Erin Go Bragh

Vilma Pääkkö

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Musavelho 29.08.2019
Johan on hyvin vedetty, kaikki toimii kerrassaan loistavasti. Lisää tällaista, kiitos
0   +1 +2
 
henrireiman 19.08.2012
henrireiman@hotmail.com
0   +1 +2
 
Peace Of Iona 23.11.2011
Hienoa! Tykkäsin todella. Käy kuuntelemassa meidän yhtyettä. Samoilla linjoilla ollaan. Peace Of Iona on nimi.
0   +1 +2
 
10
ronne 19.08.2011
Oma kypsää musaa, siis sellaista jota vois kuunnella jossain klubissa...kitarointi on mieleyttävää...mut tää kuulostaa kyl välillä tampereen lontoolta, tai Leningrad coyboyssilta. Skotti murre, irlannin murre, tai australian murre on musta juttuja jota ei kannattais yrittää matkia...mieluillin vetäisit siihen oman jutun vaikka american slanggia...jos se sopis suuhun? Mut kypä tää on...
0   +1 +2
 
10
Fillari 28.12.2009
Loistavaa, olen tämä jo kuunnellutkin mutta eipä haittaa, kestää kuuntelua. Loistava laulusoundi tämän tyyppiseen musaan. Kitaristi on myös osaava veijari.
0   +1 +2
 
10
7StoutClan 08.10.2009
Ai perhana tätäkin, nyt tuli kymppi arvosanaksi. Loistava esitys.
0   +1 +2
 
10
Teemujazz 12.07.2007
Loistava meininki ei voi muuta sanoa.
0   +1 +2
 
10
AriM 07.04.2007
Ei tähän tarvita mitään lisäsoittimia! Tämä on hyvä näin. Ihana, kaunis lauluääni solistilla. Ihme, jos ette ole saaneet vielä levytyssopimusta. Ei aina omia biisejä tarvita. Tämä menisi kaupaksi jos ei Suomessa niin ulkomailla.
0   +1 +2
 
9
keefer07 22.01.2007
Olipa hienoa laulua ja kitarointia. Aika absoluuttista musiikkia. Tätä olisi todella kiva kuulla livenäkin.
0   +1 +2
 
9
karlito__ 27.12.2006
täähän on oikee hieno laulu. tosi jees. hauska tuo murre:).
0   +1 +2
 
9
Karpov 29.10.2006
Mahtavaa meininkiä, tykkäsin todella paljon molemmista biiseistä! Hieno lauluääni ja fraseeraus. Ääntämisestä ei todellakaan kannata ottaa stressiä, tuskin muu kuin kielen alkuperäinen puhuja kuitenkaan voi tavoittaa täysin autenttista aksenttia (mitä se sitten ikinä onkaan.) Ja ainakin mun kriteerit tavoitetaan puhtain paperein.
0   +1 +2
 
10
Toha J. 05.10.2006
Aivan loistavaa. Miksauksessa on parasta että kerrankin laulu ei ole peitetty soittimien alle vaan on pinnassa. Irkkumusaa esittäneenä osaan arvostaa tutostanne ja musta tuli fani just nyt :)
0   +1 +2
 
Jay Rochas 14.07.2006
kerrankin vähän erinlaista musiikkia kuulee täällä mikserissäkin! hyvän kuuloinen tuo laulu. nuo kitarat toimii loistavasti! eipä oo tullu ennen irlantilaista kansanmusiikkia kuunneltua! :)
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 26.05.2006
Piristävän erilaista musiikkia mikserin harmaaseen massaan. Miksauksessa on ongelmana liian pinnassa oleva laulu, jossa voisi olla hiukkasen kaikua pehmennykseksi.

Laulajattaren ääni erittäin mukava, ja olisi vielä miellyttävämpi jos miksaus oli tasapainoisesti. Ihan rohkeasti 3-5db alemmas ainakin niin kuuntelijan korvia hivellään. Lausunta on jännää.

Kitaroinnit ovat erinomaisia, ja kuten mystran aiemmin sanoi, pienet virheet kertovat kuinka taidokkaista soittajista on kyse.

Erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Kiitos tästä kokemuksesta :)
0   +1 +2
 
9
JT Turmoil 16.05.2006
Mirkalta terveisiä!
Vaikka yleensä olenkin kuriton punk-poikanen enkä irkku/folk -musasta mitään tajua, niin kyllähän tätä kuunteli hyvinkin sujuvasti.
0   +1 +2
 
10
Petey_alien 02.05.2006
Mun oli pakko faniutua edellisen kappaleen takia. Väitin olevani myyty. Nyt vasta olen, missä on 11?

