Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 112 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Meanwhile - You Make 14.01.2020

Meanwhile - You Make
Komppi, laulu ja kuorot toimivat erinomaisen hyvin. Tästä tulee hyvällä tavalla Pepe Ahlqvist mieleen; sovitukseen pätkä huuliharppua mukaan niin täydestä menisi. Tiukka, mutta samalla letkeä ja sopivan rento meininki. :)

Jos exä saa aikaan tällaisen latauksen, niin olisi hauska kuulla kuinka kovaa kamaa nyksästä syntyisi. Ehkä se kuullaan seuraavassa kisassa. :D

Kun on kisabiisistä kysymys, niin jätän arvosanan antamatta vaikka mieli tekisikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Beam Me Up (Scotty) 10.01.2020

Audio Society - Beam Me Up (Scotty)
On taas niin hemmetin juurevaa meininkiä. Tässä tuollainen vähän nuhainen kitarasoundi toimii kuin häkä. Samanaikaiset soolot täydensivät mukavasti toisiaan ja täyttivät pään sekä oikealta että vasemmalta. Tähän biisiin taustan yksinkertainen mutta tukeva komppi istuu napakasti ja tukee mainiosti perusriffiä, jollaista en muista ennen kuulleeni (siitä iso plussa kun tässä genressä ollaan). Kuulostaa ihan livebändille, mikä on varmaan ollut tarkoituskin. Ei mennyt hiilikasaan eikä saveen vaan nousi komeasti liitoon. Kerrassaan mainio veto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Curved - Miss You 10.01.2020

Curved - Miss You
Tämähän on minun korvissani piru vieköön "Miles Davis-jatsia", mikä on aina hienoa! Erittäin hyvä ja selkeä pilliteema. Todella rauhoittava yleisvaikutelma; ei mitään hosumista tai ylienergistä kohkaamista. Ei liioin liikaa tavaraa taustassa, vaan sooloille jäi tarpeeksi avaruutta ympärille. Kokonaisuus toimii todella hyvin. Rahinat alussa ja lopussa luovat metkan takauman äänilevyjen valtakaudelle; tähän biisiin tuo tehokeino sopii oikein hyvin. Erittäin hyvä veto! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - It's only Me feat. Donnie Ozone 10.01.2020

Elektroborgå - It's only Me feat. Donnie Ozone
Nyt ollaan vahvasti oman osaamisalueeni ulkopuolella, mutta yritetään silti. Soundit kuulostavat hyviltä ja meininki tiukalta. Taustassa on hauskoja koukkuja, mitkä tekevät siitä varsin kiinnostavan. Vokaalit osuivat todella hyvin kohdilleen. En osaa sanoa mitä räpiltä voisi vaatia enempää. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen 09.01.2020

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen
Kiitos kollegoille kommenteista. Kovasti aina lämmittää kun joku jaksaa kirjoittaa huomionsa biisinikkarinkin nähtäviksi. Hyvin olette oivaltaneet mitä olen tekeleelläni ajanut takaa. Digius tuossa purki sanoitukseni kaksoisraiteet atomeiksi ihan saman tien; arvasin kyllä että näin tulee käymään. Samalla logiikallahan tässä tosiaankin mennään kuin Vapaapalokunnassakin eli Watt Vainion "Regina Rento" ja "Tulta päin" -biisien hiekoittamalla ladulla. :-D 60-luvun puolenvälin jälkeen (kai se silloin oli?) Sergio Mendes & Brasil66 oli kuuminta hottia jopa Suomessa. Bändin versio aiheesta löytyy mm. täältä: https://youtu.be/BrZBiqK0p9E Sergio itse istuu pianon ääressä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Choking 28.12.2019

Elektroborgå - Choking
En oikein tiennyt mitä odottaa punk-biisistä bändin nimen perusteella, mutta yllätyin positiivisesti. Mukavasti rullaava tanssibiisi, jossa on nähty paljon vaivaa sovitusten ja soundien suhteen joten se sopii myös pelkkään kuunteluun erinomaisesti. Meno on hypnoottista ja biisin melodiakulussa ja vokaaleissa on joku hauskasti koukuttava elementti. Taitavasti rakennettu kokonaisuus josta puuttuu ainoastaan ex-futari Peter Crouchin robottituuletus. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Discernment Song 28.12.2019

Rock Goes the Weasel - Discernment Song
Jumanskegga! Nyt on punk-meininki kohdallaan. Tausta jyrää voimalla ja kitarat ulvovat kuin sudet kuutamossa. Hienoja riffejä löytyy vaikka kuinka monta. Yhdessä asiassa tämä poikkeaa keskivertopunkista todella paljon: sävellys on mutkikkaampi ja monipolvisempi kuin se tavallisin kolmisointusahaus joten se kestää verrattomasti enemmän kuuntelukertojakin. Lauluosuudet on vedetty oikealla uholla ja asenteella. Tästä ei punkki parane! Koska päätin, etten anna kilpailubiiseistä arvosanaa (jos en ole jo aiemmin ehtinyt antaa), niin en voi antaa tästäkään, vaikka se onkin täyden kympin veto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sheikki Lyyrinen - Vihaton vuosi 27.12.2019

Sheikki Lyyrinen - Vihaton vuosi
Riimit istuvat varsin mallikkaasti ja tekstissä on selkeä sanoma. Joskushan riimit vievät miestä, eikä mies riimejä, jolloin tarinasta katoaa helposti punainen lanka; tarkoitan tällä sitä että riimitys muodostuu pahimmillaan tarinaa tärkeämmäksi. Tässä ei kuitenkaan ole tuota ongelmaa, mistä iso plussa tekijälle. Vokaaliosuus on uskottavan tuntuinen ja artikulointi on erittäin selvää. Kun tausta ja sen stringijuoksutuksetkin toimivat, niin "paketti on täysin valmiina postiin". :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - My Final Resting Place (2019) 27.12.2019

GLOAMiNG - My Final Resting Place (2019)
Onpas ajankohtainen biisin nimi näin eläkeläisen näkövinkkelistä katsottuna. :-D Tukevaa jytkettä, kitaroiden murisevia riffejä ja yllättäviä käänteitä. Erityisesti n. 1:20 alkava (ja myöhemminkin toistuva) puolen minsan osuus oli yllätyksellisyydessään kovasti mieleeni. Hienosti rakenneltu monipolvinen teos ja komeita soundeja. Tämä siis puhuttelee Deep Purplen ja Black Sabbathin huippuvuosia parikymppisenä seurannutta äijää. Joskus puhuttelua ehkä yritetään ja kovin harvoin onnistutaan, mutta nyt homma toimii. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redler & Co. - Boris Driving 27.12.2019

Redler & Co. - Boris Driving
Totta Mooses: brittipunkkiahan tämä on ja erittäin autenttisella meiningillä, sointukululla ja melodialla varustettuna. Tämän mukana tekee erittäin helposti aikamatkan kymmenien vuosien taa. Ei liian siloiteltua, vaan "kerralla purkkin" meiningillä tehty koska pienet horjahdukset kuuluvat mielestäni asiaan. Vokaaliosuuksista kuulee, ettei pappia olla ihan ensimmäistä kertaa kyydissä. Kuorotkin ovat ihan just eikä melkein. Kaikenkaikkiaan rapsakka veto!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exodulenhz - Recovery Room Operation 27.12.2019

