Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 175 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Työnimi Taneli - Kesä on jo ohi 19.08.2019

Työnimi Taneli - Kesä on jo ohi
Aina vaan palaan tämän biisin äärelle. Ihan Mahtava kaikkine hetken oikkuineen. Virheine kaikkineen. Tähän on vaan saatu taltioitua joku sellainen harvinainen tunne ja vimma, jota on vaikea selittää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Mäntynen - Aurinkotuuli 19.08.2019

Timo Mäntynen - Aurinkotuuli
On kyllä kieltämättä näppärästi rakennettu biisi. Teikäläinen edustaa muutenkin tätä nykypäivän Mikserin parempaa kärkituotantoa. Biisi jakaa myös ihan satavarmasti mielipiteitä tietynlaisella perusmuovisella harmaamattomuudellaan. Mutta all in all tiukalla ammattitaidolla purkitettu helposti kuunneltava biisi. Tässä vielä itseäni miellyttävä selkeä lopetus sekä dynaamista elämää...ja kertsi toimii tosi hyvin. Laulusuoritus itsessään on hieman väkinäinen ja nenään menevä. Mutta sekin noudattaa koko tämän biisin tietynlaista harmitonta hömppämäisyyttä. On hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Figure this out - Fly (touch the sky) 10.06.2019

Figure this out - Fly (touch the sky)
Tämä on vaan aidosti hieno lähestyminen haastavaan aiheeseen. Mun Voittaja so far. On kulmaa ja on kokonaisuutta. Upea...hämmentävä kokonaisuus. Voittaja!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Mäntynen - Lupaus 14.02.2019

Timo Mäntynen - Lupaus
Minusta tässä on itse asiassa hieno synapsi eri vuosikymmenien rakkauslauluille. On Leif Wagerin Sinua Sinua Rakastan, Toni Edelmannin Armaan läheisyys myös jännästi läsnä, Ressu Redfordin varhaista Suomi-iskelmämusakautta unohtamatta. Pyyteetöntä. Ihan siellä pliisuuden rajoilla toki mennään mutta hallitusti. Nuo "kellopelikilinät" ovat äärimmäisen näppäriä ja osuvia. Taitavaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele naulaband - prinsessalla 30.12.2018

naulaband - prinsessalla
Olipas heti alkuun mukava ylläri että skitta olikin vaihtunut koskettimiin. Tässä livevedossa tulee nyt enemmän myös niitä laulun dynaamisia muutoksia ja kokonaisuus on sitä kautta koskettavampi. On sulla silti kyllä hämmentävä voima tuossa laulussa ja sillai persoonallisella mieleen jäävällä tavalla. Pidin tästä. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele FILIUS|BITCH - Olen kaikessa (aineissa) 30.12.2018

FILIUS|BITCH - Olen kaikessa (aineissa)
WOW! Nyt tuli teiltä sellainen pläjäys että meikä on täysin hurmioitunut. Tää on kuulkaas ihan järjettömän hyvä! Helvetin kova!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Joululaulu -laulu (rev 1) 25.12.2018

Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Joululaulu -laulu (rev 1)
Olipas mahtava kuulla tästä tällainen napsun parempikin äänitystulos. Tämä oli tämän vuoden todellinen musta hevonen tässä kisassa ja onneksi muutkin kuin minä palkitsi tämän pisteillä. Jäbällä on muutes helkutin sympaattinen saundi. Toivottavasti sinua kuullaan jatkossakin näissä Mikserin kisoissa. Minun mielestäni tämä on yksi kaikkien aikojen sympaattisimpia Joululauluja eikä pelkästään Mikserissä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - Kun aamu valkenee 21.12.2018

IT (Next Gen Demos) - Kun aamu valkenee
Heti alkuun iskee sellainen olo, että siis mitä ja wau hieman uudenlaista IT-tyyliä. Nyt ollaan enemmän siellä meikän mielialueilla. Luurit päässä etenkin tunnelma välittyy hyvin. Itsehän tykkään ennen kaikkea melodisesta tunnelmamusasta, josta välittyy omanlainen kotikutoisuus sekä se harrastamisen sydänaitous. Nuo kosketinäänet tuovat tosi paljon lisää mielenkiintoa sovitukseen. Laulussakin nyt napsun rohkeampaa otetta. Hyvä! Eikä se että pitäisi osua aina joka ikiseen nuottiin ole tärkeää vaan just se rohkeus tulkita tunteella ja kehittyä sen äänenkäytön kanssa. Sanoissa just sopivasti parisuhdearjen täsmäromantiikkaa. Hyvä koko tuo tietynlainen haikeus tässä läsnä. Hyvää Joulua ja kiitos tästä! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele What the Moon Brings - Sylvian Joululaulu 17.12.2018

What the Moon Brings - Sylvian Joululaulu
Mitäs hittoa unohdin näköjään kommentoida tätä eilen, kun kuuntelin näitä vuoden 2018 joululauluja läpi. Enkä ollut edes sen suuremmin hutikassa. Niin siis olet kyllä taitava just näiden vähäeleisten synkkien tunnelmien luomisessa. Tuovat myös mielenkiintoista vastapainoa sille raskaammalle musatyylillesi. Liian pitkä vaan omaan makuuni. Ei tällainen helvetin ADHD jaksa keskittyä näinkin pitkitetyn tunnelman parissa. :) Mutta heti perään todettava, että tässä on silti paljonkin tarraavaisuutta. Toivottavasti saa kisassa rutkasti pisteitä. Oli vain 3 pistettä käytössä ja tämä jäi niukasti pois meikän pisteiltä. Sori.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Last Christmas feat. Juha Ahlfors 16.12.2018

GLOAMiNG - Last Christmas feat. Juha Ahlfors
Joululaulukisan tiimoilta täällä. Ihana alku! :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joulun taigaa 16.12.2018

P. M. Kostiainen Project - Joulun taigaa
Joululaulukisan kautta täällä. Hyvällä tavalla kuulee tästä keskeneräisyyden. Tuo mieltä kiehtovaa epävirettä sekä lauluun että kitaraan. Jotain nyrjähtänyttä tässä josta pidän hyvin paljon. Rytmipuoli vahvasti mieleeni. Kokonaisuus hyvällä tavalla hämmentävä hässäkkä. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele naulaband - jouluni 16.12.2018

naulaband - jouluni
Joululaulukisan kautta täällä...ja taas tuli eteeni Naula! :) No nyt on toki jo jouluisempi sanoma. Muilta osin tuttua tämän artistin tyyliä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Joululaulu -laulu 16.12.2018

Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Joululaulu -laulu
Joululaulukisan takia täällä. Nyt on kyllä aidosti sympaattinen teos. Tykkään just kaikesta kotikutoisuudesta tässä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Lonely Christmas In Budapest 16.12.2018

There's No More Odyssey - Lonely Christmas In Budapest
Elokuvatunnelmamusiikkia. Näppärästi tehty. Meikä joutui vääntämään volumea tämän kohdalla hieman kovemmalle. Raidat olivat jotenkin kaukaiseksi miksattuja. (Just muutes vasta luin, että infossa mainittukin nuo äänenvoimakkuusongelmat.) Mutta siis hieno tunnelma. En vaan saa tästä itse joulufiilistä oikein mitenkään irti. Enemmänkin tulee mieleen pysähdyttävä holocaustinen empatiareaktio. Vahva läsnis tässä silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KURKIMÄKI 3 - kun soma nukahtaa 16.12.2018

KURKIMÄKI 3 - kun soma nukahtaa
Joululaulukisan takia täällä. Metka tuo efekti laulussa. Perusrenttumenoa Irwinin hengessä. Soitto on jouhevaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miigii - Big Room | Bigger Presents 16.12.2018

