Raha on valtaa

RRP: Greatest Hits Vol 2

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Muovinen 22.01.2007
Hehei, tuttu biisi. Koska piti itse alunperin duunata noi rummut niin analysoimpa niitä hiukan tähän kärkeen. Ensimmäinen fiilis on, että rumpali ei ole oikeasti kuunnellut biisiä. Meno on erittäin suoraa. Jopa siinä määrin, että kappaleen oleelliset painopisteet jäävät vaille huomiota. Nyansseja!

Ja sitten vokaalit. Jotenkin musta tuntuu, että kun Riku tekee homman itse, niin se kuulostaa monta kertaa vakuuttavammalta ja uskottavammalta. Tää oli nyt jo liian nättiä ja sehän ei sovi protestointiin.

Hieman sekavan tunnelmansa vuoksi kappale tuntuu pidemmältä kuin mitä se oikeasti onkaan. Varsinainen palapeli, jossa palaset tunkeutuvat minne tahtovat. Syntikasta en vieläkään hirmusesti innostunut, mutta sen takana onkin varmaan jokin periaatteellinen tai ihan vaan aatteellinen jippo :D
0   +1 +2
 
Jahas... Discorokkia, ainakin osaksi, ei ihan sitä ominaislajia. Ensimmäiseksi tässä viehättää eniten juuri tuo perinteisemmän rokin ja discoilun yhdistäminen. Tulee kuitenkin vähän progen maku suuhun kun biisi tuntuu poukkoilevan näin. Kuitenkin pakettia pitää hyvin kasassa laulu, joka kuitenkin on hyvin suomirock tyyppinen eikä oikein kolahda minulle, muta eipä se oikein haittaakaan. Bassolla on aika mukava rooli kappaleessa ja siinä on ihan kivan rouhea soundi.
Ihan kiva rykäisy, mutta tämmöinen suomirock/-proge ei ole ihan sitä lempimusiikkia.
0   +1 +2
 
7
Juise6-0 03.06.2006
joo ihan hyvä ralli... ehkä jotenkin kliinisesti duunattu, vaikka oikeeta soittoa ni jotenkin koneellisen olosta. Se kertsi lähtee hyvin, siitä vois jatkaa jotenki muulla tavalla, sit se hyytyy.
0   +1 +2
 
Sigil 03.06.2006
Alun syntsat kuulosti soundiltaan ihan samalta kuin Van Halenin Jump:issa. Melko Hassisen konemaista meinikiä, luulen, että toimisi paremmin ilta-aikaan.
0   +1 +2
 
NapalmHead 02.06.2006
Syntikka on tässä biisissä se, mikä sulattaa sydämeni. Myös basso kuulostaa melko äkäiseltä. Ja onhan kertosäekin kaikessa kieroudessaan aika siisti. Itse biisi ei kuitenkaan kokonaisuutena ole niin vahva kuin tietyt yksityiskohdat. Huono se ei kuitenkaan ole, vaan toimiva peruspala.
0   +1 +2
 
7
Snacke 02.06.2006
aika perussettiä, mä diggasin synaa vaikkei se oo oikeen mun juttu ikinä ollu. se kiusaa sopivasti et alkaa miettiin et mitäs tässä biisissä tapahtuu. kertsiä tulee riittävän monta kertaa et se alkaa varmasti soimaan nupissa jos kuuntelee läpi kolme kertaa, ja synan soundin kiusaavuusaste oli niin korkea et mä taidan vielä tän kuunnella.
0   +1 +2
 
7
Cranky 01.06.2006
Semmoista..

Epäsovinnaisia sointukuvioita paikoittain, mikä tekee tästä omaperäisen, mutta mun korviini kuulosti välillä väkisin väännetyltä (mutta vaan ihan vähäsen). Ei pääse häiritsemään kun ei ole liian pitkä. Outo ratkaisu toi synalla vetely. Ei tunnu sopivan biisin yleiseen menoon. Vähän vaikea sanoa tästä juuta taikka jaata.
0   +1 +2
 
9
balance 01.06.2006
ihan jees biisi...kyllähän tää toimii ja omalaatusuudelle plussaa...onneks löytyy näitä :)
0   +1 +2
 
8
louis 31.05.2006
hämää toi hit hit rummuista.. kuin joku teroittaisi terää kivä vasten.. yäk.. Sanat on hyvä 8p
0   +1 +2
 
7
coke-a-nut 31.05.2006
Yeah.. sielun veljet.. eiku..

Tarpeeksi riisuttua että ideat tulee ilmi ja sopivasti kamaa ettei kuulosta tyhjältä. Syna ja bassovälikkeet on korneja, mutta toimivat tietyl viisii.

Hyvin soitettu. Biisi olisi saanut rakentua enemmän, kohti isompaa kliimaksia. mutta tulihan tuo sanoma tuolleenkin selväksi.
0   +1 +2
 
7
miikkatatti 30.05.2006
Niinhän se on,tiedettiinhän tämä..mutta ei..ei näin..vaiko näinkö..no jaa.Ei tää mun mielestä oikeen ollut hyvä,sanat liian ilmeiset,biisi tylsä..kiitos kuitenkin!Suoritus soitannollisesti muuten oli sinäänsä hyvä.
0   +1 +2
 
HW 30.05.2006
Olin erittäin otettu siitä että tässä lauloi eri tyyppi kuin ennen. Ääni oli oikein mukava ja taitoakin kuului olevan. Tosin tuntui siltä että kappale ei oikein istunut laulajan suuhun. Tuli sellainen "iskelmäprinssi laulaa protestipunkkia"-fiilis mikä ei ollut kauhean kivaa. Sanoituksen sovituksessa oli muutama kohta joissa vähän kompasteltiin.
Kompissa kiusasi tuo säkkärissä käytetty discohaikka. Se ei toiminut alkuunkaan. Tuntui että sillä koetettiin hakea tähän ylimääräistä kepeyttä mutta silti se onnistui hermostuttamaan ja luomaan jokseenkin hajanaisen tunnelman. Noiden torvien tarpeellisuudestakaan en ole ihan varma. Ja laulumelodiassa olisi voinut olla enemmän eloa, varsinkin kertsin kohdalla. Nyt mentiin tunnollisesti basson mukana ja laulajalla olisi ollut taitoa paljon, paljon enempäänkin.
0   +1 +2
 
teilband 30.05.2006
erikoinen biisi kyllä :D ehkä kertsi kuulostaa vähän harkitsemattomalta, mutta toisaalta homma pysyy hyvin kasassa. joku synasaundi, minkä kuulin aina vähän väliä niin olisi ehkä mielestäni parempi, jos se olisi joku muu, mutta makuasiahan sekin on :))
0   +1 +2
 
9
jimbow 30.05.2006
Musiikki rokkaa kunnolla kantrin ja kasarisyntikoiden antaessa oman lisämausteensa. Herra vokalisti kuulostaa itseltään, eikä miltään lainaääneltä. Sanoissa ilmeni kappaleen sanoma ilman minkäänlaisia kommervenkkejä tai kikkailua, mikä on sopivaa kun kyseessä on suoraviivaista rokkenrollia. Hyvä Riku ja Cojones (Kivekset) -yhtyeen tuotos.
0   +1 +2
 
8
Grosal 30.05.2006
Taitavasti soitettua. Ei kovinkaan erikoinen biisi. Kliseinen idea. Sanoissa mukavaa sarkasmia. Ihan jees.
0   +1 +2
 
DJ Jayko 29.05.2006
Ihan ok rokkia. Tän tyylinen rok ei vaan oo ihan meikäläisen ykkössuosikkeja mutta sanoissa oli kyllä oikeansuuntasta sanomaa. Ü Ihan hyvä kokonaisuus.
0   +1 +2
 
7
Dj noBody 29.05.2006
sanat hyvät siitä plussaa, kitarat + syna toimivat, mutta "dance" alotus jäi häiritsemään. Jotenkin kokonaisuus jäi vaan ontoksi.
0   +1 +2
 
8
tilkka 29.05.2006
Mukavan piristävä veto tänne. Hienot bassot ja kitaratilukset. Vähän röyhkämäistä otetta varsinkin laulajalla.
0   +1 +2
 
Almost famous 29.05.2006
Nyt on niin paljon Cohonesia ettei tämä voi olla huono : ) Vähän tästä tulee paikoitellen yup mieleen. Toteutus on kyllä todella hyvää niin laulun kun soitonkin osalta. Soundit toimii myös. Ongelma on ehkä siinä ettei tämä hyvästä toteutuksesta huolimatta kuitenkaan kuulosta paljon muulta kun yup kopiolta.
0   +1 +2
 
6
Gentti 28.05.2006
hieman liian sekava kokonaisuus, ja noi syntikat on aika hirveet. pystytte parempaan!
0   +1 +2
 
8
Thego 28.05.2006
Menevää poprokkia epämuodikkaalla konseptilla. Se on hyvä että joku jaksaa välillä muistutta vallitsevasta maailmanjärjestyksestä. Pintapuolinen itsestäänselvyyskin voi tarjota hyvän kasvualustan.
0   +1 +2
 
8
Volume dealer 28.05.2006
Nyt on todella hittipotentiaalia tässä. Biisi on
positiivisessa mielessä hauska ja hyvää soittoa pullollaan koko orkesterilta. Meininki on tasaisen rento.
Laulumelodioita voisi ehkä omaperäistää, koska lauluääni ei sitä ainakaan ole.
Plussaa lähtee hyvistä kosketin sovituksista.
0   +1 +2
 
Meddi 27.05.2006
sorry nyt jeesus, tuosta laulusta annan miinusta. muuten hyviä kikkoja ja ei ollenkaan mahdoton sävellys. synat hienot.mutta voi voi kun laulu on liian tylsä!
0   +1 +2
 
6
wtsalmela 27.05.2006
Kuulostaa melko paskalta.
Noiden synien lisäksi mikä on aitoa asiaa...?

Synatkin ärsyttää. Kaikki ärsyttää.

Iloista, ehkä tahattomasti.
Aitoudesta voidaan keskustella..

Olen pahoillani mutta tästä ei tule väkisinkään positiivisia mielipiteitä.
0   +1 +2
 
Furtilizer 26.05.2006
Tämä kuulostaa yritykseltä yhdistää perusrokkimeininkiin cmx-tyyppistä lyriikkaa. Kuitenkin kokonaisuus on epäonnistunut. Jotain ihan kivoja melodioita, mutta tylsäksi soitto jää ja synat ei kuulosta yhtään siltä että kuuluisivat seuraan. Laulajan ääni on ihan ok, mutta lyriikoissa ja erityisesti niiden sovituksessa ei ole päätä eikä häntää. Kuulostaa erittäin ikävältä kun sanoja kiirehditään tai venytetään, jotta saadaan ne kliseiset ilmaukset mahtumaan. Voihan tätä työstää vaikka kuinka, mutta mielummin kannattaisi vaan tehdä uusi biisi uudelta pohjalta.
0   +1 +2
 
effectfreak 26.05.2006
Suomirokkia perinteisimmillään!!! Ei mitään mullistavaa..
0   +1 +2
 
Klasu 26.05.2006
Tuon synan vois kyllä jättää pois tästä, alusta varsinkin. Yleissoundillekin pitäis tehdä jotain, tukkoiselta kuulostaa tällä hetkellä. Toisaalta tuo tukkoisuus taas tuo tähän kellaribändimeininkiä. Tiedä sitten mihin on pyritty?

Hiukan tylsäksi tämä kyllä kävi. Protestoinnista plussaa kuitenkin!
0   +1 +2
 
eki pop 25.05.2006
Kova menohan tässä.Raha on valtaa, valta on rahaa...silleen levyhytiöt ainakin ajattelee.Kyllä tämä monen radiobiisin kaataa!
0   +1 +2
 
theplan 25.05.2006
Hyvä meininki, toimivaa soitantaa! Hauska tyylien sekoitus, vaikkakin toi synasoundi oli mulle jo hivenen liikaa. Kitaroissa oli jopa melkein kantrahtavia likkejä ja soundeja. Kertsissä hyvä hokema, ja sanoituksessa tuntui olevan ideaa muutenkin, vaikka vähän vierastankin poliittisia aiheita.
0   +1 +2
 
Bengt 25.05.2006
Pikkasen tule vanhempi YUP mieleen meiningistä. Säkeistön discokomppi oli hauska.
0   +1 +2
 
Eisenstang 25.05.2006
Toimii, napakkaa! Valitse raha vai valta? Uppoaa kuin kiekko Ruotsin maaliin. Ei muuta.
0   +1 +2
 
Lantio 24.05.2006
Jotenki kumman kuulonen? ja vähän pliisu. Ei jää mieleen mitenkään...
0   +1 +2
 
7
SandRAM 23.05.2006
laulu ei ollut mitenkään ihmeellinen ja synasaundi oikeastaan vain kauhistutti. sanoista en oikeen löytänyt mitään ideaa. mikään ei tosin ärsyttänytkään
0   +1 +2
 
7
rene 23.05.2006
Syntty-soundi biisin alussa antoi olettaa jotain hienoa Rush-tyyppistä materiaalia. Biisin lähtiessä käyntiin alku ei oikeastaan sovi biisiin. Sanojen rytminen sovitus biisiin olisi hyvä tarkistaa. Kaiken kaikkiaan biisistä jäi hieman sekava ja levoton jälkimaku. Rumpukomppiin voisi toivoa hieman malttia ja turhia pysäytyksiä ehkä karsia, jolloin biisistä voisi tulla rullaavampi. Synttysoundi oli jotenkin ulkopuolisen oloinen ja senkin voisi jättää suosiolla pois.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 23.05.2006
VAltavaa rahaa! Hieno suomi rock biisi jossa mukavan vinkuvat synat. Rahaa minunkin taskuun kiitos!
0   +1 +2
 
8
Rokkiahan tämä. En ehkä levyä ostais ihan mutta kyllä tätä radiosta kuuntelisi. Rahahan on valtaa.
0   +1 +2
 
6
Versoband 22.05.2006
Kummallinen kappale jossa on aivan käsittämättömät lyriikat. Jotenkin kokonaisuus on aika sekava. Ei oikein iskenyt.
0   +1 +2
 
nina- 22.05.2006
Hyvät sanat. Noi koskettimet on hauskat tuolla taustalla :p
0   +1 +2
 
8
Jonesss 22.05.2006
Joo-o.. mitähän tästä sanois.. aika perus.. Ei oikein iske muhun, vaikka puhuttelevat lyriikat. Soundit on hyvät.
0   +1 +2
 
9
mojoswing 21.05.2006
van halen alku loppukin nopsaan mutta tulihan ne sieltä välillä takas. Hauska kappale ja tottahan tässä biisissä puhutaan ;)
0   +1 +2
 
cheez 21.05.2006
Taidokasta. Äänenlaatu erittäin hyvä ja paljon siistejä pikkujuttuja. Laulajasta tulee mieleen A.W Yrjänä. Syntikka sopii biisin todella hyvin ja tuo kyllä väkisinkin pienen hymyn huulille :)
0   +1 +2
 
9
Mickila 21.05.2006
Whaa?! Kuuntelin ja ihmettelin minkätakia tää kuulostaa niin paljon Riku Rottenilta.:D Sitten tajusin katsoa nimeä. Kyllä. Taso nousussa. Hienoa retroilua, synat ovat loistavat. Soundit on just sopivat, luonnolliset, erikoisemmin miksaamattomat raakasoundit, jotka toimii pirun hyvin tässä. Kappale on aika yksinkertainen, mutta tehty pirun hyvin toimivaksi.
0   +1 +2
 
Itseeni iski tämä biisi lähinnä noiden hieman retrohenkisten syntikoiden takia joita ei kamalasti näissä mikserirockeissa kuule. Laulu on vähän niinjanäin itselleni, mutta ihan asiallista vääntöä silti.
0   +1 +2
 
8
Jay-Kay 20.05.2006
Yhteiskuntakritiikkiä, kuinkas muuten. Sovitus on rottenmaisen kiero ja toimii erittäin hyvin. Etenkin nuo hieman vastenmielisen ja valtavirrasta poikkeavan kuuloiset synat. Jotain koukkua jäin kuitenkin kaipaamaan...
0   +1 +2
 
Soulstab 19.05.2006
Liian äkkiväärää meininkiä mallia YUP. En tykkää. Soundit toimii kyllä varsin hyvin, mutta vähän turhan progeilua, että jaksaisi kuunnella.
0   +1 +2
 
tep 19.05.2006
Hämmentävää. Tästä tuli mieleen joku bändi, joka on tehnyt yhden 200 kpl myyneen levyn joskus 80-90-luvun liopulla. Parasta oli soundimaailma, joka oli aika persoonallinen ja kotikutoinen. Etenkin nuo tosi juustoiset syntikat ja lakonisesti toteava laulu. Loistavaa.

Ensimmäisellä kuuntelulla meni äänimaisemaa ihmetellessä ja ihastellessa itse biisi niin tehokkaasti ohi, ettei sanoja tullut huomioitua. Myöhemmin huomasi, että nehän ovat varmaan tämän biisin keskeisintä antia. Täytyy vaan valitettavasti todeta, että aihetta "raha on valtaa" olisi voinut käsitellä ehkä jotenkin omaperäisemminkin. "Verot on vallansiirto" oli hyvin tokaistu kyllä, mutta vähintään vikan säkeistön "poliitikot on perseestä" -osasto oli turhaa. Kaikkihan tietävät, että näin on. Ja kaikki tietävät, että systeemi haisee. Mutta kenellä on antaa rakentavia korjausehdotuksia? Tämä biisi ei ainakaan yrittänyt antaa vastauksia. Ei kai tarvitsekaan, mutta...
0   +1 +2
 
6
DJ Spora 19.05.2006
Rotestilaulantaa. Juuh, raha on valtaa, mutta toisaalta, kansanvallan hienot kokemukset entisessä Neuvostoliitossa ja sen alusmaissa antavat kuitenkin ymmärtää, että kapitalismi on kuitenkin loppupelissä se voittaja. Mutta saahan sitä hoilotella, mitä tykkää.
0   +1 +2
 
9
Funk-Daddy 19.05.2006
Tulee vanha Röyhkä vähän mieleen. Riffit on aika hyviä ja kekseliäitä. Mielestäni tällaiseen musiikkiin sopii muuten tuo kirjakielen käyttö erinomaisesti. Puhekieli on sitten taas johonkin muuhun. Joistakin kitararatkaisuista tulee mieleen Tommi Wiksten. Helvetin hyvää kamaa, mutta on vielä parannettavaakin. Sellaisen ikioman saundin ja karisman kasvaessa tästä tulee mainio!
0   +1 +2
 
7
Guitar Hero 18.05.2006
oho.. kompuraa vähän liikaa eksynyt muutamaankin raitaan. jännite ei kestä ihan kappaleen loppuun asti; jotain muutosta olisi kaivannut.. kahden minuutin kohdalla rupesin katselemaan, että mitenkäs pitkällä ollaan. kuitenkin ihan mukava vaihtoehtosuomirokkirepäisy; kaikki suurinpiirtein kondiksessa, kappaleessa itsessään viilaamista, mistä tuossa aikaisemmin jo mainitsinkin.

perus perus.. mutta mukava. ei kuitenkaan koskettanut niin syvältä
0   +1 +2
 
vasara1 17.05.2006
ensinäkin tää on parempi mun mielestä kuin toi ennustus, jotenki kerto ja kitarat on paljon iskevämpiä.
0   +1 +2
 
Piru Kange 17.05.2006
Rottenilla uutta meininkiä. Jotenkin tykkäsin siitä vanhasta meiningistä enemmän, silloin kotikutoiset (ja heikot) soundit olivat sopivat tällaiseen nykypäivän rotestilaulantaan. Tällaisenaan tästä tulee jotenkin paradoksaalinen fiilis. Soundit ovat parantuneet selkeästi, mutteivät kuitenkaan tarpeeksi hyviksi. Ja biisi sen vuoksi kärsii tästä. Muutenkin biisin idea alkaa olemaan jo vähän mitä on... aiemmista tykkäsin enemmän. Yksi ongelma tässä on íkään kuin soiton kaatuminen eteenpäin. Biisi tuntuu vähän "veltolta".
0   +1 +2
 
6
Epoche 17.05.2006
Eipä tästä paljoo woi sanoo..Niin monta kertaa wedettyy juttuu..Synat on wähän turhan lelusaundiset, äänenbalanssi taipuu wasemmalle, bassorumpu lötkö..
0   +1 +2
 
Begemot 16.05.2006
Laulunaiheen valinta ja käsitettely aika "hampaatonta". Biisinä perusrokkia. Syna aika kornin kuulonen. Pystybaarin herravihaa.
0   +1 +2
 
8
v_salo 16.05.2006
Aika vänkä, synat kyllä maustaa kivasti. Kappale tosin vois jotenki olla strongimpi ja hieman yhtenäisempi, nyt jää turhan sekavaksi, vaikka tässä sellasta yup-tunnelmaan varmaan haetaankin, makeita juttuja, mutta kokonaisuus hieman jää häiritsevän pirstaleiksi. Myös sanoma on hieman outo; raha on valtaa, niinhän se on, mutta sen jo kyllä tietävät aika monet.
0   +1 +2
 
8
satakatinen 16.05.2006
Laulaja on mukavan kuulonen, hieman ehkä Yrjänä-tyylinen. Koskettimien tarkotusta en oikeen ymmärtäny, alussa tuli joku David Lee Roth jopa soundista mieleen, että nyt hypitään. Hauskat stemmat ois voinu vähä ottaa enemmänki pintaan.
0   +1 +2
 
Demotion 16.05.2006
Tässähän on kiva meininki, mielenkiintoinen yhdistelmä suomirokin ja jenkkilän isompaa soundia.
Tuotanto voisi olla huomattavasti isompi tämän tyylisessä kappaleessa.
0   +1 +2
 
A.S.H 16.05.2006
Laulukin kuulosta orgaanisemmalta sitä myöten kun kaikki muukin orgaanisoituu...hyvä. Mut jotenkin tää on vaan ni
kosiskelematonta et jossain vaiheesa vuoksen on käännyttävä...Erikois maininta hyvistä kitaroista.
0   +1 +2
 
9
JM 10.05.2006
Alun synajuttua en oikein tajunnut. Mutten soundi on aika perintestä rikurottenia. Sanomaa on ja se julistetaan pitkän tauon jälkeen hiukan tökkivällä tavalla, mutta kyllä tähän taas tottuu ja mieltyy kun jonkin aikaa kuuntelee. Basson osa on varsinkin hieno ja se on toteutettu hyvin, tekee biisistä hiukan letkeyttä. Sanoituksellisesti paras lause on kyllä "verot on vallansiirto"..=) Viittaat siis ehkä liberaaliin näkemykseen veroista kansanvaltaa vähentävänä tekijänä? Noh, en ole samaa mieltä, mutta oikein hienosti kyllä teet sanomallista rokkia joka on vielä musiikillisiltakin ansioiltaan kiitettävää.
0   +1 +2
 
10
Ray-Ska 13.05.2006
Disco punkkia
0   +1 +2