii.Voisimpa jopa hiukan sämplätä tätä, luvallasi tietenkin.Hieno rykäisy on tämä ainaskin pisteen yhdeksän arvosta.
0   +1 +2
 
9
bahlastiompehda 04.10.2005
Todella karun kuuloinen äänimaailma mutta padiääni muihin verrattuna on liian "pehmeä" ja onnistuu syömään tunnelmaa.
0   +1 +2
 
mystran 16.09.2005
Mulle tulee tästä mieleen "steampunk hautaholvi." Kuolutta kyllä, kivestä en ole ihan varman, vaikkakin holvi on kyllä varmasti kiveä, sikäli kun ei ole savua.

Tuo pahimmin säröytetty rutina on vähän peittävää tuossa alkupuolella. Loppupuolella se on sopivampaa, mutta alkupuolella se hetkittäin on sen verran lujaa miksattu, ja jotenkin kuulostaa hiukan päälleliimatulta, että ei voi olla ajattelematta että "tämä on tällainen koska tämä tällainen kuuluu genreen." Toisinsanoen, se on hiukan suhteettoman lujaääninen verrattuna muuhun tasoon, jolloin se muodostaa ikäänkuin "vallin" joka estää kuulemasta muita ääniä suoraan, ja sitten se vielä resonoi hetkittäin sen verran korkealla taajuudella että se erottuu jotenkin liian "kirkkaana" jos nyt kirkkaasta voi puhua.

Muuten tämä on toimiva, ja silloin kun tuo rutina pysyy rutinan todella tunnelmaa luova. Jotkut yksittäiset äänet, kuten nyt vaikka tuo yksi naksuna kuulostavat hiukan irrallisilta, muuten niin "tuulisien" laulujen(?) ja jousien(?) seassa. Periaateessa tämä toimii hyvin mutta miksauksessa ehkä jotain hienosäätöä olisi voinut yrittää tehdä jolla lisää herkkyyttä, nyt kun hetkittäin rujoutuu liiaksi niin että tuntuu kuin kuulisi että osa äänistä syntyy miksauspöydässä.

Suurin osa äänimateriaalista on kyllä todella kaunista, ja todella hyvin yhteensopivaa, ja biisin rakennekin periaateessa toimii hyvin, vaikka loppuukin jotenkin hiukan oudosti, ikäänkuin fade-out olisi liian hifi. :)
0   +1 +2
 
8
buranaC 09.08.2005
Mun oli kerran tarkotus muokata mun web-kameralla nauhotettua laulua, siit tuli tällästä. Mut ei yhtää nii pelottavaa ku tää...
0   +1 +2
 
10
odkid 16.05.2005
Siitä ei hirveästi kielikuva enää pysähtyvämmäksi pääse. Kaikki on aika pitkälti lopussa. Kuinkakohan kauan se kivi on elänyt että on päässyt elämänsä päähän? Ja mitä se on nähnyt? Biisi kulkee omassa päässäni sisäänpäin itseäni kohti ja häiritsee ydinminääni tekien oman kuolemani väistämättömyyden häiritsevän tiedettäväksi. Erittäin vahvat ovat mielikuvat. Uskoisin tämän syntyneen yksinäisyyden, ulkopuolisuuden, ihmiskuntaan kuulumattomuuden tunteen vallassa ja/tai sen, paremman sanan puutteessa, innoittamana. Sitä tunnelmaa se myös välittää kuulijalle.
0   +1 +2
 
10
Urjala 03.03.2005
Joka kerta kun tätä kuuntelen, tuo alkuäännähdykset ja -rutinat väistämättä mieleeni Kraftwerkin "Radioactivity"-kappaleen, mutta siitä eteenpäin biisi roiskiikin ihan omille teilleen. Ja kuten Pastori ja muutkin aiemmissa kommenteissa ovat maininneet, tämä vaatii useamman kuuntelukerran ennenkuin tästä saa kaiken mahdollisen irti (no, minun mielestä kaikkia kappaleita pitäisi yrittää kuunnella intensiivisesti ennen elämöintiä/hylkäystä), sillä tämä onkin kappaleen vahvuus - tähän mennessä joka ikinen kuuntelukerta on ollut huomattavan erilainen.

