Kirje

DIVARi

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

pece 14.07.2008
Hieno alku. Pidän kyllä laulajan äänestä, siihen ei kyllästy helposti kuten joillekin laulajien äänille käy aika pian. Kaunis balladi, viulu takana tuo herkkyyttä lisää. Väliosan sähkis on kivan yksinkertainen, kullan kanssa nojailuun erinomainen kohta. pysähdyd tuli aika yllättäin ja olin ensin ihmeissäni että reistaako soitin, mutta se vain ehkäpä herätti kuuntelemaan biisin loppuun. Kiva kappale, oikein kaunis.
0   +1 +2
 
Paulus 24.05.2008
Rehellistä iskelmää komealla suomalaisella miesäänellä. Vaikka sanoituksissa on paljon tuttuja ja ehkä vähän kuluneita juttuja, niin kun luvataan "hunajaa ja siirappia" niin silloin tällainen meno on kyllä täysin oikeutettua. Kertosäkeen stemmat olivat komeat.

"Omalta saareltani kirjeen kirjoitan, kun rintaani ikävä kahliutuu" soi nyt sitten päässä. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa.
0   +1 +2
 
9
Blondiapina 22.05.2008
On aika iskelmämainen viisu. Voisin kuvitella ihmisten tanssivan hidasta tämän balladin tahtiin. Viulut tuovat kappaleeseen lisää tunnetta ja väriä. Todella laadukasta tavaraa.
0   +1 +2
 
10
Eversincetheday 17.05.2008
Kappas Divaria, ei sentään sattunut mikään biiseistä jota reenimielessä tuli miksailtua. Keveydessään raikasta rallia. Lauluäänestä on mahdoton olla pitämättä. Kaiken viimeiseen asti hiotun ameriikanrokin maailmassa inhimillinen mutta hyvä soitto jaksaa lämmittää mieltä. Hyvät melodiat ja sovitukset taitaa olla tälle poppoolle arkipäivää. Hattua nostan - mikään ei kirvoita kyyneltä porirokin ystävän silmään niinkuoin Äijäkööri vetämässä stemmaa pelkkä jousisoitin taustalla. Kiitos tästä.
0   +1 +2
 
AnarchyBurger 15.05.2008
Valmista matskua paikallisradioon, sovitukset ja tekemisen taso muutenkin suht. ammattimaista. Onko vokaaleja viritetty vai kuvittelenko vain? Aika kamalaa musiikkia noin omaan makuun suhteutettuna kuitenkin.
0   +1 +2
 
rumpoint 08.04.2008
iskelmä balladia vai niin. ei kyllä mitään päräyttävää, aika perus kamaa mutta sitähän ne keskitason iskelmät on. varmaan iskelmäyleisö voisi pitää... asiallisesti miksattu ja tuotettu vaikka aikamoisia kliseitä löytyy.
0   +1 +2
 
9
Grazy Mama 05.04.2008
Tämähän on perkeleen hyvin tehtyä kamaa. Kiva biisi, kaikki toimii soundeja myöten.
0   +1 +2
 
kaneheinonen 05.04.2008
Hyvin tuotettua matskua. Ei oikein biisinä mulle nappaa, mutta ammattitaitoista meininkiähän tämä on.
0   +1 +2
 
Gartza1962 01.04.2008
Ihan laadukasta poppiva hieman Bob Dylan- ja Hector-henkisesti... Todennäköisesti viulu ei ollut aivan aito, mutta sopi hyvin tunnelmaan.
0   +1 +2
 
9
Martti Pop 29.03.2008
Alku on todella kaunis ja viulu toimii ja oikeastaan alkusekunneista jo tietää, että kyseessä on loistava biisi. Sävellyksenä todella hieno biisi ja kaikki on kivasti balanssissa. Laulaja tulkitsee biisiä hienosti ja tunnelma välittyy hyvin. En näe mitään syytä miksi tällainen biisi ei voisi soida auton radiossa, kun ajaa kesällä koivujen reunustamaa tietä pitkin mökille kesäloma taskussa ja kaljakori auton takakontissa.
0   +1 +2
 
8
mikil 28.03.2008
Jaahas, pitkästä aikaa kommenttia kehiin :] Olihan se ihan "kiva", ei tuosta oikein muuta osaa sanoa. Laulusuoritus todella hyvä ja sovitus ihan ok, kitarat oli taas Timon takuuvarmaa soitantoa ja kaikki muukin toimii hienosti.