Exodulenhz - Recovery Room Operation
Odottelin intron perusteella 80-lukulaista sukkahousuheviä, mutta väärässäpä olin taas. Toinen syntikkapoppibiisi viiteen minuuttiin. :) Toimisi takuuvarmasti paremmin livenä vaikkapa raveissa (joo, en ole hevosmiehiä; tiedätte kyllä mitä tarkoitan) kuin Motonetin JBL-kuulokkeissani. Kaikki palaset tämän tyyliseen musiikkiin olivat kuitenkin sopivasti kohdillaan ainakin minun korviini, vaikka en välttämättä ole paras henkilö tätä genreä arvioimaan. Jos olisin tanssimiehiä, niin lattialle olisi pitänyt lähteä pyörähtelemään saman tien.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jeremy Antman - The Order of the Insect Queen 27.12.2019

Jeremy Antman - The Order of the Insect Queen
Avaruudesta lähenee ulkoinen uhka! Syntikkapoppia en ole kuullutkaan vähään aikaan. Biisi kulkee hyvin kun pääsee vauhtiin puolivälin paikkeilla. Melodia ja laulu kuulostavat molemmat todella hienoilta. Tuotanto käyttää streokuvan viimeisenkin reunan, joten eri instrumentit erottautuvat selvästi toisistaan. Miellyttävä kuuntelukokemus joka katkesi hieman yllättäen. Tätä olisi voinut kuunnella pidenpäänkin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Vedin vitun päähäni 27.12.2019

P. M. Kostiainen Project - Vedin vitun päähäni
Onpas komean rujo kitarasoundi yhdistettynä vokaalitulkintaan, joka kilpailee vahvasti samassa sarjassa Moog Konttisen kanssa (juniorit eivät taida tietää ketä tarkoitan, mutta biisin tekijä tietää ihan varmasti). Yksinkertaisen ja suoran kompin tukema kokonaisuus toimii erinomaisesti omassa genressään. Tämä pitää kuunnella nupit kaakossa niin että tyrät rytkyvät vielä seuraavana päivänäkin. Persoonallinen teos kaikin puolin. Veikkaan, että Tuomari Nurmio ja pari muuta legendaarista punk-hahmoa olisi kanssani samaa mieltä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele zoe - My song 27.12.2019

zoe - My song
Tästä tulee heti mielleyhtymä johonkin Robin Hoodin aikaiseen brittikylään, johon Jethro Tull on heitetty vetämään akustista keikkaa. Kaunis ja hyvin toimiva melodia joka istuu runsaaseen taustaan vallan mainiosti. Tavanomaisesta poikkeava biisi oli positiivinen ja iloinen yllätys. Laulu jäi paikoin hieman taustan alle, mutta se ei menoa mitenkään fataalisti haitannut koska kuuntelin tätä enemmän tajunnanvirtana kuin vokaalisuorituksena. Erittäin mukava tuttavuus. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 27.12.2019

Karisma - Crazy with You
Pitäydyn erittäin vahvasti aiemmassa arviossani. Tiukka ja samalla irtonainen ote on vaikea yhdistelmä, mutta tässä se kyllä onnistuu ns. kybällä. Ammattitaito ja osaaminen huokuu biisistä koko sen keston ajan. Se on siinä! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Vol 4) - See You Soon 27.12.2019

IT (Vol 4) - See You Soon
Tässähän on merkittävästi "tavallista" IT-tuotantoa enemmän imua ja tymäkämpi meno. Tuotantoonkin on panostettu selvästi aikaa ja nähty vaivaa normidemoa enemmän. Soolokitarassa on vähän Neil Young-mainen meininki mutta vähän hienostuneemmalla soundilla. Lehmänkelloakin oli tarpeeksi. :-D Oikein kelpo esitys, jonka tekijän tunnistaa helposti; sekin on arvo sinänsä. Koska kyse on kisabiisistä, en ainakaan vielä anna arvosanaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination) 27.12.2019

Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination)
Soul Vaccination edustaa vanhempaa TOP:a 70-luvun alkupuolelta (1973) ja on säilynyt bändin ohjelmistossa läpi vuosikymmenien. Tätä teosta kuunneltuani ymmärsin hyvin, miksi bändin johtaja Castillo pakotti aikanaan torvisektion laskemaan tahteja jotta biisit pysyvät kasassa. Pyrin omassa versiossani lähinnä TOP:n 90-luvun alkupuolen Pori Jazzin konsertin tyyliseen esitystapaan. Pääpaino on sanoituksessa ja sovituksessa; muu ns. välttämätöntä pahaa. Sanoitusideani "kaavakesodasta" lähtee siitä, että oli kyse mistä tahansa (verot & erot, maataloustukiaiset, naimisiin meno, auto- tai kiinteistökaupat), aina tarvitaan kaavakkeita. Tällainen lähestymiskulma kelpasi onneksi myös Soul Vaccinationin copyrightien haltijoille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huono Ihminen - Hoochie Mama 23.12.2019

Huono Ihminen - Hoochie Mama
Bändi jolla on tuollainen logo ei voi olla huono! Akustinen meininki, mutta jytisee silti oikein mukavasti. Oikein mukava riffi säkeistöjen välissä ja soolotkin juoksevat kuin ... kuin ... no, Sipoon Sudet. Vokaalit jäävät muutamin paikoin hiukan taustan alle, mutta kyllähän asia tuli siitä huolimatta selväksi. :-D Jos ZZ Top soittaisi akustisesti, se kuulostaisi varmaan jokseenkin tuolle. Tutuista perusaineksista on saatu aikaan tuoreen tuntuinen meininki huumoriakaan unohtamatta. Erittäin hyvä veto kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hanski & The Boys - Walk In My Shadow 22.12.2019

Hanski & The Boys - Walk In My Shadow
Mahtavaa! Todella hieno ja professionaali meininki. Komppi potkii kunnolla, laulu toimii juuri tähän genreen sopivasti ja soolot soljuvat sujuvasti ilman pieninpiäkään stibluja. Lisäbojot komeasta urkusoundista. Stereokuvakin on kiitettävän laaja ja instrumentit erottuvat hyvin toisistaan. Tähän ei ole mitään lisättävää: täyden kympin veto.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Liity Vapaapalokuntaan 22.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Liity Vapaapalokuntaan
Teksti on alun perin tehty Jimi Hendrixin Fireen. Koska Hendrixin biiseihin ei tunnetusti irtoa käännös- tai tekstityslupia, ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kehitellä jonkinmoinen biisi valmiin tekstin ympärille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues 20.12.2019

Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues
Muhevasoundinen kitarointi wörkkii aina. Intro toimii ja potkii biisin hyvin liikkeelle. Uruilla (?) ja kitaralla soitettu riffi oli vilpittömän hauska poikkeus siitä mitä olin juuri valmistautunut vastaanottamaan pääni sisään. Loppuosan soolo soi taas niin upeilla soundeilla, että ... Kyllä tästä melankolinen ja pettynyt fiilis välittyi erityisen hyvin. Parikymppinen kundi (omasta mielestään kovakin pukki) raahautuu kotia kohti kävellen taluttaen fillariaan, hyttyset purevat niskaa ja vettäkin vihmoo pikkutakin kaulukselle ja selkään. Treffit menivät ihan päin perskuletta: viiden kilsan saattimatka polkupyörällä Tanssipirtiltä Takaperään, "kiitti kyydistä" ja ovi kiinni nenän edestä. Kaiken lisäksi kumi puhkesi orapihlaja-aidan piikkiin pois lähtiessä. Hyvä ettei sormet jääneet oven väliin. Paska reissu mutta tulipahan tehtyä. :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - Happy Holidays 20.12.2019

Kämä Simmons - Happy Holidays
Päävokaalista tulee hyvällä tavalla mieleen Sir Bob Geldof. Ihan erilainen veto kuin luulin bändin nimen ja sanoituksen perusteella. Tässä tyylilajissa pieni epävireisyys ei haittaa mitään, vaan minusta se suorastaan kuuluu asiaan. Melodia on hyvä ja kestää useammankin kuuntelun. Choruksia ei ehkä tehty ihan tosissaan ... vaan mistäpä sen varmaksi osaisi sanoa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Joulun tähti 20.12.2019

Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Joulun tähti
Tyylipuhdasta Suomi-joulupoppia punk-meiningillä ilman liikoja siloitteluja. Välitön vaikutelmani oli että Noitalinna Huraa on herännyt henkiin! Johtuu varmaan tuosta unis-laulusta ja jonkinmoisesta kosketinsoittimesta (?) melodian taustalla. Hyvä ja välitön meininki. Pitäkää siitä kiinni. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Vol 4) - Lappiin Jouluna 20.12.2019

IT (Vol 4) - Lappiin Jouluna
Melodiaan sopiva tempo ja muutenkin sujuvasti etenevä kokonaisuus. Komppaan Popkornia siinä, että tämä on kuulemistani IT-vedoista parhaimmasta päästä. Biisi toimisi mainiosti jonkun Suomi-poppia soittavan kitara-urku-bändin joulun ajan keikkasetissäkin. Tätä puuta kannattaisi veistää enemmänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown) 20.12.2019

Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown)
Sanoitukseni noudattaa alkuperäisen esityksen ajatusta: vaikka kaikenlaista tapahtuu niin yksi on ja pysyy. Se yksi on tietysti James Brown. Sovitus on tehty bändin esittämän live-version rakenteen mukaiseksi. Tässäkään originaalissa rumpalina ei ole "The One and Only" David Garibaldi vaan Herman Matthews. Alkuperäisesityksen vokalistina toimii bändin perustajajäsen, johtaja ja puuhamies Emilio Castillo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redler & Co. - Christmas Star 19.12.2019

Redler & Co. - Christmas Star
Herkkä tunnelma syntyy parhaiten vähäeleisillä keinoilla. Tässä se onnistui oikein hyvin. Säästeliäästi käytetyt jouset tukivat juuri sopivasti laulua ja kitaraa. Hyvin laulettu ja soitettu rauhallinen, kaunis ja jouluinen kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet 19.12.2019

Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet
Tämähän toimii ihan tällaisenaan ilman sen kummempaa komppia. Aitoa singer-songwriter-live-meininkiä; ei tällaiseen mitään suurempaa tuottamista edes välttämättä tarvita. Melodia ei ole ihan kaikkein yksinkertaisin, mutta sekään ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Sanat on artikuloitu niin selvästi, että tällainen puolikuurokin ne erottaa oikein hyvin. Kuoro-osuudet olivat harkitusti rakennetut. Siinäpä tärkeimmät. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Christmas Time 2019 19.12.2019

Karisma - Christmas Time 2019
Tyylikästä aikuisrockia. Biisin melodia on helposti tarttuva, se on hyvin soitettu ja hienosti laulettu. Tuotannossakaan ei ole mitään huomautettavaa. Kuulee, että tekijät ovat kiertäneet muutakin kuin sitä ikivanhaa tahkoa. Siinäpä olivatkin tärkeimmät seikat. No, eihän joululaulun tarvitse toki olla neljää minuuttia, mutta vähän lyhyellehän vajaa 2 minuuttia tuntui jopa 60-luvun singleistä vaikutteita imeneelle. Olisi tätä meininkiä kuunnellut mieluusti kauemminkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vili K - Joulu 19.12.2019

Vili K - Joulu
Ensinnäkin iso plussa siitä, että sanat kuuluvat kunnolla. Mainio teksti jossa tarina kulkee ja riimit toimivat sekä vaivatta että pakottamatta. Jos jotain saisi toivoa niin kertosäkeeseen melodia ja siihen laulu samalla asenteella kuin millä räppiosuudet on vedetty niin a vot. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - I'm Never Gonna Be Bad on Christmas 19.12.2019

Elektroborgå - I'm Never Gonna Be Bad on Christmas
Onpas vaikea biisi; jotenkin syntyi mielleyhtymä Kate Bushiin. Solisti selviää kuitenkin kaikella kunnialla, mistä nostan hattuni korkealle. Hyvää on sekin, että sanat ovat täällä nähtävillä koska muuten niiden seuraaminen voisi olla ns. haasteellista. Hyvä toteutus, jossa on nähty paljon vaivaa ja se kuuluu myös lopputuloksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miigii - Fly 19.12.2019

Miigii - Fly
Introssa on ihan samanlainen soundi kuin kissojemme rikkomassa, jouluisin esiin kaivetussa soittorasiassa ja siitähän syntyi heti joulufiilis (rasia soitti muuten Silent Nightia) . Vahinkjo että sanat jäivät osittain taustan alle, joten tarina ei ihan auennut. Todella yllättävä ja erilainen joululaulu kaiken kaikkiaan. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Meidän Joulu - Joulun rauha laskeutuu 19.12.2019

Meidän Joulu - Joulun rauha laskeutuu
Hyvin soitettu ja laulettu perinteinen joululaulu. Suuri kiitos kuuluu tietysti myös runoilija Pylväläiselle. Äänet soivat todella hyvin yhteen ja kitarat helisevät oikeaoppisesti. Keskialueella on tietysti kokoonpanosta ja tyylilajista johtuen aika paljon tavaraa, mutta kyllä kaikki erottui vallan mainiosti. Mallikas kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Cry For Christmas 19.12.2019

GLOAMiNG - Cry For Christmas
"Joulu joutui jo taas Pohjolaan" -sävyinen komea ja rauhallinen tunnelma puoleen väliin asti. Sitten ilmeisesti pukilla meni kuppi nurin ja se pani kunnolla jytisemään ... mutta kuitenkin tyylillä. :-D Komeat oli soundit ja muukin toteutus, ei voi muuta sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Jouluna aina 19.12.2019

Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Jouluna aina
Onpas vilpittömän tuntuinen esitys. Minulle tulee jostain kumman syystä kappaleesta ja laulusta mieleen Suvi Teräsniska ja "Mummo". Mutta sehän ei ole huono asia, ei lainkaan. Pientä vireongelmaahan on melkein kaikilla täällä (erityisesti itselläni), mutta ei se tässä haittaa mitään. Sekin jotenkin tukee biisin herkkää ja siloittelematonta tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat 19.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat
Kiitos "Iso D" hauskasta kommentistasi! Osuit ihan asian ytimeen: kerran sitä on itsekin pettynyt jouluna kun toivoin kovasti starttipistoolia ... muut pihan pojat saivat, minä en. :-D Muita lahjoja oli hitosti, mutta pislaria ei. Sanoitus saattoi hitsi vieköön kummuta omasta joulukokemuksesta. :-o :-D Osuit ytimeen siinäkin, että biisi sopisi kitarabändille. Sanoitus on alun perin tehty rollareiden "Brown Sugar";iin joka kuulostaa härmäläisittäin vähän "Raunon sukille"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Popkorni - Joulumatinea (Joulu on taas - Voiton Laulu) 19.12.2019

Popkorni - Joulumatinea (Joulu on taas - Voiton Laulu)
Metka kontrasti ajoittain hyvinkin jouluisen taustan ja paikoin humoristisen sanoituksen välillä. Samaan biisiin on mahtunut sekä hidasta balladia, biittimeininkiä, puheosuuksia kuin iloa ja kaipaustakin. Viimeinen lause pääsi yllättämään vakavuudellaan. Laulutulkinnan ja taustan taimaus ei ihan aina osu kohdalleen, mutta voihan olla että se on tarkoin harkittu ja huolella valittu tehokeinokin. "Kellopeli" sopii tottakai aina joululauluun. Persoonallinen lähestymistapa ja tavanomaisesta poikkeava musiikillinen kudos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat 18.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat
Oikeassa olet; vähän jää biisi jumiin. Olisi pitänyt jättää ylimääräiset kertsit pois väliosan kummaltakin puolelta ja värkätä neljäs säkeistö. Aika pahus vaan ei riittänyt, koska aloin tehdä biisiä vasta maanantaina 16.12. kun muistin äkisti että alunperin ihan toiseen biisiin tarkoitettu jouluinen teksti oli valmiina pöytälaatikossa. Pakko tulkita kun ei osaa laulaa; hyvä jos edes se menee jotenkin läpi :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää 17.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää
Haah --haa .... hulvattomin todellisen kynämiehen arviointi ever! Tuonhan voisi tehdä biisiksi asti. :-D :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Vol 4) - Arabian Nights 15.12.2019

IT (Vol 4) - Arabian Nights
Hyvä kun selitit tuon asteikon, niin Jonnetkin tietävät mistä on kysymys. :-D Sehän tuossa on tärkeää, että koko bändi on perillä siitä missä mennään. Tässä ei ollut mitään siihen liittyviä ongelmia. Telkkarista tuli kerran pätkä jossa Hasse Walli soitti bändinsä kanssa soolossaan jotain erikoisempaa skaalaa ... kuulosti muuten sille kuin olisi soittanut päin per ...hanaa. Lähi-Idässähän tässä ollaan selkeästi. Hyvä ja tarttuva melodia joka maalasi aika mukavia kuvia aavikosta, hiekasta ja kameleista. Vain Fatima jäi puuttumaan. Tykkäsin, vaikka en koskaan luotakaan mieheen joka pitää pöytäliinaa päässään. Yheksän bojoa epäortodoksisesta lähestymiskulmasta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää 15.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää
Aimo pyytää sanoituksensa tuomaa mielipahaa rehdisti anteeksi Sirkka-Pekka Seteliukselta, Herra 47 v:ltä, James Ketkupulkalta, Johannes ja Kyllikki Virolaisen perikunnalta, kaikilta pussihousuilla kulttuurineuvoksen arvonimeen ratsastaneilta, Bokassa II:lta ja Sökössä III:lta, "Hei, me tienataan tällä"-Käteiseltä, "Raimo Vormisto"-nimisiltä valmentajilta, Timo Silakalta, Nuppi & Nahkalta, "Onks Viljoo näkyny"-verkkarimieheltä, Autokorjaaja Jylpyltä sekä vielä kerran Sirkka-Pekka Seteliukselta ihan vaan varmuuden ja medianäkyvyyden vuoksi. Aakelta en pyydä, koska sekään ei pyytänyt keneltäkään. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Souled Out (Souled Out) 14.12.2019

Luotto! - Souled Out (Souled Out)
Hyvää musiikkia saa sponssata vaikka kuinka paljon!! Kävin nimittäin kuuntelemassa linkin takaa paljastuvan biisin joten tiedän mistä puhun. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Off Duty Cop 14.12.2019

Audio Society - Off Duty Cop
Tää on sitä ihtiään eli suoraan kuin 60-luvulta brittiläisen pop-ohjelman estradilta, jossa lyhytmekkoiset go-go-tytöt luovat tunnelmaa värivalojen välkkeessä. Livenä (vastoin ohjaajan nimenomaista vaatimusta) soittavalla bändillä on tottakai "rippipuvut" päällä ja täsmällinen koreografia hallussa. Paikalle haalittu studioyleisö tanssii jytää ja tytöt kirkuvat. Letkeä off-duty vaihde on selvästi päällä ja hiostava uniformu on jätetty laitoksen vaatekaappiin. Erityisesti tykkäsin paksusta kaiutetusta kitarasoundista; se on silkkaa korvanamia. Kaikki avaruus oli käytetty vasemmalta oikealle hämmästyttävän tasaisesti, minkä johdosta kaikki instrumentit erottuivat erittäin hyvin toisistaan. Hienoa meininkiä; tätä pitää saada lisää!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Souled Out (Souled Out) 13.12.2019

Luotto! - Souled Out (Souled Out)
Teksti noudattelee pääpiirteissään alkuperäistä ideaa. Sanapari "Souled Out" kuulosti niin hyvälle, että päätin valita sen tapahtumapaikkana olevan ns. huippumestan nimeksi. Tarinani kertojana on tyyppi, joka pukeutuu smokkiin, cruisailee limusiinilla, siemailee shampanjaa ja on osa huippumestan ilmapiiriä .. siis melkein kuin kuka tahansa meistä. :-D Tarkoitus oli luoda ns. diskotunnelmaa, mutta onnistuiko se, jää nähtäväksi. Sovitus on tehty mahdollisimman paljon alkuperäistä mukailevaksi. Kappale ei ole ihan perinteisintä TOP:ia, mihin vaikuttaa merkittävästi se, että levyversion rumpalina ei tälläkään kertaa ole David Garibaldi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Vol 4) - Braveheart 06.12.2019

IT (Vol 4) - Braveheart
Tekijä on onnistunut erittäin hyvin siinä, että biisin tunnistaa IT-tuotannoksi hyvinkin nopeasti. Se on jo arvo sinällään. Vähäeleinen, mutta samalla "tehokas" melodia jää helposti kuulijan päähän. Itse olisin miksannut laulun ehkä hitusen pienemmälle; nyt kitaroiden murina meinasi paikoin jäädä tulkinnan jalkoihin. Väliosissa oli tyyliin sopivat rauhalliset instrumentaaliset melodia-improt, jotka menivät kunnialla maaliin. Biisissä on jotenkin unenomainen tai utuinen tunnelma; varmaan kohta haarniskoidut sotilaat ratsastavat esiin nummien ja soiden sumusta. Leffan tunnusmelodiaahan tässä tavoiteltiin eikä tunnusmelodioissa aina kovin paljoa sanoja käytetä (joissain ei ollenkaan), mutta pistän kuitenkin toivomusaloitteen toisesta säkeistöstä. Varmaan joku hevikanuuna revittelisi biisin toisen puoliskon oktaavia korkeammalta, mutta niinhän ne aina tekevät, joten siinä mielessä tässä on mukava poikkeus käytännöstä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä 03.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä
Huoli pois; kyllä tämä on ihan ensimmäinen kokeilu rakennella biisiä noin. Voi toki olla, että tulee tehtyä muutakin samalla metodilla sikäli kun tekstejä jää kuitenkin käyttämättä. Mutta lupaan silloinkin jättää muutaman elementin mistä viitekehys saattaa selvitä. :-D Eiköhän po. sirkusjulisteeseen perustuva biisi ole samaa tajunnanvirtaa kuin mainitsemasi Lucykin. Beatlesien tekijänoikeudet ovat vaihtuneet Jacksonilta Sonylle, jolle syntyi pari vuotta sitten lihava riita biiseistä McCartneyn kanssa. Riita sovittiin arvatenkin rahalla, ja epäilen, että siinä yhteydessä on sovittu siitäkin, ettei hyväksytä muita kuin täysverisiä covereita originaalitekstillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä 03.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä
Jumantsukka ... hienoa, että tunnistit biisin vaikutteen antajan ihan oikein. Arvasinkin, että kyllä sen joku keksii koska sanojen poljento ei ole ihan tavallinen, vaikka biisi ei ole koskaan ollutkaan Beatlesien suurimpia hittejä. :-D Olen itse aina pitänyt kyseisestä vedosta ihan hemmetisti ja päätin tehdä "Kunnon Isin Kesämökillä" kunnianosoituksena sille. Tarkoitus oli, että sen henki kuuluu pohjalla siitäkin huolimatta, että kaikki mahdollinen on tarkistetusti toisin bassoa, sointukulkua, melodiaa ja välisoittoja myöten. Ilmeisesti Aimo onnistui tavoitteessaan. :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Honky Tonk Hog 25.11.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Honky Tonk Hog
Rokkapili palaa! Tähän ei ihan joka päivä törmääkään nykyään. Onpas autenttinen meininki niin kompissa kuin sooloissakin. Vokaalitulkinta löi minut ällikällä (mikä se ällikkä sitten lieneekään?); oli nimittäin sen verran hienot niekut ja ihan oikeissa kohdissa. Ja kuten aina, biisin balanssi oli täysin kohdillaan ja hallinnassa. Tästä tuli oitis mieleen kun joskus kauan sitten kantribändillä soitettiin "rokkapilirebeliä" johon oli treenattu oikein kolmiääninen laulukin. Sekin tuli mieleen kun kymmeniä vuosia sitten joku ulkomaan rokkapilibändi oli keikalla Kotkassa. Sound-checkissä kaikki miksauspöydän ledit olivat punaisella yliohjauksen takia ... sehän korjattiin siten, että vedettiin jeesusteippi ledien päälle. Mutta, mutta ... biisin ja esityksen on pakko olla hyviä koska muistojen padot aukesivat saman tien. :-D Ilman sen kummempia horinoita: kiitettävä arvosana päättötodistukseen rokkapilinäytteen kohdalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 18.11.2019

Karisma - Crazy with You
Suoraan 80-luvulta autenttisella meiningillä. Hienoa! Erittäin tarttuva kertosäe jossa kuorokin kuuluu ja soi kunnolla eikä vain sinne päin. Tuotanto on onnistunut erittäin hyvin: kaikki instrumentit kuuluvat todella selvästi ja stereokuva oli vedetty todella laajaksi mikä toi ilmavuutta ilmeeseen. Sovitus kokonaisuudessaan toimii tyylilajiin sopivasti ja mallikkaasti; myös kivat välikkeet sopivat hyvin kokonaisuuteen. Lehmänkelloakin oli tarpeeksi :-D. Laulusolistin aikuisrock-äänestä lisäpisteitä. Kiitettävä paketti ilman muuta eli 9,5.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Watch Your Step 12.11.2019

Rock Goes the Weasel - Watch Your Step
Hyvin kulkeva perinteinen kolmisointu-blues yhdistettynä 60-luvun instrumentaalivaikutteisiin. Biisi kasvaa mukavasti loppua kohden kun rummut eivät ole täysillä mukana alusta asti. Instrumentteja on taas runsaasti mukana mutta hyvin ne tuntuvat kuitenkin erottuvan toisistaan. Pääriffin tummasta kitarasoundista lisäpisteitä: aina ei tarvitse soittaa kovaa ja korkealta tullakseen kuulluksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Lonesome Trail 12.11.2019

Dusty Riders - Lonesome Trail
Do diin; tässähän juna sytkyttelee sellaista vauhtia että matka kyllä taittuu. Tausta on varsin runsas ja instrumentteja paljon, mutta sovitus on tehty niin taitavasti että kaikki mahtuvat mukaan. Soolokitaroissa on juuri oikea, tyylin mukainen soundi. Melodia toimii instrumentaalina niin hyvin, ettei laulua osaa kaivata vaikka Käteis-Jussimainen "oon vain yksinäinen karjapaimen"- tyylinen tulkinta toki tähänkin sopisi. 12 vuotta (!) sitten tehty biisi kuulostaa kuin eilen tehdyltä. Ajaton musiikki on ajatonta. M.O.T.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dumpster - Get Over You 06.11.2019

Dumpster - Get Over You
Teemassa on kohtalonomaista Alaska-länkkäritunnelmaa ... ukot seisovat "pääkadun" päissä ja valmistautuvat kaksintaisteluun. Tarina ei nyt kuitenkaan ole tuo, mutta so not. :-D Tässähän on vähän samoja ala-e-fiiliksiä kuin " I was born under a wandering star":ssa ja nehän toimivat AINA. Tässä erityisen hyvin toimivat ne lähes kuiskaillut kohdat. Matala/korkea lauluosuuden vaihto luo mukavaa kontrastia. Tässä on minimalismia parhaimmillaan: tarttuva ja hyvä biisi sellaisista aineksista, että olisin ollut valmis etukäteen arvioimaan ettei tuosta biisiä synny millään. Vaan syntyipä kuitenkin, eikä se kaipaa mitään lisää. Biisi on kohta 15 vuotta vanha ... ja toimii yhtä hyvin kuin olisi tehty eilen. Siitä kunnon bojot!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Pennsylvania Revisited 05.11.2019

Audio Society - Pennsylvania Revisited
Aitoa 60-luvun beat-henkeä etenkin kun kyse on instrumentaalista. Laulua en tähän kaivannut yhtään, sillä melodia tarttuu muutenkin. Banjokin on saatu mahtumaan mukaan, ja mikäs sen mukavampaa. Tukevat soundit ja tyyliin sopiva tausta. Mihinkäs lokeroon tämän laittaisi? Jaa,a ... siinäpä pulma :-D Jotenkin tämä sopisi leffatunnariksi ... avoauto, auringonpaistetta ja viivasuora highway alla. Melko raskaasta poljennosta huolimatta jäi kevyt fiilis. Hyvin toteutettu kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fast Eddie - Kinky Jinx 03.11.2019

Fast Eddie - Kinky Jinx
Erinomaisen hyvin kulkevaa, kunnolla sovitettua jazz-meininkiä. Soittajat kyllä tietävät mitä ovat tekemässä. Soundit ja toteutus olivat ihan kelvollisia. Tätä olisi kuunnellut pitempäänkin; luulin lopussa että PC:n äänikortti hajosi kun biisi päättyi kuin seinään. siitä viis, hieno kokonaisuus. :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Curved - U r mad 31.10.2019

Curved - U r mad
Oikein mukavasti kulkeva tyylikäs kappale, jossa yhdistyvät tietynlainen rentous mutta samalla kuitenkin sopiva tiukkuus. Erityisesti pidin sähköpianon soundista (liekö oikein Rhodes?). Persoonallinen vokaaliosuus sopi biisiin hyvin, vaikka en pystykään sanomaan onko se laulettu suoraan noin vai käsitelty tuollaiseksi. Tuotantokin toimi minun makuuni moitteetta. Biisiä olisi voinut kuunnella kolmea minuuttia pidempäänkin. Siitä(kin) yhdeksän pinnaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARIELA - Kadotus 30.10.2019

ARIELA - Kadotus
Tämähän jytisee oikein komeasti. Täyteläiset ja jylhät soundit koko bändissä. Biisissä oli ihan oikea melodiakulku, kunnon sanoitus ja mietitty sovitus, joista isot plussat biisin tekijöille. Tuotantokin oli erittäin viimeistellyn tuntuinen. Parissa kohdassa laulu ja etenkin kuorot jäivät hieman taustan alle. Mutta kaiken kaikkiaan hieno suoritus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Pobre Corazón 29.10.2019

