Naurettava

Taiunta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Valandir 31.03.2008
Pahoittelen kommenttini pitkää myöhästymistä, ei vain yksinkertaisesti ole ollut aikaa biisejen kommentoinnille, mutta nyt olen itseäni ottanut niskasta kiinni ja alkanut jälleen kommentoimaan. Pahoitteluni vielä toistamiseen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö vain?

Erittäin mielenkiintoisen kuuloista, vokaalit ovat vähän yllättäviä mutta ne ovat artikuloitu sellaisella tyylillä, että niitä oikeasti myös kuuntelee. Tosi abstaktia, sekä omaperäisten ideoiden käyttöä. Ehkä hieman liian agressiivista omaan makuuni, mutta silti jotenkin viihdyttävää tavalla jota en osaa sen kummemmin selittää. Elementit toimivat biisin kokonaisteeman kannalta tosi hyvin, vokaalit ovat sovitettuna moitteettomasti ja niissä on voimaa, kannanottoa sekä jotain sellaista aitoutta. Kyllähän tässä ollaan omaperäisyyden sijoilla aivan kokoajan ja siitä juuri pidänkin paljon. Arvaamatonta, vakavaa sekä ammattimaisesti progressoitua - Mahtavaa.
0   +1 +2
 
Begga(R) 24.01.2008
Nauru pidentää ikää, mutta itkeminen on myös sallittua. Loppujen lopuksi kumpikin asia helpottaa mieltä jossain määrin. Joko suurina tai pieninä annoksina.
0   +1 +2
 
6
mc anorektikko 21.11.2007
Tää on todellakin omaperäistä.. Mutta mun musamakuuni vähän liianki omaperästä.. En oikeen tykänny.. :/
0   +1 +2
 
10
Scion 05.11.2007
Tuo rytmitys on kyllä makea, se kulkee basson kanssa kuitenkin niin vahvasti eteenpäin sanojen kulkiessa jatkuvana virtana että miettii vain missä välissä kerkiää henkeä vetää. Kaikenkaikkiaan hieno äänimaailma, kuten sulta voi odottaa. Ei paha, vaan hyvä hyvä, niinku se mummo sano telkussa.
0   +1 +2
 
8
_Haven_ 04.11.2007
Tätä biisiä on jotenkin vaikeempi kuunnella kuin aiempia, jotenkin tuntuu, että sanojen rytmitys on epämääräisempää kuin aiemmissa. Sanojen painotukset menee ainakin parissa ekassa säkeistössä niin epämääräisesti, että on vaikeaa saada sanoista selvää, rytmitys olisi voinut mielestäni olla eden jossain kohdin perinteisempi.
Mutta siinä olet oikeassa, että nauru on vakava asia! ;)
0   +1 +2
 
9
raztaman 01.11.2007
Tuollaisella [parental advisory]-kyltillähän levyt myy paremmin? Eikös se oo vanha mainoskikka 90-luvun räbätyksestä? :)

En niin diggaa suomesta musiikissa, koska mulla on joku mielehäiriö siihen että se kuulostaa ihan määkimiseltä. :) Mutta oli tää pakko arvostella koska tää sun tyylis on jotain omalaatusta etkä matki muita, mikä on (ikävä kyllä) harvinaista musapiireissä. Laulu ehkä on liian kovalla, mutta niin on mun mielestä 99%:ssa musiikista peittäen sen musiikin taustalla. Jatka tätä samaa polkua mitä oot menossa, ei kaikkia voi aina miellyttää ja negattivinen kritiikki pitäis vaan olla hyväks?

Nyt ku luin tän uusiks nii täähän meni ihan itsensä arvostelemiseks.
Ok biisi vaikka märisenkin.
0   +1 +2
 
8
En oikein tajunnut tätä.
Koetin kuunneela sanoituksia tarkemmin, mutta laulutyytli oli sen verran vaikeaselkoinen, etten oikeistaan kyennyt muodostamaan tästä sellaista selkeää kokonaiskuvaa mieleeni. Joitain juttuja sieltä täältä kuvittelin ymmärtäväni, ja välillä luulin löytäneeni biisin idean, mutten osannutkaan pukea sitä sanoiksi.
Tämä on melko outo biisi; ei oikein tiedä, onko tämä lintu vai kala.
Mitä nyt noista sanoituksista sain korvillani napattua, niin löysin tästä kyllä paljonkin sellaista, johon voisin yhtyä, ja hienoja ilmauksia. Pitäisi ehkä lukaista sanat, että voisin yrittää ymmärtää paremmin.
Taustoiltaan tämä on juuri niin psykedeelinen kuin tälle ilmoitettu genre. En ole tällaiseen räpin alalajiin kyllä ennen törmännyt, ainakaan tietääkseni (en niin jaksa näiden genrejen seuraamisista välittää), enkä ole varma, rupeasinko aivan tämän kipaleen perusteella tutustumaan siihen paremmin. Huonoksi en tätä sanoisi, onhan tässä sanomaa, mutta jotenkin löydän tämän muuten melko vieraaksi; oudoksi.
Pisteiden antaminen on vaikeaa. Sanoille, näin kuulemani perusteella, antaisin ysin. Taustalle taas antaisin seiskan, siis jos ajattelisin sitä itsenäisenä osana. Se on varmaan liian tökkivä minun mieleeni. Keskiarvoksi tulisi näin kasi, ja se on oikeastaan ihan sopiva numero tälle.
0   +1 +2
 
8
PahaArkk1tehti 28.10.2007
aika koukuttava. en ole nyt ehtinyt mainostuksestasi huolimatta ehtinyt paneutua kappaleisiisi, mutta aloitan tästä näin alkuun päästääkseni. Aivan loistavasti pätkitty flow, todella omaperäinen ja ennen kaikkea, todella nappaavasti sanoitettu. Vie tuollaisen sanavirtamusiikin uudelle tasolle. jeij
0   +1 +2
 
8
((((-!-)))) 19.10.2007
En nyt saa tähän oikein mitään henkistä otetta, joten tämä sanallinen antini hieman takkuilee. Syvällistä, vaikkei räpäytys yleensä ole niitä syvällisimpiä ilmaisumuotoja. Kyllähän siihen sai paljonkin asiaa ängettyä. Näin hidas ihminen ei täysin pysynyt kärryillä, mutta siitä voin syyttää vain itseäni. Tuotoksena erinomaista jälkeä, mutta numeroarviointi tulee nyt omien mieltymysten pohjalta. Keep lookin' for freedom.
0   +1 +2
 
Siddhartha 17.10.2007
mä luin noi sanat, koska en pysty vieläkään seuraamaan niitä muuten, vaikkei tää olekaan älyttömän nopeeta lausumista.
sanoissa on positiivista poljentaa, runomaista avautumista itselle ja miks ei muillekin.
0   +1 +2
 
8
-PriMo- 17.10.2007
joo aivan hyvä biisi,ite en saanu otetta tähän mut mun mielipide
P-e-a-c-e
0   +1 +2
 
10
Nukkumatti 16.10.2007
Siis joo! Tosi hyvä tykkään tosi paljon!!!! Aivan mahtava, hyvin toteutettu äh mitä tähä nyt sanois lisää...mun nää kommentit on nii outoi aina::) Mutta itse kuuntelen todella paljon tämän tyyllistä räppiä muutenkin.
Ja tästä tulee kyllä mieleen Murmurit, Ceebron jäbät ja Pion.
Ja heitä tulee kuunneltua kyllä hyvin hyvin paljon!!
Onnistunut kappale kyllä:)!
0   +1 +2
 
JaDubb 13.10.2007
Maukkaasti lähdetään liikkeelle ja biitti oheissoundeineen on erittäin maukas. Lausunta on miksattu ehkä hitusen liiaksi taustan päälle. Tuossa on käytetty kivasti varioivia efektejä, mutta olisi voinut toivoa radikaalimpiakin filtterileikkauksia ja etenkin dynamiikkavaihteluita. Väliosa on kiva ja noita osia olisi voinut käyttää laulun kanssa reilumminkin, nyt laulanta tulee makuuni hieman liian reiluissa pötköissä.

Sanoitus on sitä tuttua laatulinjaa, ajateltua ja prosessoitua. Kokonaisuutena ihan omissa atmosfääreissään pyörivä teos. Mainiota!
0   +1 +2
 
10
tripper 12.10.2007
Ihana syke... ta ta ta ta ta ta ta ta .... värittää sydäntä liikkeelle resonaation, sanoista bongaan trigger-sanoja. Hajottaa hienosti psykedeeliseen sekamelskaan josta tekee mieli kivuta.. resonaatio iholla. Keveys, tahto, kuvitus, mieli, shamaani ohjaa tielle. Ulkoa löytö, sisältä löytö. Löytyy navigaatio, ihan selkeä kaiken melskan keskellä. Aivan... keskellä.

HIENO!
0   +1 +2
 
9
D-Beat 12.10.2007
Hmm. Vähintään mielenkiintoinen tekele. En oikein osannut odottaa ihan tällaista settiä kun tuo mainos joskus tuli. Hauska epästabiili tausta ja flow menee eteenpäin kuin juna.

Ei tässä tosiaan varmaan olla haettukaan mitään hittipotentiaalia millään tasolla vaan ainakin meikälle tämä on musiikillinen kokemus. Hauskoja breakbeat fillejä paikoitellen ja synat inisee oikein lupsakasti. Paikoittain tulee jopa hieman skitsofreeninen olo, mutta on tämä biisi aika mukava poikkeus taas kaiken lähiaikoina kuuleman joukossa. =)
0   +1 +2
 
10
janppa- 12.10.2007
Jos nyt saisin kommentin aikaseksi. Biitti lähtee kivasti liikkeelle. Heti, kun räpit tulee messii korvaan iskee miksaus. En oikein tässä tykkää tästä efektoinnista(?). Ois paremmin toiminu kirkkaampi laatu ja ehkä ois vähän kovemmalle laittaa räppäyksiä, varsinkin kertsissä. Biitti rullaa hyvin taustalla, vaikka välillä vähän peittääkin räpit. Sitten räppeihin. Tykkään, tykkään ja tykkään. En osaa muuta sanoo niistä, enkä muustakaan. Miksauksesta johtuen ei täysin kympi biisi, mutta kuitenkin kymppi tulee, kun niin matala keskiarvo.
0   +1 +2
 
pallomember 12.10.2007
Sanoma tuli selväksi, mutta, ironista kyllä, en nauranut. Tekstit tempoo sekaan aika montaa asiakokonaisuutta, mutta kun lauloit "vaikee varoo vajoamasta apatiaan kun haudan ulkopuolella on oikeastaan vakavampaa kuin sisällä", pääsin henkilökohtaisella tasolla teksteihin sisään. Huumori on maailman helpoin ja vanhin tapa käsitellä pelkoa, surua, häpeää ja mitä tahansa - kunhan pitää realiteetit aina messissä. Ja kun konekiväärit laulavat, verot nousevat ja ilmasto lämpenee ei jossain vaiheessa enää välttämättä muuta ole jäljellä. Tiedä häntä miten hyvin äskeinen aivopieru vastaa sanomaasi mutta näin ajattelen. =)

Biitti on jännällä tavalla taka-alalla ja vaikeasti hahmotettavissa. Hämärästi lipuvat taustat tuovat toisaalta vokaalit enemmän esiin ja samalla myös lyriikat (joista osa ei tosin ilman tekstiä meinaa erottua) Rytmiikka on todella monitasoista ja tykkään tuosta tavasta miten sanoitukset on sovitettu todella irtonaiseksi kokonaisuudeksi ja loppusoinnut osuvat aina odottamattomiin paikkoihin. Räppäys on myös niin intensiivistä että alan jopa epäilemään live-performanssin onnistumista...jätkällä on varmaan valtava vitaalikapasiteetti.
0   +1 +2
 
9
Tsydde 10.10.2007
Hieno biisi. Vaikka en yleensä tällasta hirveemmin kuuntele. Tämä vaan uppos :)
0   +1 +2
 
7
Mirkkuu|| 09.10.2007
Ei oikeen mun makuun. Mulle musiikissa on aika oleellista biisien sanat, ja tässä biisissä pitää keskittyy kuuntelemaan et sais sanoista selvää. Mut varmasti joku tykkää. :)
0   +1 +2
 
9
Evian 08.10.2007
Tyylistä ehdoton plussa, se että uskaltaa tehä omaa juttuaa. Hyvät lyriikat ja monipuolinen tausta. Vaikka ei nyt ihan tänää iskeny, mut se ei tarkota sitä etteikö biisi iskis huomenna, koska ehdottomasti pitää kuunnella uuestaa. Ainoo mikä vähän häiritsi näin ensi kuuntelemalta oli se että jotkin sanat meni liian puuroks. Ei sillä että se sopi kyllä tyylii, mut sanoma ei aina tuu siten esille.
0   +1 +2
 
9
Tyrmäsiili 08.10.2007
kivaa iskewyyttä biitti-sekä riimipuolella joka on harvinaista nykyään. aiheessa pysytään ja sekin on hyvä juttu. ainoastaan yhdessä kohdassa homma alkoi luisua liikaa kun heitit irrallisia sanoja putkeen. SE ei todellakaan ole huono tekniikka räppäämisessä, itsekkin olen sitä käyttänyt, mutta siinä pitää olla hyvin tarkkana koska se lipsahtaa helposti korniuuden puolelle. ambientit saundit tiukan rytmiverhon alla ovat erityisen miellyttäviä. (scifisynasaundit ovat mahtavia.) tätä kipaletta kritisoidessa on muistettava että sen aihe on erityisen hankala ja vaikka en välttämättä jaa kaikkia sanojen näkemyksiä täytyy jo pelkälle aiheelle nostaa hattua. parasta on kuitenkin se, että lopputulos on onnistunut myös lyriikoiden suhteen. kokonaisuus on miellyttävä ja se kietaisee saundimaailmansa sisään ja saa kuuntelemaan kappaleen toisenkin kerran.
0   +1 +2
 
Adiamessari 08.10.2007
Mielenkiintoinen ja laadukkaasti toteutettu tausta. Sanat menee meikäläiseltäkin aina ohi, kun keskityn ihan muihin asioihin, mut rytmikkäästi etenevää lyriikkaa. =)
0   +1 +2
 
Jukeboksi 08.10.2007
Vähän vaikee ottaa tätä tosissaan mut ok, biisin nimi ehdottaa ettei tarvikaan, mainiota. Taustat on makeet joo mut suomen kieli + räppäys eeeeeeehhhhhhhhhhhh, ihmisääni myös eeeeehhhhhhh. En jaksa yleensäkään yrittää saada selvää/kuunnella lyriikoita joten kappale on melkoisen merkityksetön mulle.
0   +1 +2
 
Napalmizer 11.10.2007
Abstraktia.
0   +1 +2
 
7
jamo89 09.10.2007
Biitti on meikäläisen korvaan aika härö...ehkä liiankin...
Biisin tyylikin on hieman erilaista mitä olen tottunut kuuntelemaan, eli eipä oikein iske...
0   +1 +2
 
Ulpupupu 21.01.2008
Bassossakin? Ja miksei tämä sovi alaikäisille? Mulle ainakin sopii kuin orava oksalle. Viisasta, innostavaa.
0   +1 +2
 
Taquu 09.10.2007
muuten iha ok biisei mut mulla jostai syystä tulee näistä pää kipeeks :D biitit on sellasii jänniä tai en tiiä.. tai voi johtuu iha muuten vaa kaikesta :DD
0   +1 +2
 
9
Stoned Ghoul 09.10.2007
Sanoista ehdotonta plussaa, tekisi varmaan hyvää lukea biisin muillekin kuuntelijoille/arvostelijoille! Tyylilaji on hitusen outo minullekin mutta toisaalta sitäkin mielenkiintoisempi. Tekijältä ei tarvitse soundillisesti yleensä odottaa kuin kohtuullisen priimaa jälkeä joten se soundi politiikasta. Laulu tapa on taas jotain mistä en ole varma ärsyttääkö se vai kiehtooko samalla - ristiriitaisia fiiliksiä herättää kyseinen värssy :) Mutta kyllä kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi sekä myös tarve kuunnella uudestaan. Vaihtoehto musiikin kannalta herra Olentolupa rupeaa olemaan jo aika pioneeri ainakin täällä mikserin musiikki maailmassa, ja siitäpä myös bojot tinkimättömästä työstä. Luulenpa että hyvän biisin merkein tämäkin teos vaatii kuuntelua eikä aukea heti kerralla vaan kestää siten myös kulutusta. Lopuksi vielä onnittelut eetteriin pääsystä Basson taajuksille, siitä se lähtee.
0   +1 +2
 
7
TimoTee 09.10.2007
ei ihan mun tyylistä..
0   +1 +2
 
10
Skillroy 09.10.2007
Oho, erittäin kiva electro-electronica-mikälie -biitti. Oon pitkästä aikaa alkanut ylipäänsä fiilailemaan puhelaulua, jätkällä on kaunis tyyli.

Biitti on sen verran psybient syvine bassoinen ja äänineen, että kuuntelukokemus on suhteellisen sumuinen. Tässä on sama ongelma kuin todella hyvässä kertojaäänessä; sisältöön ei jaksa keskittyä, kun yleinen aistinautinto on niin rentouttava.

Toisen versen hiljaiset synaliidit on ihan helvetin hienoja! Woah. Progressiivisuus on kaunista. Seksi-terveys-kuolema -mantra lisää hypnotisoivaa tunnelmaa.

Olen huomannut viime aikoina eri projektejasi kuunnellessa, että jotkin biisit sopivat aika valikoituihin hetkiin, mutta niihin vain aivan täydellisesti. Todella hypnotisoivaa, minkä takia harvoin olen jaksanut lähteä kommentoimaankaan :>. Kaunis biisi.
0   +1 +2