I Was There

Blizzie | 25.11.2003 | Dream Trance
9:01

Jarremainen elektrokilkuttelu höystettynä pianolla.

9.25   2409 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Noison 11.10.2007
Harvoin täältä mikseristä löytää näinkin kaunista ja koskettavaa musiikkia. Tässä kuitenkin semmoinen kappale jota olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa alta kivien ja kantojen. Muutaman kuuntelu kerran jälkeen on kuitenkin helppoa sanoa mitä mieltä on, kun on päästänyt muutaman nostalgian ja liikutuksen kyyneleen. Kaikki on niin taivaallista ja nostattavaa, mutta katsotaan silti mitä tämä pitää sisällään.

En osaa sanoin kuvailla miten kaunis tuo aloitus tässä kappaleessa on, mutta ainut tylsä puoli oli mielestäni ehkä se, että turhan nopeasti tuo utuinen padi nousee pinnalle, olisi voinnut nousta hitaasti ja rauhallisesti, jotta olisi saannut pienen otteen tunnelmasta kiinni. Särähti kyllä hieman korvaan kun ei oikein kerinnyt reagoida siihen tai noteerata kauheammin. Myös volyymitaso oli tuossa padissa hieman huolimattomasti ehkä kontrolloitu, mutta kyllä se kappaleen rakentuessa sulautuu sitten tuhon kuta kuinkin kauniiseen atmosfääriin. Alun työksähdyksestä huolimatta kaikki muu sitten onkin niin virheetöntä, ettei löydä yhtään mitään negatiivista sanottavaa. Kauniit kaikuvat puheen sorinat ovat todella hienosti sovitettu taustalle ja hieman ummehtuneet ja hieman ontot bongorummut luovat myös mukavasti vankkaa rakennetta tähän. Jarremaista sävellystä ja äänenkäyttöä löytyy myös todella paljon mm. tuosta pianosta ja sen sointukierroista, sekä tuosta elektrotyyppisestä tausta laineilusta ja tiluttelusta. Myös sumuiset tuulahdukset tuovat mukavasti lisää unista ja ambienttaalista tunnetta. Mielestäni melko paljon kuitenkin toistetaan samoja instrumentaalisia ja rakenteellisia kikkoja, joka ei yleensä ole kovin hyvä juttu tämä tyyppisessä musiikissa. Vaikka tuntee kuulevansa noita samoja surullisia säveliä ja breakbeat mausteisia rytmejä, niin tästä ei kyllä puutu mitään eikä tämä käy millään tavalla tylsäksi. Älyttömän harvinainen tuotos siis siinä mielessä. Mielestäni tuo ns. "kahden-tavun" todella matala basso oli ehkä hieman turha tässä, mutta se kyllä ei tee tästä millään tapaa huonoa tai kuuntelematonta kappaletta. Myöhemmin tuossa kuuden minuutin paikkeilla oppii vasta käsittämään tuon basson takoituksen, kun tuommoinen melko perus bassorumpou tarttuu mukaan, ja basso alkaa soida taukoamatta. Se oikeastaan tekee tästä enetistä mahtavemman ja massiivisemman. Tässä on kyllä kauneus ja tunne niin vahvasti edustettuna, että se ei laita kovinkaan paljon miettimään tämän kappaleen rakenteellista ja instumentaalista sisältöä. Niin paljon tunnetta, että tämä uppoaa niin syvälle sydämmeen, että sitä ei sieltä kovin helposti pois saa. Vaikka sydän olisikin kiveä tai jäätä niin tämä kyllä sulattaa sen. Ei epäilystäkään.

En voi kyllä muuta enää loppuun sanoa kuin, että on kyllä kaunein kappale jonka olen moneen kuukauteen kuullut. Niin uskomatottoman hienoa tunnelmaa, että pistää väkisin muistelemaan lapsuus vuosia ja itkemään ilosta. Tässä on maailman 8. ihme. Ei voi muuta kuin rakastaa.
0   +1 +2
 
9
Tuoremehu 13.06.2005
Jesh, tässä uusi Hopeanuolen - tunnari. :D
Voin kuvitella Hopeanuolen kirmaavan jossakin aamuisessa metsässä.
Mahtava biisi, lisää tälläisiä
0   +1 +2
 
10
Mottley 07.06.2005
Alko vähä rauhallisesti mut sit se alkoi jytään. Mä tykkään. Fanitus tuli.
0   +1 +2
 
10
Avara 06.12.2003
Biisi alkoi hieman vaisusti. Meinasin jo lopettaa kuuntelemisen, mutta sitten kun biisi pääsi vauhtiin, se oli aivan mahtavaa :) Erittäin kaunis kappale. Ehdoton 10. Tekijällä ollut varmaan tekemistä tämän kanssa, niin ammattimaisesti tehty ;)
0   +1 +2
 
9
jismo 25.11.2003
Tykkäsin kovasti biisistä, alun dreamjakson jälkeen toi nouseva leadi vetää maton alta, tosi hienosti tehty! Lievä tavanomaisuus soittimissa vaivaa, joten ysi tälläkertaa tästä ;)
0   +1 +2
 
9
Pulssi 25.11.2003
Ei ei ei. Ei se biitti ala liian kovaa. Juuri passelisti. Minun makuuni ainakin. Pitkät kauniit padit ja upea pianomelodia iskevät kyllä kuin kakkosnelonen otsalohkoon. Saundiviilailut previkkaan verrattuna ovat tietenkin selkeää plussaa, eikä mitään soundillisia harha-askelia ole minun mielestäni otettu. Jotenkin tulee mieleen Sonic The Hedgehog -peleissä olleet dreamybiisit. Jää aika vähän moitteen sijaa miltään saralta. Varsinkin kun biisiä jää mielellään looppaamaan vahingossa jopa tuntikaupalla putkeen. Silti päätän antaa ysin, että jää parantamisen varaa.
0   +1 +2
 
8
zood 25.11.2003
Noi kuiskailut on hienoja vaikkakin vähän tavanomaisia tuossa alussa... mut ne toimii ja se on pääasia. Kun tää biisi alkaa siinä 2:30 jälkeen se vähän rikkoo tunnelman, Se tulee niin kovaa. Koska alku on niin pitkä, mikä on hyvä, siinä vajoaa sellaiseen pieneen koomaan ja sit se alkaa sieltä kun lekalla päähän niin että varmaan herää vaikkei välttämättä haluaisi, se on niin kovalla, pitää vielä kokeilla että kuuntelee hiljemmalla. Muuten en keksi mitään valittamista. hieno biisi, jään innolla odottamaan lisää tuotantoa.
0   +1 +2
 
9
Tebic 25.11.2003
Soundit on kyllä kieltämättä kohillaan. Piisilläkin on pituutta ihan kiitettävän verran. Ei tästä oikein mitään negatiivista palautetta keksi, mutta aivan täyden kympin teos tämä ei kuitenkaan ole. Jees. Keep on rockin'!
0   +1 +2
 
9
Red 25.11.2003
Nätit padit tosiaan, pianosaundi ois voinut kyllä olla parempi, hieman pidemmät samplet noihin korkeisiin nuotteihin ainakin. Kivat taustavokaalit myös. Noihin congarumpuihin ois voinu imo kehittää jotain pannauskikkailuja, tai ainakin heittää ne leveemmälle stereokuvaan. Intro turhan pitkä jo kyllä, ainakin lisäkamaa ois voinu tulla. Biitti on muuten hyvä, mutta haitsut on liian kovalla basariin ja bassoon nähden. Myöskin hieman turhan simppeli biitti. Pienellä viilauksella tästä biisistä sais helposti melkeenpä täydellisen, nyt kallistuu 9- puoleen. Pukkaa lisää vaan matskua! Oot huomattavasti kehittynyt niistä mitä sillon mulle lähettelit! :)
0   +1 +2
 
9
.Trauma 25.11.2003
Alkaa todella hienosti! Padi on aivan mahtava ja nuo hienot puheäänet sopii täydellisesti tunnelmaan! Bongoihin olisin itse laittanut hiukan enemmän cutoffia, jotenkin nousee liiaan esiin tuolta. Piano on myös hieno, sitä olis voinut viljellä hieman enemmänkin. Genrelle tyypillisenä intro on aika pitkä, ehkä hieman liiankin (2:30!). Rummut on hyvät, joskin joku hyvä drilli sinne tänne olisi piristänyt niitä kummasti, mutta toimii sellaisenaankin. Bassolinja saisi olla kovemmalla. Todella hienon, jopa hieman retromaisen tunnelman olet saanut aikaan, mä tykkään paljon. 9p.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta