Aikakone -- Olisit Hiljempaa

Antti Kaukomaa | 26.09.2004 | Motown
4:14

Jatkaa Nuori Poika -biisin viitoittamalla tiellä: Etsin sellaista 70-luvun poppisoundia ja teen tekstitkin siihen sopivaksi. Jätän aika paljon likaa ja epätarkkuuksia tahallaan, soitan niin paljon oikeilla soittimilla kun osaan, ja ... pidän hauskaa ;-)

Tämä biisi kertoo omista vanhemmistani. Ankara aihe!

8.74   8933 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Windflame 29.03.2005
Kuuntelen mielenkiinnolla ja suuurella sydämellä.
Kauniit sanat vanhemmistasi. Ei oo aikakoneen ohjaaminen helppoa!
Biisi on tosi hyvin tehty.
0   +1 +2
 
9
rawhead 17.02.2005
Hienosti tehty niinkuin kaikki Antti K:n biisit. Urut toimii aina tämäntyyllisissä biiseissä. jotenkin biisi tuntui hitaammalta kuin se oli. johtui ehkä joistain pidemmistä kohdista jossa ei ollut laulua eikä mitään erikoisempia vaihteluja.
0   +1 +2
 
10
A. Lasso 29.11.2004
Biisihän groovaa! Ymmärsinköhän oikein, että yksi mies vastaa kaikesta soittamisesta? Lahjakas kaveri. Diggasin biisistä, saundeista, soitosta, koko meiningistä!
0   +1 +2
 
9
jherrane 17.10.2004
Mukava biisi. Tällaista kun tulee muutenkin kuunneltua niin pitihän tuo
omalle kovolle tallentaa. Käheä-ääniset mieslaulajat putoo muutenkin,
joten .... nam :) Taisit juuri saada uuden fanin.
0   +1 +2
 
9
umrum 09.10.2004
Ei ehkä biisinä elämää suurempi, mutta soundeissa ja sovituksessa oli nähty vaivaa. Autenttisuudesta yhdeksän pojoa.
0   +1 +2
 
8
Commandant 09.10.2004
Äärettömän tylsä biisi. Tulee mieleen munaton helluntaienkeli. Tuotanto/soitanta huippuluokkaa.. Laulajan ääni sopii hyvin räkäisen hyvin tähän. Uruista tulee just se 70luku juttu päähän.
0   +1 +2
 
8
jrnn 09.10.2004
Okei, en edes sano mitään Aki Sirkesaloon liittyvää, saat varmaan kuulla siitä ihan tarpeeksi. Siis, tämä ei ollut mitenkään loukkauksena, ihan positiivinen assosiaatio. 70-luvun popsoundia tässä on kieltämättä havaittavassa, eli ainakin biisin esittelyn perusteella onnistunut veto – tosin tuosta genrestä en olisi ollenkaan varma.

Äänimaailma on kiitettävän pehmeä, samanlaista samettia sähköpianosta rumpuihin kuin laulajan pehmeä äänikin. Melodiat ovat kauniita ja ihanan yksinkertaisia, yhdistettynä noihin simppeleihin komppeihin muutenkin jotenkin minimalistisella otteella lähtee pää nyökyttelemään mukana. Ennen kaikkea tähän on onnistuttu vangitsemaan todella rauhoittava fiilis. Voisin kuvitella kuuntelevani tällaista samalla kun katselisin keväistä auringonnousua kerrostalon katolta (tätä mielikuvaa ne osaa perustella). Ja jotenkin mieleen tuli myös vanhat kunnon Kummelit – huom! tämäkään ei missään nimessä ollut loukkaus.

Pitänee jostain nuristakin: mielestäni rakenteeltaan biisissä olisi saanut olla enemmän vaihtelua. Tällaisenaan kolme minuuttia olisi "helpompi" kuunneltava. Jotakin "särmää" tuntuu myös puuttuvan. Valitettavasti en osaa pahemmin perustella, että mitä se voisi olla – tämä lienee todennäköisimmin kiinni vain minun musiikkimaustani...
0   +1 +2
 
Phadej 08.10.2004
just samanlaista ku groovefm:ltä mut suomenkielisenä. pidin välisoitoista, niitä sais olla enemmän, kun muuten kappale aika tasapaksu. ja muutenkin joku kulminaatio olisi kiva.
0   +1 +2
 
9
juss1 08.10.2004
Marvinin jäljillä mennään, eikä yhtään hullummin. Melodinen piisi, hyvä laulu ja tyylikäs sovitus.
0   +1 +2
 
Haava 08.10.2004
Kivaa fiilsitelyä.. Vähän liian siloteltua saundia minulle.. Limitterit ja kompurat tekevät saundista rumulla tavalla töksön... Sen siaan soitto kolahtaa kyllä... Ei tälläisen popimman musiikin puolella näin kivaa fiilistely soittoa liian usein pääse kyuulemaan.. Sitähän ihan tälläinen vähemmän poppia kuunteleva ihminen pysähtyy ihan oikeasti hetkeksi kuuntelmaan fiilsitä, joka tässä biisiisä kuin häkä... Vähän tuo "tasapaksu" yleisaundi kuitenkin tekee tästä kertakäyttöisempää musiikkia... Hineo veto silti. Osoittaa suurta tyylitajua.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3