Biisi ei vaan oikein iskenyt ja jäi vähän mitäänsanomaton maku suuhun. Ihan hyvä täytebiisi tai sinkun B-puoli. Tuotannosta ei mitään pahaa sanottavaa. Biisisille on tehty se mitä tehtävissä oli.
0   +1 +2
 
9
Kallemania 28.03.2008
Kohdat viulun kanssa olivat tosi hienoja. Toimiva biisi, tarttuva.
0   +1 +2
 
jeajea... siirappia kehiin ;) ihan kiva kipale. laulajallakin ihan kiva tatsi
0   +1 +2
 
10
Icemo 26.03.2008
Heti radioon !!
0   +1 +2
 
7
LazyBastard 26.03.2008
Pojat, pojat... Mie olen vähän pettynyt tähän ralliin, sori. Diggasin edellisestä n. kymmenen kertaa enemmän - jos vähän liioitellaan.
Ehkä tämän on sitten liian iskelmällistä meitsin makuun. Tuo leluviulu ei toiminut yhtään. Oisitte ängenneet vaikka synahaitarin sen tilalle tai jonkun rehellisesti synteettisemmän soundin. ;-) Stemmasovitukset on jees ja Markun laulu tasavarmaa tavaraa. Sanat olivat aika tyypillistä...ömm...huttua.
Melodiat toimivat, mutta eivät tarjoa mitään koukkuja tai yllätyksiä.
0   +1 +2
 
8
Kevyehkö balladi... Rakkaus on kamala asia, kun taiteilija kokee sitä hän tekee ikivihreän rakkaus laulun, mutta tämä tapahtuu valitettavan usein... Biisi on kevyt ralli, laulaja hoitaa hommat hyvin soittajat soittavat hyvin, soundit ovat loistavat! Mutta silti tämä biisi on jo koettu juurikin tämän valitettavan yleisen laulun aiheen takia... Nooh... Kyllähän tämä voisi olla parempi isossa kokonaisuudessa... Mutta tulevaisuudessa käyttäkää jotain uutta tekniikkaa tehdä musiikki rakkaudesta....
0   +1 +2
 
10
Kauris70 25.03.2008
Kaunis, mukavasti leijuva biisi! Laulaja on loistava! :)
0   +1 +2
 
9
themielisairaala 25.03.2008
Ihan valmiin kuuloista tavaraa. CD:lle vaan ja myyntiin.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 25.03.2008
Kieltämättä kohtuullisen siirappinen biisi. Sopii tämän kuuntelijan korvalle. Kitarat suorastaan helisevät kauniisti ja pehmeästi. Viulu seassa kuin karkkia!!
0   +1 +2
 
esw 24.03.2008
Tässä genressä on mielestäni kategorinen imperatiivi, että kaikenlaista säröä ja epäpuhtautta vältetään. Käsiteltävänä olevassa biisissä tätä vaatimusta näemmä rikotaan välillä. Ei hyvä. Muuten miksaus kuulostaa kohtuullisen tasapainoiselta. Soitanto ja sovitus on mielestäni onnistunut. Erilaiset jousiviritelmät ja muut kolinat luovat rikkaan äänimaailman. Sävellyksenä leppoisaa ja toimivaa, mutta peruskamaa. Vokaalisuoritus on hyvin onnistunut monipuolisine taustalauluineen. Välillä tosin astutaan melkein korniuden puolelle. Lisäksi väittäisin, että kappale on ylipitkä. Aivan viittä minuuttia ei tällä materiaalimäärällä mielestäni täytetä.
0   +1 +2
 
mustalitku 23.03.2008
Hyvä lauluääni! Hei täähän on selkeää radio-kamaa :) Kesäillan aurinko paistaa tyynessä säässä ja tunnelma on levollinen. Sarallaan selkeää hittikamaa! Ainoa mutta on se, että onko tämä liian pitkä? Jos vähän tiivistäisi, niin vois olla parempi kokonaisuus.
0   +1 +2
 
8
Lenno 22.03.2008
Tämä ei DIVARilta nyt ihan parasta ole, vaikka kyllä tämän kuuntelee. Alun intro tuo jostain syystä hieman vaivaantuneen olon, älkää kysykö. Laulaja on tälläkin kertaa vahvuus. Kitaran volumeswellit ovat hauskat. Samoin soitinnus, viulua lukuunottamatta. Vähän katkonainen biitti on mukava asia. Hyvät saundit ja hyvä sovitus, kyllä tästä kasin antaa.
0   +1 +2
 
9
kilkka 21.03.2008
Aikalailla tuli mieleen Lumi Teki Enkelin Eteiseen. Hectorit kuuneltu. Laulaja vetää todella hyvin. Biiskin toimii kaikin puolin. Radiokamaa. Hyvä!
0   +1 +2
 
J HEINONEN 20.03.2008
Ihan mukavan kuuloinen ballaadi omassa sarjassa.Laulajalle täytyy antaa täydet kymppi+ . Ehkä tuon viulu viritelmän oisi voinut jättää pois,hm..
0   +1 +2
 
10
paste 20.03.2008
Genressään varmasti parasta A-ryhmää! Hyvin tuotettua ja Markku vetää leadit takuuvarmasti!
0   +1 +2
 
Black Dog 20.03.2008
Tietysti jokaisen bändi ohjelmistoon kuuluu slovareita. Teidän rock-henkiset biisit on todella hyvin tehtyjä sekä rullaavia. Siihen linjaan nähden tämä on aika siirappimainen ja epätodellinen valinta. Koneviulu(?) ei sopinut "miun" makuun yhtään.
Tämä on silti hyvin tehty ja edelleen täytyy laulajalle nostaa hattua oikea soundisesta, just right-sound of voice, äänestä. Kappale on mulle hiukan iskelmä-radio tyyppinen, mutta uppoaa varmaan oikeaan kohderyhmään ja hameväkeen kuin häkä.
0   +1 +2
 
9
BullHill mja 20.03.2008
Rauhallinen balladi hienosti laulettuna. Mukava iskelmäsovitus hyvin soitettuna. Kokonaissointi menee hieman särön puolelle mutta muuten ihan kelpo soundit.
0   +1 +2
 
5
sininuotti 20.03.2008
Aamutuimaan Divaria. Nyt kyllä pitää sanoa, että on tullut pojilla askel takavasemmalle. Tää ei toimi. Ja minä kun aina pohojaalaasena sanon suoraan niin tässä tulee:

Biisi ei ole erikoinen, aika mitäänsanomaton, mutta sovitus vielä huonompi. Basso ja rummut ovat kikkailevan rauhattomat tuollaiseen makeaan slowariin, ilmaa sinänsä on mutta tuo rauhattomuus vie tilan siltä ilmalta, jolloin on ihan sama vaikka tästä olisi tehnyt heviballadin, jolloin se ehkä olisi toiminut paremmin. Tämä veto ei ole mielestäni edes paikallisradiotasoa.

Soundit ovat jostakin syystä myös oleellisesti huonommat, kuin viime vedossa, missä ne olivat hyvät. Häiritsevin on ilmeisesti liiallisen kompressoinnin myötä pintaan noussut särö, joka johtunee tuosta toisesta kitarasta. Täähän oli masteroitu ihan lyttyyn, mikä sekin osaltaan tekee rauhatonta tunnelmaa.

Noo. Ei kannata huolestua. Aina kun tekee, niin välillä tulee askeleita taaksepäin. Ensi kerralla taas sitten parempi veto - eikös?
0   +1 +2
 
Bassotaiteilija 20.03.2008
Tämä on juuri sitä, mitä kuvaus antaa ymmärtää. Ei biisissä sinänsä mitään vikaa ole, mutta ehkä vähän liian makeisen siirappinen makuuni. Voisi olla esimerkiksi toivelaulukirjassa.
0   +1 +2
 
Begemot 13.04.2008
Voi kyllä nyt mennään niin kliseisellä linjalla, että hieman hirvittää. Laulu ja taustalaulu mallikasta. Ei käy kieltämään sitä, että hyvin on käsityönä tehty tämä laulu. Biisin pituus hieman mietityttää, tavallaan hienoa ettei kuitenkaan miten single edittiä ole ruvettu tekemään:). Mutta rehellisyyden nimissä viimeiset kaksi minuuttia eivät tuoneet mitään uutta.

Kyllä tästä se tekemisen ilo kuitenkin löytyy.
0   +1 +2
 
evinrude 08.04.2008
Hyvän kuuloiset melodiat on kappaleessa, mutta jätti silti kylmäksi ja tuntui että olen kuullut tämän biisin ennenkin.
0   +1 +2
 
7
((((-!-)))) 10.05.2008
Iskelmälinjaa. Komppi on hieman eksoottinen. Veikkaisin, että kasari on aika kova sana. Siinähän se. Eikun Iskelmän ja Suomipopin soittolistoille vaan. Perus suomirock-kauraa.
0   +1 +2
 
10
Dr.Groove 24.03.2008
Tasapainoinen ja kaunis biisi.
Toteutus on todella hyvä, sovitus on vaihteleva ja se pitää biisin kasassa koko (pitkähkön) keston ajan.
Onko viulu aito?
Siinä kuuluu jousen liikkeet ja pieni vibra, mutta on melkein liian puhdas ja hyvä "harrastelija"-tuotatoon. Jos on sämplatty, on niin maan perusteellisen hyvä sämple, jos on soitettu, niin kyseessä on Lindaa parempi viulisti ;-)
Stemmalaulun soundissa kuuluu pientä keinotekoisuutta, tunetettu?
Hieno biisi, soitettu ja toteutettu erinomaisesti, perinteiset teemat ja melodiat, mutta tyylilajinsa huippua. Gratulerar, taas.
0   +1 +2
 
Zim0 09.04.2008
perus suomi poppi ballaadi minun korvaani. soundejen puolesta on ihan malli tasoa, ei mitään vikaa siinä osassa. maukasta musisointia.
0   +1 +2
 
vahtoma 08.04.2008
Yllätysmomenttina oli biisin iskelmällisyys joka kyllä poikkeaa aikaisemmasta linjasta. Kaima laulaa jälleen helvetin hyvin ja soitto on ammattitasoa, mutta mun korva jäi kaipaamaan popimpaa sovitusta tähän.
Myös yleissaundi oli hieman "läjään painunut." Sävellys ja tekstihän ovat hyvät, tosin biisinä ei tuo mitään uutta tyyliin "näitä on kuultu ennenkin." Mutta semmostahan se tahtoo olla biisien teko. Parasta antia tässä on ehdottomasti Markun tyylikäs laulu!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 16.04.2008
Mm, miellyn tunnelmointiinne, alussa ensimmäinen assosiaatio on Agents. Se hiipuu lauluosioissa, mutta kuitenkin.

Siirappista ja valuvaa juu, mutta kun ei mieti miten sellaiseen pitäisi suhtautua niin kyllähän tämä palvelee tarkoitustaan.

Mietin kyllä miten tämä toimisi jos olisi hiottu vähemmän särmiä pois. Onhan tämä kuitenkin aika laskelmoivan tuntuista. Mutta kyllä minä nautin tämän aiheuttamasta fiiliksestä, tulee 80-luvun loppu ja isi mieleen.

