Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 106 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ardual - Exile 11.05.2007

Ardual - Exile
Hyvin toteutettu dark metalli on aina ilo korvalle ja kallon sisustalle. Vokalistin ulosanti tuo kieltämättä hieman mieleen Shagrathin, vaikka muuten nuo mainitut Dimmu vaikutteet ovat kylläkin melko vähäisiä. Laulajan äänihuulet taipuvat tosiaan asentoon, johon omani eivät likimainkaan kykene. Ääni on raikas, mutta synkkä. Hieman jäin kaipaamaan rapeampaa murinaa, sillä pienet lisukkeet eivät ikinä ole pahitteeksi. Mutta kivat ärinät, eipä voi mitään. Itse biisi kulkee mukavasti, vaikka siihenkin jäin kaipaamaan pientä väliosiota esim. rauhallisemman kosketinsoolon muodossa. Onneksi sieltä kuuluu tiukempaakin rypistysriffittelyä. Mutta tosiaan, kappale kuulostaa hyvältä, vaikkei siitä erityisiä yksittäisiä ilonaiheita juuri löydäkään. Keikalla toimisi taatusti vielä eri tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skullfucker - Cannibalism is My Cup of Tea 29.04.2007

Skullfucker - Cannibalism is My Cup of Tea
Edellisestäpä jatkaakseni totean, että johan tässä mennään varsin mukavan synkeästi demon osittain hilpeisiin teemoihin verraten. Kappaleen otsikon idiomin herättämä epäilys biisin vakavasti otettavuudesta hälvenee kyllä ripeästi. Huomattavan sympaattisia ovat nämä raitojen otsakkeet peppumerirosvoineen ja elon rajallisuutta ilmentävine oivalluksineen. Vaan musta huumori on tietenkin aina suvaittavaa tiettyyn rajaan asti. Kappaleen alun doom ja jopa black metal vaikutteet saavat ainakin minut täysin puolellensa. Tällaiset hieman tunnelmallisemmat palat toimii minulle aina parhaiten. Löytyyhän kappaleen sisuskaluista melodian pätkiäkin, eikä tarvitse edes kirurgin välineitä kaivaa esiin. Käsittääkseni leadkitaramelodiakuviot eivät ole tässä projektissa se tärkein juttu, mutta mukavasti ne korvia kutkuttelee, eihän siinä mitään. Ja totta on, että mitä vähemmän niitä käytetään, sitä enemmän ne säväyttävät. Tämän kappaleen nostaisin korkeimmalle jalustalle pikaisen läpikuuntelun perusteella. Arvosanaa en osaa antaa, mutta pääosin nautittavasta ja viihdyttävästä taiteesta tässä on kyse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chromatic Dark - Wither 07.08.2006

Chromatic Dark - Wither
Humppakomppi rummuissa toimii! Vaikka kuulostaakin aivan koneelta(?). Hyviä sävellyksiä läpi demon. Raskautta on, myös melodioita. Ainut asia, josta voisi huomauttaa, on tuo keskitempo. Nopeutta lisää ja toisaalta taas jylhiä kitaravalli/syntikka fiilistelyjä korinoin olisi tervetullutta. Tuossa Time biisissä sitä tunnelmaa alkaa jo löytyäkin. Mukavat murinat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nevernettles - My Twisted Valentine 06.08.2006

Nevernettles - My Twisted Valentine
Yllättävän hyvin toimii, vaikka oikeastaan ainut melodia tulee laulusta. Kolkko naisääni sopii tähän, vaikka omaan makuuni se saisi olla tummempikin. Tunnelma on jopa häiriintynyt, niin ahdistavaksi se muutaman kuuntelun jälkeen käy. Mielestäni aika metallinen tunnelma, vaikka kaikki metallielementit teoksesta oikeastaan puuttuvatkin. Tuon väliosan sijaan tähän sopisi mielestäni sähkökitaroin toteutettu väliosa, jossa kuultaisi myös todella murhaavaa miesörinää. Mie tykkäisin :) Vaan sperin synkeäähän tämä jo näinkin on, en vain vieläkään ole oikein tajunnut noita konejumputuksia. No, taiteilijan vapaus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darksith - Voi tätä paskaa! 06.08.2006

Darksith - Voi tätä paskaa!
Hymyssä suinhan tätä joutuu kuuntelemaan. Älkää kertoko kellekkään, mutta tulipahan joku epätoivoinen humalassa vietetty viikonloppu moshattua tämän biisin tahdissa. Riffit on rautaa, tuo kertosäkeen leadkitara muistuttaa vähän Behexeniä :) Lopun herkistely saa jopa raavaan hevimiehen putoamaan penkiltä. Totta puhuen tähän biisiin sopisi bläkkisvoxut. Tai ainakin kertsiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vuohivasara - Gloriam Noctum 01.06.2006

Vuohivasara - Gloriam Noctum
Alku kuulostaa turhan yksitoikkoiselta, etenkin edelliseen demoon verrattuna. Tuleehan sieltä loppua kohden vähän tunnelmaakin mukaan, mutta pienilläkin kitaraleadeilla olisi suuri vaikutus tunnelman luojina. Kylmää, synkkää ja hieman kaoottista tämä on, kuten black metallin kuuluu ollakin. Kun pääsee yli tuosta yhtyeen nimen ja etenkin logon lievästä huvittavuudesta, Vuohivasara on varsin vakavasti otettava bändi. Tällä demolla on ilmeisesti otettu askel astetta brutaalimpaan ja suorempaan ilmaisuun. Ainahan bläkkis on ilo korvalle, mutta tällä kertaa jäin kaipaamaan viime demolla vastaan tulleita puhtaita, jämäköitä ja tunnelmallisia melodioita.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ansuz - The Ferocity 05.04.2006

Ansuz - The Ferocity
Murinafiilistelyt toimii loistavasti, samoin hitaammat kohdat, joiden aikana voi kerätä itsensä taas uutta iskua varten. Noihin rokkaavampiin osiin kaivattaisiin vielä jotain lisää, tällaisenaan ne puuduttavat pidemmän päälle. Toisaalta kun kuuntelee jonkin aikaa tuota trash tappoa, niin sitä paremmalta nuo melodiat kuulostaa. Tunnelmaa tässä biisissä on kiitettävästi ja asennetta vielä senkin edestä! Kitaratyöskentely on erityisen mallikasta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cremated - Signs of Demise 08.03.2006

Cremated - Signs of Demise
Death-Thrash metalli ei ole oikein ikinä iskenyt minuun. Onneksi tämä bändi edustaa genren parempaa puolta. Pelkillä riffeillä ja temmonvaihteluilla ei voi saada ihmeitä aikaan. Biiseistä jää vaikutelma, että musiikin tahdissa on mukava moshata ja heiluttaa nyrkkiä, mutta kappaleen jälkeen huomaa, ettei käteen ole jäänyt miltei mitään. Musiikki toimii kyllä, mutta tarttuma-alaa kaipaisin selvästi lisää. Näistä kolmesta tarjokkaasta tämä kolahti parhaiten. Ainakin tuossa parin minuutin kohdalla hieman The Karelian Isthmus -aikaiseslta Amorphikselta kuulostava kohta vie kyllä täysillä mennessään. Murina toimii eikä soittokaan töki. Kaiken kaikkiaan hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele GHOST REALM - The Necropolis 05.03.2006

GHOST REALM - The Necropolis
Hieno, häiriintynyt ja vinoutunut tunnelma on tässä kappaleessa. Onhan tämä hieman erilaista kuin nuo muut projektit. Vaan sitäkin parempaa. Tähän kun vielä saisi studiosaundit, niin erinomaisesta tekeleestä olisi kyse.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aetas - The Curse of Insanity 29.01.2006

Aetas - The Curse of Insanity
Hieman säikähdin projektin vaikuteosastoa. 70-luvun proge ja rockmusiikki ei todellakaan ole omaa korvaani lähellä. Onneksi niitä ei musiikista juurikaan huomaa, tai sitten ne on kätketty taitavasti. Swallow the Sunia tämä sen sijaan muistuttaa onnistuen kuitenkin olemaan kuulostamatta siltä juuri laisinkaan. Tunnelmapalana tämä nimenomaan toimii, metallina jää keskinkertaiseksi. Tuo "From the silence it came, like a falling snow" kuulostaa todella ylväältä, mutta en voi olla huomauttamatta sen kieliopillisesta virheestä, kun se sieltä niin selvästi paistaa. Eli pitäisi olla like falling snow tai sitten esim. like a falling snowflake. Huomaatte varmaan itsekin syyn. Ja minun mielestä mielipuolisuus ei ole suinkaan kirous.. :) Mutta hyvän kuuloista tavaraa. Vieläkin raskaampia riffejä ja vastaavasti hennompia väliosia voisitte tulevaan(?) tuotantoonne sisällyttää, kun kerran nuita proge-elementtejä tästä jo muutenkin löytyy. Pidin!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aetas - My witching hour 29.01.2006

Aetas - My witching hour
Mielenkiintoinen projekti, täytyy myöntää. Tällaista 'spökenmetallia' en ole ennen kuullutkaan. :) En keksi mitään moitittavaa, päinvastoin uusia ideoita metallin piirissä otan mielelläni vastaan. Hieman puuduttavaa tuo meno tahtoo välillä olla, onneksi lopussa on mukavan kuuloiset pianot. Niitä kun olisi siroteltu tasapuolisesti koko biisin matkalle, niin kiitettävä tulisi. Kotiäänitykseksi saundit on miltei moitteettomat. Vokaalit on hyvät, enkä missään nimessä menisi vaihtamaan niitä mihinkään kikkelihevijollotuksiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sear - The Execution 08.03.2006

Sear - The Execution
Jaaha. Nyt on otettu askel astetta synkempään ja vakavampaan ilmaisuun. Tässä on jo aika paljonkin elementtejä black metallin saralta. Ja sitähän ei voida pitää huonona asiana. Kyllähän tämä edelleen Searilta kuulostaa, mutta se tietty pilke silmäkulmasta on jo himmenemään päin. Yhtä kaikki hyvän kuuloista tavaraa. Puolessa välissä tuo hitaampi bläkkisriffittely oli biisin parasta antia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GHOST REALM - A Sigh of Autumn 05.03.2006

GHOST REALM - A Sigh of Autumn
Tää on vahvin kappale näistä neljästä. Muutolinnut ja sateen ropina vie ajatukset väkisin syksyyn. Sävellyksenä erinomainen. Asialliset lyriikat yhdistettynä todella taitavaan äänenkäyttöön tekee tästä biisistä todella nautittavan. Visuaalinen kokonaisuus täydentyy mukavasti eteerisillä pianomelodioilla. Kitarat jäävät melko taka-alalle, eikä niitä meinaa huomata muun kappaleen takaa. Tämä on veisun ainut huono puoli, mutta sekään ei tunnelmaa huononna. Ehdottomasti paras mikseristä löytämäni projekti pitkään aikaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Demigod 27.01.2006

Sinister Creation - Demigod
Vokaalit kuulostaa hyvältä, mutta syvemmältä olisi saanut murinat lähteä. Ärinät on tuota döödisvääntöä, itselleni uppoaa paremmin tuo bm puoli, mutta hyvin toimii näinkin. Tuo alun tauotettu riffivalli jäi hieman häiritsemään. Minun korvaani se kuulostaa hieman liian töksähtelevältä. Jos ne aukot täyttäisi esimekiksi rumputulella tai yksinkertaisesti toisella kitaralla, ne toimisivat omasta mielestäni paremmin. Keskitempo tekee kappaleesta vähän raskaamman, mutta myöskin vaativamman seurata. Melodioita kappaleessa on, mutta niitä saisi tuoda esille huomattavasti paremmin. Nyt ne huomaa lähinnä kertosäkeessä, joka on muuten kivan kuuloinen. Enpä pistäisi pahakseni muutamia melodisia osioita näihin muuten miltei loputtomiin riffivalleihin. Edelleenkin pidän tuota Reborn of Fearia parhaana oivalluksenanne.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Witchforest - ...And Then Came Silence 04.01.2006

Witchforest - ...And Then Came Silence
Joo, eeppistä tää kuulostas olevan. päämelodia on hyvä, mutta sitä toistetaan aivan liikaa. Ei samaa melodiaa tahdo jaksa kuunnella yhdeksää minuuttia, ellei siinä ole tarpeeksi erinäköisiä variaatioita ja koukkuja. Kitarasaundit on kieltämättä ensimmäisellä kuuntelulla melko hellyttävät. Ihmekös tuo, jos äänitysvälineenä on kasettinauhuri. Kun hentoon saundiin tottuu, se alkaa kuulostaa jopa jylhältä. Konerummut kuulostaa myös yllättävän mukavalta. Tähän sopisi lisäksi kaiken maailman kansansoittimia harpusta jouhikkoon. Väliosio akustisella kitaralla tai vaikkapa kanteleella toisi maukkaan lisän kappaleeseen. Etenkin jos kitarariffeihin saisi lisää potkua. Nyt sitä kitaraa ei pidemmän päälle tahdo erottaa laisinkaan syntikan alta. Varsin kehityskelpoista tavaraa. On mielenkiintoista kuulla tulevaa tuotantoa, jos se tosiaan tulee olemaan raskaampaa ja vieläkin eeppisempää. Tähän kun saisi vielä studiosaundit ja kaikki soittimet olisivat aitoja, niin varsin munakkaasta yhtyeestä olisi kyse. Olkoonkin, että se koostuu vain yhdestä miehestä. Saundeista en nyt pisteitä verota. Onhan ne suorastaan muinaiset, mikä ei välttämättä aina ole huono asia viikinkimetallista puhuttaessa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mensura - For His Dead Children 17.12.2005

Mensura - For His Dead Children
Viulua on saatu entistä enemmän esille, mikä on todella hyvä asia. Kehitystä on sillä puolella tapahtunut, sillä tässä tuo viulu kuulostaa jo aivan soittimelta muiden joukossa, eikä suinkaan lisukkeelta niin kuin aikaisemmin on vähän päässyt käymään. Saundit on hyvät ja sävellys erinomainen. Olisin kaivannut tuohon vielä jonkun hitaamman riffittelyn/tukanheilutuskohdan. Kun ei noiden rumpujen tahdissa juuri tahdo pysyä. Mutta erittäin hyvää työtä joka tapauksessa. Tämä bändi menee kirkkaasti meikäläisen mikseri top 3:een. Kenties lisäpituudella ja tätä kautta useammilla osioilla olisi saatu kasaan täydellisyyttä hipova paketti. Sekin on epäilemättä tältä bändiltä vielä odotettavissa. Hail!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Häive - Metsä Koskematon 09.03.2006

Häive - Metsä Koskematon
Kyllä on hienoa materiaalia. Suurimmalta osin tämä kuulostaa juuri mainittujen Tenhin ja Burzumin risteytykseltä, mutta tässä kappaleessa oma korvani erottaa myös joitain Moonsorrown ja Hornan kaltaisia säveliä. Saundit ovat tähän tunnelmaan lähes täydelliset. Haikeaa ja surullista, mutta siltikin vihaista ja jopa raakaa. Voiko tätä enää paremmin tehdäkään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Disarray 13.12.2005

DARKER GROUNDS - Disarray
Alkuun täytyy todeta, että enemmän pidän tuosta edellisestä demosta. Bändihän on siitä kehittynyt, mutta sävellykset on jotenki mieleenpainuvimpia tuolla aikasemmalla kiekolla. Lauluääni ei asetu miun korvaan, ei sitten missään asennossa. Keuhkojen pohjasta lähtevää murinaa ja oikeasti sairasta/munakasta rääyntää kaivattas. Tää lauluääni on niin ohut ja pahvimainen, ettei siitä saa minkäänlaista otetta. No joo, tuolla edellä sitä on kehuttu hyväksi, joten jätän asian sikseen, kenties oma korva vain pitää rankemmasta tavarasta. Veikkaisin yhtyeen ammentavan osan inspiraatiostaan COB:n viitoittaman polun varrelta. Ja kyseinen yhtyehän ei minuun uppoa. Muilta osin hyvänkuuloista tavaraahan tää on. Melodioita saisi olla enemmänkin esillä, esim. klassista pianopimputusta rumputulen säestämänä, mutta ihan jees melodiat tässä jo onkin. Lopputulos: hyvää musiikkia, mutta ei ihan minulle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saattue - Luutarhuri 14.12.2005

Saattue - Luutarhuri
Huomattava parannus vokaalipolitiikassa! Naislaulu heivattiin toisaalle ainakin tän biisin ajaksi ja kunnon äijäily sai vallan. Tuo kertosäe tuo väkisinkin mieleen popmusiikin, mutta onneksi muu biisi on mukavan raskas ja melodinen. Kappaleen alku on sitä oikeaa doomia, loppubiisi on sitten taas sitä trio Niskalaukauksen kaltaista rokkia. Ei sillä, ei siinä mitään vikaa ole, mutta minua tällainen kombinaatio hieman huvittaa. Jos ei tietäisi bändin historiaa, saattaisi puhtaat vokaalit hieman ihmetyttää. Kyllähän tän tahdissa nyrkkiä heiluttaa, etenkin jos siinä nyrkissä tosiaan keikkuu kaljatuoppi. Sanotukset on aika osuvat. Ainakin matalamman laulun kohdalla, eihän tuosta jollotuksesta juuri selvää ota :P Jos noiden puhtaiden vokaalien tilalle (etenkin kertosäkeeseen) saisi esim. sairaampaa rääkymistä, niin meikäläinen tykkäis. Tällaisenaan nuo kevyemmän musiikin vaikutteet eivät minun mielestä tee oikeutta doom-metallille. Mielenkiintoinen idea, mutta ei pue minua. Mutta hyvä biisi, tarttuvat melodiat ja mukavan raskasta poljentoo. Kitaratyöskentely on erityisen hyvin onnistunutta/taidokasta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaios Ophis - Jumaluuden hautakivellä 05.03.2006

Archaios Ophis - Jumaluuden hautakivellä
Alkaa pikkuhiljaa tympimään nuo "tää on kuultu tuhannesti aikasemminkin" tyyliset kommentit. Ei tämä mikään kopiobändi ole, päinvastoin. Black metallille on aina sijaa. Itse biisissä melodiat, riffit ja tunnelma toimii. Myöskin vokalistin äänenkäytöstä huomautettiin. Mielestäni laulussa on juuri sopivasti raakuutta, tyhjyyttä ja epätoivoa. Kestää kuunnella vielä kuukausien soiton jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forhate - Metal1 01.12.2005

Forhate - Metal1
Täähän on melko hyvän kuulosta osittain koneella tehdyksi musiikiksi. Melodiat on kohdillaan ja riffitkin tarpoo kivasti eteen päin. Harmi, kun ootte jo lopettanu tän projektin, tähän kun olis vielä saanu jylhät korinat päälle, niin toimiva paketti olis ollu. Ei sillä, hyvältähän tää kuulostaa näinkin, mutta väkisinkin keskeneräseltä. Hieman tehdasmainen saundi, mikä on kyllä täysin ymmärrettävää. Rummut kuulostaa ihmeen hyvältä. Kappale ei puuduta missään vaiheessa ja pituus on aika sopiva. Perkele, kun jäi kaipaamaan niitä vokaaleja.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mauriantero 9000 - Eeei 29.11.2005

Mauriantero 9000 - Eeei
Industrial Metal? Hitto täähän on hiphoppia! Ja vieläpä harvinaisen rasittavaa sellaista. Ei tätä voi huumoriksikaan kutsua. Oikea genre olisi varmaan "Älä kuuntele". Toisin sanoen: huonoin kuulemani kappale pitkään aikaan. En keksi mitään, mistä voisi antaa pisteitä. Joihinkin tämä luonnollisesti saattaa upota, mutta itse en heihin lukeudu.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Suicide 16.12.2005

Wårpath - Suicide
Kappaleen alku on jopa iloinen. Rokkaa ainakin siihen malliin. Onneksi suurin osa kappaleesta on sen nimenkin jo vaatimaa epätoivoista fiilistelyä. Kunnon blast-beat tykitykset on jätetty loppua lukuunottamatta pois, mikä ei minusta ole kovin hyvä piirre näinkin mittavassa kappaleessa. Erilaisia osioita, suvantoja ja rytyytystä kaivattaisiin. Tää on nyt tätä norjalaisten jalanjäljillä kulkevaa bläkkisrokkia. Hieman tässä on sitä epätoivoa, mutta lisää olisi saanut olla. Biisin nimestä ja pituudesta tulisi ensimmäisenä mieleen joku ranteiden aukiviiltämissinffonia. Tässä on onnistunut mm. Calvarium kappaleessaan Death Worship. Minulle tämä ei jättänyt juuri minkäänlaisia tunteita. Ennen kaikkea tuohon lopun suicide-huutoon pitäs saada katkeruutta ja ihmisvihaa. Itse en juurikaan ole tuon Dark Throne meiningin ylimpiä ystäviä, mutta mielelläänhän tätä kuuntelee. Mieleenpainuvasta kertosäkeestä ja muutamasta tarttuvasta kohdasta annan 7 1/2.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - They Never Learn 22.12.2005

Soundslay - They Never Learn
Hyvin kulkee biisi. Vähän enemmän osioita olis voinu olla. Rumpuihin olis myös voinu pistää vähän enemmän puhtia. Biisi loppuu vähän huonosti. Siihen ois voinu pistää vaikka tuon akustisen melodian vielä jatkumaan ja nopeat rummut taustalle. Vois olla aika hyvä variaatio. Mieluummin kuuntelisi musiikkia, jossa on vokaalit mukana, mutta toimii tää näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ganzer - Enkidu 27.10.2005

Ganzer - Enkidu
Raikkaat saundit on tässä veisussa. Ja soolojaki löytyy kaksin kappalein! Vokaaleihin olisin ehkä toivonu jonkinlaista vaihteluu, mutta toisaalta turha valittaa, kun kerrankin kuulee miltei kokonaan matalalta vedettyy örinää muuten kuitenkin bläkkikseltä kalskahtavassa musiikissa. Ihan selvyyden vuoks sinne tänne vois tosiaan lisätä sitä kirkumistakin. Muuten kyllä aika tasapaksuu tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KUOLO - Valheista... 21.10.2005

KUOLO - Valheista...
Tää on muuten mukavan oikeeoppista melko suoraviivasta mustaa metallia, mutta muutamat synkistelykohdat erottaa tän bändin useimmista muista BM bändeistä, joilla ei oo muuta tavotetta kun aiheuttaa pahennusta. Tän biisin loppu on jopa kaunis kaikessa surumielisyydessään ja jylhyydessään. Sanosin, että tämä yhtye erottuu edukseen tässä genressä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KUOLO - Sokaistunein silmin 21.10.2005

KUOLO - Sokaistunein silmin
Nuo suvantokohdat toimii hyvin. Toisen niistä olis voinu ehkä toteuttaa niin, että rummut ois hakannu taustalla samaa tahtia kun muunkin biisin aikana ja laulu myös siinä päällä. Ainoastaan riffikitaran ois ottanu pois särisemästä.. Mut se siitä. Tää on aikas hyvä veisu. Bläkkistähän ei ikinä voi olla liikaa. Muuten antasin kasin hyvistä ideoista ja kitaramelodioista, mutta suomenkielinen toteutus nostaa arvosanan kiitettävään. Toivottavasti pidätte tämän linjan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternal Dreams - Unknown hero 20.10.2005

Eternal Dreams - Unknown hero
Biisi lähtee liikkeelle mukavan rokkaavasti. Vokaalit on sopivan vihaset (ja ehkä jollakin tavalla synkät?) Sopii joka tapauksessa tähän ralliin. Melodiathan tässä biisissä lienee pääasia ja ne toimivatkin sitten sen mukaisesti. Murinat yhdistettynä kauniiseen ja haikailevaan kitaramelodiaan luo kuvan jostain eteerisestä ja kaukaisesta unelmasta. No, fantasiametalliahan tämä. Ja keskivertoa parempaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ansuz - Into Our Minds 14.10.2005

Ansuz - Into Our Minds
Kotona äänitetty? Taidatte pojat asuu studiossa. Korkeelta rääkymisessä ei mitään vikaa, matalat murinat oli todella hyvä lisä pakettiin. Nuo melodiset tunnelmakohdat toimii mättämisen välissä loistavasti. Ne nostaa arvosanan kahdeksikosta armotta kiitettävään. Introsta en pitänyt. Ei se itkettänyt, muttei sen enempää naurattanutkaan. Siihen olis ehkä sopinut akustinen melodia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stench Of Decay - Souls Of Possession 29.01.2006

Stench Of Decay - Souls Of Possession
Mukavan kuuloista mäiskettähän tämä. Kypsän oloista tavaraa ottaen huomioon soittajien iän. Yleensä kuuntelen melodisempaa tavaraa, mutta tämä runnoo korvaelimiä mukavan raskaasti. Rumpalilla on oikea asenne: Mätetään menemään, pienistä virheistä viis. En keksi mitään valituksen aihetta, kuitenkaan en menisi erinomaisesta biisistä puhumaan. Mutta hyvä kokonaisuus, pidin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valkyrend Varieté - Our Passion's Language 26.11.2005

Valkyrend Varieté - Our Passion's Language
Aikas kiva veto. Nuo rankemmat ilmasut sopii tähän todella hyvin! Riittävän monipuolinen ja vivahteikas. Saundeissa ei ole mitään valittamista. En tiedä kappaleen tarinaa, mutta miulla tästä tulee mieleen Renessanssin aikanen Englanti. Johtunee keskiaikaiselta kalskahtavista soittimista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vuohivasara - Armageddon 20.10.2005

Vuohivasara - Armageddon
Tuo rauhallisempi kohta tuo tähän biisin ihan uuden ulottuvuuden. Näinkin hyvin tehty brutaali ja synkähkö bläkkis ei voi olla uppoomatta. Sen verran tässä on vihaa ja asennetta, että joudun antamaan hyvän numeron. Sama numero käy oikeestaan kaikkiin biiseihin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ablaze In Hatred - To Breathe And To Suffocate 17.10.2005

Ablaze In Hatred - To Breathe And To Suffocate
Metalliliitossa soitti Riekki tämän veisun ja sai taas kielensä solmuun nimeä artikuloidessaan. Hyvin on palaset hallussa ainakin tämän kappaleen perusteella. Mukavan raskasta poljentoo biisin alusta loppuun. Melodiat siivittää kivasti synkkään fiilikseen. Väkisinhän tästä Swallow the Sun tulee mieleen, mutta sehän ei musiikkia ainakaan huononna. Kaunista tai ei, perseelle tää potkii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exordium - Cursed Flesh 2005 01.10.2005

Exordium - Cursed Flesh 2005
Kitarasaundeista sen verran, et sen raa'an ja kirpeän sijasta mitä odotin, sain kuulla suhinaa. Alku on mukaansatempaava, mutta biisi ei oikein jaksa kantaa loppuun asti. Keskivaiheilla alkaa pikkuhiljalleen puuduttaa. Laulajalla hyvä ääni ja tunnelma (etenki alussa) asiallinen. Tätä biisii kun vähän tiivistää ja saa nuo taustalla kokoajan kuuluvat kohinat pois ni hyvä tulee.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Empyrean Bane - Pawns Of Religion 01.10.2005

Empyrean Bane - Pawns Of Religion
Tää ei oo kovinkaa repivää bläkkiä. Mutta kiva tän tahissa on kuitenki nyrkkii heiluttaa. Nimenomaan turvallista matskua kuten tuolla aikasemmin jo mainittiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Empyrean Bane - Clouds Of Locusts 01.10.2005

Empyrean Bane - Clouds Of Locusts
Mukavan melodinen valitusvirsi. Potkii persuuksille melko napakasti. Jäi kuitenkin hieman parantamisen varaa. Tän perustelen sillä et kuuntelin tän puolenkymmentä kertaa eikä päähän tarttunu mitään muuta kun pari hyvää melodia-/ärjyntäkohtaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koneritsan kirkonkellot - Yksin 02.10.2005

Koneritsan kirkonkellot - Yksin
Täysin sama juttu oli mielessä kun tuolla toisena kommentoineella. Yhtenevyys on ilmeinen sen biisin kanssa. Pikkusen pahvimaiset saundit, mie tykkään enemmän sellasesta heleästä ja kirkkaasta flyygeliäänesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koneritsan kirkonkellot - Signor Abbate 02.10.2005

Koneritsan kirkonkellot - Signor Abbate
Vittu mitäpä jos jättäsit nuo Beethovenin sävellykset rauhaan jos kerran tarkotuksena on raiskata ne tällä tavalla. Ei tää oo klassista musiikkia.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unhealing - Grim Reappearment 06.01.2006

Unhealing - Grim Reappearment
Hemmetin uhkaavalta kuulostaa nuo alkurummuttelut. Nyt pitää jo puuttua tuohon kitarasaundiin, tuon alun jylhyyden jälkeen se kuulostaa nimittäin melkeinpä suhinalta. Lisää rankkuutta ja raakuutta siihen muun kappaleen vaatimalla tavalla. Alussa vokaalit kuulostavat aika paljon Kalmahin laulajalta. Loppua kohden ne sulautuu enemmän bläkkikseen. Kitarasoolo oli tosiaan melko mitäänsanomaton. Itse ottaisin sen kokonaan pois. Välisoitto sen sijaan on hyvä. Hyvää musiikkia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Dead by Dawn 04.10.2005

Sinister Creation - Dead by Dawn
Jeppis veisu. Kivat riffit ja ärjynnät. Soolo ei ollu parhaasta päästä. Tällasta musiikkii on hyvä kuunnella autossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Dying Moment 04.10.2005

Sinister Creation - Dying Moment
Tässä alkaa riffit ja kitaraleadit olla kohallaan. Laulajalla on pullat hyvin uunissa. Kelpomättöö, ei kuitenkaa mitään huikasevan hyvää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sudenheimo - Veljeskunta (Tulikivisielu) 04.10.2005

Sudenheimo - Veljeskunta (Tulikivisielu)
Profiilissa luvattiin mm. jylhää musiikkia ja sitähän tämä. On todella hienoa kuulla, että rankempaakin tavaraa on tulossa. Sitä ootan innolla! Tuota rakempaa ilmasua vois käyttää enemmänkin. Myös bläkkisvokaalit olis tervetulleita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - 8 Alas 21 31.12.2005

Ivan Dolowitz - 8 Alas 21
Kuulosti muuten sen verran härskiltä tuo nintendometallikäsite, että pakko oli kokeilla. Hauskankuulosta jenkkaahan tää on. Turhan ykspuolinen vaan. Tähän kun sais vielä kunnon blastbeatkompit ja murhaavia riffejä niin kulkis aika mallikkaasti. Ja jos pelissä tulis joku synkempi vaihe, niin musiikki vois lipua doom metallin synkeään maailmaan. Luonnollisesti tilulilusyntikan säestyksellä. Mutta vinkeää kamaa joka tapauksessa. Kertosäe on mahtava!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - Unreachable End 15.08.2005

Astrayed - Unreachable End
Tämän biisin tahdissa on hyvä kasvattaa tukkaa! Nyyhkybiisi, jossa nenäliinojen sijasta heiluvat nyrkkiraudat. Pituus ei meinaa mitään, eipähän ole uhkaa radiosoitosta. Ripaus bläkkistä oli aivan saatanan piristävää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - Whispers Of Night 18.10.2005

Astrayed - Whispers Of Night
Mie tykkäsin tuosta surumielisestä otteesta. Synkkää tää ei oo, mut tunteikasta. Toisin sanoen itsemurhaa en tän tahdissa tekis, mut luonnollinen kuolema oliskin sitten eri asia. :) Rumpusaundit on parantunu aika huomattavasti sitten edellisen demon. Niin kuin kyllä kaikki muutkin. Tällasta (myös Unreachable End -tyylistä) matskuu lisää! Tuo Life is done with me on vähän turhan ilosta ja jopa power vaikutteista. Olis hauska kuulla joskus ihan puhdasta ja murina lauluukin! Tällasenaan äänenkäyttö on hieman yksipuolista puheesta/kuiskauksesta huolimatta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - Kuolleen Miehen Kevät 18.10.2005

Astrayed - Kuolleen Miehen Kevät
Miun mielestä tää toimii tällasenaan eli introna oikein mallikkaasti. Synkkää fiilistelyä niin kuin olla pitää. Tähän ei kerkii kyllästyy, kun on niin lyhyt. Toinen vaihtoehto olis voinu olla, että oisitte tehneet tästä kokopitkän doomahtavan raidan ja jättäneet nuo alun murinat kokonaan toisaalle. Lyriikoihin en ota kantaa :) Lopun urku-syntikka pelittää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kristuksen Vapahtamien Laulukuoro - Vanhuskaiden kesä 03.10.2005

Kristuksen Vapahtamien Laulukuoro - Vanhuskaiden kesä
Ei taida olla ihan selvinpäin tehtyy materiaalii! Vitsinä toimii kyllä kiitettävästi. Muuten antasin kympin, mut tuo lopun toisto alkaa jo vituttaa vähä liikaa. Tässä on jo fiilistä mukana!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darkempire - Pimeyden monarkia 01.12.2005

Darkempire - Pimeyden monarkia
Yhdyn kyllä edelliseen kommenttiin, eli parempaa materiaalia tää on kuin nuo ylemmät. Ja tunnelman luonnissa on tärkeässä osassa hieman suttuiset, mutta selkeät saundit. Tässä nää vokaalitkin on ainakin hieman eloisammat. No joo, näyttäshän tässä olevan eri tyyppi mikin varressakin. Tällaista sen black-metallin kuuluu ollakin. Ilkeä meininki, melodioita sinne tänne, kunnon rytyytystä väliin ja soitto ei niin pilkun nussimista. Tunnelma ratkaisee. Asiallinen meininki, ei kuitenkaan mitään hirveitä yllätyksiä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darkempire - Iadnamad 01.12.2005

Darkempire - Iadnamad
Jaa että eenokin kielellä sitä lauleskellaan. Eihän siitä mitään selvää ota, vaan sehän ei aina ole huono asia. Tässä tapauksessa se kuitenkin harmittaa, sillä olisihan se jylhän kuuloista, jos murisisi/rääkyisi puhtaasti ääntäen tuota "enkelten kieltä". Tässä nuo vokaalit on nyt aikamoinen pettymys. Vähän sama juttu kun Algazanthin entisen laulajan kohdalla. Ei ne vokaalit häiritse, vaan kun ne on niin ykstoikkoset. Pelkkää huutamista. Saundit ihan ok, etenkin kotona miksatuksi. Pari hyvää ideaa biisistä löytyy, mutta paljon jäi vielä parannettavaa. Biisin loppu on aivan hirveän kuuloinen. Onneksi keskikohdan paikkeilla olevat rumputykitykset onnistuivat mallikkaasti.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vihaliha - 13 - Grave New World 17.10.2005

Vihaliha - 13 - Grave New World
Teillähän on useempikin tänkaltanen sensaatiomainen oivallus! Tästä tuli aika paljonki mieleen The 666th labrat. Paitsi että mainitun orkesterin musiikki on ihan oikeesti kuunneltavaa. Vaikka tästä veisusta voiskin kirjottaa vaikka väitöskirjan, niin tyydyn vaan sanomaan, että harva bändi vetää yhtä asenteella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surma - Nimetön 17.10.2005

Surma - Nimetön
Hyvä biisi! Perusriffit toimii aina. Lyriikat edelleen kivat. Ei tarvii hävetä jos tukka heiluu tän tahdissa. Kaikesta huolimatta tää on aika varovaista tavaraa. Vois kokeilla jotain radikaalimpia ratkaisuja. Positiivisin mielin jään odottamaan tulevaa tuotantoa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surma - Musta joutsen 17.10.2005

Surma - Musta joutsen
Onhan se aina ilo kuulla suomenkielistä metallia. Jotenkin tää biisi ei herätä miussa juuri minkäänlaisia tunteita lyriikoita ja keskikohdan melodiapätkää lukuunottamatta. Ei missään nimessä huonoa, mutta jotain olennaista puuttuu. Kahdeksikko on lähellä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orion Nightfall - The Old Spirit Returns 04.10.2005

Orion Nightfall - The Old Spirit Returns
Kalmankatku tuntuu tänne asti. Jumalattoman ilkeet saundit ootte tähän saanu. Biisinä tää ei oo parasta bläkkistä, mut tunnelma on jopa tän genren mittakaavassa todella aitoa. Paljoa primitiivisemmäks ei musiikki pysty menemään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unhealing - The Most Northern (uudempi versio) 06.01.2006

Unhealing - The Most Northern (uudempi versio)
Mikserin mittakaavassa mielettömän hyvää tavaraa. Saundit on demoksi kohdillaan. Vokaalit on tarpeeksi sairaat miellyttääkseen korvaani. Lyriikat kuulostaisi olevan hyvät ja kappaleen kauniiseen tunnelmointiin sopivat. Klassinen pianosaundi sopii tähän täydellisesti. Ei muuta kuin flyygeli mukaan keikoille, syntikat voi heivata toisaalle ja ottaa puolensataa päinen orkesteri paikkaamaan aukko. Ei mutta tosissaan, tähän sopisi klassisia jousisoittimia tuon perussyntikan tilalle. Tämä tulee esiin etenkin kappaleen alussa. En keksi kappaleesta mitään negatiivista sanottavaa, joten kymppi on annettava.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadend United - Bring it Back 17.10.2005

Deadend United - Bring it Back
Sen verran härskiltä kuulosti tuo rapcore-titteli, että pitihän se kuunnella. Itse vihaan räppiä ja rakastan metallia, joten melko ristiriitanen kokemus oli. Kaikesta huolimatta sanoisin että positiivinen. Ei se rap niin pahalle kuulosta, kun taustalla ei ole sitä tärykalvot särkevää jumputusta. Uutta saa aina kokeilla ja se on myös toivottavaa, mutta itse en kuitenkaan antaisi siunaustani kyseiselle tyylilajille. Hiphop on sitä itseään eikä se siitä mihinkään muutu, oli sitten taustalla bassojytkettä tai sähkökitaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autopilot - And Only Darkness Remains 19.09.2005

Autopilot - And Only Darkness Remains
Vaikutteet kieltämättä kuulee aikas äkkiseltään, mut tässä tapauksessa se ei oo ensinkää huono asia. Hienoa musiikkia, ei siinä mittään. Pieni bläkkiskomppi ja ärinä sais vielä ihmeitä aikaan. Vaan eipähän kaiken tarvii aina olla helvetillistä mättöö. Pituudesta huolimatta ei biisi puuduta hetkeäkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autopilot - Silent Anger 17.09.2005

Autopilot - Silent Anger
Kehtaa tän tahdissa moshata. Ei muuta kun örinät kehiin, niin alkaa kiitettävää herua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - The Real Meaning 19.10.2005

Astrayed - The Real Meaning
Eikös olekin vähän hullunkurista, että tällä "keskeneräsellä" biisillä on tähän mennessä paras keskiarvo teidän kaikista biiseistä? Taitaa olla käänteispsykologiaa. Keikalla toimi vallan hemmetisti ja miksei levylläkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darksith - Painu vittuun 19.10.2005

Darksith - Painu vittuun
On tässä asennetta! Pitänee ihan ladata. Lyriikat on kieltämäti hellyttävät. Vituttaa vaan kun jää päähän soimaan tuo kertosäe! Kova biisi, ei siinä mikään auta. Niin se Eetukin muistaakseni vihjas, että tuossa teidän bändin nimessä taitaa olla kirjotusvirhe. Tai ainakin se olis luontevampi muodossa "Darkshit".

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Tragedious insickening 05.10.2005

DARKER GROUNDS - Tragedious insickening
Mukavan jylhä äänimaisema. Toimi miun mielestä paremmin kuin tuo subsides. Tässä ei oo turhaa jarruttelua, mutta tunnelmointiakaan ei oo unohdettu. Vokaalitkin on tässä biisissä täysin kohdallaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Subsides 05.10.2005

DARKER GROUNDS - Subsides
Soittaahan jätkät osaa, siitä ei pääse mihinkään. Väkisinkin tulee välistä COB mieleen, mut eipä siitä sen enempää. Laulu on ihan asiallista, mutta noissa suvantokohdissa ei ääntämys kuulosta kovin hyvältä.. Siihen sopis vieläkin matalammalta otettu murina. Kertosäe tekee biisistä hyvän. Tää on tämmöstä mukavan rentoo tukanheilutusmusaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005) 29.04.2007

Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005)
Raikas. Tuo adjektiivi tulee ensimmäisenä mieleen. Kenties tuo johtuu norjalaisten serkkubändien konnotaatiosta, joka tapauksessa laatuprojekti on kyseessä. Muistelisin kuulleeni Born of Thornsia metalliliitostakin jokunen vuosi takaperin. Hyvät riffit yhditettynä toimiviin melodioihin takaavat aina biisin nautittavuuden. Eipä tästä moitittavaa löydä, ainut asia, joka minua jää vaivaamaan, on tunnelman haaleus. Nyt tämä on 'vain' helvetin hyvä biisi, mutta syvällisempi liikutus jää kokematta. Mikserin mittakaavassahan tuo on jo loistava saavutus sinänsä. Vaan eipähän sitä kaipaamaani tunnelmaa ole esim. Dimmun uudemmassakaan tuotannossa, vaikka loistavia kappaleita ovatkin. Hyvä maku kappaleesta kylläkin jää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Reborn of Fear 01.10.2005

Sinister Creation - Reborn of Fear
Vittu. Nyt en kyllä pysty ajattelemaan rationaalisesti. Perkele, tää on jostain tuttu sävel. Oisko joskus soinu Metalliliitossa?! En tiiä, miulta lähtee vittu järki. Seuraavassa vähän miun tuntemuksia tätä biisiä kohtaan

-(vasen käsi) Eihän tää ees oo kovinkaa kummonen biis..
-(oikee käsi) VITTU TÄÄ ON PARAS!!
-(v. k.) Joopajoo. Korkeintaa kasin arvon..
-(o. k.) TURPA KIINNI! MIE ANNAN TÄLLE KYMPIN!
-Kuuleppas nyt. Mikään ei tee tästä klassik..
-NYT RIITTI!! SEURAAVASTA VASTALAUSEESTA KYLLÄ LENTÄÄ LEPPÄ!!!! JA NÄTISSÄ KAARESSA!!
-Otappas tästä näitä rauhottavia..
-(PIM!) HEIHEI JÄRKI. MOSHATAAN KUN TAVATAAN.
-Ei, ei, älä kirvestä ota! AAAARRGGHHH
-NJÄH, NJÄH, PÄÄSTIINPÄ SIITÄKI RIESASTA. DI-DII-DI-DII-DI-DII, RIIBOORN OFFFIIÖÖ-Ö-ÖÖ-Ö-ÖÖRRRRÄH...

Kuten varmaan huomaatte, tunteeni on melko kaksjakoset. Mut en kehtaa vastustaa vahvempaa osapuolta tässä mittelössä. Ihan oman (mielen)terveyden kannalta.

-SITÄ PAITSI TÄÄ ON YKS MAAILMAN PARHAITA BIISEJÄ!! ÖRRR!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infidelic - Kalewala 26.10.2005

Infidelic - Kalewala
Aika jännä biisi. Mielenkiintosia kohtia löytyy tästä pari kappaletta. Mutta aika tasapaksuks tää musiikillisesti jää. Enemmän vaihtelua ja Cannibal Corpse -tyylistä korkeammalta rääkymistä olis kaivattu. Ehdottomasti mielenkiintonen tulkinta tää on, mutta minuun uppoo kyllä paremmin Amorphiksen Kalevalaviisut. Kun nyt oon enemmän tuon melodisen tavaran ystävä. Sanoista saa hyvin selvää ja örinä on ihan mukavan kuulosta. Hemmetin hyviä laulun aiheita siulla on!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaios Ophis - Hiljennyn tuhon varjoon 30.09.2005

Archaios Ophis - Hiljennyn tuhon varjoon
Saundeissa ei ole liiemmin valituksen aihetta. Bläkkikseen kuuluu pieni rososuus. Mut miun korvaan kalskahti ennen kaikkee nuo epätoivon kiljasut. Ne teki tästä biisistä kitaramelodioiden ohella hyvän. Otteissa on ehkä pientä Calvariumin ja uusimman Hornan kaltasta ahdistavaa ja tarttuvaa poljentoo. Kappale kaipais vielä nopeampaa tempoo ja rajumpia riffejä. Keskikohdan puhepätkän olis voinu jättää pois.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Baranduin - The Oath 02.10.2005

Baranduin - The Oath
Tässä oli pari ihan kiitettävää melodiaa. Tää toimis ehkä paremmin jos olis enemmän sellasta melodia/runttaus rakennetta. Eli ois pelkkää maalailua ja syntikkaa ja sit lähtis kunnon metallirytyytys. Tätä vois sit toistaa eri mittasuhteilla. Tällasenaan tää on aika puuduttavaa parista hyvästä kohdasta huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Baranduin - Sword of The Ancient Might 02.10.2005

Baranduin - Sword of The Ancient Might
Tuo rankempi rytyytys toi hienon lisän tähän kappaleeseen. Tässä biisissä oli ihan mukavasti kontrastia mukana. Erityistä plussaa tuosta eeppisestä tunnelmasta. Tää on miun mielestä paras biisi näistä kolmesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Baranduin - Battle Winds 02.10.2005

Baranduin - Battle Winds
Tää oli ensimmäinen miun kuulema fantasiametallipläjäys. Ekan kerran kun näin sanan fantasiametalli, meinasin oksentaa saman tien, on se sen verran makaaberi käsite. Odotin jotain vitun kyrpää ölähtelyä, mutta täytyy myöntää et yllätyin positiivisesti. Eihän tätä juurikaan metalliks voi sanoo, joten jätän arvostelematta. Kylläkin jonkun leffan soundtrackina tää pelittäs. Eipä siinä, vastasuudessa suhtaudun tähän genreen suvaitsevammin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cykranosh - Agnus Dei, Lupus Noctis 30.09.2005

Cykranosh - Agnus Dei, Lupus Noctis
Lupaava alku, sen jälkeen melko tasapaksu biisi. Kitaraleadit jäi liiaksi sekasorron alle. Örinään pitäs saada lisää säröä ja sairautta. Perusbläkkistä, keikoilla varmasti toimii paremmin kun tietokonekajareista. Tyyliin sopivan nimen olette ainaki keksiny tähän biisiin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Artificial Darkness - Re-creation 01.10.2005

Artificial Darkness - Re-creation
Ilahduttavaa nähdä et Suomessa tehdään orkesterilla höystettyy bläkkistä näinkin hyvin. Örinästä lähtee suurimmat miinukset. Eihän tätä oikein voi edes black-metalliks tituleerata, on nuo vokaalit sen verran irrallaan muusta biisistä. Naislaulu sen sijaan on tosi hyvin toteutettu. No joo, ei nuo vokaalit nyt niin puutteelliset oo, mut ärinää jäin kyllä kaipaamaan. No, eipähän ainakaan voi Dimmuun verrata ja syyttää sävelentarkasta kopioinnista ja kuluneisuudesta. Mut hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sysi - Valon Huora 23.10.2005

Sysi - Valon Huora
Bläkkistähän tää kuulostas olevan, ei käy kieltäminen. Musiikissa ei ole valittamista, mutta kappaleiden nimiä ja lyriikoita siltä osin mitä nyt saa selvää täytyy kyllä kiittää. Pikkusen suttuset on saundit, mutta ei ne lopulta kovin paljoo häirihe. Tunnelmointi on parasta antia tältä yhtyeeltä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - As Eternity 19.10.2005

Astrayed - As Eternity
Kyllähän tämmönen Opeth/Insomnium -tyylinen rypistys/maalailu -linja toimii aina. Enemmän olis vaan saanu olla tiukkuutta noissa rankemmissa kohdissa ja vastaavasti jotain ihan akustista herkemmissä (ja kokonaan ilman rumpuja). Sävellyksenä kuitenkin hyvää työtä! Soittotaitokin on näistä päivistä roimasti kehittynyt, vaikka se ei tässäkään suinkaan huonoimmasta päästä ole.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - Nahkaäpärä 19.10.2005

Astrayed - Nahkaäpärä
On kyllä sen verran erilainen biisi kun nuo muut että oksat pois. Ensinnäkin: vokaalit ei sovi alkuunkaan tällaseen trash-rynkytykseen. Tuolla aiemminkin jo todettiin, että matalampi murina olis tähän omiaan.. Ellei sitten huuto. Mutta saapahan laulaja tuulettaa kurkkuaan ihan kunnolla. Tää on muutenkin vähän tämmönen paineiden päästö biisi. En pidä kappaleesta, mutta keikalla toimii kyllä ihan jees. Toisekseen: Tää vois sopia jollekin singlelle B-puoleks sitten joskus kun saatte levy-yhtiön allenne ja julkasette levyjä :)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - Shelter Of The Shadows 19.10.2005

Astrayed - Shelter Of The Shadows
Tää veisu on miusta tän levyn paras, vaikka tuo outro nyt kuulostaakin ihan pikku kakkoselta. Kertosäkeen vokaalien onttous, epätoivo ja kaiken kattava tunteettomuus saa miut antamaan tälle biisille täyden kympin. ÖrÖr!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - On This Cold Ground 19.10.2005

Astrayed - On This Cold Ground
Debyyttijulkasuksi tää on jumalattoman hyvää tavaraa. Eniten minuun tässä biisissä kolahti nuo eteeriset kertosäkeet ja muut tunnelmalliset kitaroinnit. Riffistä ei ihan ekana tulis kuolometalli mieleen, mutten rupee siitä enempiä ruikuttamaan. Alkusynat pelittää! Keikalla meinas tulla paskat housuun kertosäkeen lähtiessä viimestä kertaa liikenteeseen basaritulen johtamana. Ei voi kun arvailla miltä tämä bändi näyttää muutaman vuoden päästä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Love/Death 19.11.2005

Silent Dream - Love/Death
Hyvin oot saanu tunnelmaa aikaan. Rumpusettiä olis voinu vaikka vielä vähän tiukentaa parilla kunnon runttauspätkällä, esim. kertosäkeeseen. Kertosäkeestä puheen ollen noiden rumpujen lisäks olis voinu rankentaa äänenkäyttöökin. Eli kunnon bläkkisärinät kautta linjan sen sijaan, että ne vaisusti kuuluvat karjahdukset ryydittäs puhdasta lauluu. Olis varmaan aika hyvä kombinaatio muuhun biisiin nähden :) No jep, tuo nyt oli oma mielipiteeni, kun nyt örinästä enemmän perustan. Murinoitten lisäks jäin kaipaamaan kunnon klassista flyygelisaundii tuolle syntikalle. Jossain kohassa oli sinne päin, mutta turhan koneelliselta tuo miun korvaan kuulosti. Vähän turhan teiniks tää miun makuun menee, mutta hyvää musiikkia tää on. Ilmota sit kun rupeet vetämään döödistä tai muuta vastaavaa :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gloomy Grim - Lucifers Hammer 02.10.2005

Gloomy Grim - Lucifers Hammer
Tän biisin kuulin Metalliliitossa ekaa kertaa. Täähän alkaa olla pikkuhiljaa jo rokkia! Onhan tässä ihan kivoja melodioita, mutta siihen se sitte jääkin. Aikasempi tuotanto on miusta ehottomasti parempaa. Eniten minuu vaivaa tuo monotoninen lauluääni. Tasapaksu biisi, mut ei suinkaan huono.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Goathemy - Cursing the venomous waters 23.10.2005

Goathemy - Cursing the venomous waters
Joo, kyllähän tää hyvän kuulosta on. Pientä Catamenia tyyliä mie tästä aistin. No, sehän on vain ja ainoastaan hyvä juttu. Tuolla aikasemmin on sanottu, että ärinää pitäs jättää vähemmälle, mut mie oon aika pitkälti vastakkaisella kannalla. Pistäkääpäs se tyttö murisemaan sinne taustalle, niin hyvä tulee :) Mut hyvää musiikkia!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Goathemy - Rebellion morningstar 23.10.2005

Goathemy - Rebellion morningstar
Ärinät on mukavan raikkaat ja jopa "heleät". Tuli välistä vähän Kalmahin laulaja mieleen. Naislaulu on yleensä hyvä lisä, mutta tämmösessä musiikissa sitä pitäs käyttää ehkä vähän säästeliäämmin. Tai minuun ei ainakaan iskeny nuo taustahoilaukset. Esimerkki hyvästä naislaulun sulauttamisesta BM:iin on miun mielestä Ancientin In the halls of eternity -aikainen matsku. Soittotaitoahan teiltä löytyy, toivottavasti nuo ylemmät biisit toimii miulle vielä paremmin, koska ainekset todella hyvään musiikkiin on olemassa. Kuunnellaas.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanctimonious - Tuonenjoen tuollapuolen 05.03.2006

Sanctimonious - Tuonenjoen tuollapuolen
Totta on, että puhutut vokaalit eivät tähän sovi. Murinaa voisi käyttää enemmänkin, kun se kerran noinkin hyvin irtoaa. Mutta muilta osin, sävellyksenä ja sovituksena, tämä on todella hyvä pala. Kalevalaan viittaavat lyriikat toimivat myöskin hyvin. Viimeisessä kertosäkeessä on vihaa! Samanlaisia vokaalisuorituksia kaivattaisiin noihin suvantokohtiinkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avathar - A Tale of Thousand Tears 01.10.2005

Avathar - A Tale of Thousand Tears
En lähe arvostelemaan tätä metallibiisinä, vaan lähinnä hyvänä musiikkina. Helvetin mahtipontista ja melodioiltaan asiaankuuluvaa tuo on. En oo mikään Tolkien fani, mut täytyy sanoo et haluisinpa nähdä Taru sormusten herrasta leffan, jonka soundtrackina olis tää biisi. Jylhästä ja melodisesta kertosäkeestä ehdottomasti pisteet kotiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Serpenthia - Into Salvation 04.10.2005

Serpenthia - Into Salvation
Hyvin kulkevaa tukanheilutusmetallii. Tuossa neljän ja puolen minuutin kohalla on saatanan hyvä oivallus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Serpenthia - Goddess Reborn 04.10.2005

Serpenthia - Goddess Reborn
Mallikkaan miehekkäästi lähtee biisi liikkeelle. Tää oli miusta paras biisi näistä kolmesta tarjokkaasta. Mukavasti ulottuvuuksia. Tempojen vaihtelu ja syntikat luo perkeleen hyvää kontrastii. Vielä jäin kaipaamaan syvältä kurkunpohjasta lähtevää murinaa. Kiitettävä kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Serpenthia - The Deception 04.10.2005

Serpenthia - The Deception
Alkupimputukset ehkä biisin parasta antia. Vokaalit oli muistaakseni keikalla paljon paremman kuuloset. Siis näissä kaikissa kappaleissa. Ei ne tässäkään huonot oo, mut vähän ykstoikkoseks jää. Ehkä siksi jäi esitys mielestäni vaisuksi, että odotan dark-metallilta yleensä vähän liikoja. Kaiken kaikkiaa hyvältä kuulostaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Obscurum - Stench of Sanctity 04.12.2005

Obscurum - Stench of Sanctity
No nyt löyty black-metallia minun makuun! Biisinä tää on hieman keskitason yläpuolella, mutta vokaalit on jotain todella hyvää. Raikkaat ja sairaat. Saundit on aika sopivan suttuiset. Oikein hyvä kappale, ei siinä mitään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuoleman portti - Verinen hanki 04.10.2005

Kuoleman portti - Verinen hanki
Pitäähän se nyt kuunnella, kun kerraan luvataan sairasta mättöä surullisilla melodioilla. Ikävä sanoa, mutta nuo konerummut vie vähän pohjaa tältä biisiltä. Samoin kun hieman suttuiset saundit. Mutta se valituksesta. Tuo lopun surullisempi kohta täytti kyllä odotukseni. Kivankuulosta mättöö kaikin puolin. Etenkin tuo matalampi murina ilahdutti. Tuota melodiaa olis saanu olla enemmänkin. Ainaki alkuun sitä ois kaivattu. Tuolla lopussa se toimii kyllä kohokohtana, mut alkuunkin ois tarvittu jotain koukkuu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saaga - The Swell 04.10.2005

Saaga - The Swell
Nuo kuiskuttelut teki vaikutuksen. Laulajalla on erittäin hyvä ääni. Yksi parhaista, mitä olen naisen huulilta kuullut. Herkkä ja viaton, kuitenki vokaalit on hoidettu ammattilaisen ottein. Hurmaa miehen kuin miehen. Vetää väkisinkin hiljaseks.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saaga - In this endless rain 04.10.2005

Saaga - In this endless rain
Lainaan biisin sanoja: "You don't need to say a word." Tää puhdistaa mielen kaikesta kuonasta, mitä sinne on kertyny. Tosin krapulaa se ei vie mennessään, vaikka lievittää kyllä sitäkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saaga - Here I stand 17.09.2005

Saaga - Here I stand
Uskomattoman kaunis lauluääni! Enkä kyllä löydä moitteen sijaa soitosta tai sävellyksestäkään. Tää saa miun kaltasen paatuneen hevarin arvostamaan kauneutta ihan uudesta näkökulmasta. Within Temptation sun muut rokkibändit jää auttamatta tän musiikin varjoon. Mukavan melankolista!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Serpenthia - Servant's Tale 04.10.2005

Serpenthia - Servant's Tale
Vittu pianistihan pistää sooloo! Mahtaa olla pojalla näpit verillä. Sitä mie muistelinkin, että keikalla vokalistin ääni oli huomattavasti häijympi ja "peikkomaisempi". Tää on tosi hyvä biisi. Muistelisin moshanneeni niskani kipeiks. :) Niillä vähillä hiuksilla mitä miun päästä löytyy. Ehottomasti lisää keikkoja Joensuuhun!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Panzerkvlt - Blind Hate Unleashed 04.10.2005

Panzerkvlt - Blind Hate Unleashed
Rummut tikkaa kieltämättä mallikkaasti. Minuun tehos parhaiten toi alku, jossa helvetti räjähtää valloilleen. Nimensä mukanen biisi. Pois alta mummot ja männynkävyt, täältä tulee Panzerkvlt! Mistä tuli mieleen, että aika helposti lausuttavan nimen ootte keksiny. Riekin Matti on mielissään valinnastanne!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Synchronic - I Picked You a Rose from the Forest 04.10.2005

Synchronic - I Picked You a Rose from the Forest
Kuulostaa hyvältä tuo nopeesti rämpytetty sanotaan nyt vaikka harppu, kun en tiedä mistä soittimesta on kyse. Kyllähän tästä romantiikka kuultaa läpi. Voisin hyvin kuvitella vaikka Aurinkokuninkaan hovissa soitettavan tällasta musiikkii. Biisissä oli vähän surumielisyyttä, joka osaltaan loi rakkauslaulun tuntua. Olis kiva kuulla tää jossain konsertissa livenä ja oikeilla soittimilla toteutettuna. Jätän tällä kertaa arvostelematta, kun nyt en klassisen musiikin suurkuluttajia ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Opera - Black Clouds 30.09.2005

Chaos Opera - Black Clouds
Miulla ei oo mitään instrumentaaleja vastaan, mut toi on kyl ilkeetä luokitella tällanen biisi black-metalliks ja saada miut tällä tavalla kuuntelemaan vesi kielellä. Alhainen numero osittain biisin mitäänsanomattomuuden, osittain pettymyksen takia.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vigrid - Journey everlast 05.10.2005

Vigrid - Journey everlast
Jepjep! Hyvä biisi, mutta kaipaisi tosiaan jotain akustista melodiaa tuomaan tuota pakanahenkeä enemmän esille. Tuontyyppiset murinat pelittää miun mielestä paremmin tällasessa musiikissa, kuin jos ne olis jotain Bodom tai Dimmu örinää. Hyvä kertosäe!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darcasis - War of Dead -promo 02.10.2005

Darcasis - War of Dead -promo
Parasta tässä biisissä oli tuo rauhallisempi kohta kunnon murinalla vähän ennen puoltavälii. Syntikoita pitäs karsii aika rajusti. Jossain välissä tulee tunne, että tässä olis vähän folk-vaikutteita...kunnes huomaa et se johtuu noista syntikoista. Jotenki ne tuo miun mieleen jonkun lastenlaulun.. Ei sävelmältään vaan vaikutelmaltaan. Sehän ei sinänsä haittaa, mut se kyllä kertoo, miten paljon munaa biisissä on. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mirzadeh - All For One Immortal 03.10.2005

Mirzadeh - All For One Immortal
Nuo fiilistelyosiot uppos kaikkein parhaiten. Lyriikoista plussaa! Korviini onkin jo kantautunu ihmettelyjä siitä miks Mirzadehilla ei oo levytyssopimusta ja yhdyn siihen täysin. Biisinä tää ei oo paras, sanosin että Verenkantaja vie tästä voiton. Tempoo sais nostaa asteen tai pari, kunnon mättö tois kivaa kontrastii nuille melodioille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nest - The Silvershade Lynx 03.10.2005

Nest - The Silvershade Lynx
Miulle tää tuo mieleen sellasen Lapin kirpeän pakkasen ja jonkun shamaanin lukemassa loitsujaan. Ilveksestähän tässä on kyse.. No, mielikuvamusiikkiahan tää kaiketikin on. Mut ennen kaikkee tässä on tuommonen muinaisuuden tunne. Se on hyvä. Huilu korostaa tuota kanteleen kauneutta. Johan sieltä tuli ilveksen äännähdyski.. Ihmeellistä kyllä saundeistakaan en löydä valituksen aihetta. Ehkä se nyt ei tässä olekaan se pääasia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nest - Enchantment For Few 03.10.2005

Nest - Enchantment For Few
Kuiskaukset toi mukavan lisän tähän biisiin. Aika kivan kuulosta kanteleharmoniaa. Tähän biisiin olis sopinu aika hyvin joittenki lintujen laulu tai muita vastaavia luontoääniä, esim. puron solinaa

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nest - Land Behind The Mist 03.10.2005

Nest - Land Behind The Mist
Tässä on tämmönen utunen vaikutelma. Noitarummut on hyvät. Haluisimpa kuulla tän orkesterin version Konevitsan kirkonkelloista!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nest - The Elk King's Daughter 03.10.2005

Nest - The Elk King's Daughter
Melankolia tekee tästä erityisen hyvän. Taustalla kuuluvat rummut luo kanssa kivasti tunnelmaa. Mie en lähe lokeroimaan tätä mihinkään musiikkityyliin vaan yksinkertasesti arvostan tätä kauniina musiikkina. Heleä naislaulu vois sopii tähän.

Sivu: 1 2