Miigii - Big Room | Bigger Presents
Joululaulukisan takia täällä. Onpas erikoinen alku tässä. Minuutin kohdalla tuumin yhä, että erikoinen on. 2 minuuttia mennyt ja tuumin vieläkin, että erikoinen on. Nyt tuli 3 minsaa täyteen ja pidän vieläkin kiinni siitä, että tämä on erikoinen. Erikoinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele zoe - Joululaulu 16.12.2018

zoe - Joululaulu
Hämmentävä tekele hyvällä tavalla. Tässä on jotain Strengin Pekkaa sekä ripaus Somerjokea. Ihan helvetin sympaattista...ihastuttavan tönkköä äänimaisemaa jossa kirkkaus ja tummuus on silti eteerisesti läsnä. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele naulaband - Riitänkö minä 16.12.2018

naulaband - Riitänkö minä
Joululaulukisan takia täällä. Jo tutuksi tullutta Naulaa. Vahva tulkinta sekä kitara. Komppaan edellisiä eli joululaulua tästä ei kyllä millään saa. Muuten kyllä vakuuttava ja jopa päälle käyvä esitys. Ihan jäätävän vahva veto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - Seksikäs Pukki 16.12.2018

Kämä Simmons - Seksikäs Pukki
Kämään voi luottaa. Aina tarjolla jotain muista poikkeavaa raflaavaa ja samalla epäsuorasti lainattua. Tämäkin biisipohja on kuin suoraan jostain vanhasta rokkihitistä, mutta kun homman vetää sopivasti käteen, niin kukaan ei voi tunnistaa, mitä tässäkin nyt tällä kertaa taas kopioidaan. Itse kuulen silti tästäkin touhusta paljon aitoa taitoakin. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - Joulu Hula-Hula Saarella 16.12.2018

IT (Next Gen Demos) - Joulu Hula-Hula Saarella
Joululaulujen takia täällä. Banaanipojat Hula-Hula saarella. Hill ja Spencer. Elokuva jossa nyrkki heilui. Oi niitä nuoruusaikoja! Tämä joululaulu sai jo nimensä perusteella meikän nostalgisiin tunnelmiin. Itse biisi sitten taas tuttua tukahdettua IT-huttua. Minulla olisi hirveä halu sanoa jotain aidosti uutta, mutta minun korvissani IT:n musiikki vaan junnaa liikaa juoksuhiekassa. Makuasia toki sekin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Raisio - Pekka Ervasti xmas party!!!(larvas,anteli) 16.12.2018

Raisio - Pekka Ervasti xmas party!!!(larvas,anteli)
Tulin tänne Joululaulukisan takia...Sori jos sotkin tapetit! Sitten asiaan. Mielenkiintoinen. Pitää olla rikkinäinen voidakseen olla ehjä. Ihania analogisia saundeja. Piano toi mieleen juutalaiset. Herkistyin. Kuulosti siltä, että kaikki tässä oli jostain lainattua....ja just niin muutes saadaan aikaan iso osa joululauluista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele samivini66 #2 - 19-11-2018 Jouluhomma3 16.12.2018

samivini66 #2 - 19-11-2018 Jouluhomma3
Joululaulukisan puitteissa täällä. Saundit iskee (taas) heti korville laadukkaalla tavalla. Kyl sie nuo nuppien väännöt osaat jopa liiankin hyvin. Sävellys sinällään ei kyllä herätä mitään tunteita joulun...eikä itse asiassa minkään muunkaan suhteen. Jos elettäisiin maailmassa, jossa on pelkästään robotteja, niin tämä olisi varmaan ihan armoton kulttihitti. Helvetin hyvin tehty saamatta mitään (biisiä) aikaan. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - Joulun Rock 16.12.2018

IT (Next Gen Demos) - Joulun Rock
Käyn tässä läpi tätä Joululaulukisasatoa. Kitarapuolessa oli nyt jotain suurempaa lentoa ja asennetta, mihin olen IT-musan kohdalla normisti tottunut. Tykkäsin siitä. Muuten kokonaisuus aika tuttua IT-suttua. Harmitonta niin hyvässä kuin pahassa. Numeroa en osaa tälle antaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - Magical Time 16.12.2018

Hut & Shack - Magical Time
Komppaan curvedin kaveria. Hyvin musikaalinen meininki tässä. Jääshow helppo nähdä myös tähän. Tykkään miten rytmitys elää. Omaan makuuni vaan hieman kankea vanhan kansan kokonaisuus. Tämä ei ikään kuin lähde koskaan kunnolla käyntiin. On vaan osia, jotka eivät nivoudu mitenkään yhteen eikä joululyhteen. Mutta live-esityksenä, jossa olisi kentällä paljon liikettä, tämä toimisi tukimusana taatusti hyvin. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Joulumarssi 15.12.2018

Poop Dilan - Joulumarssi
On se vaan hurmaava biisinikkari. Tämä kolisi meikään kaikin osin ja palasin. Kuunnellut tätä jo aika monta kertaa läpi ja joka ikinen kerta meikä vaan heiluu, hymyilee ja jammailee tämän marssin tahdissa. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele BirdyHead - Kova Paketti 06.12.2018

BirdyHead - Kova Paketti
Juuh. Suht selkeä pikkujoulun tanssilattiahitti!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - The World of Love 06.12.2018

Elektroborgå - The World of Love
Tämä kolisi meikään todella hyvin. Viehättävä ja vaikuttava. Tykkäsin todella todella paljon tuosta tarinakerrontatyylistä. Tausta just sopivan minimalistista ja näppäräpätevää. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Mäntynen - Rakkauden belsebuubi 19.11.2018

Timo Mäntynen - Rakkauden belsebuubi
Hyvä ralli! Sai mainiolle tuulelle. Tykkäsin, miten leikittelit tässä normia enemmän. Itse miksaushan on hämmentävän kovatasoista. Biisi just oikeaoppinen. Naseva, osuva ja ärsyttävä....ja silti jäätävällä ammattitaidolla tehty. Tästähän ei voi mitenkään olla pitämättä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakari Oja - Jouluks' Berliiniin 19.11.2018

Sakari Oja - Jouluks' Berliiniin
"Mies, joka ei osaa laulaa eikä soittaa, mutta jostain syystä tekee em. asioita kuitenkin..." Äijän saatesanat hämmentää meikän mieltä hyvällä tavalla. Taidat olla loppujen lopuksi vaan napsun turhan nöyrä suomalainen. :) Mieshän osaa sekä laulaa että soittaa. Itse tykkään muutenkin siitä, että hommasta välittyy sellainen aito tekemisen meininki eikä sorruta liikaa tekniseen tilpehöörimiksailuun taikka pelkkään laulukoristeluun. Todella hyvin kuules kuljetat tarinaa äänelläsi, uskottava tulkinta. Itse muutenkin aina tykännyt enemmän tulkitsijoista kuin tarkkakurkkulaulajista. Näppärät sanat. Roman Schatz -kohta miellytti erityisen paljon. Koko miksaus myös hiton näppärä ja selkeä, eläväinen. Mikä onkaan tuo mainio kilkutin tuolla taustalla? Plussaa erityisesti myös vetopasuunamaisesta saundista sekä noista viulumaisista jutuista. Toimii! Joku saattaa kritisoida tätä, että ei ole tarpeeksi jouluinen sanoitus, mutta itse koen, että tämä on just nerokas lähestyminen jouluun. Miljoonasademaisesta maisemasta myös erityiskiitos. Upea biisi alusta loppuun asti. Helppo kymppi meikän skaalassa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FILIUS|BITCH - JOS OLISIN 09.11.2018

FILIUS|BITCH - JOS OLISIN
Nyt kun en kuuntele uniikkeja teoksianne HIttikisamielessä , niin pakko myöntää, että tässä on jotain aidosti hämmentävää läsnä, josta ei voi olla koukuttumatta. Etenkin kun kuuntelee luurit päässä ja tarpeeksi lujalla. Hienoa ja rohkeaa valita tällainen mielipiteitä jakava trumppi VBV:ksi. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Retardis 9 - Suvun komein mies 07.11.2018

