Ei

Kosminen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

A.S.H 27.01.2006
Nauroin vedet silmissä lukiessani pitk. kommentin.Olen samaa mieltä jokseenkin kanssaan.Erotuksena et lyriikka toimi koko ajan sen se piruilija unohti.
0   +1 +2
 
JauwizD 30.11.2005
Kohtuu dramaattinen ja tunnelmallinen viisu.. jos nyt kuitenkin totean omaperäisesti, että pituutta on hieman liikaa... tosin tällainen musiikki avautuu parhaiten tietyssä mielentilassa, ja siihen täytyy osata keskittyä. Joten ihan kelpo tuotos.
0   +1 +2
 
XTZ 29.11.2005
Piano oli tässä biisissä minulle se kantava elementti, alussa ärsytti, että se oli aika tunkkaisen kuuloinen ja se olisi vaatinut lisää kirkkautta, (mitenhän se toimisi jos se kapaleen edetessä muuttuisi ainavaan kirkkaammaksi - lähemmäs valoa?) lopulta siihen kuitenkin tottui. Rummutus loin hyvinkin maanläheisen tunnelman tähän biisiin joka kokonaisuudessaan piti koko kestonsa ajan otteessaan.
0   +1 +2
 
LA 28.11.2005
Biisin alku voisi olla stanley kubrickin avaruuseikkailu 2000:ssa niin jaksaisi sitäkin kattoa. En voi sanoa, että laulu olisi ollut mielestäni kauheen hyvä mutta meneehän se siinä joten kuten, kun se on miksattu jonnekkin kaukaisuuteen. Piano on kauhean tylsä, pitäisi olla enemmän tavanomaisesta poikkeava. Itse kyllä pidän pitkistä biiseistä ja tässä oleva kitara oli vallan piristävä, kun toisaalta piano ja laulu olivat aika masentavia.
0   +1 +2
 
Tailgunner 28.11.2005
Mielenkiintoinen veto saundit ihan kohdallaan. Tunnelma on käsin kosketelava eikä tuo pituus oikeastaan haitannut vaikka sitä aluksi pelkäsinkin.
0   +1 +2
 
9
Paramite 28.11.2005
Hieno surullinen tunnelma. Pizza paloi uuniin, mutta en malttanut ottaa kuulokkeita pois päästä.
+2   +1 +2
 
repulse 27.11.2005
Ihan mukavan kuuloista fiilistelyä...biisi meni pilalle kun laulu tuli messiin!!!! Instrumentaalina olis toiminu paremmin!
0   +1 +2
 
Coach 26.11.2005
Pitää kyllä myöntää että alkuunsa tuntui siltä ettei tätä jaksa kuunnella loppuun asti sitten millään. Mutta ei tämä nyt niin hirmuisen pitkäveteinen ollutkaan, ehkä tuo noitarumpu aiheutti jonkinlaisen lumouksen. No ei tätä varmaan toistamiseen viitsi kuunnella, mutta yhden kerran tämä menetteli yllättävän mukavasti. Ei mitenkään hirveän viihdyttävä biisi kuitenkaan, mutta eipä se ole varmaan ollut tavoitteenakaan.
0   +1 +2
 
9
Pieta 26.11.2005
Hui mitä kuohuntaa herättää sisällä tämä intro. Koko biisi on upeaa maalailua, puhdasta tunnetta. Tätä kuunnellessa historia ja tulevaisuus kuohuu läpi kehon. Tosin, tuo tunne ei jaksa säilyä sisällä ihan loppuun asti, vaan aloin jo miettimään, pitäisikö tässä syödä pari voileipää.
0   +1 +2
 
Turmis 26.11.2005
Tämä voisi sopia johonkin elokuvan/vast taustalle, tällä hetkellä suurinpiistein näen silmissäni kuvan suuresta ja korkeasta maisemasta jota kamera pyyhkii hitaasti. Vähän vaikea yrittää keskittyä kuuntelemaan, tämä kun on kuitenkin tietynlaista mielentilamusiikkia.
0   +1 +2
 
drlecter 26.11.2005
Aika horror meininki mielestäni tässä. Sopisi vaikkapa uhrilampaiden tunnariksi.
0   +1 +2
 
Rumarimpsrempsa 26.11.2005
Nuo pituudet riippuvat hieman genrestä, mutta tämän on offtopiccia...
Laulu voisi olla vähän enemmän pinnassa, runsaasti kaiutettuna. Syhkähkön melankolinen tunnelma.
0   +1 +2
 
sikki-six 25.11.2005
Tunnelmassa on syvyyttä ja laulu yllätti mut myös. Komea biisi ja toteutus toimii.
0   +1 +2
 
Ikinae 25.11.2005
Seesteinen vois olla oikea sana kuvaamaan tätä biisiä... Aika rankalta pohjalta lähetty tekemään... Vaatis tosin tietyn ajan ja paikan tällasen biisin kuunteluun...
0   +1 +2
 
7
J.R No 24.11.2005
Minuutin jälkeen lähtevä piano tuo mieleen kovasti CMX:n Revontulten repijän. Laulu taas sitten ei miellyttäkään, paitsi nuo kaikuefektit toimii, ja erittäin surullisissa tunnelmissahan tuo kitarakin jatkaa sitten. Synatkin pohjustaa tunnelmaa, tuo muuten mieleen Shape of Despairin (!). Liian pitkä vaan, vaikkakin hyviä nyansseja on mahdutettu mukaan, joten ei häiritse juurikaan. Vahva seiska irtoaa.
0   +1 +2
 
aksilvast 24.11.2005
Tässä mennään nyt kyllä ihan manalan porteille saakka. Korjaappa jos olen väärässä mutta mielestäni Roland JV-1010 on hyvä vehje. Kaikella kunnioituksella kappaleen aihetta kohtaan olisin kyllä laittanut jonkun muun laulamaan. Laulu saundi hieman pilaa tunnelmaa, toisaalta sieltä kuuluu kyllä aivan autenttinen tilitys ja kuoleman pelko takaa. Loppu osan shamaani -hoilaukset hiekku ihmetytti.

Erittäin synkkä kappale vakavasta aiheesta.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 24.11.2005
Hemmetti kun alko pelottamaan jo välillä. Oli pakko ottaa luurit pois päästä!! Isot tunnetilat on hyvänbiisin merkki tästä sitä löytyi!!
0   +1 +2
 
Pitk 24.11.2005
Alun rummun jälkeen kaiuton piano tulee vähän turhan iholle ja laulu jää snadisti taakse Voisi kompuroida tiukemmin ja nostaa tasoa). Ikävää, kun joutuu pinnistelemään saadakseen selkoa. kolmen minuutin seuduilla jotain ylimääräistä napsetta. Samoihin aikoihin pianoriffi alkaa tosissaan puuduttaa. Pelkkä matto sen päällä ja ikävästi oikealle kokonaisuuden kallistava rumpu eivät ihan pelasta. Luurit päässä tulee tuon rummun kanssa niska kipeäksi. Mulla ei ole mitään sitä vastaan, että tehdään pitkiä biisejä, mutta jotain perustetta sille pitäisi olla. tästä on vähän vaikea moista löytää. Okei, olen masokisti (niskanikin kustannuksella) ja kuuntelen loppuun. Viiden ja puolen minsan seuduilla tekee tosissaan mieli ampua pianisti. jumitus on välillä ok, mtta nyt alkaa sama kuiva pianoluuppi oikeesti syömään miestä. Kun noista lead-melodioistakaan ei varsinaisdesti ole pelastajaksi, niin mitähän alkais? Biisin nimen mukaisesti haavini alkaa aueta huutoon... Tuo lappi-jodlaus on aika irrallinen. En löydä sille kontekstia tähän pianopiinaan. Delay on tietenkin kiva keksintö. Onks tässä oikeesti minuutin feidi? Apua! Antakaa herranjestas jo armoa! Aineksia oli 2:10 biisiin ja tämä oli lähes neljä kertaa niin pitkä. Ei näin. ihan oikeesti. Ja ei ainakaan valiteta, että jengi ei jaksa kuunnella pitkiä biisejä. onneks tän jälkeen lähti iTunesissa Primus pyörimään. Helpotti vähän ;-)
0   +1 +2
 
tilkka 23.11.2005
Hieman pitkä veteinen veisuu, vaikka niin ilmeisesti pitääkin... enpä jaksa oikein kauan tälläistä kuunnella, vaikka onkin hyvin tehty kappale.
0   +1 +2
 
10
K. Vainio 23.11.2005
No, on kyllä pakko sanoa että tämä on niitä harvoja pitkiä biisejä mikserissä, jotka on oikeasti hyviä. Biisin pituus oli juuri sopiva ja melodiat oli hienoja. Vähän napsumista kuului aina välillä, mutta itse biisihän se tärkein on.
0   +1 +2
 
Zombo Bobolous 22.11.2005
vaikka kuinka jättäisi turhat introt kuuntelematta, tuo seitsemän minuuttia on yksinkertaisesti liikaa... sitä alkaa katselemaan sopivaa oksaa mihin narunsa ripustaisi.
0   +1 +2
 
9
hoffe 22.11.2005
Hieno matka autenttisen rumpurytmien ja nätin maiseman läpi. Kaunista tunnelmointia. sopivan mittainenkin biisi. Kun tunnelmasta saa kiinni, niin se vie mennessään...
0   +1 +2
 
Michikawa 22.11.2005
Kaunista ja lipuvaa. Tekijän yhtenäisen tyylin tunnistaa tästäkin teoksesta. Laulu tuo hienon ja herkän lisän kappaleen pelkistettyyn ja raukeaan tunnelmaan. Sama toistuva harmoninen kuvio alkaa kuitenkin pitkällä juoksulla hieman puuduttamaan, vaikka sinäänsä hieno ja persoonallinen onkin. Ehkä se on rakenteeltaan liian selkeä ollakseen tarpeeksi ambienttia, jotta siihen turtuisi ja kadottaisi otteen, nyt se tavallaan koko ajan vaatii huomiota ja kun huomiota vaaditaan minuutti toisensa perään samalla koukulla niin lopputulos saattaa ruveta hieman häiritsemään.
0   +1 +2
 
9
Jome 22.11.2005
Respekt heti siitä mitä varten biisi on tehty, itselläni on samantyylisiä kokemuksia ja biisejähän niistä on tullut tehtyä esim. silloin kun kaksi ikätoveriani kuoli auto-onnettomuudessa. Joten eipä tohdi tällaisia biisejä paljon kritisoida, tehty juuri sellaiseksi kun tämän on tarkoitus olla, sympatiat. Loppujen lopuksi biisihän on ihan onnistunut ja hyvän kuuloinen, ehkä pientä kränää äänimaailmassa mutta eipä tuo häiritsevästi haitannut.
0   +1 +2
 
Toni Solo 22.11.2005
Ensin luulin Kosminen-nimestä päätellen että tarjolla on jotain avaruus-hip-hoppia (vrt esim Elastinen), mutta ei, vaan tulikin Ei - mystistä leijuntaa noitarummulla höystettynä.

Tämä on varmaan yksi Mikserin kunnianhimoisimmista tuotoksista - sisältä on portti löydetty. Kappaleen teho perustuu sahamanistisen tyylin lisäksi tekijän uskollisesti vaalimiin pitkiin toistoihin ja rauhalliseen etenemiseen, mikä venyttää biisit kymmenen minuutin tuntumaan ja välillä ylikin. Hektisemmältä kuulijalta vaaditaan tällöin pitkää pinnaa ja kiinnostusta musiikkiin, ettei skippausta tapahtuisi. Onnea valitulle vaikealle tielle.
0   +1 +2
 
ylkky 21.11.2005
ei oikein ole mun makuun tää mut sanat on ihan hyvät
0   +1 +2
 
Riku Rotten 21.11.2005
Kidutusta. 9 minsaa. Jos biisi on yli 3 minuuttia, niin ei ollut oikeasti asiaa, vain halu jaaritella.

Jotenkin bassotönkkö saundi tuossa pianossa. Olisiko kaiku syyllinen? Biisinä vähän synkänpuoleinen jankutus. Hyvää oli, että hurinoita tms ei ollut, joten tekniikka oli OK.
0   +1 +2
 
HW 21.11.2005
Tämä oli sitten yhden osan biisi. Sellainen toimii kun biisin kesto ei ylitä puolentoistaminuutin taikarajaa. Yhdeksän minuuttia yhtä ja samaa on ihan pikkaisen liikaa. Siinä tulee kuulijalle vakavia turhaumia.
Tuo sointukulku oli kiva. Laulumelodia istui sopi siihen mainiosti mutta olisin toivonut että teemaa olisi varioitu edes vähän. Nyt lopputulos jäi kovin puuduttavaksi.
0   +1 +2
 
10
substance 14.11.2005
noniin, kuten lupasin tässä kommenttia. mä en jaksa lopettaa sun kykyjes ihmettelemistä, lähinnä siis juuri sitä mistä sä ammennat tän loputtoman syvyyden musiikkiis ja mistä johtuen saat aikaan tälläisiä melodioita. vaikka tämä on todellakin yksinkertainen ja toistava biisi, jälleen ihan tajuttomat soinnut ja atmosfäärit: kaiut ja taustapädit antaa sun biiseissä niin paljon.

ennen kaikkea ihmettelen sitä juuri siltä kantilta koska näihin uppoaa aina sisään, ja vaikka joku voi hirvitellä noita sun biisien kestoja niin aika menee ihan siivillä ja aika harvakseltaan nämä käy tylsiksi. vokaalitkaan ei häirinneet mua niin paljoa kuin pelkäsin. itseasiassa tähän astisista vokaalivedoistasi paras.

hieno kokemus, kiitos tästä. hitto kun en pysty nytkään löytään mitään negatiivista, onpa sitten taas hieno vertailla sun biisejä keskenään kun kaikki saa kybän :D
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 09.11.2005
toi tribaali rumpu saundi on just helvetin hyvä. piano yksinketasen loistokas ja mehukkaat ulinat siihen... avot harasoo!! minimalistista herkkua
0   +1 +2