Jumissa

Kosminen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

A.S.H 27.01.2006
Ihan alussa tuli mieleen klasssinen DDR:sssä väsätty nukkumatti animatio sillo
ku se saapui kuuraketilla.Tän shlaagerin kokonais pituus alka olla kakkos instrumenttini intro pituuksia,joten kuunnellaanpa...Lyriikka toimi.Kuten R.Rotten aiemmin mainitsikin jo.Hyvä trippi sisältää aina vaaran elementin.
0   +1 +2
 
10
Adiamessari 01.10.2005
Kivaa jumittelu musaa =)
0   +1 +2
 
ivalo 08.09.2005
Vaikka mun mielestä biisissä ei jännite säilynyt ihan koko pituutta niin oli tämä Varsin komeaa maalailua, Tyylikkäitä soundeja ja melodioita. Joko pituutta lyhyemmäksi tai lisää eväitä biisiin. Kuitenkin hieno pläjäys!
0   +1 +2
 
7
Slack_Haddock 08.09.2005
Kommenttirinki: aaaargh, kommentoin tätä jo kerran.... eikä ne päästä mua eteenpäin? kuten sanottu, biisi hyvä, vokaalit ärsyttävät. semmosta.
0   +1 +2
 
kuura 06.09.2005
Olihan tämä..pitkää..vähän ehkä meikäläisen makuun liiankin kun ite soitan sellaisia alle 2minuutin ralleja:) Tunnelmaa olit hyvin luonut biisiin ja sai ainakin mun mielikuvituksen lentämään..Ihan hyvää=)
0   +1 +2
 
7
Sikakreisi 06.09.2005
Rauhallinen ja tunnelmallinen biisi, avautuminen kestää jonkin aikaa mutta se sopii biisiin...
0   +1 +2
 
7
kolhoosi 05.09.2005
taustamusiikkina toimii hyvin.. sen takia en uskallakaan alkaa kovin rakentavasti antamaan palautetta koska tässä kävi juuri niin että biisi soi taustalla ja itse harhauduin tekemään muuta.. runo ei oikein mielestäni toiminut tuossa, puhe pilasi hienon fiiliksen ikävä kyllä..ilman puhetta antaisin 9 pojoa mutta nyt täytyy tyytyä 7..
0   +1 +2
 
Jannuli 03.09.2005
Kovin oli mielenkiintoinen kappale, ja ajoittain vei jopa mukanaan.
0   +1 +2
 
9
Sunky 02.09.2005
Kalsea syyspäivän tunnelma vei mennessään. Puhesample oli varsin...hämmentävä... Tietysti se loi varsin ovelaa tunnelmaa, mikä oli varmaan tarkoituskin. :)
0   +1 +2
 
ylkky 02.09.2005
taas semmosta jota ei ymmärrä?????????????????????????????????????????????
0   +1 +2
 
8
Eino Rapids 01.09.2005
Tämä kuulostaa ihmeen tutulta. Hieman liian pitkä minun makuuni, mutta hyvää kumminkin.
0   +1 +2
 
tRA 29.08.2005
Tää on kyllä ihan kivankuuloista maalailua nimenomaan. Soundit hyvät.. Pitkähän tää on ku nälkävuosi, mutta se kuuluu asiaan kun ottaa huomioon koko biisin ja genren..
0   +1 +2
 
Kalaforn 29.08.2005
Kyllä tämä johonkin sotaelokuvaan sopisi, siis johonkin joukkokuolemakohtaukseen tai sitten ei. Pidän tästä ja taas toisaalta en, pituus onkin se ratkaiseva asia, jokin kaksi kertaa lyhyempi saisi olla, muuten ihan kuunneltava biisi minulle.
0   +1 +2
 
Riku Rotten 28.08.2005
Saundi maailma kohillaan. Runonlausunta vähän väsynyttä.

Tätä kuunnelessa rupeaa puhaamaan kaikkea muta ja biisi soljuu häiritsemättä sisään ja ulos. Poikkeuksena tuo runo, sanat on rankat.
0   +1 +2
 
ArseAssassin 28.08.2005
Mielenkiintoista. Alku tuntuu vähän ambientilta, kunnes mukaan tulee selkeä rytmi. Biisin rakenne on melko abstrakti, maalaileva. Mystistä ja euforista tunnelmaa, kaunista. Runo virtaa suoraan tajuntaan ja tuntuu oudolta katsella niitä sanoja sitten paperilta. Sitten leijaillaan taas. Äänimaailma alkaa laantua. Palaamme takaisin alkuun.

Hassu biisi sinänsä, siitä jää oikeastaan mieleen pelkät tunnelmat. Mielestäni se on merkki hyvästä psykedeelisestä musiikista. Tällainen musiikki ei välttämättä ole omimmillaan kommenttiringissä, sillä se ei oikeastaan ole kuuntelumusiikkia, eikä taustamusiikkia. Oikeissa olosuhteissa se vähitellen kuulijan huomaamatta valtaa koko tajunnan ja se on hienoa.

Tänne palaan vielä takaisin. Faniudun.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 27.08.2005
Jaa, mä en olekaan kommentoinut tätä vielä? Noh, tässä tulee sitten...

Alun huminoissa on hyvät fiilikset, mutta tosiaankin turhan raskaasti nuo äänet käyvät päälle, ihan jo draamallisen kaarenkin vuoksi olisi hienoa jos ne olisivat alussa hiljemmalla. Kahden ja kolmen minuutin välillä alkava kitarariffi on todella loistava ja sen kaikuautomaatiot toimivat hyvin, joskin hienosäätämällä sopisivat muuhun tilantuntuun vielä paremmin. Kellopelimelodia on erittäin hyvä myöskin, sopii kauniisti kitarariffiin. Pianoissa ei mitään valittamista, minimalistisuudessaan oiva kuvio.

Neljän minuutin kohdalla tuleva särökitara on loistava ja tosiaankin, kuten joku kommenteissa sanookin, tuo vähän mieleen jonkun FF7:n biisin, ja se on vain ja ainoastaan positiivista. Rumpusoundit ovat oivat hillittyinä. Bassossa on oiva rytmi. Biisi rakentuu todella kauniisti eteenpäin.

Runosi on tekstiltään loistava, mutta tulkinnassa olisi kyllä parantamisen varaa, jotenkin vähän turhan nariseva ääni. Mielestäni lausumista saisi tulkita paljon rohkeammin, sinulla varmasti on siihen taitoa, siispä päästä irti! Lennä! Kuiskauksia olisi saanut kaiuttaa todella paljon voimakkaammin, ehkä joku mieletön delay tai jotain? Ajoittain lausuntakin lähtee jo vähän ilmaan, mutta saisi lähteä vielä paljon kosmisemminkin!

Sinulla on niin oma tyyli näissä, että ei voi kuin arvostaa mielettömästi. Tunnelma rakentuu todella kauniisti ja maltillisesti, elementtejä tulee mukaan juuri sopivassa suhteessa. Sinä tiedät todella miten homma tehdään. Sisällöksellisesti en hirveästi parannettavaa keksi, vähän vaan vielä kaipaisin soundimaailmaan sitä puhtautta josta monesti olemme keskustelleet, ja tarkkuutta sen suhteen millaisia tiloja kaikuihin luodaan...

Edelleen tuo 10:30-11:00 kohta on liian kovalla. Jos et muuten usko niin kuuntele jollain kunnon monitoreilla tai luureilla: Nuo soundit klippaavat, tämä kuuluu selvänä rätinänä. Sinänsä hienosti eläviä kaikuja kyllä, mutta lii-an-ras-kai-ta!

Biisi laskeutuu hienosti, draamallinen kaari on todellakin upea. Ei yhtään turhaa minuuttia, sinä kyllä tiedät miten jännitettä rakennetaan ja miten se puretaan. Suuri arvostus tästä!
0   +1 +2
 
Sigil 25.08.2005
En tiedä meneekö tämä soundtrackiksi muuhun kuin johonkin pehmopornofilmiin. Jumissa. Jep.
0   +1 +2
 
9
jun_tune 24.08.2005
No niin. kait tätä voisi jotenkin kategorisoida, mutta en ala. Ei tuo äänenlaatu heikko ole vaan oikeastaan varsin oivallinen, pistää vähän särkemään ja hukkaa, mutta antaa silti jotain lisääkin ehkä biisiin. Tai sit ei. Hyviä ääniä ja sampleja. Hieman Final fantasy 7 tai 8 tuli mieleen tuossa 4 minuutin kohdalla. Oikein rentouttavaa ja tuntuu kuin leijailisi. Fiiliksien tasaaja ja jopa nostaja. Hienoa, mä pidin kyllä kovasti. Biisin nimi ei kuvaa oikein fiiliksiä mitä tämä nostattaa. Heikkoa oli tuo runon lausuminen, joka ei oikein toiminut. Jospa hommaisit siihen osaavan lausujan, muuten tämä olisi ollut ihan täysien pisteiden kauraa..
0   +1 +2
 
MacFly 24.08.2005
Hyvin tehty = kuulostaa hyvältä. Mutta aika pitkäveteinen biisi minulle. Tuo runolausunta menee kyllä ihan metsään, kuulostaa että siellä on känninen Andy McCoy tahi Dave Lindholm. Mutta se runo kyllä ideana on hyvä, tuo vähän jotain muutakin tähän biisin kun nuo itseään aina uudestaan ja uudestaan junnaavat taustat. Mutta joku toinen runonlausuja olisi ollut ihan jees.
0   +1 +2
 
torttutore 24.08.2005
Ei helvetti 12:50... kerkesin tehä aamupuurot ja käydä paskalla tässä biisin aikana. Huh huh eikö noita vois hioo vähän lyhkäsemmiks ; ) Pitkä tää oli mut ei kyllä ihan paska... onnee vaan projekteille.
0   +1 +2
 
Anssi H 23.08.2005
no johan pituutta biisillä.. vaikee mennö sanoo mitää, ku ei jaksa millää kuunella loppuun.
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 22.08.2005
heinoa leijuntaa todella. hyvät sanat, mukavan runolliset ja se naurukohta sain kyllä ittenikin nauramaan. homma toimii kun se laitetan toimimaan.
0   +1 +2
 
9
Joni Koskimaa 20.08.2005
Mukavasti itämaissävytteinen. Eipä tuo pituus meikäläistä ainakaan haitannu, tähänhän vaipu lähes meditatiivisesti tähän biisiin. Hypnoottinen ja kaunis.
0   +1 +2
 
10
substance 18.08.2005
Aivan saatanan hyvin lähtee biisi liikkeelle. Alun nauhakaiut on täyttä nautintoa ja kun melodia lähtee alle kolmen minuutin, alkaa oikeastikkin tuntuun että nousee tästä tuolilta levitoimaan. Perinteisiä saundeja mukana, mutta kuten aina, sun melodiat vaan on niin harvinaisen tyylikkäitä ja hypnoottisia että se ei laisinkaan haittaa. En edes huomannut oikeestaan kun rummut tuli mukaan, olin sellaisessa unenomaisessa (transsissa?) koko ajan. Tästä nyt tuli taas kauhea vuodatus, mutta pitäähän jonkun kirjottaa pidempiäkin arvosteluja 8) Ihailen ehkä eniten juuri noita sun melodiakulkuja, perinteikästä mutta silkkaa neroutta.

Itekkin tosin olisin käyttänyt kaikuja vapaammin ja erityisesti reverbiä olis kaivannut moni kohta, kuten esim. runonlausunta. Vaikka hetkittäin knobit täpöillä ja sitten linja kiinni. Toimis tässä.
Toki ensimmäisellä kuuntelulla lausunta kalskahti omaankin korvaan hiukan, mutta ei se biisiä pilannut, vaan ei äänessä mitään vikaa, mutta todella niitä kaikuja kaipais, voisit hyvinkin leikitellä myös delayllä vokaaliraidallekkin.

En voi silti merkata ysiä vaikka parantamista vielä onkin, siis oikeasti 10 miikka.
0   +1 +2
 
10
LuGia 18.08.2005
Osuva nimi mutta silti loistava ja lyriikat loistavat ja kaikki :D 10
0   +1 +2
 
Gonduumi 17.08.2005
Kappale oli kuin yhtä isoa introa mielestäni, mutta olihan se mukavan rentouttava ja äänet olivat todella kirkkaat ja hyvät:)
0   +1 +2
 
7
electrichaos 17.08.2005
hankala kokonaisuus. Täynnä mielenkiintoisia osia, mutta kokonaisuus ei oikein toiminut minun korvassani.
0   +1 +2
 
P. Virta 17.08.2005
aika surullisen kuulosta, oikeen tulee tippa silmään. tosiaan kun kuuntelee niin tuntuu aika äkkii ohi hujahtavan vaikka onkin pirun pitkä biisi
0   +1 +2
 
9
Toni Solo 17.08.2005
Ihan kuin olisin kerran jo tämän biisin Kommenttiringissä kuullut mutta eipä väliä. Tunnelma on...kosminen. Jossain kaukana leijaillaan, avaruudessa tai pään sisällä. Biisi kasvaa mukavasti ja mystinen lausunta Arto Mellerin hengessä kruunaa teoksen.
0   +1 +2
 
repulse 16.08.2005
Suurta tunnelmaa ilmoilla! Tämä oli ihan ok kuuloista, ehkä aavistuksen liian pitkä...? Mutta hyvä anyway!
0   +1 +2
 
7
MdsPressures 15.08.2005
olihan se ohan hyvän kuuloinen biisi se nauru siälä yhessä vaiheessa oli räheen kuulonen :D
0   +1 +2
 
johjoh 14.08.2005
Biisi kannattelee hyvin mukanaan. Sanat hämmentävät minua, kuten monet runot yleensäkin, mutta jollain tavalla ne kuitenkin sopivat tähän lauluun. Tuovat omaperäisyyttä. Tässä on uskallusta, mulle tulee jotenkin vanhat elokuvat mieleen. Tässä on tosi suomalainen fiilis myös, runonlausuntaa, korpimetsää, talvinen tähtitaivas. Tykkään!
Kosminen - taiteilijanimi kuvastaa hyvin meininkiä.
0   +1 +2
 
8
Turmis 14.08.2005
'Nukkumaanmenomusiikki' voisi olla hyvä määritelmä tälle. Monia kommenttirinkiläisiä varmasti säikäyttää tuo 13 minuutin kesto, koetan kovasti kuunnella loppuun asti.
Yllättävä veto tuo runo tuolla välillä, ehkä naisen pehmeä lausunta olisi voinut sopia paremmin tuohon, näin ensikuuleman perusteella. Ja tuo nauru.. on vähän semmonen fiilis että mitä he***ttiä... :) Nasta fiilistely tämä todellakin on, ja yllättävän nopeasti tuo aikakin näytti pyörivän.
0   +1 +2
 
9
BluntTech 14.08.2005
Mjoooo tää viimesin versio on ehdottomasti paras! Enemmän Mogwaita ku Godspeediä, kuulostaa helvetin hyvältä. Passeleinta jumitusmusaa... pitkä intro toimii paremmin kuin että suoraan lähtis kitarajumitteluun, se tosiaan petaa vähän mitä tuleman pitää. Ei iske niin tyhjästä. Toi friikattu rumpukomppi kuulostaa ihan monniharpulta :) ja MUN mielestä noi lyriikat on aivan saaaaaaaaatanan hyvät.
0   +1 +2
 
9
Michikawa 14.08.2005
Tässähän on tunnelmaa. Äänimaisema on kuulas ja ilmava, antaa tilaa mukavasti ja vie rauhallisesti mukanaan. Harmoniat ovat toimivia ja hitaasti muuntuvat ja lipuvat melodiat vievät mielen syviin sinisiin vesiin. Vokaaliosuudet herättävät vähän hämmennystä :) Itse olisin ehkä jättänyt ne pois, vaikka toivatkin biisiin toki persoonallisen tunnelman. Mutta oikein tyylikäs kokonaisuus ja hemmetin hyvin rakennettu! Hyvä!
0   +1 +2
 
9
Satta Timo 14.08.2005
Ihmeellinen ja samalla hyvä äänimaailma. En vaan tiedä, mutta pidän tästä paljon. Taidan faniutuakin.
0   +1 +2
 
8
Humaloidi 14.08.2005
Tämän kappaleen genreksi voisi sopia ehkäpä Chill, sillä aika rauhallista tämä on. Alun peruusteella se olisi sopinut ambienttiinkin. Mukavan rauhallista ja maalailevaa tämä tosiaan on, eikä yhtään liian yksitoikkoinen, vaikka kestääkin melkein 13 min.
0   +1 +2