Retardis 9 - Suvun komein mies
Päädyin pitkästä aikaa Kommenttirinkiin ja tämä tuli siellä eteeni. Nyt tuli sitten ihan totaalisesti erilainen biisi eteen, mitä tähän mennessä...ja voehan fittu miten muutes tykkäsin!!! Tästä kuulee heti alusta, että tämä kaveri tietää koko ajan, mitä tekee ja on oman elämänsä nero. Hymyilin läpi biisin. Ja sitäpaitsi mies vetää hyvin, jos tarkasti kuuntelee. Helppo kypä tälle!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jauzaa for Money 07.11.2018

Kalkutan Konepaja - Jauzaa for Money
Päädyin pitkästä aikaa Kommenttirinkiin ja tämä tuli siellä eteeni. Biisi tuli luureihin jotenkin napsun hiljaisella versus edelliset, mitä kuuntelin. Itse teoshan silti mitä kikkelein. Ihastuttavan omapäinen. Tämä oli vähän niin kuin potpuri. Paljon tuttuja biisejä menossa mukana. Pirskatti kun tämä tehtäisiin jatkossa napsun paremmilla tuotantosaundeilla niin olisi überkova! Helppo ysi tälle silti jo nyt! Huikea!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinus - Irtomieli 07.11.2018

Sinus - Irtomieli
Päädyin pitkästä aikaa Kommenttirinkiin ja tämä tuli siellä eteeni. Olipas aidosti hieno biisi. Olen yhä vieläkin hieman hämmentynyt. Yllätyin, että Mikseristä löytyy vielä tänä päivänä näinkin kovatasoista ja samalla rohkeaa omapäistä musiikkia. Tässä on nähty paljon vaivaa ideasta lopputulokseen. Upeasti eläväinen kokonaisuus joka on myös teknisesti hyvin tuotettua. Taideteos!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Mäntynen - Syyskuun 21. 07.11.2018

Timo Mäntynen - Syyskuun 21.
Päädyin pitkästä aikaa Kommenttirinkiin ja tämä tuli siellä eteeni. Mukavaa Kummelimusaa. Näppärästi miksattua. Mikään tässä ei oikein ärsytä. Ja just se tavallaan ärsyttää. Mutta hyvin tehty paketti ilman mitään suurempaa. Näitäkin tarvitaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Audiobeams - Fragments 03.11.2018

The Audiobeams - Fragments
Kaunis...ja samalla silti jotenkin rujo...aidolla arkisella tunnetavalla. Onnistunut teos. Ihan jopa vangitseva etenkin näin luurit päässä kuunneltuna. Tässä tulee myös aika hyvin esille, mitä sillä tulkinnalla saadaan aikaan. Ei niin että aina pitäisi syväkurkusti kailottaa tarkasti nuottiin vaan just se, että luo tietynlaisen haurauden...puhuttelee. Mukavan simppeli taustatoteutus tässä. Pukee oivallisesti kokonaisuutta. Hyvä kun lähditte Mikserin Hittibiisikisaan mukaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Hymni nykyajalle 01.11.2018

Laulajan Laulut - Hymni nykyajalle
Itsehän tuumin muutes tästä biisistä ekalla kerralla ihan samoin, mitä alla kirjoitettiin. Laulu on erittäin koomista. Laahaavaa. Todella kornia. Sitten kun tätä alkaa kuunnella useamman kerran, niin tähän ankean teatraaliseen masislauluun alkaa tottua ja pääsee itse biisiin sisään paljon paremmin. Tässä on aidosti hyvä yhteistulema. Sopivasti ärsyttävä ja samalla sanoma on tätä aikaa. Sellaista nykyajan käpyä selän alla. Ja totta kai pitää olla vähän huppelissa ennen kuin tähän tunnelmaan pääsee paremmin. Selvinpäin tätä ei kyllä pysty kuuntelemaan yhtään kukaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Darkness Again 01.11.2018

Elektroborgå - Darkness Again
Hosse olet kyllä tässäkin taas oikeassa. Tasapaksu toki on. Ja silti luurit korvissa makee hässäkkä. Omanlainen. Jotain tosi vahvaa tässä vaan. Harvinaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't Think 01.11.2018

Miira - Don't Think
Hosse olet itse asiassa ihan oikeassa ja ihanan rehellinen oman näkökulman edustaja. Itseäni vaan tämä jumputus miellyttää jostain kumman syystä. :D Koko tämä ihastuttavan vanhanaikainen ääniraitamaailma ja Miira on muutenkin nainen minun makuuni. Yritän pitää sen silti vielä salaisuutena. ;) Mutta jos kuuntelee koko Hittikisasetin läpi, niin tämä jää omanlaisena perushyrräteoksena muutaman muun ohella pakostakin mieleen. Tykkään myös, mitä kaikkea tässä tehdään voksumielessä. Ja tuo sahaava saundi saa vaan meikän pään jollain ihmeellisellä tavalla nytkyttää. Ja meikä ei edes tykkää nytkyttää. Näen tähän jopa näppärän videonkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele naulaband - Paholaisen tanssi 01.11.2018

naulaband - Paholaisen tanssi
Helvetin mielenkiintoinen. Verestävä ja autenttisen raadollinen. Sinänsä simppeli veto ja silti kaikki oleellinen läsnä. Tämä tulee varmasti jakamaan mielipiteitä ja se on aina hyvän biisin merkki. Äijä laulaa muutes kaiken sen vahvasti roiskuvan energian takana hyvin. Tässä Mikserin Hittikisassa tämä meni omien suosikkieni joukkoon. Jää pakostakin mieleen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arto Hietala - Halo 01.11.2018

Arto Hietala - Halo
Upea teos! Äijä on jotenkin vaan löytänyt jäätävän ja ihan jopa kadehdittavan flow-tilan. Hämmentävän kovia biisejä tupsahtaa eetteriin toinen toisensa perään. Olet toki jo pitkään ollut oman musatiesi guru, mutta viime kuukausina olet löytänyt uuden kultaisen tien...ainakin omasta musamakukulmastani kuunneltuna. Tuoko sitten taistelu sairastelun kanssa jotain extraa näihin teoksiin vai mitä? Tsemppiä silti sinne! Ja hei pysy hengissä. Tuskin maltan edes odottaa, mitä sieltä vielä tuleekaan. Niin ja jälleen kerran muutes sanottava, että enkkusi on käsittämättömän briljanttia. Huikeat sanat ja huikea ääntämys. Kymppi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't Think 31.10.2018

Miira - Don't Think
Hauska ralli. Nuo "Don´t Think"-kohdat ovat tämän biisin kruunu. Saundimaailma on melkoisen keskinkertaista. Hittiainesta tässä silti on. Perkules kun saisit aikaa tuottaa tätä joskus muutaman napsun paremmaksi ja olisi kyllä melkoinen pläjäys. Mutta kyllähän tämä jää mieleen! Hittikisan mielenkiintoisinta osastoa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kun vaikutus lakkaa 31.10.2018

Poop Dilan - Kun vaikutus lakkaa
Minä olen ikään kuin taistellut tämän parissa jo pari päivää. Pidän ja samalla tätä olisi voinut vielä napsun hioo. Sanallinen anti taas ah niin kiehtovaa, että olen ihan kympillä menossa mukana. Mikserin kiehtovin sananikkari. Tämä ei vaan oikein koskaan lähde kunnolla lentoon siis hittibiisimielessä. Sellainen kiehtovasti vellova teos joka ei vaan lopulta ihan osu hittimuottiin. On silti mieleen jäävä örkki, jota tekisi mieli rapsuttaa. Voksut jääneet jokusen napsun liian tukkoisiksi etenkin kertsissä. Ja all in all onhan tämä silti hurmaavan erilainen. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xerona Mistress - The Downward Spiral 29.10.2018

