Huuto, silta hiljainen

Takalo & Turunen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Linkless 12.01.2008
Mukavan letkeä ja deeppi soundi. Kitaramelodiat kuulostaa vähän liian tutuilta, mutta noista taustaäänistä ja mielenkiintoisesti taustalta, ihan kuin jostain kuopasta, tai sillan alta, kuuluvasta laulusta tykkään.
0   +1 +2
 
7
Wersus 11.01.2008
Vaatii ehkä sen pimeän lavan ja yhden spotin oikeasti toimiakseen. Vähän jäi sellanen "joopajoo" -fiilis tästä nauhotteesta, kun ei hirveesti jääny käteen kuuntelukerrasta.
0   +1 +2
 
esw 28.07.2007
Varsin kieron kuuloista kamaa. Biisin yleissoundi on hiukan kumiseva sekä etäinen. Äänimaailman lisäkehittely olisi parantanut kuuntelukokemusta ratkaisevasti. Vokaalisuoritus on hyvin omaperäinen - kuulostaa lähes epäluonnolliselta. Tästä plussaa. Loppuvaiheen perkussiorymistely lisäsi biisiin tarvittavaa vaihtelua ja dynamiikkaa. Kokonaisuutena jää aika sumea fiilis tästä biisistä - sopii hyvin psykedeeliseen fiilistelyyn.
0   +1 +2
 
8
dixi 27.07.2007
Tässä on nyt jotain, mitä en osaa kauhean hyvin analysoida, mutta hienosti toimii! Hyvää jumitusta, sellaista pientä shamaanimeisinkiä :D Meinasin täräyttää ysin, mutta nuo vokaalit rupesivatkin yhtäkkiä vähän rassaamaan, joten laitetaan kasi...
0   +1 +2
 
westis 27.07.2007
Tämä ainakin eroaa kaikesta muusta mitä mikseristä löytyy. Ehkä menee jo hieman liian kokeelliseksi omaa makuani silmälläpitäen.
0   +1 +2
 
Trize 27.07.2007
En oikein osaa kuunnella tälläista. Lienenkö liian kiireinen yksilö mutta luovutan kyllä jos kappale ei ensimmäisen minuutin aikana ala, saati kolmen minuutin. Alkumehustelut on pilannut monta hyvää kappaletta mutta en siis kommentoi kummemmin, kun en alan immeisiä ole.
0   +1 +2
 
Coivisto 25.07.2007
Toi laulu on todellakin niin Lo-Fi että itkettää. Siitä lähtee kaikki kauneus ja merkitys kun siitä ei oikeastaan kuule mitää eikä se myöskään kummittele taustalla. se on vain tyhmänkuulloista muminaa mikä haittaa muuten ihan hyvää kappaletta. Kappaleen tarkoitus on kaiketi luoda jonkinlainen hämärä tunnelma mutta siitä ei tule mitään.
Kuin olisi laitettu kasettinauhuri vanhan mummon viereen ja nauhoitettu tämän höpinöitä kasetille......
0   +1 +2
 
Freyelise 25.07.2007
Vaikea sanoa oikein mitään kun ei tiedä mikä on tehty tarkoituksella ja mikä tahattomasti. Ihme häiriöääniä välillä pörähtelee. Lo-fiahan tämän piti ollakin.. mutta silti tuommoinen konstantti humina häiritsee. Menee oman musiikkimakuni ohitse. Tulee vaan mieleen joku lukioikäisten viinanhuuruinen (laskuhumalavaiheessa oleva) autotallibändi. Mistään ei meinaa saada kiinni ja äänenlaatunsa puolesta tämä ei oikein taustamusiikkinakaan mene.
0   +1 +2
 
7
Joonas Y 25.07.2007
Tää vois soida jonkun elokuvan taustalla jossain kohtauksessa missä kaikki näytetään hidastettuna. Aika jännä tunnelma tässä oli. Sävellyksenä tämä ei mikään varsinainen suuri taideteos ollut, mutta ihan kivoja hiukan erikoisempiakin sointuja sieltä kyllä löytyy. Toi laulu oli aika kummallinen. Olisi voinut toimia tämä melkein paremmin ilman sitä. Vähän turhan pitkä teos tämä oli. Olisi kaivannut ainakin lisää vaihtelua näin pitkäksi biisiksi.
0   +1 +2
 
10
Trippiä! Sanoitusta en kuule mutta aika uniselta tää tuntuu... Täytys varmaan mennä nukkumaan ja kuunnella... Loppujen lopuksi kaunista tavaraa...

Sumun toiselta puolelta kuuluu kaunis ääni... EN tunne mitä se on mutta joku päivä saavutan valkoisessa ilmassa kulkevan olennon...
0   +1 +2
 
7
polte 25.07.2007
No joo tämä on tarkoituksella ilmeisesti tehty tällaiseksi nuotio meiningiksi ja rupuiseksi joten en tuohon soundi mailmaan ota kantaa, biisinä perus kitara vetoinen nuotio bläjäys, ehkä turhan pitkä, osoita pois niin tästä saa ihan kelpo biisin.
0   +1 +2
 
Abaddon 24.07.2007
Mitä tähän sanoisi. Luulin kuulevani taustalla jotain mielenkiintoista ambienssimattoa, mutta en ole siitäkään varma. Ainoa erottuva elemetti, kitara, oli liian monotoninen herättääkseen mielenkiintoa, se mitä laulusta kuuli oli melko kamalaa. Kuulosti kaikenkaikkiaan improvisaatioesitykseltä ilman improvisaatiota.
0   +1 +2
 
Oliver Kaïma 24.07.2007
Arkaaismeditatiivisesti alkaa... Ja jatkuu... Tämä vaatii taas oman mielentilansa, mutta mielenkiintoista kamaa kyllä. Sanoista ei tosin saa mitään tolkkua jos ei pidä korvaansa kaiuttimessa. Laulu on kai tarkoituksella haudattu noin alas, äänimaiseman osaksi?
0   +1 +2
 
8
Fata morgana 21.07.2007
Häröö menoa... Jollain tavalla lohkaisu maistui, mutta en kyllä kokopitkää ostaisi, tai ehkä ostaisin, jääköön nähtäväksi..
0   +1 +2
 
5
mahan 30.07.2007
Jaahas...
En tiedä onko tää juttu vakvasti tehty, vaikeeta on ainakin kuunnella sitä vakavavana. Tällaiset yhden soinnun sävellykset vaatii kyllä tiukkaa sovitusta ja esitystä, kumpikaan ei oikein teidän nauhoituksessa toteudu. Sanoitus jää enemmänkin arvailujen varaan.

Tehkää ihmeessä uusi kunnon nauhoite, kyllä tällaisen biisin saa elämään, mut se vaatii pikkuisen enemmän työtä. :)

t. mahan
0   +1 +2
 
rumpoint 13.07.2007
kyllä tätä jää kuuntelemaan. hyytävän hauskan hassua sekä erittäin mielenkiintoista. jotenkin alkaa tehdä mieli vähäsen lisää.
0   +1 +2
 
MajorForce 12.07.2007
Aika jännää kamaa. Täähän on vähän kuin Lännen - Jukka, muttei kuitenkaan :D Hyvän kuuloista kitaransoittoa ja mukavan painostava äänimaailma tässä biisissä . Hyvä hyvä.
0   +1 +2
 
10
((((-!-)))) 08.07.2007
Erittäin mielenkiintoista. Musiikki muistuttaa jokseenkin Islajaa. Lo-Fi psykedeliaa. Toimii. Tästä täytyy antaa kymppi kannustukseksi.
0   +1 +2
 
Thimns 03.07.2007
Kun sais lauluista edes vähän selvää, niin antaisin arvosanan... Joo, mä tiedän että ne voi lukea, mutta en tahdo joutua vaivautumaan.
0   +1 +2
 
rene 02.07.2007
Laulun ymmärrettävyys jää taltioinnissa pahasti taka-alalle. Biisin yleisfiilin on ehkä liian staattinen ja bassoelentin puuttuminen jättää vähän valjun tunnelman.
0   +1 +2
 
tep 01.07.2007
Hyvin vähäeleistä menoa. Tuli mieleen Sielun Veljien jotkut akustiset hetket Suomi-Finland -albumilta, sekä Rakkaudesta-hitin kitarointi. Muuten oltiin aika kaukana Siekkareista, vaikka tietty samanhenkinen ehdottomuus tässä oli aistittavissa.

Vähäeleinen ja varovainen meno pakotti keskittymään biisiin tosissaan, koska olisi ollut hyvin helppo antaa ajatusten harhailla jolloin biisi olisi jäänyt lähinnä sekavaksi meteliksi taustalle. Laulusoundi ei luultavasti miellytä ketään, ja sehän on siis punk. Tuli mieleen itkukohtauksen partaalla heiluva lapsi. Viiden minuutin ajan sen kuunteleminen oli aika raskas pala, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö tässä ollut melkoisen luja tunnelma. Ja silti pelotti, että tämä on vain joku outo vitsi, ja joku nauraa partaansa kun ihmiset tätä kuuntelevat. Mutta ei kai sentään..?

Biisin nimestä tuli muuten mieleen se Munchin taulu. Samoja teemoja en tekstistä tosin löytänyt, vai kuulinko vain kaikki sanat väärin?
0   +1 +2
 
9
Tantsku 30.07.2007
Laulu kuulostaa vanhalta maatuskalta.. Mun mielipide. Mutta muuten tulee mieleen joku itään päin menevä musiikki, mystiikkaa ja outoutta. Ihan koukuttava kappale kaikin puolin. Sanoista ei kylläkään jaksa saada selvää. Äänenlaatu jotenkin sopii tähän biisiin, ei tätä vois kunnon studiotekniikan avulla näin tunnokkaaksi saada. Että kyllä mä ainakin tykkäsin, kivaa vaihtelua.
0   +1 +2
 
Carbon 17.02.2007
Hmm, ei kullä oikeen itelleni uponnu... ehkä tässä on jotain taiteellisuutta mutta ite en oikeen löytäny sitä ideaa.
0   +1 +2
 
7
slvs 17.02.2007
Kerran kuunneltuna ihan ok, mutta en tätä repeatilla alkaisi luukuttamaan. Vaikka biisi vaikuttaakin siltä, että vaatisi useamman kuuntelukerran. Yleisesti ottaen haluaisin kuulla mistä kappaleessa kerrotaan, nyt siitä oli aika vaikea saada selkoa.
0   +1 +2
 
osamu666 10.01.2007
En oikein jaksa saada mitään väristyksiä tästä kappaleesta.. Kaikilla osa-alueilla on petrattavaa. Potentiaalia bändillä silti löytyy rutkasti.
0   +1 +2
 
DJ Jayko 10.01.2007
Noniinnohnii... Olihan tässä biisis nyt ainakin jotain hämyistä/shamanistista melankoliaa tai jotain... Tausta höpinöistä en kyllä saanut oikein mitään selvää mutta se ei kai ole sitten tarkoituskaan? Niin. Ei kai tässä muuta.
0   +1 +2
 
Retrorednek 10.01.2007
Ei oikein auennut biisi. Eikä meikän musiikkiakaan ole. Mutta sinänsä hyvä että ei o tällasia tullu vielä hirveemmin vastaan joten siksi joksenkin omaperäistä.
0   +1 +2
 
kristian_horna 10.01.2007
ei oikein kuulu musiikki makuun..kuulostaa melko tylsältä ja tasapaksulta.
0   +1 +2
 
Eisenstang 10.01.2007
Primitiivistä otetta ilmassa ala siekkarit. Ihan ok, mutta ei tarttunu mun mikkiin.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 09.01.2007
Omaperäistä ja leijuvaa mystiikka poppia!! Biisin aikana aika todella virtaa. Pellinsuhinat tuo mukavaa jännitettä biisiiin!!
0   +1 +2
 
En kyllä saanu oikein mitään irti tästä. Monotoninen kitara ja taustalla kulkevasta laulusta laulusta ei saanut mitään tolkkua. Ymmärrän jotenkuten mitä tässä on ajettu takaa, mutta toteutus nyt valitettavasti tökkii vielä.
0   +1 +2
 
8
Tero-Antero 09.01.2007
Oon vissiin jo aikaisemminkin kommentoinut tätä biisiä tai ainakin kyseisen projektin tuotoksia. Aika jännän kuuloinen biisi, ei kuitenkaan huonossa mielessä...
0   +1 +2
 
clickboing 09.01.2007
Minä en pidä ahdistavan ilmapiirin luomista kovinkaan vaikeana, joten siinä mielessä tämä ei ole mielenkiintoista. Äänenlaatu on huono. Laulu on määkimistä.
0   +1 +2
 
Disposition 09.01.2007
Nyt tuli sitten kokeellisempaa matskua vastaan. Soundit ovat juuri sellaiset, elleivät vielä vähän huonommat, kuin ovat nauhalle tallentuneet. No, eihän tämä muuten lofia olisikaan. Sanotaan näin, ettei ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen jäänyt paljoakaan käteen.. Täytyypä ottaa vielä toinen kierros, jos saisi edes jostain kiinni. "Oletko valmis?" En tainnut olla.
0   +1 +2
 
kalkkuna 09.01.2007
Taas tällainen:( tehkää ees niin että saatte jotain kuunneltavaa.. ihan hyvältä kuulostaisi mutta on vaan niin vaisu
0   +1 +2
 
dj musical 09.01.2007
Erittäinkin hyvän kuuloista kamaa.
Taustalla olevat vokaalit saavat keskittymään kunnolla biisiin ja näin tästä jäikin mieleen jotain.
Lyhyesti: Hyvää omassa genressään :)
0   +1 +2
 
RaunoP 09.01.2007
Hitusen sielunveljiä tuli mieleen, mutta painosanalla hitusen, ei ilon nostattaja kappale ja ei varmaan tarvettakaan?
0   +1 +2
 
Begemot 09.01.2007
Olihan tämä jollain tasolla mielenkiintoinen. Ehkä liiankin Lo-Fi, silllä oli vaikea erottaa oikein mitään elementtejä. Teksti kannattaisi lisätä artistisivulle. En tiedä onko tätä masteroitu, mutta sitä tämä kai kaipaisi.

On Lo-Fi meininkiä rupisia äänityksiä, ehkä tämä on lähempänä tuota jälkimmäistä?
0   +1 +2
 
Jules Varjola 09.01.2007
Oli muuten aika mukavan aneemisen kuuloinen neito äänessä. (ateeksi, jos se ei ollutkaan neito) Tälläistä simppeliä kitaravetoista poppia olisi kiva soittaa jossain porukassa, mut minä kyllä kaipaisin tähänkin vähän enemmän dynaamista seikkailua.

Mukava kappale kyllä. Jaksaa kiinnostaa...
0   +1 +2
 
Tahtomo 09.01.2007
Sanattomaksi vetää, pää tyhjeni täydellisesti
0   +1 +2
 
Zebhyr 08.01.2007
Edellinen biisi pysäytti niin totaalisesti, että tämän kommentointiin jäi hyvin vähän eväitä enkä varmaankaan olisi ylistänyt tätä missään olosuhteissa.
0   +1 +2
 
MastaC 08.01.2007
pysäyttävää. just sitä. joo...toi "laulaja" on kyl vetäny jotain.
0   +1 +2
 
Toni Solo 08.01.2007
Laulaja taitaa ollakin P-K Keräsen pikkuveli, mutta mikäs se siellä taustalla noin minuutin kohdalla kolisee, mikin standi vaiko haudassaan kääntyilevän Syd Barretin luut?
0   +1 +2
 
Turmis 12.01.2007
Hmm. Mitenkähän tämä pitäisi ottaa... omanlaista tunnelmointia tässä tuntuu olevan, mikä on hyvä asia.
Toimisi paremmin jonkun visuaalisen esityksen yhteydessä, elokuvassa / vast.
Näin "yksinäisenä" versiona ei oikein osaa sanoa mitään. Ehkä olen vain yksinkertainen? :)
0   +1 +2
 
fheratus 12.01.2007
pitkä vetinen ja nyt nukahtaa biisi kait teki tehtävänsä :)
0   +1 +2
 
marccus 12.01.2007
Kappale on ahdistava, ja yksinäinen akustistinen kitara sopiikin tunnelmallisesti biisin luonteeseen. Laulu ei kuitenkaan toimi, koska tulkinnasta on vaikea sanoa, onko tähän suhtauduttava huumorilla vai vakavasti.
0   +1 +2
 
jounikka 13.01.2007
Näin. Kerrankin jo artistien nimet, Takalo & Turunen, pistävät miettimään. Samoin kappaleen nimi. Melko dramaattista.
0   +1 +2
 
4
TJA 13.01.2007
uskomatonta .... sori vaan ei oo mun makuun eikä kyl varmaa muittenkaan,,who knows
0   +1 +2
 
mobilorkestra 13.01.2007
Jotain maagista siinä on. Laulu ulisee hauskasti, mutta mitä ihmettä tässä lauletaan? :D jonkinnäköinen terapiapiisi soittajille?
0   +1 +2
 
villeh 10.01.2007
ahaa, antakaa lisää meskaliinia, auka autenttista meininkiä
0   +1 +2
 
kaneheinonen 04.07.2007
Ihme settiä. Tämä olisi voinut olla aika hyväkin, jos vain soundit olisi olleet jotain muuta. Tsemppiä vaan!
0   +1 +2
 
7
Paronie 02.07.2007
Todella tunnelmallinen biisi. Joillekkin saattaisi toimia hyvänä rentoutumismusiikkina. En siitä ideasta ehkä
niin hyvin saanut kiinni mitä olisi voinut saada. Utuista menoa...
0   +1 +2
 
Meddi 09.07.2007
takalo ja turunen yrittää nyt vähän liikaa, tai siis itse asiassa, liian vähän. kitara on liian kovalla kauttaltaan. otetaan uusiksi, ok?
0   +1 +2
 
8
Zagaar 30.07.2007
Jännää shamaanifiilistä tässä. Ääniyts on rosoisuudessaan sopiva tähän fiilikseen ja ambienssasynat tuovat syvyyttä. Jos laulaja vetäisi nekin nuotit kohdalleen, mitkä ei oikein osu, niin tää olis aika hieno. Lopun rumpu nostatus ei ihan toimi. Mun mielestä sen olis voinu jättää pois ja jättää biisin puolet lyhyemmäks. Mielenkiintoista oli silti kyllä. 8
0   +1 +2