Dusty Riders - Pobre Corazón
Onpas hieno kantrisävellys. Olen kuullut aika monta kantribiisiä, eikä tämä tunnu muistuttavan mitään niistä. Näköjään perinteisistä aineksista pystyy vieläkin luomaan jotain uutta ja omaa. Sydämeenkäyvästä laulusoundista 11 pinnaa, se sopii juuri tällaiseen biisiin. Komppi on justiinsa niin yksinkertainen kuin sen pitääkin olla; riplaavat tähtibasistit ja -rumpalit eivät kuulu kunnon kantribändin kovaan ytimeen. A cappella-osuuskin meni kunniakkaasti läpi (itsellänikin se toki menisi läpi ... nimittäin Melodynen läpi). Hyvät ja erottuvat akustiset soundit. Voisiko pyytää jotain lisää? Steelihän tuohon olisi varmaan sopinut jos olisi ihan pakko jotain lisäystä esittää. Mutta en esitä vaan lyön tiskiin 10,5 pinnaa. :-D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - Sticky Feat 29.10.2019

Nysväämö - Sticky Feat
Tästä tulee mieleeni keikoille tarkoitetut takavuosien megapituiset jamibiisit, vaikka tämä ei sitä pituutensa puolesta olekaan. Asianmukaiset soundit ja sopivan viimeistelemätön tuotanto lisäsivät live-vaikutelmaa. Joskushan livealbumeita korjaillaan niin paljon, että "live"-sanan voisi hyvinkin jättää pois: tässä ei onneksi ole menty siihen. Lopun kevennyksestä pidin, oli se vahinko tai ei, koska se saatteli biisin mukavasti päätökseen. Biisin nimi jätti minut lievän hämmennyksen valtaan. Luin sen ensiksi "Stinky Feet" kunnes huomasin lukeneeni väärin. Tulkitsin sen lopulta muotoon "Sticky Feat Nysväämö" ... olihan se noin tarkoitettu? Nimestä viis ... yhdeksän pinnaa siis!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - Everybody's Havin' Good Time Except Me 29.10.2019

Nysväämö - Everybody's Havin' Good Time Except Me
Bluesia banjolla ... ei ihan tavallista ... eikä ainakaan nysväämistä! Mukavan letkeää mutta samalla kuitenkin riittävän tiukkaa meininkiä. Kaikki instrumentit erottuvat mukavasti toisistaan ja streokuvakin on saatu erittäin laajaksi verrattuna vaikkapa ... no, omiin viritelmiini. :-D. Biisin otsikko on siinä hyvinkin oikeassa, että kaikilla on kivaa tämän parissa. Digius tuossa alla pohti onko "kapakkapianosoundia" olemassa. On se olemassa; joskus puhutaan kai tinttipianosta kun pianon virityskin on sopivasti, vaan ei liikaa, poskellaan ja sehän sopii tällaiseen savuisen baarin tunnelmaan enemmän kuin hyvin. Vaikka biisissä ei tupakkalakia tunnetakaan se kerää silti yheksän bojoo.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Birger Lindström - When (the saints go marchin in) 27.10.2019

Birger Lindström - When (the saints go marchin in)
Vanhaa kunnon swingiä ... tämä on täysin kympin kamaa. Maukkaat soolot ja komppi kulkee kuin se maankuulu hirvi. Tätä kuuntelisi pitemmänkin ajan vaikka ilman kaljalasia jos niikseen tulee. Jonneille tiedoksi että OIKEA MENO kuulostaa tälle! :-D Vaan mitähän kokoonpanolle kuuluu v. 2019?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulavat Jamsterit - Normaali elämä kielletty 27.10.2019

Laulavat Jamsterit - Normaali elämä kielletty
Agit Proppia mieskuorosovituksena :-D Jamster(e)illa on persoonallinen tapa tehdä sanoituksia, jotka eivät synny ihan tavan tallaajalta. En hämmästyisi, jos tekijä olisi kuulunut johonkin enemmän tai vähemmän akateemiseen kuoroon. Laulu soi vähintään niin hyvin kun se yleensä korjailemattomilla mieskuorojen livelevyillä soi. Luomutuotannosta tässä yhteydessä lisäpisteitä. Tällaista ei synny jos laulaja ei osaa oikeasti laulaa. Tai jos Autotunea tms. on käytetty, niin sitten se on tehty niin taitavasti etten pysty sitä havaitsemaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Lazy Days 27.10.2019

Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Lazy Days
Kumpi syntyi ensin: biisi vai sen nimi? :-D Meininki on niin laid-back kuin olla ja voi. Arvelin ensimmäisten tahtien jälkeen rentoutta olevan liikaakin, mutta hienostihan biisi meni loppuun asti. Mallikas kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Soolokitara soi jälleen kuin suoraan 60-luvulta kuin myös urkujen asianmukainen Farfisa-soundi. Kunnon rautalankahan ei laulua kaipaa; paitsi joskus. Nyt ei kaivannut. Introsta ja outrosta tuli mieleeni Roy Orbisonin "You got it" (jostain muustakin biisistä tuli) mutta sehän ei ole ollenkaan huono asia. Huonoa olisi se jos biisi ei herättäisi minkäänlaisia mielikuvia tai mielleyhtymiä. Näiden biisien mukana eläkeläinen siirtyy kovin helposti kultaiselle 60-luvulle. Siitä yhdeksän bojoa ja Hank Marvin plektra!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Tascam DP-008EX test 26.10.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Tascam DP-008EX test
Komeaa, hyvin kulkevaa jayllättävän tuoreen tuntuista boogie-woogie-meininkiä vaikka sävellys on rakennettu hyvinkin tutuista aineksista. Biisistä tulee ihan mieleen 30-40-lukujen isot bändit (Dorseyt, Kenton, Ellington...) vaikka soittimisto onkin tietysti ihan erilainen. Rento ja irtonainen ote. Kaikki tuntuu olevan hyvin balanssissa ja soittimetkin erottuvat kunnolla toisistaan. Tällaiset biisit kuulostavat juuri tälle kun lähes kaikki tähdet ovat kohdillaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Train To San Antonio 26.10.2019

Dusty Riders - Train To San Antonio
Onpas tanakka ja muheva kitarasoundi. Hyvin toimiva kantrimelodia, jonka komppi esitettiin yllättävästi vähän totuttua raskaammalla kädellä. Biisi toimii ihan tällaisenaan ilman lauluakin. Tämä on selvästi ainakin kaksisataa metriä pitkä höyruna, joka vetää satoja tonneja teräspalkkeja lievään ylämäkeen. Tasoristeyksen kellot viimeistelivät kokonaisuuden. Toivottavasti junan jarrut pitävät; muuten tulee pahaa jälkeä seuraavassa alamäen mutkassa. Ajattelin etukäteen biisin nimestä, että nyt tulee Käteis-Jussin Folsom Prison Bluesin tyylistä nopeampaa komppia, mutta väärässäpä olin taaskin. Se kyllä toimisi tässäkin jos haluttaisiin jostain syystä edetä pikajunan tapaan. :-D Mutta, mutta ... tavanomaisesta poikkeavasta toteutuksesta tulee bonusta yhdeksikköön asti!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veli Vinell - Midnight Sun 26.10.2019