Xerona Mistress - The Downward Spiral
IT olet aidosti väärässä. Tämä on lähinnä kellaritreeniveto. Jos tällä tunkkaisella raakavedolla pääsee kolmen parhaan joukkoon tässä Mikserin Hittibiisikisassa, niin se on puhdas häpeä itse kisalle. Tämä on kyllä vahvasti ok perusrenkutus....mutta valitettavan kaukana hitistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xerona Mistress - The Downward Spiral 29.10.2018

Xerona Mistress - The Downward Spiral
Hyvä tekemisen meininki alussa. Voksujen tultua kehiin biisi jotenkin vaan latistuu samantien. Liian ympäripyöreä ollakseen hitti kisassa, jossa haetaan hittiä. Saundikokonaisuus myös jotenkin nuhainen ja tunkkainen. Ihan ok silti. Mutta ei hitti. Enemmänkin tosi pätevä täytebiisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele zoe - Taivas ja maa 29.10.2018

zoe - Taivas ja maa
Hieno autenttinen tunnelma tässä. Badding Somerjoki meets Pekka Streng. Voksut kun olisivat vaan muutaman napsun enemmän esillä, niin olisi paljon enemmän kuin avot. Liian lyhyt nyt. Mutta joku hetki tai henki saatu tähän läsnä oivallisella tavalla. Ripaus neroutta. Kiehtova.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redione - Älä luovuta vielä Redione 27.10.2018

Redione - Älä luovuta vielä Redione
Voksuista on tosi vaikea saada selkoa. Henki ja voima tässä silti helvetin hyvin läsnä. Jotain jopa maagista tässä silti. Hopit vaan pari napsua enemmän pintaan, niin olisi helppo kiitettävä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - The One 27.10.2018

Karisma - The One
Tykkään tästä groovesta tässä ja samalla tämä jää silti hieman latteaksi useammankin kuuntelukerran jälkeen. Voksut ovat kyllä todella hyvää tasoa. Itse biisi vaan napsun turhan monimutkainen hitiksi. Saundeissa myös paljon tuhnua. Vahvaa kasikamaa tämä silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Teetä ja Humalaa 26.10.2018

M. Toivonen - Teetä ja Humalaa
Tuosta biisikorjailusta (sekä aarofin kommentista) pitää vielä näin jälkikäteen todeta, että itsehän siis pidin niistä alkuperäisistä sanojen venytyksistä. Ne toivat biisiin sitä aiemmin mainitsemaani "ärsytystä", jollaista hyvässä hitissä pitääkin olla. Mutta kyllähän tämä kieltämättä toimii erittäin hyvin näinkin. Joku metka ärsyke silti yhä läsnä just oikealla tavalla. Pirskatin näppärä paketti. Hittikisan kärkikastia. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Eihän siinä sitten mitään (jos tahdot olla mulkku) 21.10.2018

P. M. Kostiainen Project - Eihän siinä sitten mitään (jos tahdot olla mulkku)
Ae että uutta Kostiaista ja vieläpä helvetin kovaa kamaa! Mulkkuna oleminen on itse asiassa sopivin annoksin varsin terapeuttista. Toki se mulkkuus jää myös liian helposti päälle kuin olisi vetänyt liikaa henkistä Viagraa. Nimim. kokemusta on! :) Mutta siis vitun hyvä ralli ja teikän tulkintatyyli on just raikkaalla tavalla rupinen ja jää pakostakin mieleen. Sun miksaustaitosi on muutes nykyään häkellyttävän kovatasoista. Kova luu!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Darkness Again 21.10.2018

Elektroborgå - Darkness Again
Kyl sieki vaan ihan armoton musavelho oot. Mahtavaa saundimaalailua. Taitavaa. Pienelämän määrä tässä teoksessa hurmaavasti pulppuilevaa ja sinkoilevaa. Äärimmäisen kiehtova teos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Curved Time - Broken Dreams 20.10.2018

The Curved Time - Broken Dreams
Hieno todellakin on! Hittibiisikisan kärkikastia. Hämmentävän kovatasoista saundimaailmaa ja miksaustasoa. Voksujen kohdalla toivoisi vaan biisin edetessä ihan pienen napsun enemmän sähköä, säpinää, energiaa, voimaa. Muilta osin upea teos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Scream your hate (feat. Juha Ahlfors) 20.10.2018

GLOAMiNG - Scream your hate (feat. Juha Ahlfors)
Nyt tuli hankala haaste eteen tässä Hittibiisikisassa. Itse kun en ole vuosikymmeniin kuunnellut tämän genren musiikkia. Tämä genre jäi vaan meikällä 1980-luvulle, jolloin kuuntelin liki kaiken tämän alan örinän läpi. Se oli muutenkin sitä tämän musa-alan kulta-aikaa. Sanon vaan, että tämä on kyllä pätevästi tehtyä, mutta saundipuoli on vaan liian konemuovista ja ylituunattua ollakseen tarpeeksi uskottavaa tämän alan genrelle. Uskon silti, että tämä saa paljon pisteitä itse kisassa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - Over The Hill 20.10.2018

IT (Next Gen Demos) - Over The Hill
Voksuissa tässä nyt jotain sellaista paksumpaa/läskimpää efektivivahdetta/läsnistä, josta tykkään. Hittiä en vaan tästä saa henkilökohtaisesti irti itse kisan hengessä. This is my song oli muutes niitä Scorpionsin suht ekoja biisejä aikoinaan. Mukavaa ja harmitonta. Meditointimusaa. Tätä tunnun hokevani ehkä liiankin usein IT:n kohdalla. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele NQSA - It's here 20.10.2018

NQSA - It's here
Hieman vaikealta kuulostava biisi hitiksi. Soitinraidat silti erityisen näppäriä. Voksuosuudet vaan melkoisen haastavia. Jotain pirun vahvaa tässä silti. Henkilökohtaisesti jää vaan vähän etäiseksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - M.A.M.A. 20.10.2018

Kämä Simmons - M.A.M.A.
Onhan tämä aina vaan ah niin mainio! Jo pelkkä alku saa hyvälle tuulelle. Siihen vielä kaikki klassiset hevikitaratilutukset sun muut pakolliset tämän kategorian skittatilpehöörit...ne tuli tässä meinaan ihan kaikki. Sanat tuttua raflaavaa kukkahattutätejä kauhistuttavaa Kämää. "Pedofiileillä lapsia täynnä syli." Jos ei olisi ihan näin tunkkainen ja laulussa olisi edes se pieni ripaus taitoa, niin antaisin ysin. Lopun Euroviisunostatuksesta ylimääräinen bonuspiste. Mutta all in all...ei vittu muutes jätä kylmäksi. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele JKM Electrocutes - Chikson Sound 20.10.2018

JKM Electrocutes - Chikson Sound
Korea ollut tässä lähivuosina hittikeskuksen ydintä. Gangnam Style! Eli nyt ollaan nykyhitin sydämessä. Upeat saundit! Todella toimiva paketti! Vähän vaan lyhyt ja silti kova kuin Hjalliksen kulli!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Teetä ja Humalaa 14.10.2018

M. Toivonen - Teetä ja Humalaa
Oot sie kuules gyl melekone saundiveijari. Ihastuttavan näppärä tämä äänimaailma. Siellä on just oikea määrä raitoja, hienosti sijoiteltuna ja just nasevasti miksattuna. Syvis tuolla jo aiemmin kiteytti omiakin ajatuksiani etenkin just nuo Modern Talking /Pet Shop Boys -fiilikset. Ja sitten kun vielä lauletaan suomeksi, niin ae että miten messevää. Oikealla tavalla myös "vähän ärsyttävä" kuten kunnon hitin pitääkin olla. Loppuosa nostaa biisiä mahtavasti! Niin ja pirun hyvin sä muutes vedät! 9+ joka saattaa ajan myötä muutamalla lisäkuuntelulla muuttua aika äkkiä kympiksi. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abyssal Dream - Syystieni neitsyys 30.09.2018

Abyssal Dream - Syystieni neitsyys
Tässä on hämmentävän raikas ja rikas saundimaisema yhdistettynä yllättäviin efekteihin. Miksausmielessä tosi kovaa tasoa. Syksyn haikeus myös kirpeesti läsnä. Todella onnistunut teos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Sun Syys 30.09.2018

NaNa - Sun Syys
Onhan tämä tunnelmallisesti todella onnistunut. Sopisi täydellisesti johonkin kovan tason leffaan. Piano on toki jo kerran tehty. Tästä jo pelkästään saisi jatko-osan aikaan. Mutta joo siis aidosti hämmentävän koskettava teos. On hieno! Vaikuttava.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele A K Hietala - Syöksyenergiaa 23.09.2018

A K Hietala - Syöksyenergiaa
Jotain ah niin hiton vahvaa tässä. Kuunnellut tätä aika monta kertaa nyt yhden päivän aikana. Pirun mielenkiintoista muutenkin kuulla Artoa välillä suomeksi. Tuo Demokeskustelussa lukemani taustatarina tälle biisille antaa vielä lisänostetta. Kertsissä kun olisi saanut vielä voksuja ihan pienen napsun enemmän pintaan niin ae että miten perfekto olisi ollut. Mutta helkutin kova näinkin. Makee tuo tietynalainen biisiä pukeva kaaottisuus tuossa kertsissä. Jäätävän kova biisi. Liki kymppiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arto Hietala - I Summon Satan 15.09.2018

Arto Hietala - I Summon Satan
Kuunnellut tätä nyt sen verran monta kertaa kyllästymättä, että ihan pakko heittää tälle kymppi. Hienosti rakennettu eläväinen biisi. Jotenkin muutenkin tykännyt erityisen paljon näistä viime aikaisista biiseistäsi. Joko itse herännyt enemmän teikän tuotantoa kohtaan tai muuten vaan tullut teikältä nyt enemmän osuvampia biisimiksauskokonaisuuksia. Tuo apaut 02:40 alkanut laulullinen muutoskohta toi biisiin superhyvän loppunosteen. Todella hyvä! Minusta tuo Kostin mainitsema rytmimuna toi biisiin just hyvää maustetta. Omissa luureissani se kuuluu sillai just näppärästi takaraivosta. Ihan helvetin hyvä biisi! En hölötä tähän nyt tämän enempää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Hymni nykyajalle 08.09.2018

Laulajan Laulut - Hymni nykyajalle
Tätä pitää kuunnella useamman kerran ennen kuin alkaa päästä paremmin sisään. Heti ekalla kerralla toki iskee se fiilis, että jotain hyvin kiehtovaa tässä kyllä ja samalla, että ei ihan helpoin biisi sukeltaa ykkösellä sisälle. Joka on siis just hyvä juttu nykyhelppomusa-aikana. Tässä oli joitain tuttuja virtauksia ja silti en saanut ihan kiinni, mitkä musamaisemat tästä tuli lopulta eniten mieleeni. Tässä on tavallaan jotain sellaista ehkä 1970-luvun venäläisyyttä ja samalla myös Toni Edelmannin teatterimusatyyliä. Jotain Chydeniusta unohtamatta. Sitten vielä tuo 1980-luvun ajolähtömäinen kitarointi. Vaikuttava paatos. Muutenkin mahtavia nämä Mikserin artistien yhteistyöt. Syviksen sanoitus tutun vankkaa ankka-kamaa eli pysyy vahvasti pinnalla ja sukeltaa just silloin, kun on tarvetta. Sanoissa muutenkin täsmäosuva nykyajan laitekoukkuleima.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Figure this out - Syysilta 08.09.2018

Figure this out - Syysilta
No onhan tämä nyt vaan upea teos! Sitä en osaa sitten sanoa, että tuleeko tästä tarpeeksi syksyinen olo. Mutta jäätävän hieno teos. Hienosti pulppuaa raidat ja on rytmimuutoksia ja dynamiikkaa ja helkutin lahjakasta ja musikaalista menoa muutenkin. Ihan mahtava!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - The River 01.09.2018

IT (Next Gen Demos) - The River
Kyllä kyllä. IT-musiikki on vaan ikään kuin ottanut askeleen uudelle tasolle. Jotenkin vaan tää saundikokonaisuus pianosoftine kaikkineen miellyttää omia kuulokekuuntelijakorviani tosi paljon. Hyvä! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - LFO Lover 30.08.2018

IT (Next Gen Demos) - LFO Lover
Komppaan niin Artoa mitä tulee kosketinsoittimeen. Sun PITÄÄ ottaa nuo koskettimet useammin käyttöön. Tainnut tästä aiheesta jotain jo aiemminkin mainita. :) Tuovat vaan niin osuvasti sitä avaruutta ja kirkkautta sovitukseen. Mukavaa muutenkin että alkaa löytyä uusia miksauskujeita Reaperista. Itsellänikin sama softa yhä opetteluvaiheessa. Edelleen ollaan täällä liian lähellä lähtötelineitä. Olisi vaan enemmän aikaa ja energiaa, niin kehitys voisi ehkä olla vähän nopeampaa....mutta mikäs kiire tässä. Mutta siis joo hieno vikkelä avaus Syyskisalle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele ANIG - Suojelusenkeli 25.08.2018

ANIG - Suojelusenkeli
Tässäkin kaivataan paljon rohkeampaa lauluotetta ja vähemmän raskaampaa taustaa. Tässä tuo tausta jyrää ihan liikaa hentoa laulajaa. Sinänsä sirkeä laulaja menee vähän hukkaan tällaisen tuotannon taustalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ANIG - Cava! 25.08.2018

ANIG - Cava!
Täällä oli vuonna 2006 tällainen hitti. www.mikseri.net/artist... Cavasta puuttuu se särmä ja muna mikä vastaavassa tekeleessä oli jo yli 10 vuotta sitten. Mutta laulu on silti mukavaa enkelihönkäilyä ja tuotanto nykyajan teflonilla valettua hittimuottia vailla minkäänlaista aitoa sielua tai edes sitä yhtä sydäntykytystä. Kertsissä iskee myös Anna Kuoppamäki -syndrooma eli laulu on ihan liian ohutta ja ihan liian helposti taustaan hukkuvaa. Tämä on silti Mikseritasolla kovaa kamaa. Ja nykyisen teinimusatason mukaista sielutonta vakuumia joka myy, kun kohderyhmä on vaan oikea.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arto Hietala - Doctor Evil (Mind My Mind) 15.08.2018

Arto Hietala - Doctor Evil (Mind My Mind)
Komea biisi jälleen kerran sieltä suunnalta. Äijä muutenkin nykyisen Mikserin kovatasoista A-ryhmää. Hyvä koko tämä paketti tässä. Ilmava mielenkiintoinen sovitus ja just sopivasti raitoja. Lopetuskin kohdallaan. Helppo kiitettävä tälle ja sitten taas uudestaan soimaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kelopuu 10.08.2018

Poop Dilan - Kelopuu
On muutes hieno teos once again. Äijä jaksaa hämmentää tietynlaisella olemassaolon valmiudellasi meikän mieltä. Maagista sanallista maalailua ja erittäin näppärä hyvin miksattu tausta sekä sitten vielä tuo tyylisi tulkita on noussut koko ajan isompaan arvoon. Makee lisuke myös tuo mikä lie vocoder. Meikä jää ainakin kaipaamaan just tätä kiehtovaa onttoutta, jos siis vaikka tämä jäisi viimeiseksi teokseksesi. Teokseksi. Äijä on jotenkin niin Teokseksi. Teosex! Antaisin kympin, jos olisi vähän lyheympi teos. Mutta aidosti hyvä. Jää mieleen kummittelemaan. Tässä on jopa jotain kalevalamaista taontaa. Jotain sellaista suomalaista ikikulttuuria, jota on vähän vaikea selittää. Hieno! On! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Juhannuksen jälkeen 08.07.2018

Miira - Juhannuksen jälkeen
Hieno tuo Syviksen pika-analyysi tästä biisistä. On kyllä mielenkiintoinen lähestyminen Kesäbiisikilpailuun. Mainio tuo taustakomppi. Toimii! Vinkeesti myös miksattu ikään kuin vasenpainotteisesti ja sillai että se tausta on siellä mukavan hämyisesti takana. Voksuissa oli kyllä niin paljon hyvää sointia että huh huh sekä Aah. Tarina jätti meikän yhtäkkiä pohtimaan sitä, miten moni yhä vieläkin hukkuu nimenomaan Juhannuksena tai sen jälkipäivinä. Mutta siis näppärästi toimiva veto Miiralta! Helposti kuuntelee useammankin kerran. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kesä ohi on 08.07.2018

Poop Dilan - Kesä ohi on
Oi että miten mainio! :) Jälleen kerran tutun laadukasta ja mielenkiintoista sanoitusta ja ihastuttavan omaperäistä sanojen rytmitystä ja tulkintaa. Pirskatin sympaattinen tuo miksaus tällaiselle kuulokekuuntelijan korville. Taustalla just sopivasti hyviä raitoja ja ne on järkätty sinne erittäin taitavasti. Voksuissa on korvaa miellyttävää selkeää saundimaailmaa. Hyvä paketti. Todella hyvä paketti! Kertsi on muutes melodisesti yksi parhaitasi ikinä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Last Night on Earth 16.06.2018

Elektroborgå - Last Night on Earth
Tässä ja uusimmassa biisissä S of S and S paljon samoja ihanasti huumaavia ja hurmaavia aineksia, joista tykkään isolla miesmielihalulla. Ei ihan niin valmis kuin tuo S of S and S ja silti tykkikamaa. Hieno!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Summer of Sugar and Spice 15.06.2018

Elektroborgå - Summer of Sugar and Spice
Komppaan kaimaa. Pirun lahjakas olet. Tässä oli jotain samoja voksumelodia-aineksia kuin aikaisemmassa biisissäsi mutta just hyvällä tavalla. Tätä tosiaan jaksaa kuunnella useamman rundin. Teikässä on jopa jotain sellaista maagista jokerikorttia, joka voisi joskus poikia isompaakin menestystä...jos siis itse sitä haluat. Tykkäsin vaihteeksi taas todella isosti. Hiton hyvä! And Yes I Want More! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Myönnän että pierettää 24.03.2018

Poop Dilan - Myönnän että pierettää
Myönnän, että hymyilyttää. Pieruhuumorille on muutenkin aina se aikansa ja paikkansa telluksella vuosiluvusta välittämättä. Sanoituksessa on taas runsaasti hedeä ja oivalluksia. Makoisan taustan olet myös tähän väsännyt. Tykkään erityisesti noista voksujen säädöistä. Istuu. Ja nykyajan laktoosi-intoleranssi-ihmisviidakossa tälle on jopa selkeää tilausta. Niin ja olin itse asiassa ihastunut tähän biisiin ihan vain lukiessani tuota pelkkää biisikuvailua. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arto Hietala - Beyond Beautiful 17.03.2018

Arto Hietala - Beyond Beautiful
Komppaan Windywalkia. Mutta onpahan juu todella hieno biisi. Ja etenkin just tuo kertsi on puhdasta hittiainesta. Hienosti täytetty tässä muutenkin stereokenttä. Hyvä sovitus. Paras Arton biisikokonaisuus so far kaikista niistä, joita olen kuunnellut! Biisin lähtö oli vaan aluksi hieman omituinen, kun intro puuttui ja A-osa tuntui muutenkin hetken ajan hieman jäykältä. Outrokin oli häivytys. Mutta toisella kuuntelukerralla mikään ei sitten enää tökkinyt luureissani. Kaikki palaset vaan loksahti kohdalleen. Tässä on jopa sellaista suuren maailman biisiotetta. Voisi helposti soida jonkun tunnetun rokkitähtösen levyllä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Breeze 10.03.2018

Poop Dilan - Breeze
Täällä kun on ollut paljon puhetta enkusta ja siitä, miten se suomalaisen suussa taittuu laulaessa aika usein hieman kankeasti tai liian painokkaasti, niin en yllättyisi, jos tämä biisi olisi saanut alkuideansa just siitä. :) Ja kyllä meikä jatkaa taas teikän hehkuttamista, sanokoon Herra Hifistelijä myöhemmin taas ihan mitä tahansa haluaakaan. Mutta siis todella herttainen ja herkullinen teos vans ögen. Kuulokkeet korvilla kuuntelin tätäkin jälleen kerran aito hymy huulilla. Jotenkin ah niin rentouttava HMK=hyvänmielenkappale. Hyvät taustat ja mainio tulkinta. Ja ah tuo ihastuttavan kangisteleva enkku noine pirteine sanavalintoineen. Tuo voksuraitakin just bra kirkas. Toimii! Niin ja lisäksi täytyy vielä todeta, että jopa tämän artistisivun värimaailma toimii meikän silmille. Artistin kuvauskohta jossa lainataan Hifistelijää herätti myös suurta hilpeyttä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Pölytän sut 2018 04.03.2018

Syvis & Friends - Pölytän sut 2018
Voihan hunajapurkki miten mainio veto! Taas ah niin oivalliset sanat ja hienosti saat ne vielä rytmitettyä. Herkullista sanoitusvirtaa, jota hymy huulilla kuuntelin. Olet saanut tai säätänyt tähän äänesi normia vahvemmin esille. Hyvä! Niin ja tuo Vahtolan Make on kyllä juu sellainen biisirallimestari, että tässä maassa ei montaa vastaavaa olekaan.. Pitääkin muutes joskus paremmalla ajalla kuunnella nuo muutkin versiot. Mutta tää toimii. Todellakin toimii. Ihan helevatan sympaattinen ja nuo sanat soljuvat biisin rakenteeseen kuin veitsi oliiviöljyvoihin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpajakke - Gentle Rush of a Volga Synthman 02.03.2018

Kilpajakke - Gentle Rush of a Volga Synthman
Alku tässä on melkoisen aneemista kuin Ville ekaa kertaa pianon ääressä etusormi jäykkänä tökkimässä Ukko Nooaa. Sitten tuli onneksi sitä rhodesimaisempaa saundia sieltä. Teoksena tai coverina menee siihen samaan peruskasisarjaan, mitä moni muukin on tänne laittanut. Ihan peruskiva mutta jää liikaa sellaiselle yhden idean tasolle eikä lähde lentoon. Sellaista pikaista haahuilua koko teos nyt muutenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKSR kisakappaleet - Somewhere by the River 02.03.2018

MKSR kisakappaleet - Somewhere by the River
Mitä muutes nuo ikään kuin itämaiset kepit tuossa alussa ovat? Kuulostavat ainakin tosi aidoilta kepakoilta. Vai ovatko muka jotain softakeppejä? No enivei hieno alku tässä. Hienosti muutenkin soljuu lautta Volgalla. Mehevä tuo elämän määrä sovituksessa. Tässä on nähty vaivaa. Tuo kiihtyneempi apaut 1:57 alkava Tarzan-rytmi...on just briljantti. Helppo ja vaha ysi tälle. Kisan kärkikastia. Ainoa mitä enää mietin, että onko katai nainen vai mies? :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Volga, Viimeinen Määränpää 02.03.2018

Ville Kotiranta - Volga, Viimeinen Määränpää
No huh huh miten hyvä! HUH HUH just niin hyvä! Aika harvoin Mikserissä joku onnistuu tuottamaan biisinsä yhtä iskevästi. Tämä on harvinaista herkkua saada nauttia Ville Kotirannan läsniksestä. Sanon tämän nyt aidosti ilman mitään kielipersemeininkiä, että kiitos Ville kun olet täällä! Biisi iskee kuupan syvään tajuntaan jo heti ekoista momenteista alkaen ja jyrää vastustamattomasti musiikin mielihyväkeskukseen. Oot sie kyl vaan aidosti lahjakas mies. Levy-yhtiökamaa. Siis ihan kympin veto. Kaikki tässä on siis kymppiä. Sovitus, laulu, tulkinta, tuotanto. Tää oli tälle kisalle vähän kuin se legendaarinen Granlundin ilmaveivi konsanaan. ”Saavumme Kotirantaan…” Ja niinhän se Kotiranta oli kuin kotirannassa Volgankin virroissa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - How Stupid a Woman Can Be? 02.03.2018

Catarina - How Stupid a Woman Can Be?
Perkules juu. On kyllä todella näppärä bluesahtava biisi. Vietävän hieno teos alusta loppuun asti. Hyvä tarina ja tulkinta! Tykkään just tuosta, että ne voksut elävät tekstin mukana, eikä vedetä koko ajan samalla suutuntumalla. Sovituskin just oikeaoppinen miellyttävä täsmäpaketti. Matkalla myös niitä makeita pieniä sovituksellisia mausteita. Se loppupuolen kitaranäppäilysoolo on todella kuuma kikkeli. Helppo ja äärimmäisen vahva ysi tälle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARIELA - Kyynelvirta 01.03.2018

ARIELA - Kyynelvirta
Tämä ei ole ihan yhtä toimiva rullaus, mitä tuo Vielä tänään. Mutta ihan pätevä ralli se tämäkin. Tässä vaan tuo saundipaletti on vielä pahemmin tukossa kuin Vielä tänään-biisissä...eli heti kun lyödään ne kaikki raidat peliin, niin se saundi menee liian pahasti tukkoon. Mutta on tässäkin paljon hyvää. Parempi tuottaja vaan kehiin ja uusi vähän rokimpi Disco on syntynyt.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - KO & NaNa - The Song of the Volga Boatmen [COVER] 01.03.2018

NaNa - KO & NaNa - The Song of the Volga Boatmen [COVER]
Mielenkiintoinen hässäkkä. Vähän kuivakaksi jäänyt vaan saundimaailma uljaan alun jälkeen. Tosin melkoisella kiireellähän näitä on kaikki täällä lähteneet väsäämään. Mainio teos silti. Paljon just sitä sellaista sovituksellista riemukkuutta, josta tietenkin pidän todella paljon. Mutta kuka onkaan tuo KO? :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele asara racing - Song of the Volga Boatmen 01.03.2018

asara racing - Song of the Volga Boatmen
Nämä synasaundit on jotenkin nostalgisesti vanhahtavia. Meikällä oli joskus 1980-luvun puolivälissä joku Casio tai mikähän sen ajan Jammu nyt olikaan ostettuna Anttilasta. Tykkäsin silloin just tuosta stargazingmaisesta saundista. Sitä oli vaan hankala rytmittää biisiin, koska se loppuosa kyseisestä saundista tulee viiveellä. Pitää painaa kosketinta pitkään pohjassa ja sillä välin sointu menee jo ohi. Ei ihan sitä kärkiteikää, mutta ihanan vanhanaikaista ja todennäköisesti hieman kieli poskella vedettyä. Tuo marssimaisen tarkka ja sopivan ykstotine ja freesi rytmikonepuoli oli erityisen hyvä ja potkiva.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vessajonon kisabiisit - The Song of the Volga Boatmen 01.03.2018

Vessajonon kisabiisit  - The Song of the Volga Boatmen
Onpas makeen hallitut ja metkasti jopa sullotut saundit. Pirun siistii sanoisin. Kompakti. Mainio letkeys tässä. Tätähän olisi kuunnellut mieluusti pidempänäkin versiona. Hieman hulluksi tekeviä nuo vasemmalta voimakkaasti tulevat rouheet wahwahimaiset saundit. 1:10 alkava osio toimii todella hienosti. Tässä on muutes jotain sellaista 1980-luvun tai varhaisen 1990-luvun telkkutunnarimenoa. Takaa-ajomusiikkia ilman, että ketään ajetaan takaa. Liian lyhyt vaan. Mutta silti ihan vitun näpsäkkä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Paatti liikkuu 01.03.2018

Poop Dilan - Paatti liikkuu
Hurmaava teos! Sanoitusten suhteen on vedetty samovaariin kaikkea mahdollista, mitä vaan tämä aihe ryssän nimissä historiapäähän yhtäkkiä synnyttää. Pakko arvostaa jälleen kerran tätä sanallista nerouden manifestia. Ja tuo koko ajan ihanan haparoivasti ja silti varmasti haahuileva tulkinta on maan sekä Volgan mainio. Niin ja tuo korkea ääni yllättää ihan aidosti. Damn man. Mitähän kaikkea sieltä päästä vielä jatkossa irtoaakaan? :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Polla - Both sides of Volga (Boatmen cover) 01.03.2018

Aimo Polla - Both sides of Volga (Boatmen cover)
Sopivasti hämmentävä pikaveto. Ei yllätä eikä petä tekijän tyylin tuntien. Samalla sekä perusvarmaa että päätöntä kouhkaamista ja muppetismia. Liian lyhyt jotta lähtisi kiitettävästi lentoon tai virtaisi ristinä Volgan synneissä. Mutta oikein kiehtova nopsakka teos once again. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele совернование - Ey, ukhnyem! 01.03.2018

совернование - Ey, ukhnyem!
Mainio idea aloituksessa lainata tuttua ja turvallista. Biisin henkeen ja ytimeen oli ikään kuin heti helppo sukeltaa. Ei jää aihe epäselväksi. Itse Volgassa uiminen tuntui silti omaan makuuni hieman raskaalta sitä pirteämpää kitaratiluttelua luk.ot. Kovasti siellä lopussa huudetaan, että aidatkaa aita. Miksi pitäisi aidata aita? Eikö yksi aita riitä? Tuplakortsuvarmistus koska Venäjä? Pommitukset sun muut (kone)kiväärin panosten tippumiset tai mitä nyt olivatkaan, olivat kyllä toimivia nonparellimausteita. Uraa-huudot sun muut. Tappamisen meininkii. Örkkiörinät ja lopun alkuperäiset räpinät loivat tähän liki pikantin maun. Tässä oli aidosti jotain vitun vahvaa ja samalla jäi silti vähän käteen niin kuin se oma rakas lerpahtava kulli. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Volgan Boat Wannabe 01.03.2018

Miira - Volgan Boat Wannabe
Loistava alku tässä! Hienot huminastemmat. Hauskoja pieniä juttuja läpi koko matkan. Mikki Hiiren vetäminen tähän merihätineen veti suun maireaan hymyyn. Ihastuttavan tunnehauskaa ja järkihölmöä kuin pikainen ulkoilmapano puiston puskien takana heinä-elokuun harvinaisissa helteissä. Kyllähän tästä tulee ihan pakostakin vaikuttuneeseen tilaan ilman, että korvakäytävät olisivat silti tukossa. Lopun ”Oho” on kuin piste iin päälle. Kyllähän tämä vaan mieleen jää ja on ihanan omalaatuinen….jättää happy endingin kasvoille. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele A K Hietala - Volgan Viimeinen (Song of the Volga Boatmen) 01.03.2018

A K Hietala - Volgan Viimeinen (Song of the Volga Boatmen)
Hyvä lupaava alku tässä. Suorastaan upean autenttinen alku. Sitten alkoi se hieman kliseinen rokkirumpuskittariffijyräys ja biisi vähän lässähti liiankin arkiseksi omissa korvissani. Laulu meni nyt muutenkin jotenkin tyylillä: lonkalta vedetään yhdellä otolla menemään. Tämä kaipaisi omaan makuuni enemmän dynamiikkaa ja muutakin kuin sitä yhtä monotonista otetta. Nyansseja ja sovituksellista pieneloa. Mutta onhan nuo saundit silti toki pätevällä yleistasolla sekä teikäläisen yleinen osaaminen muutenkin sitä leveliä, että tällekin on ihan mahdoton antaa kasia huonompaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen 01.03.2018

