Ainoat Sanansaattajat

Kuun rytmipuu

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Ilmiselvä 15.12.2006
On kyllä hupaisa bassolinja ja hyvä bassosaundi muutenkin.

Dubiksi tässä on kuitenkin mielestäni turhan kuiva, jotenkin "pinnallinen" (syvän vastakohtana) tuotantotyyli, jotenkin kaipaisin sellaista enemmän upottavaa, huolellista tuuttimusiikkimenoa, kaikua, sellaista johon hukkuu.

Perushyvää geneeristä dubia siltikin, joskaan mitään kovinkaan persoonallista en tästä löytänyt (ja tuntuu ylipäätään että dubista ja reggaesta löytää todella harvoin kummoisia irtiottoja genren kliseistä). Tuntuu myös ettei biisi oikein etene.
0   +1 +2
 
10
HW 21.10.2005
Nyt on pakosti sanottava että PahaTyttö tykkäsi. Kivat soundit ja tosi näppärä bassokuvio. Oli kovin helppo kuvitella Gwen Stefani kujertamaan tätä taustaa vasten. ;)
Antaisin ysipuolen mutta ei näköjään niitä puolikkaita näy... no olkoon sitten...
0   +1 +2
 
9
medium 20.10.2005
aajeeeeee........mitkä soundit....etin psyykkistä dubbia ja sitä löysin...
jeah.....! hieno!!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 22.05.2005
Aika diskanttipitoiset rummut, jotenkin dubissa saisi minuun mieleeni olla vähän diipimpi soundi kaikin puolin. Isoja kaikuja ja massiivisuutta. Tempokin voisi olla vähän hitaampi. Bassolinja on ihan toimiva mutta soundi voisi hyvin olla pehmeämpi ja elävämpi. Kosketinsoundit ovat hyvin heppoisia ja jäykkiä. Eri nuotteihin eri velocityt niin paranee huomattavasti. Perkussiopuoli on asiallinen joskin ehkä liian rajusti pannattu.

Sisällöllisesti tämä on aika mitäänsanomaton, toisin sanoen aika geneeristä dubimeininkiä ilman kummempaa koukutusta. Peräänkuuluttaisin omaperäisyyttä ja uusia ideoita. Tällaisenaan jättää ainakin minut aika kylmäksi. Lisäksi sisältöön nähden pituutta on mielestäni pari minuuttia liikaa.
0   +1 +2
 
10
E.M.B 21.05.2005
Komppi ainakin on sopivan pullea. Aikas jännä alku ja sit lähtee rastafarit leijumaan. Täs on kyl todella retee meininki, mä diggaan just tälläsest mitä voi kuunnella selvinpäin tai ei. Aina rauhottaa. Goa leadei löytyy kans taustalta noitten pienojen, urkujen ja muitten soittimien joukosta. Tää on todella jännä kipale. Mitään ärsyttävää ei juurikaan tule korvaan ja pitää kiinnostuksen yllä loppuun asti. Sopivan letkee biisi ja vajauksia ei jääny. Mä diggaan.

Miksköhän mä jätin tän aiemmin kuuntelematta...se oli virhe ;)
10
0   +1 +2
 
4
näköradiomies 20.05.2005
rummut oli siistit mut sitten muuten soundit oli liian kirkkaat mun makuun..ihan hyvää tällästä kesää musaa..
0   +1 +2
 
Suunta 20.05.2005
Letkeetä menoa,todella mukavan kuuloiset instrumentit
0   +1 +2
 
8
Lexando 20.05.2005
hyvä reggae henkinen poljento tässä biisissä! basso kuvio on toimivan kuuloinen. laulu olisi ollut poikaa tässä! rennon kuuloinen!
0   +1 +2
 
Haava 20.05.2005
Kiva bassokuvio. Noista kihisevistä sotku rummuista en kuitenkaan onnitunut missään vaikeessa välittämään. Myös melodia puoli tuntuu turhankin toistavalta. Saundit eivät periaatteessa ole niitä ihan säälittävimpiä. Otetta biisin en missän vaiheessa saanut. Komppi tylsityttää ja melodiat ovat tympitä. Rakenne elää kivasti ja edes auttaa sitä, että tämän jaksaa kuunnella ihan loppuun asti. Yli 5 minuutin pituus 2 minuutin sisällöllä oli silti aivan liikaa minulle. Kyllä tästä nyt kuulee, että jotakin osataan, mutta ei silti iske yhtään.
0   +1 +2
 
7
Sigil 20.05.2005
Hyvä meininki, mutta kuten joku mulle kirjoittikin, en tajua dubista mitään. Tässä on kuitenkin svengiä hyvin ja mukava sävel.
0   +1 +2
 
6
Von Beast 20.05.2005
Semmosta subtv:n chatin taustamattoa että sinne vois kaupata. Eipä juuri muuta tule mieleen.
0   +1 +2
 
9
Samu2 20.05.2005
Möyryävän basson lisäksi heti ensimmäisenä on pakko huomata hienot panning kikkailut äänien kierrellessä ympäri kuulokkeita niin että heikompaa alkaisi jo pyörryttää. Ratkaisu jossa basso jäytää yksin matalia taajuuksia leveällä väylällä ja kaikki muu on miksailtu suosiolla korkeammalle toimii vallan mainiosti... jos rumpujen osia olisi koittanut saada myös potkimaan matalalta, voisi melkeinpä uskoa että puuroksihan se olisi mennyt. Eri metkästi rakenneltu teos, jonka mielenkiintoisuus ei kärsi siitä että se on rakenneltu kokonaan saman teeman varaan... itseasiassa päinvastoin. Mielenkiintoista huomata kuinka yhdestä teemasta voi saada irti niin paljon mielenkiintoista tavaraa.
0   +1 +2
 
Foto 20.05.2005
Ihan jees rytmiikalla ja letkeällä touhulla alkaa. Sitten kohta jo menee tylsemmäksi, kun aina vaan lisätään jotain pohjan päälle ja tulee uutta osaa, mutta biisi sinällään ei etene mihinkään. Henkilökohtaisesti kaipaisin myös aina sitä ihmisestä lähtevää ääntä.
Ihan hyvän kuuloista matskua aina osa kerrallaan, mutta biisikokonaisuudesta ei oikein ole tietoa.
0   +1 +2
 
argon 20.05.2005
Biisissä oli paljon hyviä elementtejä ja tämä olisi hyvä tausta jonka päälle voisi lisäillä lauluraidat - tämä nimittäin nousisi vielä huomattavan paljon paremmaksi vokaaleilla varustettuna, ne toisivat lisäsisältöä biisiin ja sitoisivat tehokkaasti biisin osia toisiinsa. Hieman hitaampi tempo olisi saattanut sopia tähän paremmin, nyt oli ehkä hitusen kiireinen tunnelma.

Toteutukseltaan varsin hyvin onnistunut biisi joka tapauksessa - ainoa elementti jota olisi vielä käsitellyt lisää oli bassoraita (fruityn oma basso, kenties?) joka kuullosti melkoisen kumisen ja ohuen kuuloiselta, jos löytyisi korvaava soundi niin kannattanee kokeilla. Mielenkiintoinen ajatus voisi olla myöskin "oikean" basistin soittama bassoraita: eli jos hyvää basistia löytyy tuttavapiiristä, niin kannattaisi koesoitattaa niillä tätä biisiä?
0   +1 +2
 
9
ozzi_99 20.05.2005
Perhana.. yö tulla tupsahti ja en huomaakaan enään ku biisit vaihtuu :D
Nyt mielenkiinnolla kuuntelen uutta genreä. Dubista oon kuullu sen verran että siinä korostettais bassoo, mutta mun kuulokkeiden bassotoisto on samaa luokkaa kun hakkais muovikapulalla puuta-vasten. -Ei oo sun vikas :)

Mutta tykkäsin tästä. Tässä on ihan kiitettävästi pientä vaihtelua, vaikkakin biisi tuntuu jatkuvan samanlaisena koko ajan. Sanoisin, että liian pitkä, mutta ei se mitään. Annetaanpa ysi kuitenki.
0   +1 +2
 
9
Burma 20.05.2005
dubin vahvuuksiin kuuluu must mageet pannaukset ja läääskit bassot.delayt on kivoi, ja pannaukset, mut bassoo sais olla enemmän.muuten diggasin!
0   +1 +2
 
MdsPressures 20.05.2005
kyllä ihan hyvältä kuulosti :) toi alku varsinkin kuulosti hyvältä :) ja hienoja rytmejä :)
0   +1 +2
 
NuMiNi 19.05.2005
En oikein ymmärrä tällaisen genren päälle. En hae musiikista sellaisia juttuja mitä tämänkaltaisissa biiseissä on...
0   +1 +2
 
Cornflake 19.05.2005
Hirveetä sontaa. Oikeasti. Okei, ei ole mun juttu, mutta silti!
0   +1 +2
 
9
DaKiller 19.05.2005
Pitkästä aikaa kuuntelen oikein ämyreiden kautta ja sekös passaa tämän kanssa tietenkin mainiosti.
Kappale alkaa mielenkiintoisesti ja antaa odottaa tulemistaan (nojoo, ei niin, h*lvetin pervo) sopivan kauan. Oikeastaan kappale onnistuu yllättämään ihanasti suunnallaan, minkä se ottaa lähtiessään rullaamaan.
Soundit ovat miellyttävät, enkä oikein keksi mitään moitittavaa niistä (outo tunne). Ehkä jopa retroilumeiningillä tässä kivutaan portaita pitkin askel kerrallaan ja se uusi askel saa aina horisontissa näkymään jotain yhä mielenkiintoisempaa. Piti meikäläisen otteessaan loppuun saakka. Nätti kuin perse.
0   +1 +2
 
8
jurn:a 19.05.2005
Aika jännä komppipuoli. Tuppaa hymyillyttään. Erinomainen yhdistelmä konesoundia, reggaeta ja urkumeininkiä. Ihan mieletöntä. Todella raikas yhdistelmä. Tämä biisi pistää hyvälle tuulelle. En yleensä tykkää reggaesoundisesta musasta, mutta tässä oli jotain mistä innostuin. Parannuksena voisin ehdottaa jotakin uutta väliosaa, joka poikkeaisi hetkeksi yleisestä teemasta. Voisi piristää ja pidentää biisin ikää huomattavasti.

Miksauksesta sen verran, että paikoin kompin virveli pisti korvaan liian terävästi ja konemaisesti. Muuten ihan ok soundibalanssi ja selkeä komppiosasto.

8+
0   +1 +2
 
Mr.Right 19.05.2005
varsinkin kun kesä lähenee jo itä-suomeakin : )
niin tämä on herkkua herkkua herkkua ! !

hiukan olisin viilannut lämpöä ja epätäydellisyyttä soundimaailmaan, mutten kehtaa edes asiasta mainita : )

toimii. kiitos tästä!
0   +1 +2
 
8
mikainen 19.05.2005
Mielenkiintoisia perkussiosoundeja alussa. Kiva bassoriffi. Genre on kyllä ihan outo. Dub? Laulua kyllä kaipaisi tai jos tyyliin ei moinen kuulu niin hieman pitempiä melodioita olisi kiva kuulla.
0   +1 +2
 
Vilho O. 19.05.2005
Mukavalta kuulostaa tuo piiskahaikka... ja bongot kans ja URUT :P Kaikin puolin lepposan groovahtava meininki, toimii!
0   +1 +2
 
substance 19.05.2005
mjoo.. ehkä tuo genre pitää muuttaa toden totta.
0   +1 +2
 
Boris the spider 19.05.2005
Aika hyvää dubbia... kaipaisin soundeihin vähän rosoisuutta, nyt on vähän turhan puhtoista menoa mieleeni. Melodiat periaatteessa yleistä parempia, mutta kaipaisivatko vähän lisää hiontaa?
0   +1 +2
 
9
GrimErazer 19.05.2005
Onpas jotenkin ilkeämielinen efekti heti tuossa alussa alkavassa biitissä. Soundimaailma vaikuttaisi oikein hyvältä ja muutenkin hauskoja efektejä on käytelty. Biisin edetessä tulee mukaan sopivia eri variaatioitakin, hyvällä maulla rytmiteltynä. Jonkinlaista vaihtuvuutta itse päämelodiaan olisin toivonut, nyt kun kuljettiin vain tuolla yhdellä vuorottelevalla teemalla alusta loppuun.
0   +1 +2
 
luoja 19.05.2005
Tulee mieleen alusta Ella ja Aleksi (tuo levy joka sisältää hitit "Lenni lokinpoikanen" ja "mc koppakuoriainen")
Ja tämä ei ole haukku, se on kova levy, varsinki "Laulu puiston puista" :)
Jotenki odottaa että tähän päälle tulisi ne lasten äänet :)
No, mutta jos ihan vakavissaan, niin tässähän on ihan mukavaa jamaica fiilistä, vaikka en niin reggaedub fan olekkaan, Ehkä hieman liian vähä eleinen, muutama soolo tarkkaan valittuihin paikkoihin olisi voinut piristää biisiä kummasti, tai sitten vokaalit, mutta sitten tämä olisi voinut hukkua massaan. Puhetta/jotain runo olisi kyllä voinut mielestäni käyttää myös.
Mutta iha hyvälle tämä saundaa, ensin meinasin sanoa että kesälle mutta biisin loppu sai minut vaihtamaan sen Syksyksi :)
Ja itse pidän enemmän syksystä kuin kesästä.
0   +1 +2
 
9
jaacob 19.05.2005
Kiinnostava alku, mukavat soundit rummuissa. Tasainen logiikka vie rakentelua eteenpäin. Yllättävä reggae-komppi piristi. Melodioitten haku on hyvä asia, niin jää oikeasti jotain mieleen. /to
0   +1 +2
 
vnmwrtcbn 19.05.2005
Aika oudot ja hauskat saundit. iha ok kipale tämäki
0   +1 +2
 
forzer 19.05.2005
Öh, en kyllä tiedä tällaisesta genrestä mitään. Rummut tuntuivat ainaki olevan iha ok ja sounditkin on ihan kivat. Ensimmäisenä silmään pisti kuiteskin basso. Se oli todella hyvä.
Miksaus on jotenkin vähän vajavainen!
0   +1 +2
 
Riku Rotten 20.05.2005
Siis instrumenttali. Toimiva miksaus. Ei kyl oo meikän genree. Tulee sellainen olo, että istuisi midihelvitissä. Vaikka yrittää kuunnella itse biisiä ton sönkötyksen (luetaan kaikumatto) takaa, niin ei sytytä.Tivoliriffi ja sitten on muuten tylsää. Vielä helvetillisen pitkä. Miksatessa on joutunut puurtamaan pitkää päivä ja se on onnistunut -jos sattuu kaijuista pitämään.
0   +1 +2