The Old Water Rat

Sad Circus

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Virtapiikki Oy 24.01.2010
Ai kun hyvä!
0   +1 +2
 
Zerzy 18.05.2008
Aika salamyhkänen laulu. Eihän tästä pahaa sanottavaa ole. Kaikilla osa-alueilla toimii juttua. Kivoja mausteita ripoteltu, ne narinat ja muut kuiskaukset. Kiva kuunnella ja näin, mutta joku lopullinen vaihde jäi puuttumaan meikäläisen kohdalta.
0   +1 +2
 
10
nyarlathotep 27.04.2007
Mitä saatanaa, painoin jotain randomnappia ja sitten teijän pändi hyppää silmille :D Loistavaa, ihan mahtavaa, kaunista!-E
0   +1 +2
 
9
Klokuttaja 14.03.2007
Raikkaan ja ilmavan kuuloista tavaraa. Bändi kuulostaa soitannollisesti valmiilta, sovitus on maukas ja sävellyksessäkin mainioita oivalluksia. Oikestaan ainoa mitä bändi tarvitsee, on kunnollisen tuottajan/miksaajan. Laulajan s suhisee varsinkin kuiskausosioissa kiusallisesti ja kosketinsoundi puuroutuu (ja kuulostaa hetkittäin jopa säröytyvän.) Trip-hopille tyypillisesti kaiutus runsasta, mutta toisaalta, etäisäisyydessä vinkuva kitara on tyylikäs. Hetkittäin tulee mieleen jopa Cronenbergin Crash-leffan soundtrack.
Kokonaisuutena kuitenkin ehtaa tavaraa ja nipotuskin johtuu siitä, että kun tää on jo niin hyvä, niin skarpimpi miksaus olisi tehnyt tästä täyden kympin vedon.
0   +1 +2
 
10
Janne T 13.03.2007
Tämähän on todella kaunista musaa. Harvinaisen älykäs ja tunnelmallinen sovitus, soittimet ja soundit pääsevät kaikki oikeuksiina ja harmonista kauneutta on vaikka millä mitalla.
Tässä on semmoista vanhan mallin proge-ballaadin meininkiä.

Tuntuu siltä, että kertoja ja taustalla soiva musiikki tosiaan kertovat samaa satua, eli tunnelma on varsin aito ja kuuntelijan mieli maalailee maisemia jokaisella tahdilla.

Tämä on parasta mikseristä löytämääni pitkään aikaan. Positiivisinta on ehkä se, että vaikka musiikki on selkeän omaperäistä, se on silti hyvin luontevan kuuloista, eikä kuulosta miltään pakonomaiselta omalaatuisuuden tai omaperäisyyden tavoittelulta. Varsin loistavaa - tämä on sen tason kamaa, että tämän kuuntelemisesta maksaisi ihan mielellään.

kyllä tuossa minuutin kohdilla, kun päästään tuohon teemaan alkaa sydän sulaa... on siinä sen verran kaunista sointia.
0   +1 +2
 
10
Todella mainiota artikulointia solistilla, äänenkäyttö erinomaista.
Biisi kulkee ja vie mukanaan suomaisemiin, upottaviin suonsilmiinkö askel vahingossa sujahtaa, hui !

Aivan viehättävä tunnelmaltaan, valmista materiaalia, musiikkimaisema on kuin Humisevasta harjusta :)

Ihastuttava, todella raikkaan synkeähkö, ja silti kuulas esitys.
0   +1 +2
 
9
thunderbaum 12.03.2007
Hiemoa tunnelmaa. Ei voi kyllä olla ottamatta Portishead-vertausta esille, eikä se ole ollenkaan huono asia. Lajissaan en ole toimivampaan näin Suomen mittapuulla törmännyt. On varmasti myös livenä aivan yhtä hienoa tunnelmointia, olisi mukava nähdä ja kuulla elävänä. Tästä tullaan varmasti vielä kuulemaan, jos homma rullaa jatkossa eteenpäin yhtä mallikkaasti. -Tommy/Thunderbaum
0   +1 +2
 
10
krapp 12.03.2007
Törkeän tyylikästä tunnelmointia ja selkeästi mietitty sovitus. Harvoin noin diskanttivoittoinen soundi miellyttää korvaani, mutta tähän se sopi täysillä. Pitääpäs tutustua muuhunkin tuotantoonne.
0   +1 +2
 
9
Tosi hyvän kuuloista matskua. Laulu jää vähän jalkoihin. Olisi kiva saada sanoistakin selvää. Mutta äänimaisemat on tosi hienoja.
0   +1 +2
 
10
tjoe 09.03.2007
Hienot on äänenmaisemat! plus tuo "kansikuva" on veikee :D Hyvä hyvä ja vielä kerran hyvä!
0   +1 +2
 
Juhgu 09.03.2007
Ei tämä minusta trip-hopilta kuulosta enemmän joltain rockin tai popin alalajilta. Tosin sama se, genremääritelmät nyt eivät ole niin justiinsa.

Oikein kivasti väännetty soundit kohdilleen tässä, paljon tavaraa ja hienoja yksityiskohtia taustalla, kuitenkin niin että miksaus on ilmavan kuuloinen. Laadukasta jälkeä, ja muutenkin kaikinpuolin hyvää työtä. Pointsit kotiin.

Laulajalla on vähintäänkin mielenkiintoinen tulkinta, ajoittain meinaa mennä vähän överksi mutta pääosin kuitenkin toimivaa ja hauskasti edukseen erottuvaa tarinankerrontaa. Ja jos tämä kerran on tarina, niin mielellään ne sanatkin lukisi (ne voi postata biisin mukana, mikseri.netissä on toiminto sitä varten), kun paljon on sellaisiakin kohtia joista en oikein saa selvää.
0   +1 +2
 
zenri 08.03.2007
Onpa mukava törmätä Trip-Hopiin täällä, kun aika harvoin tulee niin tehtyä. Tämä on nätin eteerinen, mutta ei kuitenkaan vaivu pelkäksi tapetiksikaan. Sopivan kevyt, mutta silti myös asiaa. Oikein tasapainonen ja miellyttävä tapaus.
0   +1 +2
 
Zebhyr 08.03.2007
Tiukasti kontrolloitu, nokkela , unenomainen biisi. Loistavat laulutulkinnat vievät tarinaa eteenpäin vastustamattomaalla otteellaan. Radiosoittoon ei ehkä tämäntyylistä musaa kelpuuteta korkeasta tasostaan huolimatta.

Tämä aiheuttaa hatun nousun korkealle!
0   +1 +2
 
9
Tällainen rauhallinen musa ei yleensä uppoa minuun, mutta täs on jotenkin hieno tunnelma. Vokaalit on sellaiset, että jossain muussa kappaleessa ne saattaisi ärsyttää, mutta tähän ne sopivat melko loistavasti. Genreistä en juuri ymmärrä, mutta onkohan tuo trip-hop ihan sopiva kuvaamaan tätä biisiä? No, väliäkö sillä, tämä on kyllä hyvä biisi.
0   +1 +2
 
10
Juise6-0 08.03.2007
Hyvä biisi, ellei jopa loistava! Meikä faniutuu, pitää kuunnella lisääkin tätä kamaa
0   +1 +2
 
7
Guitarwall 07.03.2007
Aika tylsää menoa, tuollanen kuiskailu säkeistöissä ei toimi mun mielestä. Kaunis kertosäe pelastaa kuitenkin osittain. Kaunis ääni menee hukkaan noissa säkeistöissä. Biisiä on myös turhaan pitkitetty. Mutta jotenkin joku unenomainen taika tässä kaappasi mukanaan, kokonaisuus on parempi kuin osiensa summa.
0   +1 +2
 
9
Begemot 07.03.2007
On sen verran hyvä biisi ja tuotantojälki, että menee melkein hukkaan kommenttiringissä. Kelpaisi tätä ulkomaillakin kuunneltuttaa. Onhan tässä trip-hoppi vaikutteita, mutta onko tämä sittenkään sitä?

Välillä vaikutteet puskee liian päälleliimatusti läpi, kuten björkmäinen laulutulkinta paikoin.
Turha teitä käydä neuvomaan, kun homma on näin hyvin kasassa. Ei muuta kuin onnea ja menestystä.
0   +1 +2
 
rene 07.03.2007
Biisissä on kieltämättä omaperäinen tunnelma. Sudit sopii hyvin biisin hiipivään fiilikseen. Kertosäkeessä olisi ehkä voinut jättää synttyjen taustakohinoita vähemmälle sekä tehdä tilalle leveämmän stemmasovituksen, jolla olisi voinut saada lisää nostatusta. Jotenkin biisi ehkä kaipaisi myös jotain melodista instrumentaaliväliosaa, joka ajaisi soolon virkaa.

Sovitus on muuten hyvä ja omaperäinen.
0   +1 +2
 
bize 07.03.2007
Kuiskaajalla/laulajalla on jännä ääni. Kertsin tunnelma on salamyhkäinen ja kaunis.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 07.03.2007
Erittäin omaperäistä ja mystistä matskua. Soundit hemmetin hyvät ja sykäyttävät. Tykkäsin miksistä, laulajan tulkinnasta ja mikä parasta biisistä!! JA seuraavaksi fanclubiin!!
0   +1 +2
 
rokka82 11.09.2007
KOKO PORUKKA TAITAA OLLA IHAN EXTAS...
0   +1 +2
 
tep 08.03.2007
Ohoh, omaperäistä trip-hoppia, helvetin hyvä! Yleensä kun tätä genreä tulee vastaan, se kuulostaa tympeältä Portishead-plagioinnilta, mutta tässä oli keksitty muitakin puolia.

Oikein mainio tunnelma oli saatu luotua, ja vokalisti eläytyi säkeistöissä erittäin sympaattisesti. Kertosäkeessä lähdettiin sitten haikeimmille ja melodisemmille osuuksille, ja hommahan toimi. Eteerisen meiningin takia kappale tuntui jotenkin pidemmältä, kuin mitä se todellisuudessa oli, mutta tämä ei siis ole negaatio: kappale ei kuulostanut suinkaan tylsältä, vaan jotenkin... isolta kokonaisuudelta. Poppikaavalla mentiin, mutta hienosti rakennettuna. Ja sovitettuna.

Ei tässä valittamista, siis. En keksi oikein mitään mistä kitistä. Tai no joo, en välttämättä jaksa hirveästi innostua vesirottatarinasta...
0   +1 +2
 
8
tomign 10.03.2007
onpas tää omalla tavallaan omaperäistä, onnex jotain tuttua löytyy ettei ihan hulinaksi mene, hyvä biisi
0   +1 +2
 
9
MJ Antipope 27.05.2007
Jälleen oikein hienoa musiikkia. Laulu ollen tässä kipaleessa hieman "hillitympi" toimii paremmin, luo eheämmän kokonaisuuden. Soundimaailma on oikein hienosti luotu ja pitkälle mietityn kuuloinen. Hieman turhan diskanttiset rummut tökkäsivät korvaan, mutta ottakaa tuokin kommentti rakentavana kritiikkinä ;).
Biisi olisi kaivannut vielä arvoisensa lopetuksen, nyt se jää jotenkin kesken, ei hiivu tai haihdu pois tai kohoa jonnekin, vain ainoastaan "loppuu".
0   +1 +2
 
9
zood 25.03.2007
Hieno tuo väliosa tuossa kolmen minuutin paikkeilla, makeita narinoita ja muuta, rakastan kaikkea ylimääräistä biiseissä, kaikkea jotka antaa jotain mielikuvia asioista. Tällaisen musiikin kuunteleminen inspiroi omaakin musiikin tekemistä. Tämä on niin valmiin kuuloista musiikkia että en vain keksi mitään pahaa sanottavaa. Hienot sukat
0   +1 +2