There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen
Tässä on kyllä todella taitavasti viety paatoksellinen originalli kepeään ja kivasti jopa kirpeään elektroniseen maailmaan. Tuolla saundimatossa on osin jotain sellaista unohtumatonta johncarpenterimaista. Ray Lynchia, Vangelista, Jan Hammeria sun muita sen ajan synaveijareita unohtamatta. All in all paljon siis sellaista 1980-luvun instruhenkeä tässä…ja sehän toimii meikän korvissa kuin se legendaarinen Traci Lordsin vikinä. Hämmentävän kova veto näinkin lyhyessä ajassa. Äijä ollut liekeissä tätä tehdessä. Jos olisi ollut ihan vähän lyhyempi ja ytimekkäämpi, niin olisin heittänyt kympillä. Nyt saat tyytyä hiton vahvaan ysiin, joka nuolee kymppiä. Ja älä nyt vaan lue väärin: nuolee KYmppiä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Best Demos Vol 2) - Song Of The Volga Boatmen 01.03.2018

IT (Best Demos Vol 2) - Song Of The Volga Boatmen
Kappas napsun reippaampaa IT-kamaa. Hieman ehkä jopa yllätti että ”näinkin rivakka” meno ottaen huomioon IT:n monien aiempien teosten vellovamman tyylin. Saundeissa muutenkin selkeää kehityskaarta kuultavissa. Se on aina ilahduttavaa, että omaa halun kehittyä ja että se alkaa myös kuulua sieltä. Itse cover vaan jäi elämyksenä omaan nirsoon makuuni vähän vaisuksi ja napsun pitkävetiseksi. Olisin kaivannut vähän vielä vahvempaa ja varmempaa laulua sekä etenkin stemmoja. Voksuraidan pienimuotoinen efektointi olisi myös tuonut esitykseen enemmän raikkautta. Mutta propseja totta kai siitä, miten nopeasti kyhäsit tämän kasaan. Hämmentävä reaktio- ja toteutusaika miehellä. Ja tuo selkeämpi rytmipuoli tuolla taustalla tuo oikeastikin mukavaa uutta maustetta IT-tuotantoon. Niin ja siis tuosta vähän rohkeammasta yleisestä heittäytymisestä laulamisessa tulee toki lisäplussa. Rohkeasti lähdit hakemaan lopussa jopa ylä-ääntä. Onhan tämäkin loppujen lopuksi aikas lutune veto. Pitää vaan kuunnella useamman kerran, niin alkaa toimia paremmin. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Työnimi Taneli - Kesä on jo ohi 27.02.2018

Työnimi Taneli - Kesä on jo ohi
Kyl kyl. Hyvin toimii taas. Äijällä on joku sellainen yleinen musiikin perusosaaminen todella hyvällä tasolla. Kyky hahmottaa, miten tehdään biisejä ja miten niissä eletään on vahvalla tasolla. Tykkään tai siis ehkä jopa rakastan tuota millaisella luolamiehen alkuvoimalla vedät noita voksuja. Ei meinaan jätä kylmäksi. Just noin. Mieluummin sielu ja sydän vereslihalla vähän yli kuin sillai hymistellen ali. Jälleen kerran toistan että pajon verta, hikeä ja kyyneliä. Se vaan tulee aina näistä teoksista mieleeni ja puhtaasti hyvällä tavalla. Tässä on nyt vielä mausteena jotain shamaanista magiaa, joka toimii meikälle ihan vitun hyvin. Jotain ihan pientä harhailua siellä välillä soittamisessa ja rytmin kanssa. Mutta hurjan hyvä biisi ja veto. Meikän on ihan pakko heittää kympillä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gospel Night Time - Älä mee Tinderiin 26.02.2018

Gospel Night Time - Älä mee Tinderiin
Oi että miten tykkäsin tästä. Ihastuttavan kotikutoinen äänitys. Itse biisihän on hienosti rakennettu. Se lyömäsoitin, jonka nimeä en just nyt muista, tulee sieltä vähän liikaa läpi. Olisi voinut sijoittaa vähän kauemmaksi mikistä. Mutta aidosti hyvä biisi. Hyvin rakennettu. Itsehän en ole mitenkään suuresti uskovainen. Enemmänkin niitä joka pitää vaan erilaisia ovia auki ja uskoo esim. kohtaloon ja erilaisiin ulottuvuuksiin ja siihen, että on muutakin kuin se, mikä näkyy. Mutta tykännyt aina hengellisistäKIN lauluista. Tässä on vaan jotain todella sympaattista ja pyyteetöntä sekä ajan mukaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Order - Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (The Order Remix) 24.02.2018

The Order - Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (The Order Remix)
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :) Nyt on kyllä suoraan sanottuna melkoisen rasittavaa saundia. On niin diskanttisdigitalista ja ohutta, että luurit korvissa joutuu hieman jopa varoa, että veri ei ala valua korvista. Miksaus kaipaisi paljon enemmän hiekkaa ja tuhnua. Jollain homoklubeilla tai nuorten suosimilla tanssilattiapaikoissa on taatusti toimivaa kamaa. Meikä vaan liian vanha tällaiselle tärykalvojen tuhoamismusalle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 24.02.2018

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :)

Meikän piti ihan erikseen tsekata, että oliko tämä siis cover vai omiin nimiin merkattu. Mutta on kyllä hieno veto. Ja musiikin tekemisessä muutenkin hieman vaikeaa enää tehdä peruspopulaarimusabiisiä, joka ei muistuttaisi jotain jo tehtyä. Mutta onhan teillä kyllä koko paketti kunnossa. Se on sanomattakin selvää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vihaiset Villet - Huuda Kovempaa (demo) 24.02.2018

Vihaiset Villet - Huuda Kovempaa (demo)
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :) Heh. Pienten pippelien junnuenergiaa. Harmi että miksaus on nyt vielä tässä vaiheessa, mitä on. Sillä tässähän on aidosti jotain hyvää ja tarttuvaa. Hyvä jäbät! Jatkakaa vaan! Teissä on meinaan tosi paljon potskua pojat!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tons Of Monarchy - Native American People 24.02.2018

Tons Of Monarchy - Native American People
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :) Joku sellainen Köyhän Miehen Lordi tuli tästä mieleen. Olisi muutes varsin mainio nimi bändille. Mutta joo siis itsekin syntynyt liki Kouvolaa enkä silti pysty nyt antamaan siitäkään lisäpisteitä. On vaan niin kämyiset saundit, että eihän tästä pysty sanomaan nyt tämän enempää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Mäntynen - Univelkaa 24.02.2018

Timo Mäntynen - Univelkaa
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :) Tässähän on itse asiassa tosi näppärä miksaus. Just sopivan vähäraitainen. Itse laulusuoritus vaan liian heikko ja epävireinen. Hengitystekniikan puuttellisuuteen kannattaa kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Mutta joo eiköhän tämä kepoinen ralli ole kaikesta päätellen väsätty alusta loppuun asti suhteellisen nopeasti. Mutta on tämä silti kiva ja hyvällä sydämellä tehty.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustanaamiosauna Small Band - Likainen Poika 24.02.2018

Mustanaamiosauna Small Band - Likainen Poika
Lähdin näin loman kunniaksi Mikserin kommenttirinkirundille sekä ilolla että pelolla. :) Mitä noi muut tuolla alapuolella oikein jauhavat? Tämähän on siis ihan helvetin hyvä. :) Ja just siksi että tässä on ihan uniikki saundikokonaisuus, jonka kruunaa nuo hurjan hyvät kliseitä imitoivat vokaalit. Helppo kymppi tälle! Aevan ihana!
10

Sivu: 1 2