Ainoa mikä on toistunut minun mielessäni on siis tuo Kraftwerk-synkretia (?) ja sitten onkin menty sellaisten mielikuvien vallassa eteenpäin, että enpä ole moisia ajatuksia saanut edes yrttejä syötyäni. Vahva teos, kaikkinensa, joskaan ei minun mielestäni loppujenlopuksi niin synkeä ja pelottava kuin useat ovat säikähtäneet (tosin eihän tästä nyt mitään Hassen aurinkomatkojakaan mieleen tulvahda :D ), lähinnä surullinen ja ennemminkin pelästynyt kuin pelottava.

Minun makuuni Haava-projektin paras tuotos tällä hetkellä, jolla pari kertaa viikossa olen mieleni yllättänyt, kiitos siitä.
0   +1 +2
 
9
Prometheus 14.02.2005
Mukavan ahdistava ja suomalainen tunnelma.
Tästä musiikkia Aki Kaurismäen seuraavaan elokuvaan :)
Tunnelmaan pääseminen vaatii paljon keskittymistä, mutta lopulta se palkitaan. Vaatii melkein kuulokkeet ja pimeyden.
Sisäinen tuska, luonto ja yksinäisyys. Muuta en saanut mieleeni...
0   +1 +2
 
10
Loistava biisi, rätinä varsinkin äänistä. Tuo mieleen, kuin jossain elokuvassa näytetään pieniä pätkiä ihmisistä, jotka seisovat pilvisenä ja tuulisena päivänä haudan äärellä vaiti. Miten olet tehnyt rätinäefektin?
0   +1 +2
 
Rolle 16.01.2005
mielenkiintoista, en ole koskaan kuullu tällaista ennen..joten vaikee kommentoida! oudolta kuulostaa ja jotenkin aika hermostuttavaa!
0   +1 +2
 
9
Rohstoff 20.11.2004
Tämä musiikki on vaarallista! Hölmönä kesken syvintä sisäistä kamppailuani menen kuuntelemaan kappaleitasi, mitä lie lopputulosta hakien. Sinun pitäisi lisätä kuvaukseen: "Saattaa syventää masennusta" varoituksena muille. No ehkä olisi pitänyt katsoa genreä tarkemmin.
Mutta ihan objektiivisesti katsottuna biisi oli minusta erinomainen. Pidin varsinkin toistuvasta "käen koputtelusta", siis se biisin aivan ensimmäinen ääni.
Muutenkin kappaleessa on varsin erikoislaatuinen tunnelma, mikä on siis pelkkää plussaa.
0   +1 +2
 
juZ 10.11.2004
Siisti biisi. Sopivan häiriintynyt, mutta mikään ei silti häiritse. Aivan loistavia ääniä!
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 22.09.2004
aina vaan paranee tunnelmat.
0   +1 +2
 
9
tekopyhä 09.08.2004
Nyt nimi vastaa paremmin tunnelmaa kuin edellisessa.
Toimii.
0   +1 +2
 
10
odkid 17.06.2004
Ehkä se ylikuormittunut psyykesi jaksaa näiden biisien vähentäessä sitä painolastia.
0   +1 +2
 
10
odkid 17.06.2004
Sielu on aika ruma auki revittynä. Mutta totuus on kuitenkin parempi kuulla. Jos asuisin lapissa yksin, en voisi kuunnella tätä.

"Kyllä se hyvä päivä vielä tulee, sitä ei vain ole vielä tullut. Uskoni ei horju."
0   +1 +2
 
Monique Deés 11.06.2004
Tää on 3 biisi minkä kuuntelen, enempään en tällä erää kyl pysty tai meen totaalisen sekasin :D Hienon kuulosta työtä taas kerran.
0   +1 +2
 
10
tahtila 07.05.2004
ahaa, että ihan greatest bits :) ymmärtävätköhän kaikki tätä dark ambienttia? kivat äänimaailmat alusta alkaen. Alan jo ihmettelemään, miksen ole tätä jo aiemmin koneelleni ladannut, tämä on nimittäin loistava, tuolla raapivalla rätinällä ja taustan kuumottavilla tuulahdusäänillä. Jos Dark Ambient olisi Universalin ja muiden mielestä yleinen ja suuremman massan kuuntelema genre, tämä olisi varma voittaja. Mutta minun osaltani saat 10 pistettä ja pari riviä tekstiä :)
0   +1 +2
 
Pastori 07.05.2004
Perkeleen Haava. Luulin, etten ikinä voisi pitää tällaisista noise-jutuista, mutta sinä, sinun biisisi ja MC Kovacore olette menneet pilaamaan pop-musiikilla voidellut korvani tuotoksillanne. And i like it!

Tuo Koppelon ääni (tai mikä ikinä se lieneekään) oli nerokas. Siitä tuli heti sellainen fiilis, että kävelee jossain lapin suoalueella talvella ja alue on aivan autio ja hiljainen. Ainoastaan tuuli suhisee korvissa. Ja se koppelo mölyää jossain näreellä.

Muutenkin erittäin kiehtova teos. Tämä pitäisi päästä kuuntelemaan kunnolla luureilla ilman taustahälyä, niin varmasti avautuisi vielä lisää. Tämä kyllä kestää kuuntelua, sillä jos joku väittää saaneensa tästä kiinni ensimmäisellä kerralla, valehtelee. Itse tulen varmasti yrittämään saavuttaa tästä teoksesta edes jonkinlaisen tietoisuuden. Ymmärrykseen on varmasti mahdoton päästä.

Hienoa hienoa. Arvosanalla en tahdo tätä mielenkiintoista fiilistä pilata. Enkä edes osaisi. Päädyn vain toteamaan, että aivan omaa luokkaansa tämä on.
0   +1 +2
 
Stocco 26.04.2004
Tässä on tosi omalaatuinen äänimaisema kaikin puolin. Tästä huomaa että on olemassa muutakin kuin Reason ja kitara. Kuulosaa jotenkin 50-lukulaiselta draamalta. Kummaa kun tämä biisi edes luo tällaisen vision. Siis se on SELVÄ plussa että tästä tulee jotain visiota päähän. Yleensä biisit vaan popittaa tai sit ne ärsyttää tai menee vaan läpi. By the way tää on ollu mun koneella 5 kuukautta joten tämä ei ole mikään kommenttirinki pika-analyysi.
0   +1 +2
 
9
ttharju 14.06.2004
Tästä tykkään eniten. Digitaalinen murtuma mutta minne?
Ovi on kiinni. Raosta tulvii astraalivaloa. Astukaa sisään...
0   +1 +2
 
jmm 21.04.2004
Ei mun mielestä biisiä kaupallisteta melodioilla, nehän on biisin sielu ja biitti ja taustat on sen kivijalka.
0   +1 +2
 
Out Of Bounds 18.04.2004
No eipä oo tullu törmättyä vielä tämmöseenkään fiilistelyyn! Ehkä jäin vähän kaipaamaan sitä biittiä, eniveis tais olla vähä liian taiteellista mulle!
0   +1 +2
 
9
Caddy 18.04.2004
Joo..onhan tää aika erillaista genreä kun itse kuuntelen.
Aikas pelottava fiilis tosta kyl tulee..
Kyl tää on varmaan Dark Ambienttia parhaasta päästä.
0   +1 +2
 
9
WaurioRocks 18.04.2004
Karu tunnelma.. Myrksytunnelmointia. Aito jousisoitanta sopi sen kanssa loistavasti yhteen. Välillä kuulosti nuo tuulisoundit ihmisen suulla tekemiltä. Vähän turhan paljon oli kappaleella pituutta.. Hieno biisi anyway.
0   +1 +2
 
Zachary 18.04.2004
Hyvä nimi biisillä. Mutta jätä hyvä mies nuo tuollaiset "kaupallisesti pilattu melodioilla"-jutut pois, ne ovat enemmän ryppotsaisen hassuja kuin kovan muusikon merkki.

Mutta, mutta. Synkkääkin synkempää äänimaisemaahan tämä oli. Kuten jostakin muustakin biisistä joskus sanoin, niin jos jonkun pään sisällä kaikuu tällaisia ääniä, niin aika sekaisin pitää olla. Kuulostaa siltä, kuin jotakin syvää traumaa olisi yritetty muuttaa äänimuotoon. Tekijä lienee päässyt biisillä siihen, mihin pyrkikin. Jees.
0   +1 +2
 
SpeaK 18.04.2004
Minusta tämä biisi muistuttaa noisea enemmän kuin dark ambienttia. Tai ainkakin se on jotain siitä välistä. Ihan tunnelmallinen biisi. Mukava.
0   +1 +2
 
DaKiller 18.04.2004
Hmm...vetää sanattomaksi...
Yritin asennoitua tähän sillä tavalla, että löytäisin siitä jotain sellaista mihin voisin tarttua tai jopa löytää sen punaisen langan. Näin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan kuuntelin 9 ja puol minuuttia outoja ääniä...Yritin jopa löytyy ne mainostamasi melodiat mutta turhaan. Tarkoitatko niitä synia taustalla? Ehkäpä, jos jotain positiivista voisin sanoa, niin nuo äänet on tietysti tehty ihan hienosti ja tunnelma saavuttaa varmaan sen minkä sen on tarkoitettukin... Jokseenkin ahdistava ja kylmä...

Yksinkertaisesti liian "outoa" minun makuuni, joten tyydyn vain vetäytymään kiltisti taustalle ilman arvostelua ja jätän sen niille, jotka tästä jotain ymmärtävät.
0   +1 +2
 
7
Aleksis XVI 18.04.2004
Tää ei ollut edes niin kamala,kuin Noise-biisit yleensä.Kirskunta toi ihan mukavan tunnelman ja huminat ja ulvonnat oli aikas upeet myöskin.Mut emmä tätä jaksa kaheksaa minuuttia kuunnella.Seiska riittänee :)
0   +1 +2
 
10
tammina 18.04.2004
Leffaan ambienssiksi." Silmissä aavikko ja järjetön tuuli, rättipäiden hunnut lepattaa.
Kamelillakin on paha olla. Hyvä ei heilu tässä." etc.
Erittäin mieltä-stimuloivaa kamaa.
0   +1 +2
 
Commandant 08.03.2004
Jonkinlaisen kuvan tämä avaa silmiin. Jostain. Varmaankin meidän taivaasta jossa jumala tervehtii kainosti onnekkaita, kultaisin ajatuksin.
0   +1 +2
 
10
tahtila 08.03.2004
Ei ole tullut nyt pitkään Dark Ambienttia kuunneltua, mutta pitkästä aikaa on aina hyvä kuunnella... Hyvillä rätinäsoundeilla lähtee. Ehkäpä hiukan liian pitkä? Mutta hyvä äänimaisema tässäkin on. Tulee todella pimeäsäätötunnelmat tätä kuunnellessa.
0   +1 +2
 
Samu2 08.03.2004
Hyvin synkeää tunnelma... tuulta ja tuskaa. On oikein mielenkiintoinen kappale... omaperäisellä ääniavaruudella toteutettu ja rakenneltu.
0   +1 +2
 
10
Disposition 17.02.2004
Yksinkertaisesti sanottuna: Tuntuu kuin jokin söisi kuuntelijaa sisältäpäin jättäen lopulta onton olon, jossa tummien pilvien välistä ei pysty näkemään omaa menneisyyttään.
0   +1 +2
 
9
bze 06.02.2004
good shit

tän vois melkeinpä remiksaa jos joskus jaksais

0   +1 +2
 
9
Shah 02.02.2004
Tulee tulipalo mieleen. Tai sitten jäinen myrsky. Upeat nuo sellomaiset vibratoäänet, jotka (jälleen) n. 2:35 vaiheessa tulivat esille. Kokonaisuus on kestävä ja säilyttää rakenteensa, sekä mielenkiintonsa hyvin. Hmm, tämä kääntää olotilan sisäänpäinkääntyneeksi, joka onkin tietty nro A-, tai B-ehto(ja) darkki ampientille. Erinomaista, Haava. Mutta: vai "kaupallisesti pilattu"? No jaa. :)
0   +1 +2
 
10
Kaurismaki 30.01.2004
Humalauta! Kymppi. Tässä lååtissa oli juuri tarpeeksi elementtejä koko keston ajaksi. (Millä jeevatilla sie niitä ääniä oikein synnytät ja vangihet?!) Aloitin kuuntelukierroksen tuosta PPPiano-teoksesta, mutta tämä kyllä vie tähänastisista voiton. Kade ja voivotus päälle; *itun *irtuoosi!!!! :)
0   +1 +2
 
Haava 08.12.2003
I have never head Lustmord... no I think not. Not a violin... Kazoo and slightly overdriven mellotron emulator.
0   +1 +2
 
9
Oh, and that's wicked... again some rattling, overdriven sound nicely constrasts with calm and graveyardious drones and melodic sounds (a bit like violin?). Do I hear some Lustmord influences?
0   +1 +2
 
9
JaDubb 24.11.2003
Jälleen aivan huima ääni. Prkl, kun jo pelottaa...
0   +1 +2
 
8
aluminiumblade 24.11.2003
En tiedä miksi, mutta kaipasin kovasti juuri tähän jotain lisää, jotain puhdasta, mutta kumminkin jotain todella pientä.

Mieleeni tulee kuvia Intiasta/idästä ja sen vuoristoista. Vuoret joiden huiput koskettavat pilviä. Olo on kuin seisoisi sielä, tuulen viima paiskoo naamaan. :)
0   +1 +2
 
Okapi 06.11.2003
"Kaupallisesti pilattu melodioilla." Heh, ei nyt ihan. Ihan kiva tämäkin, mutta ei dark ambient ahdistavuudessaan syystä tai toisesta ole koskaan iskenyt. 5:40 paikkeilla tuleva melodianpätkä oli kiva, ja rätinä-äänet olivat jokseenkin mukavia. Noin muuten vähän liian tapahtumaköyhää, ei meinannut oikein mielenkiinto pysyä.
Ehken ole oikea ihminen arvostelemaan moista.
0   +1 +2
 
9
zood 29.10.2003
Julmaa musiikkia. aa, juuri tätä taidankin äänittää md:lle niitä aamuja varten kun kävelen töihin pakkasessa aamuneljältä. Tämä on aivan loistavaa musiikkia, pelottavan loistavaa, sopis hyvin johonkin kummalliseen animaatioelokuvaan, (ei ehkä disney ;) )
0   +1 +2
 
Eurydome 29.10.2003
kyllä tämä hyvä oli, numeroa en osaa oikein antaa mutta ainakin mun osalta antoi jäähyväiset kuolleelle kivelle.
0   +1 +2
 
Hombre Muerto 24.10.2003
Tämä on kyllä jotain suurta! Harvoin dark ambient pystyy sitomaan huomioni yhtä tehokkaasti kuin tämä. Saattaa johtua siitä, että mukana on runsaasti rumaa pärinää ja kokeellisia soundeja, jotka huomaan löytäväni suuresta osasta mielimusiikkiani. Viulu kappaleen loppupuolella on todella verraton, itse asiassa ko. soittimen hyödyntäminen on käynyt mielessä itsellänikin... Laiska lo-fi soundi on todella mainio ja tuo esiin kaiken mitä tarvitsee. Varsinkin tästä syystä kappaleen yleisilme on synkkä ja vangitseva. Ainakin minä tulen tätä popittamaan runsaasti tulevaisuudessa. Hyvä hyvä!
0   +1 +2
 
Haava 22.10.2003
Itseasiassa biisissä on myös käytetty särötettyä Mellotron emulaattoria melodioitiin.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 21.10.2003
Aika haikea... Kaikki melodiat lienee toteutettu kazoollla. Tosiaan... Kyllä tästä se jäähyväisten tunnelma välittyy.
0   +1 +2
 
9
Barbapapa 20.10.2003
en ole tottunut ambientiin niin en voi sanoo mitään rakentavaa. Veikkaan et tarkoitus on saada tietyn mielialan esiin, ja siinä olet onnistunut. Ahdistaako sua?:) Toi "drrrt"ääni (02:30) on hyvä, ulkoneva. Hmm...kiinnostavaa
0   +1 +2
 
8
Twight 20.10.2003
kasi
0   +1 +2