Naakat

Olavi Takatalo

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Haava 17.03.2005
Herkkää.. Klezmer viulistit kauppa maailman olisivat kateellisia tuosta nuoren soittimen raiskauksesta peräuakkoon. Siinä sodomaalisessa penetraatiossa jotenkin kuitenkin kuului sen toimenpiteen raaka brutaalius ja kaikki ne tunnekuohut siinä mukana. Hienoa soittoa... Vääntöä ja maailma pyörii taas omilla raiteillaan.. Kyyneleet eivät uskalla valua pitkin poskia. Tämä on elämää ei sen enempää. Todellisuus on vain sielun vanki ja tahtoo ulos tuon viulun natisevan äänen mukana! PERKELE!
0   +1 +2
 
P. Virta 16.03.2005
No voi vitsit kun on mukavaa musiikkia, saisi biisi olla jopa nopeampikin, mutta kyllä se näinkin hyvin kelpaa.
0   +1 +2
 
7
MickeyC 16.03.2005
Alku hyvä, kiva fiilis. Mut ei instrumentaaalina kanna loppuun asti, alkoi kiinnostaa muut asiat. Liian pitkä, mietin et mikä on tämän potentiaalinen kuulijaryhmä. Pidän kyllä tän biisin kertsistä, siinä on hyvä fiilis ja melodia. Vaikea arvostella. Tehty ihan hyvin.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 16.03.2005
Hyvä western-meininki alussa. Yllättävät rouheat rumpusoundit jotka jäävät kuitenkin hieman turhan laimeiksi. Vähän tumma ja tunkkainen äänimaailma joka silti toimii. Hyvin vahva tunnelma, mutta puolivälin tienoilla alkaa jo puuduttaa, saisi tulla jotain selkeästi erilaista osiota jotta pään hajoaminen estettäisiin (joskin siihen saattaa myös vaikuttaa tämä myöhäinen tunti ja väsymys). Aika samanlaisena kuitenkin jatkuu. Ainakin juuri nyt olisin pitänyt tästä enemmän jos tämä olisi ollut puolet lyhyempi. Loppu oli varsin hieno vaikka soundit sinänsä olivatkin karut.
0   +1 +2
 
10
eurochild 16.03.2005
No huhhuh. Olipa upea. Ihan kuin jostain vääristyneestä 70-luvun tsekkiläisestä nukkeanimaatiosta. Tivolissa on mennyt jokin todella pieleen. Ja jos korpit ovat gootteja niin näköjään naakat folkhippejä.
0   +1 +2
 
10
Imp 16.03.2005
no onpas mielenkiintoinen biisi.hyvin tunnelmallinen ja hienosti rakennettu kokonaisuus!
0   +1 +2
 
_W_ 15.03.2005
Ei ehkä kolahda oikeen muhun...kappaleessa ei lauleta ja tyylilajiki on tämmönen vähä laiskahtava. Varmaan sopis johki leffan taustalle tms.
0   +1 +2
 
9
teilband 15.03.2005
Intro kuulostaa mainiolle! Viulun äänitys olevinaan vähän epäonnistuneen kuuloinen, kun äänenlaatu on huomattavasti huonompi kun muussa biisissä ja välillä tulee vähän tuollasia ns "sirkkeliääniä", ettei se oikee nuotti meinaa oikein löytyä.
0   +1 +2
 
integratio 15.03.2005
aika synkää menoo mutta samalla erittäin kaunista... hienosti toteutettu vaikka viulu ainaki jossai kohti pistää korvaa...
0   +1 +2
 
7
jari prod 15.03.2005
Tunteita ja mielenkiintoa herättävä teos, sikäli mikäli näin voi sanoa.. Hieman elokuva musiikiltakin voisi tuo haiskahtaa. Itseään toistavaa. Viulun soitto alkaa loppua kohden häiritsemään, jopa ärsyttämään. Kyllä tälläistä jaksaa jonkin aikaa kuunella kunnes miltein nukahtaa tylsyyteen.. mutta eipä tässä hittoakaan, hienoa työtä joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
9
Tusina Immonen 15.03.2005
Ah, vaikeroiva viulu. Niin kaunis, mutta ottaa korviin jostain syystä. Hieno tunnelma. Oikein melankolisen ahdistava. Tekisi mieli painua mytyksi ja itkeä yhden ikuisuuden verran maailman ilkeydelle. No, kirjoitanpa kuitenkin tämän loppuun. Hieno biisi, haikeutta ja niitä ihania länkkäreissä kuultuja kitaroita missä pitkä sointu jää soimaan.

Kylmät väreet ja numero on ysi.
0   +1 +2
 
8
Rolle 15.03.2005
Kommenttiringistä tuli: kuulostaa kivalta, sopii hyvin chillaus biisinä. ei paljon valittamista
0   +1 +2
 
7
lovefactory 15.03.2005
Paikoittain ihan tunnelmallinen biisi. Ellei minun kajareissani sitten jotain vikaa sattunut olemaan niin keskivaiheen rutinoista en oikein pitänyt. Viulu kuulosti loistavalta, mutta rutina ja efektien käyttö pilasi tunnelmaa. Kitaraosuudet olivat myös mielenkiintoisen kuuloisia. Konerummut sopivat myös biisiin erinomaisesti. Kokonaisuutena vähän liian pitkä biisi minun makuuni, mutta omaperäinen ainakin.
0   +1 +2
 
10
drlecter 15.03.2005
Biisi välittää silmieni eteen ränsistyneen ja hylätyn vanhan kartanon, ikkunankarmit natisee!
Mieleeni tulee myös kauhuelokuva nimelta Ring.
Biisi nostattaa kylmät väreet ja varsinkin viulusovitukset ja soundit. Tämä on parhautta!!
0   +1 +2
 
Aika makeen kuuloista materiaalia. Värisevä, huonolaatuinen viuluääni sopii biisiin kuin nenä naamaan. Tulee fiilis myöhäisestä syksystä, kun auringon laskiessa pellon laidalla olevassa metsikön puussa istuu sata naakkaa jotka pyrähtävät kaikki lentoon yhtäaikaa, lentäen puhelinlangan yli, jolla istuu variksia viettämässä iltaansa. Yksitoikkoinen, mutta vaikuttava.
0   +1 +2
 
10
WACS 15.03.2005
Aivan loistava biisi, joka luo rauhallisen, haikean ja jotenkin metsäisen tunnelman.
Sävellyksenä hieno ja toteutus mahtava myös...
Olen oikeasti sanaton. Ei tästä voi mitään huonoa ainakaan sanoa.

Todella hieno kappale... Jotenkin ylimaallinen.
0   +1 +2
 
9
hätrikki 15.03.2005
Nyyh, surullinen laulu. Otamme osaa. Parane pian. *Hyvät soundit, viulu on saatu hyvin mukaan*
0   +1 +2
 
Olipas puhtaan kuuliset soundit.Yleensä en tämän tyyppistä musiikkia kuuntele,mutta tämä oli hyvä.Saundit ovat loistavat ja tulee jotenkin hautajaismainen tunnelma.Hyvä hyvä.

-Lyriikka
0   +1 +2
 
Miguel_LV 15.03.2005
rauhallista musiikkia :) tää rentouttaa ainakin jos ei muuta :P iha jees
0   +1 +2
 
8
Torniojaws 15.03.2005
Kitarassa ehkä hiukan turhan paljon slapbackiä, aivan hiukan vähemmäksi laittaisin itse. Makuasioita, soundit on ihan kohtuulliset.
0   +1 +2
 
9
Mr Dimension 15.03.2005
Todella loistava alku kipaleessa. Mukavan maalailevaa musiikkia, rennoilla soundeilla. Viulut ovat todella hienot - käy vähän kateeksi =)

Tämä menee imurointiin.

- Tapio Aartelo
0   +1 +2
 
8
osos 15.03.2005
Lähtee mukavalla länkkäri meiningillä. Viulu muuten kiva, epävireästi soitettu - tarkoituksella. ottaa korviin. muuten ihan älyttömän nätti piisi. olitkin/olittekin ilmeisesti tarkoittanut sen harmonian rikkovaksi elementiksi. sellaisena toimii mainiosti. saundit helvetin jees. varsinkin tykkään kitarasaundeista. pop pop.
0   +1 +2
 
10
Ungalo 15.03.2005
Instrumentaalimusiikista olen aina pitänyt, tämänkään tekeleen kohdalla ei poikkeusta mieleni tee :) melodiat ovat surulliset, mutta kuten tiedämme, niin musiikissa suru on aina kaunista. Viulu tuo tähän sävelmään erittäin syvän kosketuksen, joka saa minut melkein itkemään surun kauneudesta. Rumpupuoli ei minua niin hirveästi säväyttänyt, mutta sopivaa tällaiseen musiikkin se silti on. Kaiken kaikkiaan erittäin erittäin onnistunut tuotos, jonka ansiosta tulee täydet pisteet ja fanimerkintä tauluun :) Täytyypi ajan kanssa kuunnella nuo teitin muutkin biisit. Hienoa työtä!
0   +1 +2
 
10
Mr.Right 15.03.2005
mukavilla soundeilla päästiin alussa vauhtiin. luontoäänet lämmittävät aina : )
biittikin sopi kuvioihin oikein kivasti. hienosti heti alusta alkaen homma liikkuu ja variaatioita tulee vastaan kivalla tahdilla.. itkevät jouset - tätä voisi joku radiotoimittaja kutsua jo "suomalaiseksi downtempoksi" : ) eikö vaan..?

historiakin kerta on surullinen : )

tämä on niitä projekteja jotka pistetään korvan taakse.
kiitos kokemuksesta!
0   +1 +2
 
solesurvivor 15.03.2005
Kaunis ja herkkä biisi. En ole instrumentaalimusiikin ystävä, mutta tätä jaksoi kuunnella mukisematta ainakin tuonne puoleen väliin. Sitten biisi alkoi turhaan toistamaan itseään liikaa. Viulu vielä erottui mielestäni liikaa/oli turhan pinnassa, kauniin unista tunnelmaa olisi vahvistanut että se mahdollisesti olisi ollut taustemmalla ja muita soittimia siinä ohella selvemmin. Välillä kuulosti jopa epävireiseltä, ejkä tarkoituksella, ehkä juuri sen pinnassa olon vuoksi. Mutta kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen biisi ja lopetus oli hieno.
0   +1 +2
 