Alkukitaraintro on aikasamankaltainen kuin Velvet Revolverin jossakin kappaleessa. Tosin, Slash on ennenkin ryöstänyt kaunista vihreää saarta. Mä pidän ihan törkeästi Irlantilaisesta ja ylipäätään muustakin etnisestä musiikista ja kotikaupunkini Ants in the pants on mainio (jos saa mainostaa).

Ihan käsittämätöntä tässä biisissä on se, että mulla käy soimaan tinahuilu ja viulu korvissa, vaikkei niitä tuossa ole.

Hienoa musiikkia.
0   +1 +2
 
8
Sinusrytmi 29.04.2006
Jees jees, erittäin hyvä alku! Sinne kun vielä nuo paljon puhutut lisäsoittimet saadaan niin tulee taas pistettä parempi. Ja sitten tuohon vaikeasti arvosteltavaan osaan.. kovasti skottihenkisenä ja paljon skotti- sekä irlantilaismurteita kuulleena olen kahden vaiheilla: Suomalaiseksi tuo murre kuulostaa ihan ok:lta, mutta maailmallisesti se tuomittaisiin tekaistun kuuloiseksi.
Toki en tiedä miten neiti harjoittelee, mutta suosittelisin erinäisiä puheharjoituksia ja kuunnelmia, että tuo murre taipuisi paremmin, sitten se siirtyisi lauluunkin. Muutoin tämä on oikein hyvä kokoonpano, kitara on hyvä, ja laulajan ääni sopii genreen.
Kahdeksan pistettä.
0   +1 +2
 
9
jerry_levis 26.04.2006
Jag tycker! Oikein rauhoittavaa ja hyvää kuunneltavaa..
Niin kuin edeltä jo mainittiin, niin vielä voisi lisätä soittimia..
( jousi- ja puhallinsoittimet)
0   +1 +2
 
mystran 26.04.2006
Introssa pelkäsin jo että tämä on taas yksi biisi joka menee pilalle siinä vaiheessa kun laulaja avaa suunsa. Mutta turhaan selvästikin pelkäsin.

Mitä tulee tamperelaiseen ääntämykseen, niin kyllä tuo enemmän ylämaalaiselta kuulostaa kun keskivertosuomalainen lontoolta, mutta muutama äänne vähän rasahti korviin (osa liian kuivina, osa liian isona omenana). Äänen sointi enemmän hetkittäin häiritsi, vähän turhan.. siisti... kaunisteltu hetkittäin. Ei huono silti, ei huono.

Mutta sitten onkin jo pakko sanoa että nuo kitarat ovat ihanat. Napakka, siisti sointi. Tänä särökitaroiden luvattuna aikana liian harvoin kuulee siistiä mutta silti kliiniseksi siistimätöntä kitaraa kaikessa kauneudessan.

Kokonaisuutena parissa kohtaa biisiä kuulostaa hitusen siltä että materiaali olisi vaikeaa, varsinkin kun laulu menee alemmas, tai henki loppuu, tai kaikki eivät ihan pysy tahdissa, tai kitaristi takertuu sormiinsa, mutta tuskimpa nuo häiritsisivät (tai tiedä huomaisiko edes) jos ei kriittisesti yrittäisi kuunnella, sen verran ammattimaisesti kokonaisuus pysyy kasassa.

Eniten pidän tässä rehellisyydestä, omalaatuisuudesta, ja siitä että tässä selvästi ollaan tosissaan, silti tunnetta ja tunnelmaa unohtamatta. Pienien epätäydellisyyksien ansiosta tästä kuulee selkeästi kuinka hyviä muusikoita on liikkeellä. Tämä on taas niitä joista tulee vähän kateelliseksi. ;)

Tuolla ylempänä jotkut valittelivat että pitäisi saada jousia ja puhaltimia, ja täytyypä sanoa että säkkipilli tai jonkun sortin viulun tapainen (täytyy häpeäkseni tunnustaa että minulla ei ole harmainta aavistusta Irlannin kansanmusiikin jousisoitinperinteistä) eivät välttämättä haittaisi, mutta modernit orkesterisoittimet (klassisen tapaan soitettuna) kyllä pilaisivat tästä osan herkkyydestä.
0   +1 +2
 
8
Saabara 26.04.2006
Mielellään kommentoin tämmöistä. pidän irkkumusiikista ja tätä mielellään kuuntelen. Kitaroiden soundin parantaisin siten että en pidä kovin tosta elektro/akustisen soundista eli hakisin luonnolisempaa akustisen soundia.
Semmoinen irkku-pilli ois kovasana korkeita äänia.Aukaisis hieman toisen ulottovuuden. Laulajalla mahtava ääni mutta kun nää on covereita niin
vaikea on löytää sitä omaa juttua eli vain vapautta tekemiseen jotta se kukkanen puhkeaa kunnolla kukkiin.
0   +1 +2
 
9
cosmob83 25.04.2006
Hitto, samanniminen biisi löytyy minultakin. Tosin vähän eritavalla toteuttuna. Hieno biisi. :)
0   +1 +2
 
10
Jadyley 25.04.2006
irlantilaista. mielenkiinnosta tulin kattomaan tätä, kun huomasin mainoksesi. onpa mageen kuulosta. kyllä on täyteläistä, vaikka onkin vaan kitarasta ja laulusta koostettu. kivan kuulosta toi skotin murre(?). kivan vahvaa laulantaa, toimii tosi hyvin!
0   +1 +2
 
9
Nina-- 25.04.2006
Tosi hyvän kuulosta! Ensin ajattelin ettei varmaan osuu muhun mut tää oli tosi hyvä!
0   +1 +2
 
10
raaka-Ana 25.04.2006
Ohoh?? Onpas vahva ääni neidolla,ja muutenkin toimii.Akkari soi oivasti....Tosiaan,joku mainitsi aikasemmin jousi-/orkkasovituksista.Voisi toimia kybällä....Toimii nytkin:)
Lisää tätä:D
0   +1 +2
 
9
Piru Kange 25.04.2006
Hienoa folk-tunnelmaa, ja varsin pätevästi esitettynä. Jos tässä tosiaan on vain laulu ja yksi kitaristi, niin siitä lisäpisteet. Noh, on tässä väkisinkin soitettu kitaroita useammallekin raidalle... eipä sillä, toimii silti hyvin. Vielä tuohon rummut, basso ja koskettimet tai joku puhallinsoitin, niin paletti olisi täydellinen. Laulaja vetää kyllä oikein tyylikkäästi.

Folk-genreä en hirveästi ole kuunnellut, mutta folk-vaikutteet yhdistettynä esimerkiksi rock-musiikkiin, ovat olleet erittäin hyviä. Tästä esimerkkinä Pohjannaula. Tämä musiikki toimii hyvin jo tällaisenaankin. Toki jos haluaa oikein herkutella ajatusleikeillä, tästä biisistä voisi saada oikein herkullisen rock-sovituksenkin.
0   +1 +2
 
9
lucifer sam 25.04.2006
Todella orgaanisen kuuloista musiikkia, hienoa että joku vielä osaa. Skottimurre tuo lauluun omaperäisyyttä ja särmää. Varsinkin kun kyseessä on heleä-ääninen naislaulaja.

Tehkää heti omia kappaleita ja tulkaa Vaasaan keikalle.
0   +1 +2
 
10
vasara1 24.04.2006
ei paha, vois sanoa et jopa piru hyvä. laulajalla hyvä ääni, se oli kyllä. akustises kitaras oli musta makeen luonnolinen soundi, sellaanen kiva kuiva, mä tykkäsin kovasti. papukaijan merkki
0   +1 +2
 
Janne T 24.04.2006
tämähän on vähän niinku Jethro Tullia, mutta kauniimmalla laululla :)

Aikas hyvää ja tyylitajuista kaikenkaikkiaan. Täytyy sanoa, että odotukset eivät olleet kovin korkealla. (no siis, irlantilaista kansanmusiikkia mikserissä, suomalaisen voimin tehtynä) Tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Muusikillisesti en tällaisesta "riverdance" musasta niin kovasti perusta - ihan sellaista peruskivaa pelimannimeininkiä, mutta jotenkin vähän kuivaa. Tästä lähti kumminkin ihan hyvät tunnelmat. Tyylitaju on ollut vahvasti hyppysissä ja tulkinnassa on voimaa, kuin pienessä irlantilaiskylässä.

Sitten kun saatte vielä omia biisejä kehiin, niin johan alkaa respectiä tippumaan. Eipä tällaista musiikkia varmasti suomessa liian kanssa tehdä, joten ei muuta, kuin onnea yritykseen.
0   +1 +2
 
9
rewind 24.04.2006
Samoilla linjoilla Laihasen kanssa, jouset ja puhaltimet tekisivät ihmeitä. Mutta jo tällaisenaan aivan mielettömän hieno veto, irkkumusiikin fanittaja kiittää!
0   +1 +2
 
Laihanen 24.04.2006
Suurena Clannad-fanina odotin molemmissa biiseissä kovasti, että koska tulevat jousi- tai puhallinsoittimet mukaan, mutta eivät valitettavasti tulleet. Siltikin, hienoa musiikkia jossa vokalisti vetää kyllä hiton hienon suorituksen.

Jalostakaa musiikkiin hieman muitankin elementtejä kuin pelkkä kitara, niin tämä on todella kova juttu.
0   +1 +2