Veli Vinell - Midnight Sun
Tyylikäs toteutus joka kuulostaa yhtä rennolle kuin kaveriporukka olisi soittelemassa iltanuotiolla. Sovituksessa on muutamia mukavia jippoja jotka tuovat sopivasti vaihtelua, joten pitkästymisen vaarakaan ei uhkaa vaikkei tässä laulua vielä olekaan. Varsinainen melodia kuulosti korvaani ihan uudelle, mikä on erinomainen saavutus, mutta introssa on vähän samaa kuin "Without You":n introssa (pudotus 9:stä perussointuun, luulisin?) vaikka riffin jako onkin muistaakseni vähän toinen (arvioi mies joka itse tekee suoria covereita). :-D Tunnelmasta ja kokonaisuudesta kunnon pointsit kotiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veli Vinell - Meitä kahta varten 26.10.2019

Veli Vinell - Meitä kahta varten
Onpas hieno pop-iskelmä, tyylin mukainen sanoitus sekä hienosti soiva toteutus. Laulusoundista tykkäsin kovasti. Kitarat toimivat taas komeasti, kuinkas muutenkaan kun kyse on VV:n tuotannosta. Erityisesti tykkäsin muutamasta sointukäännöksestä, jotka toivat biisiin mukavaa erityismaustetta. Jos esikuvia olisi pakko hakea niin Everly Brothers kuin myös vanha hieno Lennon&McCartney-biisi "World Without Love" (Peter&Gordon) tulivat lähinnä mieleeni. Tämä siis ehdottoman positiivisena seikkana. Omissa halvoissa Motonet-kuulokkeissani laulu jäi paikoin hiukan taustan alle joten en saanut ihan jokaisesta sanasta täysin varmasti selvää, mutta se ei tässä tahtia haitannut pätkääkään. Jos joku julistaisi 60-lukukisan, niin tässä olisi oiva ehdokas loppukilpailuun.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulavat Jamsterit - Rotta 24.10.2019

Laulavat Jamsterit - Rotta
Olen nähnyt Forkin livenä muutaman kerran, ja tämähän hitto vie kuulostaa hyvin pitkälti samalle eli erittäin hyvälle. Laulusoundikin on mukavan pehmeä kautta linjan ja biisin sanoituskin toimii hyvin. Koska laite- ja ohjelmistoluettelossa ei ole Melodyneä, Izotopea eikä muitakaan vireen- ja äänenkorjailuun käytettäviä apupalikoita (jotka ovat mm. minulle valitettavan tuttuja) on pakko lähteä oletuksesta, että raidat on ihan oikeasti laulettu kohdilleen. Edellä mainituista syistä johtuen hatunnoston arvoinen ysin suoritus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulavat Jamsterit - Kansa saa kyllikseen (2013 remake) 24.10.2019

Laulavat Jamsterit - Kansa saa kyllikseen (2013 remake)
Vilpittömän hauska veto joka pistää poskilihakset mukavaan asentoon. Yllättävä ja päinvastainen lähestymiskulma ajankohtaiseen työelämän ikuisuusteemaan. Aika harvoin asioille irvaillaan pottuuntuneen työnantajan näkökulmista lähtien. Olisin voinut kuvitella, että tässä on Semmareista irroitettu solistiseitsikko, vaan eipäs olekaan. Laulu soundaa mallikkaasti silloin kun se on niin tarkoitettu. Saattaa jonkun mielestä kuulostaa helpolle, mutta A Cappella laulaminen on kaukana siitä (kysykää vaikka mieskuoron johtajilta tai erityisesti ykkösbassoilta). Hyvästä kokonaisuudesta kiitettävä arvosana nauruhymiön kera :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Lonely chicken 22.10.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Lonely chicken
Yks-kakkaa-kaks-kakkaa ... banjo eikä muuta tarvittakaan :D Onpas rento meininki johon tuo kanan pulputus sopii aivan mahtavasti. Ei kana näin hauskalla meiningillä kovinkaan kauaa yksinään ole. Kotoinen fiilis ja jälleen kerran kaikki instrumentit taipuvat halutulla tavalla kokonaisuuteen sopiviksi. Tuotannostakaan ei löydy mitään valittamista. Harkitsin joskus kitaran kaulalla ja kielillä varustetun banjon ostamista, mutta eihän siitä onneksi mitään tullut; sehän olisi jäänyt kuitenkin pelkän kompin hakkaamiseksi. Takaisin asiaan: Tämä oli hauskempi kuin itse Vanha Isäntä joten siitäkin kiitettävät pinnat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele LUCKY SEWEN - RED HEAD WOMAN 20.10.2019

LUCKY SEWEN - RED HEAD WOMAN
Mauri "Moog" Konttisen inkarnaatio vokaalissa. Far out! Ihmettelisin, jos keikkasetissä ei olisi Jerry Cottonia. :-p Hyvä biisi hienosti soitettuna ja laulettuna. Tyylitajua ei saa kaupasta edes rahalla, mutta tässä kokonaisuudessa sitä on enemmän kuin kotitarpeiksi ihan omasta takaa. Komea kitarasoolo kruunasi kokonaisuuden. Selkeästä tuotannostakin pisteet kotiin. Tätä kuuntelee mielikseen myös selvin päin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele LUCKY SEWEN - venkariude 20.10.2019

LUCKY SEWEN - venkariude
Mitä hittiä?? Friduna skikuna (vai mikä se nyt olikaan) palaa! Laulutapa ja sanat ovat täydellisessä synkroonissa ... vaikka en ymmärtänyt biisin messagesta hevon häntää. Olen aina pitänyt esityksissä, joissa asialliseen taustaan heitetään vokaalit enemmän tai vähemmän kieli poskessa. Oli mitä oli, niin tämä on minusta vilpittömän hauska. :-D Jos kertsi olisi vedetty äänissä, olisin antanut täyden kympin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GENERAL LEE - Hitchhiker 20.10.2019

GENERAL LEE - Hitchhiker
Hitaampi tempo tuo piristävää vaihtelua. Ajattelin hetken ihan alussa, että nyt taitaa tulla Steely Danin "Black Friday" hidastettuna versiona, mutta väärin luulin kuten niin kovin usein. Hyvä balanssi ja miksaus muutenkin. Jos järjestettäisiin kisa jossa valittaisiin "Suomen Jokamiehen Veljesten Orkesteri" olisi tämä kokoonpano vahvoilla. Laulusta iso plussa; irtonainen päävokaali ja tarkat/tiukat kuorot menevät tosi komeasti. Korkeammatkin kohdat tuntuvat hoituvan varsin vaivattomasti ja ilman puristusta. Aikaa näyttää kuluneen abouttia 12 vuotta. Vieläkäköhän bändi on hengissä ja voimissaan?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GENERAL LEE - Shaggy dog ( instr.) 20.10.2019

GENERAL LEE - Shaggy dog ( instr.)
Rotevaa meininkiä. Koko bändi ja erityisesti kitarat soivat komeasti ja genren mukaisilla soundeilla. Bändi osaa asiansa, ja se on aina korvaamaton juttu. Komppaan aiempaa kommentoijaa siinä, että biisi jäi vähän jumiin ensimmäisen säkeistön kierrätyksen vuoksi. Koska ukkovarpaani heiluu (mikä on tässä pääasiana) annan kokonaisuudesta messevät 9 bojoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veli Vinell - Ei Sanoja 20.10.2019