9
Oliver Kaïma 15.03.2005
Tässähän on semmosta herkkyyttä, ja henkisen kohinan tynkää. Ihan instrumenttivalinnallisen poikkeuksellisuutensa puolesta ansaitsee kovasti pojoja, vaikka sävellyksellisesti ei erityisen innovatiivinen olekaan - ja lauluahan ei ole laisin, mikä sinällään yleensä on miinusta (nyt ei pal haittaa)... Viuluttelu kuulostaa välillä - ei usein - hiukan pinnistetyltä (toisinaan sen lienee kyllä tarkoituskin kuulostaa siltä..)... Soundillisesti tykkäsin kyl aikas paljon.
0   +1 +2
 
7
Stocco 15.03.2005
Kauhean masentavaa musaa. Teknisesti nätti, mutta sisällöllisesti karu ja alakuloinen. Hienosti tosin rullaa pituutensa läpi. Itse en oikein löydä mitään käyttötarkoitusta tällaiselle musalle. Hmm.. paitsi johonkin elokuvaan.Tämä voisikin muuten toimia hienosti jossain karussa kohtauksessa tunnelman masentajana.
0   +1 +2
 
phyvar 15.03.2005
Mukavan seesteinen alku, jota tulee latistamaan epävireisen näkemyksen omaava viulunsoittaja. Kannattaa harkita jännitteen luomista muilla tavoin, kuin epäpuhtailla sävelillä (toivottavasti ne olivat tarkoituksella epävireiset; jos eivät niin tappaa tästä pitäisi), sillä musiikkia paljon kuuntelevat ja harrastavat kansanosat kokevat päänsisäistä tuskaa enemmän kuin dramaattisen jännitteen tuntua. Epävireisen viulun jälkeen kappaleessa ei tapahdu mittään. Kummallinen näkemys, mutta jos itse tykkää, saattaa jostain toinenkin diggari löytyä.
0   +1 +2
 
Moosefrog 15.03.2005
Biisin melodia on kiva, ja kitaran lofimainen saundi on mainio. Viulu kuulosti hyvältä, mutta välillä se tuntui menevän vähän nuotin vierestä. Lopussa biisi vähän jäi toistamaan samaa, mutta kyllä se tällaiseen musiikkiin sopii. Miksauksessa olisi ehkä voinut hieman nostaa rumpuja pintaan, nyt ne ovat hieman taka-alalla.
0   +1 +2
 
9
SaunaChum 15.03.2005
Aika surullinen tunnelma tosiaankin... Tuo viulu käy välillä soittamaan jotain todella outoa, vaikka mitä minä nyt viulunsoitosta tiedän...tämä biisi sopisi johonkin eeppiseen tarinaan semmoiseen kohtaan missä porukat on suolla ja joku niistä kuolee...

nimen kyllä voisi vaihtaa sillä EN kyllä hoivaisi naakanpoikasta vaikka olisikin sairas....
0   +1 +2
 
9
VIPpi 15.03.2005
Ihan kiva tunnelma. Hienot viulut on. Ovelan kuuloista on mutta silti kiehtovaa.
0   +1 +2
 
8
Telaketju 15.03.2005
Aika mielenkiintosta vaihtelua kommenttiringin muuhun perusräimeeseen, mukavaa fiilistelyä.. Ehkä kuitenkin saattais oottaa enemmän vaihtelua biisiin, mutta on kyllä tietyllätavalla fiilikseen sopivan tunkkanen soundi!
0   +1 +2
 
8
TNP 15.03.2005
Hyvää taustamusiikkia, sopivan haikea fiilis. Viulu kuullostaa hyvältä. Jäi kuitenkin hiukan tylsäksi pituutensa takia, vaikea jaksaa kuunnella loppuun asti useaan kertaan. Sävellyksenä tämä on mielestäni hyvä, rauhallinen ja vaikuttava.
0   +1 +2
 
10
Airola 15.03.2005
Oijoi kun on kaunista! Musta tuli fani!
Jostain syystä tuli soundeista mieleen Silent Hill -peli.

Emminä osaa mitää muuta sanoa. Ettäs tiedät!
Hienoo!
0   +1 +2
 
7
hands 15.03.2005
ihan hienoo.....kylhän soitinten kirjo tuo heti mielenkiintoo...biisin toteutus ei kuitenkaan niin hyvä kun vois..
rummut jää pahasti taka-alalle. (viulu saattaa myös ärsyttää)...
0   +1 +2
 
10
Redfox 15.03.2005
Oi olipas herkkää meitsi ainakin lämpesi tähän niiden loputtomien metallibiisien jälkeen.Olen aina luullut,että downtempo on kokonaan tietokoneella tehtyä musiikkia,mutta tämä muutti käsitykseni.Viulat oli herkät ja melankoliset,tämä sai minut masentumaan,mutta upeista äänimaisemista ansaitset kyllä ehdottomasti kympin ja fanituksen.

Jatka samaan malliin.
0   +1 +2
 
9
blisser 15.03.2005
Aika hieno tunnelmallinen väsäys. Hienot kitarahässäkät ja jousimeiningit.
0   +1 +2
 
Rumarimpsrempsa 15.03.2005
Persoonallista matskua. Jotenkin paikalleen seisahtunutta. Kuvamateriaalin taustalle?
0   +1 +2
 
10
Vuosipäivä 15.03.2005
Mageet soundit, don't know why, mutta tulee mieleen Pink Floyd. Paitsi kun rummut lähti lofina taustalla. Hienoa soundimaailmaa, en oikeen muuta osaa sanoo, hyvin rakennettu biisi kaiken kaikkiaan. Hienohan tää on, voisin kuvitella jonkun elokuvan taustalla ihan hyvin, vaikka tuskin olet sitä sinne kelannut.
0   +1 +2
 
8
drksound 15.03.2005
Syksyn musiikkia, ei varmaan kesällä nappaisi. Biitti on mielestäni erittäin hyvä ja viulukin suurimman osan ajasta. Pituus saisi olla hieman lyhempi.
0   +1 +2
 
JD 15.03.2005
Hieman ehkä synkähkö biisi, mutta hyvä. synkkään iltaan, synkkää musiikkia, ei kuulu tämä genre perus musiikki valikoimaan, mutta kyllähän tätä kuuntelee
0   +1 +2
 
10
Dubbha 15.03.2005
Tuleepas mieleen vahvasti eräs Portisheadin kappale. Ja se on vain plussaa, tämähän on aivan hemmetin hyvää! Fanitus, 10 ja downloadi kovolle. Lisää tällaista maestro, kiitos!
0   +1 +2
 
kimurantti1 15.03.2005
Eipä ole tätä genreä tullut aiemmin vastaan, tai mitenkä tämän nyt luokittelisi. Taustamusana tämä toimii vallan mainiosti. Viulu taitaa mennä välillä vähän epävireisesti, vai onko tarkoitus? En oikein osaa arvostella tätä joten jätän arvosanan antamatta.
0   +1 +2
 
-CSPR- 15.03.2005
tällästä kaihoisan rauhallista matskua ei hyvää mut ei huonoakaan.Välillä toi viulu kuullostaa särähtävän epävireisesti.Mut en mä jaksa yli kuutta minsaa kuunnella.kiitos hei-CsPr-
0   +1 +2
 
10
Lateksi 15.03.2005
Erittäin hyvä tunnelma tässä. Viulu kuulostaa loistavalta, ja kaikki palaset sopivat hyvin yhteen. Hetkittäin häiritsivät vinkuvammat osiot, jotka kuitenkin omalla tavallaan sopivat tämän kappaleen tunnelmaan. Ei tähän oikein mitään parannettavaa keksi.
0   +1 +2
 
9
bze 15.03.2005
DJ Shadowin ja Gy!be:n jalanjäljissä? Kaunista, tasapainoista ja melankolista. Viulu on todella harvinaista herkkua tässä ja tämä yhdistettynä muihin akustisiin elementteihin on aikalailla lyömätön yhdistelmä. Äärimmäisen elokuvamaista, tai soundtrackin kaltaista, mikä viittaa triphoppiin mutta sitten taas niin akustista ettei selvää viivaa oikein osaa piirtää. Luo hienoja mielikuvia eikä jää jumiin tyylilajien sisään mikä on merkki taitavasta sävellyksestä.

Tekniikan puolelta rumpujen ponnettomuus ottaa hieman korviin, lopputulos olisi voinut olla mielenkiintoisempi kanjonin kokoiseksi miksatulla rumpukompilla. Muutenkin perkussiopuoli jää hieman altavastaajaksi hienolle melodiapuolelle mikä on sinänsä sääli, biisi ei oikein saavuta kunnon huippukohtaa kun rummut eivät pääsee rullaamaan kunnolla missään kohtaa.

Jää jossain määrin taustalle soimaan mutta onpahan todella hienoa audiotapettia. Ambienttia ilman ambienttia.
0   +1 +2
 
8
Michikawa 14.03.2005
Tyylikäs, hieman goottirockmainen tunnelma ja äänimaailma. Tämäntyyppinen hieman melankolinen mollivoittoisuus on aina kolahtanut meikäläiseen. Viulun rosoinen, epävireinen soundi vaan on hieman liian törkeä - annos kirkkautta ja tarkkuutta nostaisi pointseja omissa korvissani. Tunnelma ja ideat ovat kyllä kohdallaan muuten, toteutusta vaan voisi vielä hieman miettiä ja hioa. Ansiokas suoritus kuitenkin!
0   +1 +2
 
9
niilo 14.03.2005
Alkuun kuulosti ihan davidlynch-musiikilta. Oikeat soittimet on hienoja, ja tässä on sotkettu mukaan elektronisia soittimia ja ääniefektejä mukaan niin että ne istuvat soppaan saumattomasti. Plussaa siitä. Draaman kaari biisissä toimii hienosti, miksaus on kunnossa, ja jos nyt keksimällä pitää keksiä jotain kehitettävää, niin perkussio-osastokin olisi ollut aika siisti oikeasti soitettuna eikä biisin alusta loppuun asti samanlaisena kulkevana looppina.
0   +1 +2
 
8
Seismobro 14.03.2005
Aivan loistava kitara alussa! Mukava pätkä lukuunottamatta viulua, jota meikäläisen on aina vaikea kuunnella. Tyylikkäät efektit.
0   +1 +2
 
8
Almost famous 14.03.2005
Aika jännä. Ihan kiva pala näin illaks. Välillä kyllä meni nuo viuluhommat kaoottisuuden puolelle. En tosin tiedä oliko se ees huono juttu. Hyvältä tämä kuulostaa. En kyllä löydä tästä mitään vikaa. No ehkä tää on vähän tasapaksu. Vois muuten toimia hyvin jos tässä olis laulu. Vaan ei todellakaan huono näinkään. Hyvin tässä kaikki osat loksahtaa paikalleen.
0   +1 +2
 
Rion 14.03.2005
Ai, ai, ai. Nyt löytyi helmi kappale. Nousi heti Villi länsi mieleeni. Aivan uskomattoman hieno äänimaisema, jossa on käytetty taitavasti hienoja soittimia. Varsinkin viulu oli erittäinkin maittavan kuuloinen. Tuollainen vanha, rätöinen ja surullinen. Juuri sopiva tähän biisiin. Kitarat toivan hienosti stereokenttään leveyttä. Ainoa miinus oli tuo lopun melunostatus. Se kyllä pilasi hieman tunnelmaa, sitä mitä oli jäljellä. Ihan feidaus loppuun olisi mielestäni ollut ihanteellisin ratkaisu tällaiseen pidempikestoiseen musiikkiin.
0   +1 +2
 
9
Epica 14.03.2005
Lo-fi meiningistä tulee aina lisäpisteitä. Aavemainen tunnelmointi on aina vetävää, jaksan innostua aina uudestaan. kickin olisi toivonut olevan ehkä hitusen puhtaampi, mutta tuo kuitenkin tunnelmaa tummaan. Jouset loistavat.
0   +1 +2
 
Hyvältä kuulostaa, mukavan letkeä ja menevä downtempo muihin ringissä vastaan tulleisiin genren edustajiin.
0   +1 +2
 
Timo Maineikas 14.03.2005
Mukavan rauhallista musiikkia. Tykkäsin erityisesti tuosta viulusta ja muutenkin varsin hyvän kuuloista fiilistelyä. Ei tästä oikein mitään negatiivistakaan löydy.
0   +1 +2
 
9
Thego 14.03.2005
Jos tää edustaa downtempoa, niin minä olen tyytyväinen. Todella intensiivisen ja lämpimän kuuloista. Tuo viulu vielä kruunaa kaiken. Lopussa tuleva efekti on aika rohkea veto. Varsinkin kun luulin sitä trooppisten lintujen ääntelyksi kappaleen alkupuolella. Kas, Naakathan olikin kappaleen nimi. Nyt sitten vaan hankkimaan tähtiä linnut 2 elokuvaan. Kaikenkaikkiaan paras mikserissä kuulemani biisi pitkään aikaan! D/l:diin!
0   +1 +2
 
9
Pokasaha 14.03.2005
Leppoisan kuuloista ja hyväsoundista musiikkia, on ensivaikutelma. Melankolinen ote hivelee sielua ja mausteena käytetty viulu luo oikein mukavan tunnelman.
0   +1 +2
 
trikrank 14.03.2005
Todella maukkaan kuuloista, sateista musiikkia. Enpä ole juuri tähän genreen tutustunut, mutta tämä artisti antaa yhden hyvän syyn lisää tutustua. Taitavaa ja tunnelmallista. Suvantokohdat ja niistä hiljalleen rakentuvat nosteet toimivat hienosti, vaikkakin irroitteluun olisi ollut enemmänkin varaa. Hienoissa tunnelmoinneissa oli joissain kohtaa siis pientä pidättäytyneisyyden tuntua. Jousisoittimet (viulu?) olivat ehkäpä se vahvin alue tässä maalailussa ja toivatkin mieleeni mestarillisen the Grails:in.

Taitoa löytyy ihan selkeästi, sekä näkemystäkin. Ehkä jonkinlaista luomisen hulluutta olisin kaivannut vain lisää, sillä välillä tämäkin hieno tunnelmointi uhkaa vaipua taustamusiikin alhoon. Kappale jaksaa kyllä kiinnostaa, muttei repäise niin kovaa, kuin ehkä voisi. Aidot rummut saattaisivat myös tuoda roimasti lisää lämpöä ja nyansseja. Hieno kappale, joka antaa toivoa paremmastakin.
0   +1 +2
 
8
Toni Solo 14.03.2005
Soi haikeasti viuluni soitto... Kuinka kauniilta kuulostaakaan oikean
soittimen (niin ainakin luulen) ääni rumpuluuppia vasten ja
muutenkin Mikserin konepainotteisessa ympäristössä.
Jännittävä tunnelmapala.
0   +1 +2
 
8
Fiilistelyä. En tiedä mistä tämä nimensä on saanut, no tietysti tuolla kuuluu naakankieltä taustalla tai ainakin jotain siivekkäitä. Nätti viulu. Ja melodia noin niinkuin yleensäkin ottaen. Ja sielläähän tuo viulisti alkaa "naakkailemaan". Aika pitkä tämä on, tosin fiilistelyssä se sallittakoon. Hämärä lopetus kylläkin.
0   +1 +2
 
9
Theodor Slow 14.03.2005
Kappaleessa on ainakin onnistuttu luomaan tunnelmaa, jos ei mitään. Hyvin pitkälti onnistunut äänimaailma tekee kappaleesta päällisin puolin mukavaa kuunneltavaa. Kappaleen keskivaiheilla oleva hiljainen kohta, jossa ovat ainoastaan mukavasti nakuttava rytmi ja matala basso, on toteutettu kaikessa yksinkertaisuudessaan upeasti. Kappaleen pituus on sopiva, joten se ei tunnu liian puuduttavalta, eikä se lopu töksähtäen. Kappaleen lopun, ensin nouseva ja sitten laskeutuva kohina, kruunaa teoksen. Pientä valittamisen aihettakin silti löytyy: Lienenkö kuullut harhoja tai jotain, mutta mielestäni viulu on ajoittain aavistuksen epävireessä, joka vie kappaleelta täydellisen nautinnon pois. Ilman kyseistä korvaan pistoa kappale olisi täyden kympin arvoinen. En ole aikaisemmin mikserissä, ainakaan muistaakseni, törmännyt mihinkään vastaavaan, minkä vuoksi pidän tätä erittäin positiivisesti muusta joukosta erottuvana tekeleenä.
0   +1 +2
 
10
DarkFiz 14.03.2005
Meksikolainen kaupunki, ei pieni muttei suuren suurikaan. On lähes keskiyö, eikä juuri ketään liiku enää kaduilla. Tuuli puhaltaa ja kuun säteet lankeavat maan ylle. Katsot näkymää lintuperspektiivistä. Näkymä yhtäkkiä nousee ylöspäin ja nopeasti laskeutuu uinuvan itäeurooppalaisen kaupungin ylle. Muutama ihminen siellä täällä rientää vauhdilla pitkin öisiä katuja, osalla heidän pitkät takkinsa, osalla sateenvarjot suojana sadetta vastaan.

Muunmuassa tämmöisiä tuntemuksia herätti tämä biisi. Aivan loistavan kuuloista. Vähän epävireiset kitarat ja epäharmoniset soinnut toimivat hyvin, epävireisen kuuloisesta viulusta tuli kylmiä väreitä. Biitti jyskyttää rauhallisesti taustalla, eikä häiritse, vaan pikemminkin nostaa melodioita hienosti esille. Soundimaailma on esimerkillisen hienoa, kaikki tuntuu olevan täydellisessä balanssissa. En tiedä osuivatko mielikuvani biisin aiheesta lähellekään oikeaan - sillä tuskin lienee väliä. Täydellisen hieno kappale.
0   +1 +2
 
gremino 14.03.2005
Saundi on tunkkainen. En toki tarkoita että saundi pitäisi muuttaa tylsän kliiniseksi, mutta se on huonolla tavalla tunkkainen.
0   +1 +2
 
Disposition 14.03.2005
Rauhallisesti lähdetään liikkeellä. Soundit ovat täysin kohdallaan- korostan täysin. Pieno, joka oli kaiketi vedetty pienehkön särön läpi kuulostaa hienolta (jos se niin oli tehty). Yksinkertaisilla, mutta toimivilla melodioilla viedään kappaletta eteenpäin. Muutama soitin keskittyy harmonian tuottamiseen, jonka lisäksi taustalla leijuu koko ajan tyylikäs ambientmainen sumuverho. Loptus oli kaikessa erokoisuudessaan omaperäinen. Hieno downtempo-kappale.
0   +1 +2
 
10
torchelli 14.03.2005
Kitara soundas vähä Twin Peaksilt alkuun. Viulu oli uskomattoman kaunis, tosin vähän löi yli välil soundit. Tuli vähän mieleen bändi nimeltä Hope Of The States, josta kovasti pidän. Tykkäsin.
0   +1 +2
 
9
Mustepullo 14.03.2005
Hiton nätti alku... soundit todella vaikuttavat. Tällainen kevyt fiilistely menee ihan täysillä läpi allekirjoittaneelle. Kaiken kaikkiaan soundimaailma on mielenkiintoinen, viulun "epävireisyys" oikeastaan sopii tähän juttuun täydelleen.
0   +1 +2
 
10
H4p4 14.03.2005
Soi pitkään taustalla tää ku "unohduin" muualle. Pirun hyvä pätkä. Täs o syvyyttä ja tähän uppoutuu hyvin. Soundimaailma kohdallaan ja miksaus hyvä. En normaalisti tämmöstä musaa diggaa, mut tälle on kyl pakko 10 anttaa! Onnittelut.
0   +1 +2
 
