Dirty Angel

Capricaseven | 07.07.2013 | Electro-House
3:26
9.00   132 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Putte 22.07.2013
Sorry myöhästyi kommentointi vähän sairastelun takia.

En vältttämättä ihan täysin yhdy Funerealin miksausvinkkeihin bassojen osalta vaikka niissä lievä totuudensiemen onkin. Basarisaundiin olisi kyllä voinut laittaa enemmn alapotkua. Se taitaa olla nyt samalla kanavalla bassoraidan kanssa? Anyway, bassojen kanssa kannattaa luottaa korviin enemmän kuin miksausvinkkeihin tai desibelimittareihin. Hyvin istuva baseline ei tarvitse välttämättä boostia, jos sen taajuusalue saa muuten olla rauhassa. Käytännössä siis bassot leikataan muista instrumenteista niin ettei se puuroudu alapäässä. Erityisesiti paksut padit puurouttavat bassotaajuuksia tehokkaasti, mikäli ne soivat yhtäaikaa bassolinjan kanssa. Yks hyvä kikka saada padeihinkin munaa, on laittaa bassot leikkaava EQ pois päältä aina esim. suvantovaiheissa, ja päälle taas kun basari ja bassolinja iskee peliin. No joo, tota nyt ei tähän biisiin olis juuri voinut soveltaa. Kunhan totesin.

Tykkäisin saada lisää variaatiota nuottien rytmitykseen. Niin ettei joka neljänneksellä iske yksi täsmällisesti ajoitettu nuotti.Melodioissa on ideaa, mutta ne ovat niin konemaista, ettei ne tuota samaa fiilistä mitä voisivat pienen "humanisaation" jälkeen. Esimerkiksi melodiakokonaisuuden viimeisen nuotin vieminen tahdin tuhannesosan verran eteenpäin tuo jo vähän illuusiota ihmisläheisemmästä melodiasta. Miten tämä tapahtuu? ALT pohjassa siirrät nuottia n. millimetrin verran oikealle (Oletan tässä, että käytät FL Studiota). Anyway, variaatiota tarvittaisiin nuottien a) pituuteen b) voimakkuuteen ja c) rytmikkyyteen. Näin suhteellisen monotoninenkin paketti säilyy mielenkiintoisena. Lisää mielenkiintoa voi tuoda esim. Low Pass ja High Pass -filttereillä ja niiden automatisoinnilla.

Biisissä on muuten oma "fiilis". Se on aina hyvä ominaisuus kappaleelle. Tämmöinen omalaatuinen "hmm onkohan se nyt noin"-meininki tässä.

ps. Mikseristä löytyy aika samantyylisiä tuotantometodeja käyttävä artisti nimeltä ZinX. Käy tsekkailemassa hänen tuotoksiaan ihan ensimmäisestä biisistä lähtien. Koita samalla bongailla samoja kehitysvaiheita joita artisti on käynyt läpi "uransa". Sieltä löytyy muutamia merkittäviä vaiheita, jotka myöhemmin kehittyivät omaleimaisiksi ja toimiviksi tavoiksi tuottaa sitä "omaa juttua".
0   +1 +2
 
Funereal 08.07.2013
Täs on ihan kivoja melodioita, ja toi bassolinja on mukavan maukas saundia myöten. Kuitenkin miksausteknisesti biisi on vähemmän miellyttävä; matalat taajuudet ovat turhan hiljaisella ja kompura lyttää vähän turhan ärhäkkäästi.

Musta tuntuu, että sovellat vähän turhankin paljon sitä miksausvinkkiä, että matalat taajuudet kannattaa leikellä pois. Niin ei tietenkään pidä tehdä, jos saundissa kuuluu olla bassoa kuten bassolinjassa tai kickissä, eikä niidenkään saundien kohdalla ole välttämätöntä, joissa bassotaajuuksilla ei ole häiritsevän paljon kamaa. Tiedän myös, että jotkut suosittelevat masteroimaan niin, että taajuusjakauma on mahdollisimman tasainen, mutta oikeasti matalat taajudet (< n. 300 Hz) voivat soida kymmenenkin desibeliä muita taajuuksia kovempaa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että ihminen kuulee korkeammat taajuudet bassotaajuuksia herkemmin. Huomaathan myös, että äänentoiston bassokorostukset kannattaa olla miksatessa pois päältä.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat