Golem

Stupor Mundi

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Hee 13.12.2005
Pikkuhiljaa näistä kipaleista on se proge jäänyt pois. Siihen alkujaan ihastuin. No löytyyhän täältäkin jotain... Mutta jos haluais välittää herkempiä tunnelmia, tarvis soundit olla kohdillaan. Tämä oli mun makuun liian pop.
0   +1 +2
 
8
dirtylicks 22.03.2005
mukava ja rauhallinen biisi. tuli kotoisa kuunnellessä tätä :D
0   +1 +2
 
8
argon 22.03.2005
Ska?

Sami Saaren tuotanto tuli aika lujaa mieleen varsinkin vokalistin fraseerauksesta ja toki se SS:nkin innoituksen lähde eli Stevie Wonder silloin joskus 70-luvulla kun se osasi vielä tehdä jotain kuunneltavaksikin sujuvasti kelpaavaa...

Sellainen perusmukava fiilishän tästä biisistä paistoi läpi ja soitannollisesti tämä peittoaa monet muut mikserin poppiin kallistuvat artistit. Arvosanaksi kallistuisin antamaan 8 ja tällä taitopohjalla orkesteri tulee varmasti menemään eteenpäin. Aikas hyvä joka tapauksessa, etten sanoisi! :)
0   +1 +2
 
10
Dr.Groove 22.03.2005
Hyvät soundit ja aloitus.
Laulajalla on persoonallinen soundi, laulunopettaja varmaan koulisi tuota nasaaliutta hieman pois, mutta sopii tähän biisiin. Hän käyttää ääntään vahvasti, ottaa biisin haltuun.
Stemmalauluissa sama sävel löytyy vasta parin iskun jälkeen, mutta ei se ole välttämättä virhe, ajattelin sitä itse hyvänä efektinä.
Instrumenttivalikoima on sopivan suppea.
Biisissä on myös hyviä rytmisiä ja melodisia vaihtelevia elementtejä.
Tämä oli hyvä ja tässä on persoonaa.
0   +1 +2
 
8
Kukkis 22.03.2005
Menevä biisi. Kitara tuntui jotenkin hiljaiselta ja vokaalit oli liian pinnassa. Muuten aivan toimiva paketti.
0   +1 +2
 
8
JM 21.03.2005
Hienoa Ska:ta! Vie suoraan karibialle rytmiikallaan ja muistuttaa laululla ja soinneillaan länsimaisuudesta, en tiedä miksi. Tulee mieleen YUP. Soundi on jotenkin turhan laiha, rytmi ja perkussiot voisi olla voimakkaampia, kuten myös laulu voisi olla jotenkin ilmavampaa. Sävellyksessä on potentiaalia parempaankin versioon.
0   +1 +2
 
7
Tämähän oli ihan hyväntuulista musiikkia.Laulaja kuulosti vähän Sami Saarelta kai.
0   +1 +2
 
7
Bemary 21.03.2005
Ska o kaikkea muuta ku tuttu musatyyli tälle arvostelijalle. Kertsin tausta o onnistunu kivasti. Piano kuulostaa pirteältä ja se kiinnittää mun huomion.
Tässä o sellanen ilonen meininki. Silti tää jää mulle aika vieraaks. Ehkä jollain tavalla liian taiteellista materiaalia mun verrattain maanläheiselle musamaulle :>
0   +1 +2
 
862 Produktions 21.03.2005
Yks harvoista biiseistä mikserissä missä saundimailma on ammattimaisen levee- silti miksaus vielä kokonaisuutena keskitasoa. Ei rasita, mutta ei herätä tunteitakaan. Tulee tallinnan laivan ravintolan livemusa mieleen:)
0   +1 +2
 
8
pallomember 21.03.2005
Tämähän oli aika jees! Lahjakas vokalisti ja sävellyksessä on selvästi nähty vaivaa - vertauskuvana näkisin ehkä ensimmäisenä YUP:n...sanat olivat mielenkiintoiset vaikken niistä tajunnut hevonpersettäkään
0   +1 +2
 
7
Rikhard Black 21.03.2005
Tulee mieleen Aki Sirkesalo tai Sami Saari, sitä osastoa kuitenkin. Hei, mis on tyttö punatukkainen ja jäätelökesä? Voin sanoa suoraan että tää genre suomenkielellä on rasittavinta mihin vuodesta toiseen voi törmätä. Jos mun mielestä kaikki tän osaston biisit on paskoja, mitä mä voin antaa arvosanaks? Yritetään kuitenkin.
0   +1 +2
 
Mr Dimension 21.03.2005
Mukavan letkeää. Hyvät perkussiot ja rummut. Laulusta tulee mieleen edesmennyt Aki Sirkesalo.

- Tapio Aartelo
0   +1 +2
 
9
Cranky 21.03.2005
Lempeät sointukuviot. Saundit kohdallaan. Laulaja muistuttaa nyt jotain mutta en nyt muista ketä. Hyvä fiilis tästä kokonaisuudessaan tulee. En keksi mitään pahaa sanottavaa tästä. Valmista kauraa markkinoille. Jotain tähän mukavaan kipaleeseen VOISI lisäillä mutta en keksi mitä, enkä pitäisi sitä välttämättömänä. Reipas ja mukava on adjektiiveja mitä tähän hätään keksii :)
0   +1 +2
 
9
J.R No 21.03.2005
Seesteinen kesäpäivä alku. Jatkuu koko biisin ajan. Semmonen juuri herännyt, eikä minnekään kiire, tämä taustalla, aurinko paistaa ja linnut lauleloo ja mehiläiset pistelee ja. Get the picture :) Letkeetä, rentoa, kevyttä. Oikein hyvää. Ei masennusmusiikkia masentuneille.
0   +1 +2
 
7
MickeyC 21.03.2005
Tää on osaavasti tehty, vähän kuivahkot soundit, varsinkin rummuissa. Laulajan äänestä joko pitää tai sit ei, sen verran erikoinen se on, mutta samalla kuitenkin tyypillinen. Noita venytyksiä laulussa on vähän liikaa, mut ehkä ne vaan ovat laulajan maneereja, itse en niistä pidä. Bändi osaa kyllä soittaa. Biisistä en pidä, tää menee tonne Aki Sirkesalo osastolle vähän liikaa, eikä anna mitään uutta, eikä biisistä jää mitään mieleen.
0   +1 +2
 
G-Bun 21.03.2005
-...Kommenttirinki...-: Ei paha, ei ollenkaan! Hyvältä kuullostaa, jatkakaa samaan malliin!!
0   +1 +2
 
Riku Rotten 21.03.2005
Hiukan tuhnuinen yleissaundi. Hienoja laulutuplauksia. komppaava piano vähän kovaa meikän makuun. Ennemmin rokkia kuin skata. Itse biisin sävellys/sovitus kulkee mielyttävästi.
0   +1 +2
 
8
phuuskon 21.03.2005
Hauska kappale ja rullasi mukavasti eteenpäin. Laulajalla on mielenkiintoinen ääni. Hieman ehkä vaatisi jotain mielenkiintoista koukkua mukaan tai enemmän vaihtelua osiin, kun ei oikein jäänyt mitään mieleen kappaleesta. Mutta hyvin tehty joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
7
Voisin kuvitellan tän biisin jossain leffassa, jossa kuva on kesällä torilla torikahvilassa. Alussa oleva piano meloadia oli kiva. Bassari hävii ikävästi jonnekki, tosin ehkä tarkotuksellisesti? Joku mukava koukku kummiskin puuttuu...
0   +1 +2
 
8
Piru Kange 21.03.2005
Soitto on vänkää, ja tunnelma on letkeän sävyistä. Soittotaitoa löytyy. Soundit ovat ehkä hivenen ontot. Biisin teksti on persoonallinen ja oikeastaan ihan kohtuullinen. Jamittelusta huolimatta biisi jää kuitenkin ontoksi. En oikein osaa sanoa, mitä tähän tarvitsisi vielä... jotain kuitenkin.
0   +1 +2
 
8
phyvar 21.03.2005
Hyvin rullaavaa soitantaa; varsinkin komppiosasto toimii juohevasti. Laulaja kuulostaa mukavasti persoonallisen ja totutun yhdistelmältä. Tiedolla ja taidolla rakennettu väännös. Demomaiset soundit oikeastansa ovat ainoa pienen huomautuksen aihe. Allekirjoittaneelle ehkäpä hivenen turvallinen ja neutraali biisi, mutta kaikin puolin onnistunut veto.
0   +1 +2
 
9
Urjala 21.03.2005
Ensinnä tulee mieleen huonolla tavalla Sami Saari, Suurlähettiläät ja vastaavat tekijät, joista en ole ikinä innostunut lähinnä sanoitusten ja laulutavan/äänen takia. Sen sijaan tästä tulee erittäin hyvällä tavalla mieleen Pave Maijasen, Hectorin ja Kasevan parhaat tuotannot, joissa on sekä kauniisti tehtyjä melodioita, stemmoja, soinnutuksia sekä myöskin erilaisia, näkemyksellisiä sanoituksia. Osin tulee toki mieleen myös YUP:n tuotantokin, mutta vain parissa osassa kappaletta...

Tämä biisi yllätti kyllä totaalisesti ja nimenomaan positiivisesti, eipä olisi tullut mieleenkään tällainen kokonaisuus ilman että nyt sen kuulen. Miksaus ja tuotantopuoli on täysin hallussa, soitannasta löytyy jatkuvalla syötöllä yksityiskohtia veikeästi junaillun laulun taustalle ja niin poispäin, eipä tästä mitään negatiivista osaa sanoa. Ja siis ei tarvitsekaan :) tätä pitänee soitella kesäpäivinä tosin enemmän...
0   +1 +2
 
7
jurn:a 21.03.2005
Missä bassopää? Vokaalit ovat ehdottomasti liian pinnassa ja kuulostavat hiukka kuivilta. Hiukka jykevyyttä miksaukseen olisin kaivannut kuten parempaa vokaalien ja taustan balansointia, basarin nostamista ja jonkinlaista bassopäätä.

En yleensä kuuntele tämäntyyppistä musiikkia ja tämäkään ei jostain syystä sytyttänyt. Taitoa kuitenkin teillä kuuluu olevan soitoissa/lauluissa.
0   +1 +2
 
Airola 21.03.2005
Onpas letkeetä.
Hienoa, että joku laulaa Golemista. Golem on aliarvostettu.

Tulee mieleen YUP.
En kyllä kuuntelemalla jaksa kuunnella. Minun makuni vaatii joitain hienoja mollivoittoisia melodioita siihen tarkoitukseen, joten....
Mut onhan tää laadukasta, pitää myöntää.
Vaikkei toi pianojuttu olekaan mitenkään surullinen eikä mitenkään kasari, niin kyllähän se menee tosi mukavasti.
Ja vielä kerran. Letkeetä.
0   +1 +2
 
kuollut_marsu 21.03.2005
Up beatti ei kuulu! enempi sitä pick it uppia! piano oli ihan jees mut ois voinu olla vähän hiljemmalle ja ehkä vetää sen oktaavia korkeemmalta...
0   +1 +2
 
P. Virta 21.03.2005
Tämä kappale on mielestäni ihan kuuntavissa ja tästä voisi ehkäpä jopa nauttia jos siihen olotilaan pääsee, ehkä voisi olla vähän enemmän jotain uutta.
0   +1 +2
 
Steven Riekki 21.03.2005
Täst tuli vähän jotenkin Aki Sirkesalo mieleen. Mikäköhän on golem? No se ei oo teiän syytä et mä en tiiä sitä, mut näin biisinä, tää oli ihan kivan leppoinen, mutta ei tullut mitään yyberhyvii viboi kuitenkaan täst niinkus.. Tää on vähän tämmönen Radio Nova -biisi.. tai joku vastaava, Groove fm sittenkin! :p Ihan kivan kuuloinen.
0   +1 +2
 
9
Mustepullo 21.03.2005
Tässä on taas positiivinen vastaantulija ringissä... Tykkään erityisesti kipaleen lyriikkapuolesta ja laulajan tavasta tulkita se :) Sävellyksestäkään en keksi mitään negatiivista.... Stemmalauluista plussaa.
0   +1 +2
 
6
thepax 21.03.2005
ONko tämä siis skaata? tulee mieleen suomi-soul. joku sami saari. Tää tyyli ei kyllä tipahda mulle. Soittajat on kyllä ihan rytmikkäitä. Loppu on parempi ku muu kappale. pää, olkapää, polvet, varpaat, pää, olkapää, polvet ,varpaat....
0   +1 +2
 
Tikku-Ukko 10.02.2005
Onko tämä muka Ska:ta?
Hieman keskinkertaisempaa materiaalia kuin noi edelliset. Kyllä tässä oli hyviä ideoita, mutta ne ei mun mielestä nyt kantanut ihan koko biisiä. Siltikin parempaa kuin mikseri-poppis yleensä.
0   +1 +2