10
WaurioRocks 14.03.2005
Oli todella kaunis alku tässä!! Kitarasoundit ihan taivaallisiä.. Tykkäsin! Meinasin jo lopettaa kommentoinin tältä päivältä kun Genren huomasin. Onneksi kuuntelin. Hiljaiseksi vetää. Rujon kaunista musiikkia.
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
8
Biisin genrestä päättelin jo vähän mitä tuleman pitää...Hidasta...Mutta tietyissä fiiliksissä toimii tämmöinen herkistely..Aika haikea kappale kaikenkaikkiaan..Odottelin jonkin sortin kohokohtaa..Turhaan..Mutta en usko että biisi sitä kaipaisikaan...
0   +1 +2
 
7
ylkky 14.03.2005
caven nick tuli ensimmäisenä mieleen alusta sit meni ihan häneksi ja rätisee jotenki kummasti ei vissiin kovin hyvät nauhotus kamat oo ollu käytössä en tiedä kuulostaa vaan siltä alulle pojpt
0   +1 +2
 
Thr 14.03.2005
Intro on todella hieno kitaroineen, tykästyin heti. Tässä on käytetty paljon erilaisia soundeja ja ne luovat aika paljon elävyyttä tähän biisiin. Rummut jää kyllä mielestäni vähän turhankin paljon muun biisin varjoon, tiedä sitten onko se ollut tässä tarkoituskin. Miksauksessa muutenkin mielestäni hieman parantamisen varaa, mutta niinhän sitä on aina.

Melko erikoisilla soundella ja hyvillä melodioilla varustettu biisi.
0   +1 +2
 
8
dirtylicks 14.03.2005
viulu vähän särähti nuotin vierestä soitollaan korvaan, mutta se oli kai tarkotuskin, ja tuo viulu kuulostikin ihan naakkojen rääkynältä :D oiva nimi siinä mielessä. muuten kiva
0   +1 +2
 
8
kuulosti toi teiän intro tossa semmoselta et sen saattais löytää lähi aikoina jostain leffasta tai kenties max payne 3sen musana... hyvältähän tämä kuulosti :)
0   +1 +2
 
Syntaksivirhe 14.03.2005
instrumenttien nauhoituksessa tai miksaamisessa hieman puutetta. lintuparvisaundi ihan näppärä oivallus.
0   +1 +2
 
Kalaforn 14.03.2005
Onkohan tämä nyt edes Downtempoa??? Kuitenkin, kitarat olivat ihan kivankuuloiset. En nyt oikein keksi muuta.
0   +1 +2
 
9
Freyelise 14.03.2005
Aika tunnelmallista alusta lähtien, naakat siellä raakkuu. =) Pidän tämmöisestä tietyssä mielentilassa, minuun upposi kyllä. Viuluttelun aikana lievä särkeminen kyllä häiritsee aika pahastikin kuuntelunautintoa. Biisi on melko pitkä, eikä ehkä ihan kommenttirinkiystävällisin, kun haluaa äkkiä kommentoida ja siirtyä seuraavaan. Tämä viisu vaatii kyllä aikaa ja keskittymistä ja on kyllä omiaan iltojen fiiliksenluojana. Naakkaideasta vielä bonuspisteet!
0   +1 +2
 
theplan 14.03.2005
Varsin kivoja soundeja, joista ensimmäinen mielleyhtymä on Tarantino-leffat. Melodia on aika tyylikäs ja omaperäinen, mutta tuosta viulusta mä en oikein innostunut, syystä tai toisesta: Ajoittain pieniä vireongelmia, kireää soundia ja jotenkin mun makuun ikävää vibraatoa. Rumputausta oli vähän muhjuinen.

Biisillä oli pituutta ehkä aavistuksen verran liikaa siihen nähden, että aika pitkälti yhden riffin varassa oltiin. Toisaalta, kyllä tässä sellaista pientä kilkettä oli joka piti mielenkiintoa yllä varsin hyvin. Kokonaisuutena pidin, sillä olihan tämä aika omaperäisen kuuloista ainakin! :)
0   +1 +2
 
Möhökki 14.03.2005
Harmi kun on keskipäivä, ei ole naista joka olisi juuri jättänyt, eikä kukaan ole kuollutkaan. Mutta sen verran vanhasta muistista palautuu mieleen, että kyllä tämä sellaiseen tilanteeseen sopisi. Viulut repii sielun rikki, koska sellaisina hetkinä sitä unohtaa miettiä mikä se sielukin on tai sitten sen vain tuntee. Tiedä häntä johtuiko vain nimestä ja viuluista, että tuli mieleen Ismo Alangon Kurjet ja sehän ei ole huono seikka ollenkaan ei. Tämä pitäisi kuunnella illemmalla uudestaan.
0   +1 +2
 
9
mnsk13 14.03.2005
Aika moodia tavaraahan tämä. Voisi hyvin kuvitella jonkun slaavilaisaiheisen dokumentin taustamusiikkina.;) Loistavan ankea tunnelma. Pidin.
0   +1 +2
 
9
docey 14.03.2005
Varsin mielenkiintoista tunnelmointia. Alun western-henkisten kitaroiden jälkeen ihastuin täysillä viuluun, sitä oli varsin haavoittuvaisesti soitettu. Ehkä mun makuun kesti turhan pitkään tosin toi viuluosuus, mutta varsin tyylikkään kuuloista.. Muutkin elementit biisissä on varsin mukavan kuuloiset, rauhalliset. Alataajuudet pömisee kivasti rumpujen tahdittamana, ehkä välillä menee tosin miksaus vähän epäselväksi ja suttuiseksi, kun biisissä soi monta elementtiä samaan aikaan - mun makuun turhan märkä miksaus. Toisaalta noiden tilaefektien käyttö tuo oman tunnelmansa joten enpä tiedä olisiko tämä yhtään paremmaksi muuttunut erilaisella miksauksella.

Noh, vaikka tämä näin pitkä onkin, niin kyllä tämän mielellään uudestaankin kuuntelee. Loppu oli mun makuun tyylikäs. Vähän ahdistava tunnelma tässä paikoin on, mulle tuli syksyinen, yksinäinen kesämökkimaisema tästä mieleen. Siinä mielessä tämä teos on varsin onnistunut, kun se yleensäkin tällaisia mielikuvia herättää. Pidin oikein paljon kokonaisuudesta, tyylikäs äänimaisema tässä on ennen kaikkea, mikä lienee downtempossa tärkeää. Niin ja erityisesti se viulu, hienoa!
0   +1 +2
 
7
Piru Kange 14.03.2005
Ihan kiva tunnelma. Tällaista leffa- tai tv-ohjelmamusiikkia. Kyllä tästä osittain tulee mieleen syksyinen maisema ja naakat kaartelemassa kirkontornin ympärillä. Ehkä hieman laahaava, ja samaa kaavaa turhan pitkään toistava kappale. Tulee tylsähkö olo. Vähän enemmän vaihtuvuutta kappaleeseen, niin parempi tulee.
0   +1 +2
 
9
Harulf 14.03.2005
kunnon krapula-musaa! Tulee huono olo vähemmästäkin (huom. positiivinen kommenti). Sopis hyvin leffaan tyylin "Million dolla hotel" tai vastaava. Ehkä kannatis lähettää kyseinen kappale David Lynchille tai jotain... Hieno juttu, kuitenkin.
0   +1 +2
 
8
Siddhartha 14.03.2005
aaaah... miellyttävän laimee alotus. viulu sopii tavallaan...mut sopiiko sit kuinka hyvin. aika kriittisiä saundeja meinaan lähtee välillä, no naakat on tekeleen nimikin. tunnelma on muuten mukavan leijuva.
0   +1 +2
 
10
zood 14.03.2005
Ahh, suomirapin rokin ja heavyn jälkeen downtempoa, yess! Alku oli kovin kitaravoittoinen ja vähän rokkiin vetävä mutta ehkä nyt vaan pitkä kommenttirinkin rokkiputki potkii päässä.

Tuo viulusoundi oli aivan nappi, vaikka heittää vähän epäviireisesti välillä, ärsytyskynnyksen rajamailla, paitsi kun se oli loppumaisillaan ja häviämässä sinne muun alle kun se vähän 'revitteli' mikä oli äärettömän hienon kuuloista, Tämä on kuitenkin erilaista downtempoa kuin normaalisti kuulee, ja se on vain plussaa. ja toisella kuuntelukerralla ei alun kitarasoundikaan enää aiheuttanut ahdistusta. Ihanan minimaalista ja eläväistä musiikkia. On niitä biisejä jotka on kerrralla kuunneltu läpi ja niitä biisejä joita voi kuunnella vaikka 20 kertaa läpi ja tämä on niitä jälkimmäisiä, ihan uskomattoman hieno biisi joka todella pelasti päiväni
0   +1 +2
 
8
g.o.r.e. 14.03.2005
Onpas hempeää. Tulee ihan mieleen joku elokuva soundtrack. Kun sulkee silmät näkee syksyiset puut josta tippuu lehdet ja kaikki on värikästä, jotenkin haikeaa mutta kuitenki niin kaunista. Loppuunpäin tulee aika psykedeelinen meininki tähän. Henk. koht. olisin kaivannut tähä laulua. Ei paljon mutta kuitenkin. Ei huono ollenkaan.
0   +1 +2
 
9
MajorForce 14.03.2005
Hieno fiilis tässä biisissä. Tulee mieleen joku hieman synkkä ja sekava draamaelokuva :) Joka tapauksessa, tästä kyllä pidin paljonkin ja voisin kuunnella uudestaankin.
0   +1 +2
 
8
Einsteins 14.03.2005
Pojoja tulee heti kättelystä mukava kitarajutusta ja viulusta. Laulu voisi olla kova sana. Mukava kuulla vähän toisella tavalla tehtyä tätä kamaa. Kyllä toimii. Pikku miikka kestosta. 8-
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 31.03.2005
Mie kun oon enemmän noita korppi ihmisiä. Niin tykkäsin tuosta alun hämyisyydestä. herkät olivat tunnelmat, mutta sielun silmin näin kotkan syöksyvän!
0   +1 +2