Kypsien miesten musiikkia :D
0   +1 +2
 
9
Abasso 24.03.2008
Hyvin leijaileva fiilis tässä veisussa ja sopii juurikin mukavasti näin sunnuntai päivään.Laulajalla mukava saundi ja soittopuoli on muutenki hienosti hanskassa.Biisikin on oikein mukavaa kuunneltavaa.Tätä vois olla keikalla jossain kuppilassa hieno kuunnella.Karvan verran ehkä turhan pitkä.Samaan malliin vaan etiäppäin.
0   +1 +2
 
lovefactory 22.04.2008
Soundaa ihan asialliselle. Laulajalla on miellyttävä ääni. Sanat ovat kyllä niin perushuttua, että ihan pahaa tekee. Biisi olisi valmista kamaa johonkin Radio Suomi Pop -asemalle ja voin jo kuvitella, miten keski-ikäiset YH-mammat sekoavat keikalla :)

Minun musiikkiani tämä ei ole, mutta pakko on todeta, että tämä on hyvin ja ammattitaidolla tehty. Jatkakaa vaan samaan malliin.
0   +1 +2
 
sikki-six 05.06.2008
Aika juustoista soundia omaan korvaan, liikaa Novaa - ei auta. Laadukasta soundia, mutta ei todellakaan mun musaa. Kliseistä ku mikä.
0   +1 +2
 
Zebhyr 01.04.2008
Kokemus ja taito ilmenevät kokonaisuuden tasapainoisuutena. Hyvään lopputulokseen riittää vaatimattomampikin määrä hyviä elementtejä vähäeleisesti esitettynä.
0   +1 +2
 
apache 17.04.2008
Kaikin puolin ammattitaitoisesti toteutettu iskelmä. Kyllähä radiosta paljon heikompiakin esityksiä kuuluu, ei Kirje-biisillä ole omassa genressään minusta mitään hävettävää, muttei tosin oikein mitään uuttakaan annettavaa.
0   +1 +2
 
Snacke 27.04.2008
+rehellisyys
+20v päästä tällä o0n euroviisu potentiaalia
-vähän kökköä soundimaailmaa välillä, ennalta-arvattavaa vähän jopa mun mielestä liikaa
0   +1 +2
 
Joo biisistä tulee mieleen kesä. viulut täydentää hyvin ja laulajassakaan ei ole moittimista jatkakaa :)
0   +1 +2
 
Zebhyr 01.04.2008
Kokemus ja taito ilmenevät kokonaisuuden tasapainoisuutena. Hyvään lopputulokseen riittää vaatimattomampikin määrä hyviä elementtejä vähäeleisesti esitettynä.
0   +1 +2
 
9
kimkorho 10.04.2008
Nätti sävelmä. Sovituksessa on myös hienoa hempeyttä ja herkkyyttä erityisesti viulujen myötä. Soittopuoli sekä stemmat toimii hienosti, ja Markun tulkinta toimii minun korvaani ehkä paremmin kuin koskaan! Sovitus-/tuotantopuolella jäin biisin edetessä kaipaamaan aavistuksenomaisesti äänikuvan aukeamista. Lähinnä kai sen olisi voinut toteuttaa noihin b-osiin jo alusta saakka hiukan laveammalla paletilla maalaamalla. Nyt kokonaisuus on maisemaltaan järvisuomalaiselle hiukan turhan pohjalainen... :)
0   +1 +2
 
Axmanic 15.04.2008
Soundimaailma kohdillaan. Kitarat maalailee hienosti ja viulu toimii. Jätettäköön muu arvostelu niille jokka tämst iskelmää ymmärtää... Laulaja osaa hommansa.
0   +1 +2
 
Pitk 01.04.2008
Harmitonta poppia hyvin hyvin perusmeiningillä. Kuustoset on kuunneltu. Ei minulle.
0   +1 +2
 
10
Erittäin kivaa AOR-iskelmää teette, kaikinpuolin onnistunut kokonaisuus. Sanotaan, että jos Plogmanit ja ne tuhannet Mattilan siskokset soivat tauotta Iskelmällä renkutuksineen, niin on se vaan kumma jos tämmöinen laadukas kevyen musiikin tuote ei myös löytäisi ennemmin tai myöhemmin tiensä levylle, kauppaan ja radio-aalloille, sekä kevyen musiikin ystävän levyhyllyyn.
0   +1 +2