The Creature (Demo)

Free Soul

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Myotess 07.09.2010
Tämänkaltaista musiikkia tykkään kuunnella hyvinkin paljon ja tämä kappale, vaikkakin oli "vasta" demo, kuulosti kypsältä ja hyvin mietityltä kokonaisuudelta :) Sulla on nätti ääni.
0   +1 +2
 
8
Free-Soul 13.01.2009
:D Heh hee... Ei muuten ole hengellistä tämä minun musiikki, eikä tämä biisi todellakaan kerro jumalasta. :D Itse olen ajatellut että The Creature kertoo ihmisten peloista, mutta lopullinen tulkinta on tietysti jokaisen kuulijan omassa mielessä. :)
0   +1 +2
 
9
chococat 12.01.2009
Tässä on ainakin näin alussa tosi vapautunut tunnelma. Ihan kuin ois just astunu ovesta alkavaan aamuun jossa aurinko paistaa ja maassa on vielä kaste. Eipä paljon tunnu tuo flunssa haittaavan laulua. Itseasiassa musta tää on näin just hyvä, pieni tukkoisuus äänessä tuo vaan lisää ponnekkuutta tähän kokonaisuuteen. En ihan kauheen hyvä tossa enkunkielisten sanojen seuraamisessa oo näin korvakuulolta, mutta mieleen tuli ihan niinku oisit Jumalasta laulanu :D Tiedä sitten oliko kyseessä joku muu.
0   +1 +2
 
Siddhartha 19.07.2008
Fuzzyduck!! :-)

hyvin tehtyä poppiahan tämä..laulu on mun mielestä ehkä liian pinnassa...mene tiedä.
uudemmat livet oli parempia.
0   +1 +2
 
10
har 02.12.2007
Joku moitti moog-sooloa. Mutta sehän on parhautta.

Ja soolonjälkeinen nostatus, toimii. Laulun tuplaus.
Tykkään.
0   +1 +2
 
9
Kevlmess 09.09.2006
Tätä on pitänyt kommentoida jo pitkään, sillä kyseessä on ehdoton suosikkini tähänastisista biiseistäsi. Miksauspuoli suoraan sanottuna kusee, enkä ala edes luetella kuinka monella tavalla, mutta muilta osin menee niin monta juttua oikein, etten osaa kuin tykätä.

Ilmava, raikas, tyylikäs ja toimiva lienevät ne tärkeimmät adjektiivit. Jos tästä tulisi uusi, kunnolla tuotettu versio, joutuisin lopettamaan kymppini panttaamisen.
0   +1 +2
 
8
route_electrique 24.08.2006
Taas hyvää jytää. Hienot soolot ja laulua kuuntelee mielellään. Eihän tästä puutu kun J.Scofieldin kitara soolo. Rummut vois olla ehkä vähän kovemmalla, mutta mitäpä noista pienistä kun hienot vokaalit vie homman kotiin, vaikka ei olis mitään muuta taustalla.
0   +1 +2
 
10
Pöykäri 23.08.2006
Jälleen hyvä piisi. Keinuu kivasti. Alussa sähköpiano vähän kovalla muuhun nähden. Mutta soolo todella hieno. Todella tyylinmukaiset soundit rytmiryhmällä. Hiano!
0   +1 +2
 
9
nolo83 04.04.2006
laatu musaaa....oikein,kovaa
0   +1 +2
 
8
rlo 10.03.2006
Alku ei luvannut hyvää, mutta kun Anni alkoi vetää hyvällä nuhaisella äänellä, ei siinä kylmäksi jää.

Huomasin että tuo alarekisteri hieman epätarkka mutta johtunee flunssasta. Hyvä artikulaatio myös enkuksi, miten suomi sitten taittuu, tyhmä kysymys, taittuuhan se Annilta.

Hirveä muugisoolo..sori vaan, ei sopinut tähän, missä se fonisti on joka oli live-biisissä. Muutenkin tuo pianosoundi on surkea, harmin paikka.

Idoleista Stevie Wonder yllätti, hyvä että kuuntelet Stevietä mutta eikö ole yhtään suomalaista idolia..esim. Olavi Virta tai Eugen Malmsten, tai vaikkapa Kivikasvot:D...vitsi vitsi, huono

Annille taas kymppi, vaikka olikin flunssa mutta pianosta -1 ja muugisoolosta -1.
0   +1 +2
 
9
Sinällään genrestä en mitään ymmärrä, joten voin kommentoida ja arvostella näitä biisejä ainoastaan sillä fiiliksellä, että miltä se mun korvaan kuulostaa.

Saundeista ja tekniikasta en oikein muuta osaa sanoa, paitsi että laulu kuulostaa mun korvaan todella hyvältä. Tykkään siitä, että vokaalit erottuu taustasta selvästi. Myös tausta (miksikä sitä nyt soulissa kutsutaankaan :)) kuulostaa hyvältä.

Vaikken genreä juurikaan kuuntele, tää on kuitenkin niitä sellaisia biisejä, joihin pysähtyis radiokanavia selaillessa. Mukavan letkeää ja rentoa. Vertailukohtia ei tietty liiemmin ole, mutta kyllä tämän perusteella soulia kuuntelee.
0   +1 +2
 
8
digius 04.01.2006
Alussa pisti korvaan tuo keyboardi pimputus, vähän outo soundi jonka ois voinu equttaa pehmeemmäs..
Siisti urkusoundi kuitenkin siellä sitten löyty, samoin laulu on aika hienon kuulosta. Vähän puuttui revittelyä, mutta ehkä biisi ei antanut siihen oikeen mahiksia..
Biisi on sopivan "tutun"-kuuloinen, näitä on tehty jo moonta, mutta ei tää laadullisesti häviä monille jenkkisävellyksille yhtään.
Pienellä viilauksella valmista radiokamaa. Jää mieleen mukavasti.
0   +1 +2
 
9
Redfox 04.01.2006
Kyllä siis muuten hemmetin hyvä biisi, mutta vokaalit oli jotenkin irtonaiset. Mukavaa bassoa, kitaraa, rumpua ja muuta soitinta ;D Annan tällekkin ysin ja
fanitan.
0   +1 +2
 
8
Xantaks 02.01.2006
Tässä tulee uutinen. Sä osaat laulaa. Oot varmaan kuullu aikasemminkin :). Tästä yhtyeestä löytyy potentiaalista muusikintajua ja lahjakkuutta. Bassokin on saatu tähän biisin ja se kuulosti paljon paremmalta, mitä tossa toisessa biisissä oli. Onneks kitaralla oli soolo, meinaan ei sitä samaa sointua ois kestäny kukaan, jos se olis jankannu koko biisin. hyvää improvisointia ja laulu tuli suurella sydämella. Mun mielestä sillä pärjätään jo loistavasti musamaailmassa. Eip muuta, ett Keep Up The Good Work
0   +1 +2
 
9
JM 24.12.2005
monotonisen tunnelman tuo tuo piip piip vasemmalla puolella kuuluvana, sittne hajoaa tuohon nousuun seuraavaksi, hmm, siinä tais olla paras juttu tässä. Laulu on toki erittäin hyvän kuuloista, ehkä jotenkin "terävää", mutta menkööt tyylivalintana. Särön mukaan tulo (vai vain äänenvoimakkuuden nousu?) siinä synasaundissa on kans hieno. Se toimii kyllä muuten biisin punaisena lankana loistavasti.
0   +1 +2
 
8
Apollon 22.12.2005
Hyvältähän tuo kuulostaa, mutta vokaalit on miksattu hieman liian pintaan.
0   +1 +2
 
Inya 24.09.2005
Jäi päähän pyörimään. Mukavat kitarasoolot, vokalistilla homma hallussa ja muutenkin mukavan kuuloista. Kevyttä, ei ollenkaan pahaa musaa.
0   +1 +2
 
9
P2_P3 20.09.2005
Markohan siellä soittaa bassoa..:) Soundimailma toimii paremmin tässä biisissä, mutta tunnelma ei edusta ihan savuista kellari "jazzailua".. Hyvät fiilistely kohdat niin kitaralla, uruilla ja bassolla.. Tarttuva kerttis, ja taas voin vaan todeta että laulut toimi.. Loppui kyllä pikkasen kesken..:(
0   +1 +2
 
9
Patrick Park 11.09.2005
Ei sitä kovin helposti huomannut että flunssa olisi vaivannut. Loistava ääni. Tosin siinä olisi aavistuksen verran jotain parantamista, zemiä.

Enpä ekalla kuuntelukerralla löytänyt mitään tarttumapintaa jota kommentoida rakentavasti, mutta saundit on kaikin puolin erinomaiset ja svengaava on biisi, mutta tarpeeksi rauhallinen jotta sitä voisi kuunnella tähän aikaan kun ei mitään muutakaan järkevää tekemistä oikeastaan löydy :P. Hienoa työtä!
0   +1 +2
 
9
Kalaforn 07.09.2005
Tällaisena yönä on aika vaikea keksiä tekemistä, yleensä pyörin foorumeilla, mikä mikäkin sattuu eteen, mutta Mikseri.netin foorumeilla useimmin. Joskus taas vain olen ja joskus vain kommentoin biisejä täällä, tänään on juuri sellainen fiilis päällä, että oli aivan pakko kommentoida jotain, *kröhöm* tämä nyt vain jostain syystä päätyi eteeni, joten, miksipäs ei, pakkohan jotain on tehdä tällekin, eli kommenttia tulee kyllä. :)

Ihan ensimmäisenä pisti korvaan tuo lauluäänesi, ei se kyllä kuulosta mitenkään flunssaiselta, aika piristävä oikeastaan... tai jotain, en nyt ole niinkään varma, mutta joo, hyvältähän tuo kuulostaa. Bassottelu tuiki tavallista soulin kannalta, no, mitä minä sitä kuullut olen, aika... hyvää. Niinpä niin, sanat jälleen hallussa minullakin, en nyt osaa sen kummemmin sanoa siitä mitään, höh. Rummuttelu sitä samaa, mutta kyllä sekin toki puri minuun, lujaa ja hyvinkin jopa, vaikka tuollaisia komppeja onkin tullut kuultua jo aika monessa kipaleessa, no, antaa mennä vain, ei se minua tunnu haittaavan. Hmm, mitäs vielä... no, kitarointi alkaa kuulostamaankin jo joltain 2:00 kohdasta lähtien, vihdoinkin. Alussa en melkein tunnistanutkaan tuota kovin erikoista saundia kitaraksi, mutta nousihan se sieltä sentään, mikä parasta, se soolo oli tosiaankin loistava. :)

Pituus oli ehkä se ainoa haittapuoli tässä tai ei se nyt niinkään häirinnyt, mutta siltä nyt vain tuntui, että pidempi versio olisi paikallaan. Maku asia tai sitten ei. Juu, jatkakee, olkaapas hyvät.
0   +1 +2
 
10
vonNokelainen 02.09.2005
Kyllä tällainen taitava musisointi hiljaiseksi vetää...
Laulajan ääni on kyllä uskomaton.
0   +1 +2
 
9
Ville81 30.08.2005
Itse kappale ei oikein tuntunut eka lähtevän liikkeelle ja kerkesi jo sekunnin verran ärsyttää tuo tuuttaus, mutta kyllähän se sitten lähtikin rullaamaan ja kokonaisuus on varsin vakuuttava.
Mutta tuo ääni! Voi hyvä ihminen, en voi sanoa että olet Mikserin paras laulaja, mutta aivan kärkipäässä. Nautittavaa kuunneltavaa.
0   +1 +2
 
10
Kfied 27.08.2005
Heyyy!!! Tässähän on joko tahallisesti tai tahattomasti aivan saatanan hyvä idis tuon syntsakuvion kanssa! Tämä on juuri tätä nykysoundia sen puolesta perin paljon, vaikka on jopa parisen vuotta vanhaa. Jammailuakin mahtuu mukaan, tottahan toki mutta mielestäni kappaletta olisi voinut tehdä simppelimmäksi paljon värssyjen mukaan ja ottaa laulunuotin (tavalla tai toisella :)) vaikkapa tuosta morsesta basson sijasta. Kertsiosan "orgasmi" on juurikin paikallaan kaikkine sävyineen. Simppeliys on toki mielipidekysymys omalta puoleltani ja loppua kohti tämä todistaakin olevansa aivan oikealla suunnalla ja minun väärässä. Hienoja matalia ja mukavia, yksinkertaisia ja fiksuja tuplia. Pitkästä aikaa latasin biisin koneelle asti. Amen.
0   +1 +2
 
9
Stocco 27.08.2005
Kuuntelin ja sit aloin lueskelee esittelyä. Ei sul sit normaalisti ookkaan noin seksikäs ääni :( No onpahan sit aina jotain hyötyä flunssastakin ;) Minua muuten henkilökohtaisesti miellyttää ihan sikana tuo noiseen menevä vinkuna, joka paikoitellen kitaraltakin kuulostaa.

Eihän täs oo mitään vikaa. Kivaa kikkailua, täysipainoinen äänimaailma ja ihan kiitetävän hyvin miksattu siten, että laulu erottuu hyvin tuolta ja kaikki muukin. Alku ja loppu piippaillu ja lofi-ruksutus ovat myös jänskiä :) Sanojahan vois kuunnella enemmänkin, mut tyydyn vaan kuuntelemaan saundia, joka siis kuten sanoin jo on mukiin menevä. Rakenne on passeli. Chillaillaan alku, sit nostetaan näppärästi ja rumpufillillä siirrtytään takas piippailuun.

Harvoja biisejä, joissa soolo toimii :O
0   +1 +2
 
9
GunillaIce 27.08.2005
Hienosti rullaa koko biisi ja kuulostaa erittäin hyvältä. Hyvin yhdistetty groovea ja jazzimaista keveyttä. Laulu on hyvin balanssissa soitetun musiikin kanssa. Tästä biisistä saisi mielestäni helposti tehtyä kaksi erilaista versiota. Tämä, jossa on enemmän jazzmaista keveyttä ja sitten jos nostaa esiin bassorummun ja basson niin luonne muuttuu letkeäksi groovemeiningiksi. Mutta hyvältä kuulostaa tosiaan ja olet kyllä hyvin laulanut flunssassa. Ja vaikka se kuuluukin niin mielestäni se tekee aika hyvän säväyksen tähän biisiin :). Lisäähän tässä on pakko vaatia, kun näin hyviä biisejä teet!
0   +1 +2
 
9
Ray-Ska 27.08.2005
hyvä biisi sopivan gvoove ja jazzy tunnelmallista
0   +1 +2
 
8
Hebbi 25.08.2005
ihan jees, jazzahtavaa biisi :-)
0   +1 +2
 
9
Martian Law 25.08.2005
Todella hyvää materiaalia. Ei sen kummemmin kommentoitavaa. Loppupuolella laulu toi hetken ajan mieleen Roisin Murphyn! Sinulla on hyvä ääni ja oikein hyvä englanti - en menis moittimaan. Miksi muuten yleensä pitäisi ääntää täydellistä vierasta kieltä, kun ei satu olemaan se vierasmaalainen? Miettikää vaikka esim. Björkiä. Mutta tämä on onnistunutta musiikkia.
Firebird ehdotti syntsaa, esim. strings-raitoja. Varmaan mahtuisivatkin sinne. Toisaalta joskus on hyvä jättää jotain poiskin. En tiedä kummin olisi vaikuttavampaa ja kenelle.
0   +1 +2
 
Khimil 24.08.2005
Alku lähti mukavan erikoisesti käyntiin ja loppujen lopuksi päädyttiin oikein mukavaan orgaaniseen meininkiin. Laulusuoritus on tosi varma ja vaikka flunssa vähän kuuluu läpi, sävy on mukavan lämmin. Lauluista tosiaan plussaa. Sävellys on oikein oivaa tavaraa.

Soundipuolella on ehkä vähän hiomista. En yleensä näistä niin välitä (tällaisen musiikin kohdalla hyvä biisi on hyvä biisi vaikka soundit on mitä on). Tässä tapauksessa basso+rummut jäävät ehkä hieman liikaa taka-alalle ja diskanttinen rhodes- ja laulusoundi ovat liikaa pinnassa. Nämä eivät sinänsä häiritse, ja kuten sanottu hyvä biisi on tässä tapauksessa hyvä, vaikka soundipuolella olisikin vähän hiottavaa!
0   +1 +2
 
9
Enterdead 23.08.2005
Hitto joo, se tuli tosi kivasti, ei ihan musiikillisesti omaa linjaani, mutta upposi silti. Laulu oli kyllä mieleeni, vielä kun tausta olisi jamittelevampi. Tiedäthän Giant Robot tyylisesti missä Jo Hope laulaa. Eipäs käydä neuvomaan nyt kuitenkaan, erittäin vilpitöntä musiikkia ja hyvää sellaista.
0   +1 +2
 
8
a-tomi 22.08.2005
letkeä biisi. soitot oli jees, ehkä jotain pidemmälle vietyä väliosaa ois jääny kaipaamaan. laulaja kuulostaa ehkä liiankin suomalaiselta, lausumisessa on ehkä viel parantamisen varaa.
0   +1 +2
 
9
Joni Koskimaa 21.08.2005
Sielukas ääni on kyllä sulla. Sympatiat flunssassa laulamisesta, itellä on paraillaan keuhkokuume... :/ Ihan letkeää, musiikillisesti ehkä vähän liiankin tilava, eli esim. syntsaa vois käyttää koko biisissä sellasena taustalla olevana massasoittimena - useempikin esim. strings raita mahtus hiljasena tonne sekaan. Mutta makuasia tämäkin. Aika hyvä biisi tää kyllä on. Annetaan ysi.
0   +1 +2
 
9
JaDubb 20.08.2005
Mukavat pikkuperkussiot ja tilutukset. Basso on miksattu selkeästi liian hiljaiselle ja vokaalit taasen liian 'eteen'. Vokaalit kyllä ovat niin lauluteknisesti, kuin lyriikoiltaankin vallan onnistuneet. Kiva lauluääni kaikinpuolin nostaa pisteitä roimasti. Soulpiano on myös vallan hienon kuuloinen.

Kuten Aukikcokin tuossa sanoi, niin parin minuutin paikkeilla esiin tuleva kosketinsoundi todellakin hyökkää liian nopeasti silmille. Hieman pehmeämpi feidaus tai vastaavaa tuohon, niin olisi kelvollisesti jatkunut tuostakin kohtaa.

Miksaus toimii kokonaisuudessaan ihan hyvin noita paria pikkuvikaa lukuunottamatta. Kyllä tämä ihan mielekästä poppissoulia on. Carry on!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 18.08.2005
Aika kivaa rytmiä tarjoillaan. Laulusoundi on erittäin miellyttävä ja hyvin miksattu noin muuten, mutta voisi sopivasti efektoimalla paremminkin kyllä upota taustaan. Ei ole iso ongelma, mutta vähän yhtenäisemmällä miksauksella toimisi paremmin. Paremmin kuin hyvin, kuten tämä nyt toimii. Laulu on taidokasta ja hallittua. Sävyjä ja äänialaa löytyy. Pidän.

Kahden minuutin kohdalla tuleva kosketinsoundi hyökkää vähän turhan voimakkaasti päälle, hyökkää jostain takaa. Sen jälkeen tuleva kitarointi on muuten mukava mutta särön olisi voinut mielestäni jättää kokonaan pois. Bassot jäävät soundinsa vuoksi aika pahasti taustalle, saisi olla pyöreämpi, syvempi ja pehmeämpi soundi mielestäni. Muutenkin vähän bassotaajuusköyhä biisi. Rummut kuulostavat kivoilta, soundit nyt suhisevat turhan paljon mutta eipä demotasoiselta nauhoitukselta voi täydellisyyden lähettelyä odottaakaan.

Vähän kesken loppui. Tuollainen seinäänloppu on jees mutta kaipaisi tässä ehkä tuekseen jotain. Mutta juu, kiva biisi, lisää odotan.
0   +1 +2
 
9
LILQuest 16.08.2005
Alussa luulin, että taustat on jotenki vähän hutasemalla äänitetty, mutta siinä näköjään oli ihan tarkotuksella miksattu taajuuksia pois vähän.
Bassolinja on erinomaista !
Sanat tulee jotenki tosi selvästi ulos ja äänenlaatu tässä on jo huippu tasoo !
Vokaalit on kyllä hyvin miksattu kaikkine mahtavine kaikuineen.
Ekassa kertsissä kun meet alas vokaaleissa... kuulosti aikas hyvältä :)
Ja sitten kunnon soolot kehiin... siitä kehut soittajalle !
Lopun nostatukset vaan toimii ja sen jälkee hienoo melkeen acapellaa !!
Kun aloin sanoja kuunnella, niin niissähän oli oikeen hienoo stoorii !
Ihan mielenkiinnolla odottelen ihan tän päivän nauhotelmii, koska tän nauhottamisestahan alkaa olla jo kohta kaks vuotta !!
Jep !!
0   +1 +2
 
9
medium 16.08.2005
tässä on jotain pomppivaa...hei mutta kuulostaa hyvältä. tyylikästä. kaikkea positiivista. mukavan rullaavaa..ei tätä voi kun kehua.
pehmeää, soljuvaa, mukavan lofi taustat..tuo omituista kontrastia biisiin.
flunssaa en sun äänestä kuule ...ainakaan negatiivisessa mielessä.
0   +1 +2
 
9
Janne T 15.08.2005
LLoistavaa... kyllä tuosta aikaisemmasta äänityksestä kuuli, että laatua on tulossa. mahtava alku tässä biisissä. varsinkin tuo efekti, jolla laulu tulee biisiin mukaan. Kertosäekeessä mahtava groove, ja teema yksinkertaisuudessaan oikein kaunis, antaa hienosti sijaa tulkinnalle.
0   +1 +2