Elegia

Art Deco | 02.09.2006 | Progressive Rock
8:40

Tämä elegia kirjoittautuu heleän maalailevissa, osin mahtipontisissa tunnelmissa.
säv. Tuomo Suhonen, san. Mika Suhonen

8.30   2176 plays

Comments

Would you like to comment? Create an account or

9
oozer 22.10.2006
Kitarasooloilu toi kivasti mieleen 80-luvun sankarikitaroitsijoiden rauhallisemmat palaset. Tykkäilin siitä kovasti. Laulajan ääni sopi sinällään teokseen melko hyvin, mutta se vuotaa aika paljon - tekniikkaan kannattaa kiinnittää tulevaisuudessa huomiota, ettei mene ääni pilalle. En ehkä tuota loppua olisi ottanut enää mukaan, tuntuu että biisin sanoma tuli jo sanottua n. viiden minuutin kohdalla. Paitsi huiluilut tietysti. Hyvä kokonaisuus nytkin, mutta ehkä uudelleen sovitettuna löytyisi uusia sfäärejä vielä.
0   +1 +2
 
8
Piru Kange 21.10.2006
Mukavan heleä-ääninen kappale. Kitaroilla on saatu aikaan mukavaa tunnelmaa, jota tuollainen indie-henkinen naisääni täydentää oikein mukavasti. Äänessä on kuitenkin vähän epävarmuuden tuntua, mikä häiritsee hieman. Pituutta kappaleella on melkoisesti, melkeinpä jopa vähempi olisi riittänyt. Vaikka kappaleella on mittaa, biisi pitää silti hyvin otteessaan, eikä mene kuitenkaan mitenkään älyttömästi itsensä toistamiseksi. Ja siltikin erilaiset osat on saatu nivottua kasaan hyväksi paketiksi. Noin puoliväliin osuva tunnelmoiva soolo on tyylikäs.

Itse kaipaisin biisiin silti hitusen lisää räväkkyyttä mukaan. Samaten jotain vähän hullumpiakin osioita olisi voinut survoa sekaan pienissä määrin, jolloin tähän olisi saanut eloa sekaan. Kokonaisuutena kuitenkin oikein mukava kappale. Tuo muuten aika paljon Kurki -nimisen underground-bändin mieleen.
0   +1 +2
 
Urjala 21.10.2006
En oikein tiedä että tykkäänkö tästä vaiko enkö. No joo kait enemmän tykkään kun onhan tämä taidolla ja ilmeisesti myös sydämellä ja fiiliksellä tehtyä ja soitettua progeilua, ja se poikkihuilukin soi mukavasti. Sitäpaitsi laulajan ääni on mukavan persoonallinen ja vibrato on taidokas. Tulee joku aiemman sukupolven suomilaulajatar mieleen, muttei hänen nimeään nyt.

Se mistä en tykkää on ikäänkuin koko biisin idea l. tämä elegia. Harvoin on minun mieleeni toiminut tämmöinen ns. klassistematiikka näissä kappaleissa, eikä oikein nytkään irtoa niinkuin olisi jokin enemmän mollikiemurainen hämäräperäinen junnailuvenkoilu tenhonnut. Nyt on liikaa semmoista odottelua limbossa. Niin ja muuten hyvät saundit kyllä mutta laulusaundiin olisi voinut tehdä jotain kaiutuskikkailua ja muutenkin ehkä efektejä pirusti lisää kaikkialle muutenkin. Aika diskanttinen meno loppujenlopuksi, piti 4. kerran jälkeen jo säätää diskantteja n. 1/4 alespäin.

Kaikenkaikkiaan tasokasta soitantaa ja tunnelmointia.
0   +1 +2
 
tilkka 18.10.2006
Vaikka bändin ja biisin nimi ovatkin noin korneja (mun mielestä), niin biisi oli kaikkea muuta. Hienosti soitettu ja sävellelty teos!!!
0   +1 +2
 
Blind Leader 18.10.2006
ei saatana lololoolololololololololololooloolooolooool next... you make mami sääd :<<<
0   +1 +2
 
8
semisuper 18.10.2006
Alun pianosuondi on mahtava, mutta mukaantulevat tumppuiset rummut pilaavat kyllä kuulauden ja fiiliksen. Virveli on siedettävä, pellit ja tomit kaikkea muuta, basaria ei oikein tahdo kuulua. Laulusoundikin on hieno, samoin kielisoittimet. Miksi pitää hajottaa hyvä kokonaisuus näin? Huono kalusto ei kelpaa selitykseksi - miten kaikki muu toimii sitten niin hyvin? Biisi olisi lähes kympin arvoinen, mutta näin ei kyllä voi mennä. Soittokin on niin hallussa kuin olla voi.

Ainoa huomauttamisen arvoinen asia on laulun rytmitys ajoittain - suomi ei nyt vaan käänny noin. Kaija Koo yritti, eikä onnistunut, ja sillä oli sentään huipputyypit tekemässä. Ai joo, ja tuo ennen kitarasooloa tuleva lyhyt urkupätkä on kyllä jossain ihan omassa sävellajissaan.
0   +1 +2
 
dimi 18.10.2006
joops.
no porge on aina progea.
enkä nyt lähtis tästä sanomaan että tää ois jotain oikeaa progea. vähän sellasta yrittämisen makua täs on.
laulu on todella hyvää.
miellyttävän pehmoinen ääni laulajalla.
mutta oli kyseessä biisi mikä tahansa niin 8minuuttia on liikaa.
0   +1 +2
 
esw 17.10.2006
Olen kuulevinani pientä pehmeyttä yhteensoittamisessa. Soundista puuttuu ammattimainen ote. Vokalistin ääni on miellyttävä. Biisi on melko pitkä, mutta materiaalia lähes yhdeksään minuuttiin näyttäisi riittävän... Varsin mukavaa kuunneltavaa, mutta ansaitsisi paremman äänityksen/miksauksen/masteroinnin.
0   +1 +2
 
10
Kp-Kukka 17.10.2006
aivan hyvän kuulosta rockkia,psykedelistä oli mukana ripaus .
sen huomas heti kun kuunteli tätä biisiä.
laulu toisin oli kyllä kadoksissa.
0   +1 +2
 
A.S.H 17.10.2006
Art decoilee itsensä ehkä jo solmuun pysykääpäs nyt kiltsti ja muistakaa nimenne velvoitukset muodon suhteen...hah Ei vaan totta toinen puoli. Jos musiikkianne pitäsi verrata rakennuksiin olisiko se Eliel Saarisen piirtämä Pilvenpiirtäjä? Olisiko?
Empirestate building on ad:tä puhtaimmillaan.Paitsi että silloin vannottiin tekniikan nimiin... oletteko nähneet leivänpaahtimia tuolta ajalta? Sellaisia 4-8 leivän elektromekaanisia mutstekaloja.Etsikää jostain kuvia ja ymmärrätte. Mutta kitara soolo on hieno.ja 8:40 on aika suurta jo...
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta