Elysium

JTL

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Valandir 31.05.2007
Ensinnäkin pahoittelen syvästi kommenttini selvää myöhästymistä, syynä on ollut hektiset ajat joiden takia en ole vain yksinkertaisesti ehtinyt kommentoimaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö vain? Alkaa mielestäni ihan kivasti mukavalla filtteröinnillä, 10 sekunnin kohdilla tuleva bassorumpu on tosin aivan liian heikko ja takana junnaava hihatlinja kuulostaa hieman ontolta. Basso kuulostaa kyllä ihan kivalta, tosin ehkä jopa vähän hassulta. Basson vetämä linjakin kuulostaa ihan mukavalta. 30 sekunnin kohdilla alkaa syna nousemaan taustalta, mutta se kyllä jääkin vain siihen taustalle, eikä rakennu siitä sitten mitenkään. 0:56 elementit tiputetaan pois ja kivan kuuloinen syna alkaa nousemaan taustalta ja melodiakin kaikessa yskinkertaisuudessaan on hyvän kuuloinen ja hieman koukuttavakin. Rumpujen tullessa mukaan meno tosin on vieläkin hieman laimeata, eikä sellaista kunnon energiaa tahdo olla mukana ollenkaan, kaikki kuulostaa melkeinpä siltä, että ne olisi puolitiehen jätettyjä. Perkussiot kaipaisivat lisää reeverbiä jotta ne kuuloistaisivat kirkkaammilta, koska nyt ne vain ovat ja suhisevat ikävästi. Synien riffit tosin ovat melkoisen hyvää antia ja niissä on kyllä jotain sellaista jo mainittua "koukkua" mukana. 3:15 elementit tiputetaan taas ja jälleen erilainen syna alkaa taustalta nousemaan, joka aiheuttaakin sen, että biisi kuulostaa noin rakeenteeltaan hieman sekavalta. Sellaista järkevää rakentelua ei oikein tahdo olla, koska kuulostaa siltä kuin oltaisiin vain heitetty kaikenlaisia elementtejä kokoon ja tehty niistä biisi. Outroa biisissä ei oikein olekaan, kappale vain loppuu yksinkertaisesti. Toimivaa sinäänsä kokonaisteeman kannalta. Kokonaisuudessaan biisi kaipaisi oman mielipiteeni mukaan rutkasti paranteluja, tosin tämä ei nyt oikeastaan vain minun tyyppistä musiikkia oikein ole. Biisissä on kyllä ideoita, mutta jo mainitusti kuulostaa siltä, että nekin ideat ovat puolitiehen jätettyjä, joka kulmassa kapaisi vähän korjailua. Ensinnäkin tuota kuuluisaa reeverbiä voisi iskeä vähän joka nurkkaan jotta saisi sellaista oikeaa kirkkautta ja raikkautta mukaan. Kuten jo mainitsinkin aikaisemmin niin biisi on tosiaan hieman sekava. Sellaista oikeaa otetta ei oikein tahdo missään vaihessa löytyä vaan jotenkin kaikki vain junnaa päämäärättömänä eteenpäin. Tosin tässähän pitää se muistaa, että artistilla on omien sanojensa mukaan ollut pitkä tauko takana, joten ehkä koko tuotantoa ei kannata yhden biisin perusteella ainakaan arvioida. Kelpo yritys nyt kuitenkin, luultavasti maistuu enemmän juuri tämän tyyppisen trancen ystäville.
0   +1 +2
 
Frozen Motion 22.05.2007
Ihan kiva naksuttelu, mutta ei tarpeeksi melodinen mun makuun. Ihan jees.
0   +1 +2
 
9
Redfox 08.05.2007
Suht mainio biisi. Jossain keskivaiheilla olevat pärinät miellyttivät itseäni kovasti. Rummut rullaa kivasti, joskaan ei mitenkään sydäntä särkevän taiteellisesti, ehkä vähän pahvinen soundi siellä puolella. Liidit oli kivoja yms. kyllähä tästä ysi tulee, miksaus olisi ehkä voinut olla täyteläisempi.
0   +1 +2
 
7
Lunar Vegetarian 08.05.2007
Ideoiltaan ihan mukiin menevä, hieman ehkä kliseisen tuo melodia.

Tuotanto puolella onkin sitten petrattavaa. Potkulla ei ole ilmaa allaan, ja tuntuu että rytmiikka olisikin hieman enemmän taustalla jumittavaa massaa.
Bassolinja, se kaipaisi nimensä mukaisesti lisää bassoa, kompressorilla ja tarvittavalla equalisoinnilla sen saisi helposti paikalleen. Potkulle myös roimasti enemmän taajuuksia sinne 30 - 50 akselille.

Biisissä on tuotannon tunkkaisuudesta huolimatta varsin pirteä meno ( kliseisyydestäkin huolimatta ) Mukavalla tavalla biisi jyystää itseään eteenpäin, eikä tästä jää mitenkään apea fiilis.

Pituutta ja rakennetta voisi hioa. Kunnollinen dropoutti ei tekisi pahaa, ja kunnollinen nosto josta sitten jatkumo klimaksiin nostaisi biisin nostattavuutta. Biisi myös loppuu hieman kuin seinään, pehmeämpi lopetus
olisi omiaan tähän biisiin.

Eipä näin aamutuimaan ole mitään tämän rakentavampaa sanottavaa, jatka ihmeessä koneellisen musiikin tuottamista, jos tämä on ensimmäinen trance tekeleesi sitten vuoden 2003, niin on ymmärrettävää että tietyt osa alueet on hieman ruosteessa. Kuitenkin tämä kaikki on petrattavissa pienellä puurtamisella. Ja jo se fakta, että biisistä huokuu puutteistaan huolimatta kesäinen raikkaus ja hyvä fiilis, nostattaa pointseja minun kohdallani.

Ilmoittele ihmeessä kuin lisää materiaalia tulee, kommentoin mielelläni - vaikka ehkä hieman jälkijunassa.
0   +1 +2
 
8
D-Beat 07.05.2007
Hoh, onpas veikeää meininkiä. Mukava sekoitus oldskool-saundeja ja hiukan modernimpaa rytkettä.

Etenkin tuo heti alusta lähtevä taustaperkussiolotina on mukavan kuuloinen. Bassolinjasta tulee etäisesti mieleen Westbam ja myöhemmästä synasaundista ja padista Faithless.

Ihan hienosti biisi etenee, vaikka ehkä pykälän tunkkaista menoa tuolla leadipuolella on. Ei onnistu kuitenkaan missään vaiheessa kyllästyttämään kun kerran vaihteluakin on onnistuttu pistämään.

Hienoa, että inspiraatio on iskenyt uudelleen. Lisää tavaraa vaan pihalle. =)
0   +1 +2
 
Fröideiro 06.05.2007
Wåa. Jännä meininki. Tuo bassolinja tekee mut hulluks/entistä hullummaks, on se niin ovela, nerokas ja ärsyttävä.
Toi sahajuttu menee ehkä vähän liian matallalla, tulee semmonen jännä fiilis tosta. Ehkä oktaavi korkeammalta olisi jo parempi.
Biitti on nerokasta tavaa tuon basson kanssa :D
Tykkään tuosta metallimölystä, mikä tossa taustalla menee.
Melodiat ei niin tässä kappaleessa kiinnosta, ihan kivat, mut sotkevat vaan meininkiä. Hyvä meininki!
0   +1 +2
 
8
Jaycob 06.05.2007
Lähtee käyntiin aika industrial-fiiliksellä. Offbeatti heti alussa ei oikein toimi. Haitsu kuulostaa vähän liian miksaamattomalta. Aika omaperäisen kuuloinen leadi lähtee nyt nousemaan. Kick+crash lyönnit eivät sovi tyhjän päälle. Jos sellaisesta lähtisi jotain käyntiin, niin olisi parempi. Kickkiin tarvittaisi myöskin jotakin voimakkuutta vielä. Ihan en tätä kuitenkaan melodiseksi tranceksi kutsuisi, vaan ihan tranceksi. Sen verran raa'at soundit kuitenkin. Melodiat ovat ihan kivoja ja toimiva. Nonyt tuli vähän enemmän sitä melodista trancea mukaan tähän. Voisi kuvitella, että tämä soi jossain klubilla vähän sellaisena taustamusiikkina. Ihan toimiva kokonaisuus.
0   +1 +2
 
9
starts 06.05.2007
Tässä tosiaan erittäin menevää meininkiä. Kuten trancelle on tapana... Itse en trancea hurjasti ole kuunnellut, mutta omaa musamakua lähinnä trancesta on tämä melodinen osasto.

Vinkeät bassokuviot vetää niinkuin lisää vauhtia muutenkin vauhdikkaaseen tunnelmaan. Soundit on rouheita, siis hyviä, ja tosiaan tämä varmasti toimii tanssilattialla (niille jotka tanssii, itse en tanssi ylipäätään :))

Kaikenkaikkiaan tiivis tunnelma ja tunnelmaltaan sopivan vaihteleva. Vaikka taukoa on tullut noinkin paljon edelliseen, niin ei sitä juuri kuule, eikä tietäisi ellet olisi itse sanonut. Hyvä, ei oikein huonoa sanottavaa nyt tullut.
0   +1 +2
 
^MaiGe^ 05.05.2007
Alussa kiva kiusoitteleva fiilis, joka jatkuu kyllä läpi koko biisin. Tulee mieleen, että olisi klubilla aamuyöstä. Silloin ehkä tämä parhaimmillaan. En tarkoita etteikö tämä olisi ilman alkoholia kuunneltuna hyvä, mutta jotenki tulee sellanen fiilis, että pakko päästä klubille tanssimaan ihmistungokseen.
0   +1 +2