Veli Vinell - Ei Sanoja
Hieno Suomi-pop-biisi sekä melodialtaan että sanoitukseltaan. Akustiset kitarat soivat todella heleästi ja kokonaisuus pysyy mainiosti kasassa. Tausta on vähäeleinen, eikä enempää tarvitakaan koska laulun pitää kuulua jotta biisin sanoma selviää puolikuurollekin kuulijalle. Loppukin oli mietitty ja se toimii hyvin. Konstailematon tulkinta sekä korjaamaton & käsittelemätön laulusoundi sopii tällaiseen biisin todella hyvin. Voi hyvinkin olla, että sekalaisten separaattoreiden läpi ajettu ja viimeisen päälle kohdilleen viritetty laulu olisi alkuperäistä raitaa huonompi, koska siinä kyllä persoonallinen tatsi katoaa jonnekin bittiavaruuteen. Tässä biisissä ei kaivata Tom Jonesia tai "hienoja" fraseerauksia. Täällä on aprikoitu mikä voisi olla biisin "viitekehys"; itselleni tuli mieleen Pauli Hanhiniemi jos joku on ihan pakko nimetä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Hey You! 18.10.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Hey You!
Autenttista nostalgiaa ... hienoa! Dynacordin kaiku ... ekalla bändilläni oli Dynacordin laulukamat ja Echoletten kaiku :-D Kuulostaa ihan kuin nauhoitus olisi taltioitu jonkun 60-luvun rautakitaralankabändin keikalta Karhulassa Sammon talolla. Jälleen kerran erittäin hyvä melodia ja tyylin mukainen toteutus: soitetaan biisi oikein mutta kuitenkin sopivan rosoisella live-meiningillä. Tällaista syntyy kun tietää mitä on tekemässä ja hallitsee genren. Biisi on lyhyt kuten esikuvansakin, mutta minua se ei häirinnyt koska olen tottunut 60-luvulla lyhyisiin "singlebiiseihin". Vaikkapa kahdeksan tahdin soolo C-osana olisi toki sopinut mukaan, mutta kestän sen puuttumisen kuin mies. ;-p Hieno veto ja pisteet kotiin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Nimes hiekkaan piirtelin 03.10.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Nimes hiekkaan piirtelin
Kiitoksi kovasti palautteesta! Se aina erittäin tervetullutta ja arvokasta. Näiden omien biisien höylääminen jäi vähän vaiheeseen kun uppouduin covereiden ja TOP:n syövereihin. Itselläni on vahvasti takaraivossa juurikin TOP:n tapa tehdä pillibiisejä. Niissähän tärkeysjärjestys on lukemani mukaan Castillo&Kupkan biisiaihio, Garibaldin rummut, Prestian basso, pilliarrit ... vokalisti ja soolofonisti selviävät miten taitavat ... ja viimelopuksi tulevat urut ja kitara, jotka ovat pitkälti komppi- ja tukitehtävissä (mm. taustalaulu). Vähän tämä tietysti ensi alkuun kyrsi minuakin, kun olen enimmäkseen ollut kitaristina (vähän myös basistina, ja hädän tullen jopa urkurina), joten ymmärrän oikein hyvin mitä tarkoitat ;-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Mie ja Sie 2.0 03.10.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Mie ja Sie 2.0
Thanks erittäin hyvistä huomioista! Se pianoriffi on muistaakseni tehty soundipaketista joka on äänitetty jonkin vanhemman vuosikerran Wurlitzerista. Biisi lähti syntymään pianosta ja kun olin lisäillyt aihioon vähän rumpuja, niin nehän kuulostivatkin vähän höyryveturin vetämältä junaletkalta. Ykkösversio kuulostaa minustakin paremmalta pillejä lukuun ottamatta. Täytyy pitää tuo mielessä jos vielä palaan tähän biisiin uudestaan. Olen kasvanut n. 200 m päässä pienestä paikallisesta rautatieasemasta, joten sikäli tekstin viitekehys on hallussa. Luet pahuksen tarkasti aivoituksiani. Tekstin henkilö (en kuitenkaan minä itse) lähtee liikkeelle vähän kauempaa eli Helsingistä ja päätyy Kouvostoliiton kautta juurikin Parikkalan seutuville, josta joskus käännyin muutamankin kerran Savonlinnaan päin ihan vaan työasioissa. Osuit siis napakymppiin tekstin suhteen. Tekstin päähenkilö on saanut tietää olevansa vakavasti sairas, ja päätti sen vuoksi vielä kerran käydä vanhassa kotipuolessaan; siksi lopussa todetaan niin varmasti ettei henkilö ikinä palaa sinne takaisin. Suurlähettiläät on/oli yksi parhaimmista kotimaisista pillibändeistä, vaikka joku saattaakin olla sitä mieltä, että pojat soittavat torvilla ryyditetty iskelmää. No ei se mitään, siihen samaan viitekehykseen omatkin tekeleeni kuuluvat jos niikseen tulee. Kyllähän minä vähän mietiskelin sovitusta tehdessäni sitäkin, miten Suurlähettiläiden kaltainen bändi tämän saattaisi soittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - 30 Days 03.10.2019

Dusty Riders - 30 Days
Ai hitsi kun on hieno kantrisoundi taas vokaalissa. Autenttista meininkiä paikoittain perinteisellä ja paikoittain vähän epäortodoksisellakin melodiakululla, mikä pelkästään lisäsi biisin kiinnostavuutta. Soolokitara paukkuu taas komealla soundilla ja akustinen kitaramatto tukee kokonaisuutta tyylin mukaisella tavalla. Laji on kai jossain vanhemman kantrin ja kantrirokin välissä. Tällaista olisi kiva kuunnella mukavalla porukalla jossain klubissa olutta hörppien. Onneksi esitystä ei ole pilattu millään tuottajan keksimillä "oivilla jipoilla" vaan on annettu biisin ja esiintyjän puhua omalla tavallaan. Rehellistä meininkiä; kiitettävä arvosana.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pluto - Sitting Bull 03.10.2019

Pluto - Sitting Bull
Onpas vetävä ukkovarpaaseen vetoava intro. Aika erikoinen biisi, ei tällaiseen ihan joka päivä törmää. Sedän pää vaan meinaa seota kun panorointi hyppii puolelta toiselle. :-D Avaruusefektit toimivat todella hienosti. Loppu tuli minusta vähän yllättäen, siihen voisi ehkä harkita jotain sopivaa riffiä ... tai eihän repeat and fade outkaan olisi kovin huono juttu ... siinähän biisi katoaisi samaan avaruuteen mistä se tänne tulikin. Napakasti 9 bojoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pluto - Rock Cock 03.10.2019

Pluto - Rock Cock
Kyllä huomaa, että Venturesia on kuunneltu ... ja paljon. Biisi toimi ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa 60-luvulta vetäisty silloinen instrumentaali riffi-hitti. Soundi kaikuineen oli biisiin just oikea. Kappale alkoi ehkä vähän tunnustellen, mutta eihän siinä kauaa mennyt ennen kuin päästiin itse asiaan. Synsatilutuksista saa lisäpisteen; jos joku olisi sanonut etukäteen että se sopii tähän, olisin varmaan ollut eri mieltä ... ja väärässä. Muuta ei puuttunut kuin Tornadosin "Telstarissa" olleet urut :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Bashbong Boogie 03.10.2019

Rock Goes the Weasel - Bashbong Boogie
Täähän on yhtä hyvä kuin Johnny B Goode! Kaikki on just kohdillaan soundeja myöten tällaiseen biisiin. Mainio kitarasoolo ja kaikessa tekemisessä oikealla tavalla reteä meininki; näitä biisejä ei vaan voi vetää anteeksi pyydellen. En pysty sanomaan onko tämä rokkenrollia vai rokkapiliä ... mutta so not! Minulle käy kumpi tahansa luokitus sillä pääasiahan on että tässä vedossa homma käy ja henki haisee!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Hilipili Haivei 03.10.2019

Rock Goes the Weasel - Hilipili Haivei
Onpas kitaroissa komeat soundit ja muutenkin biisissä on tukeva meininki. Hyvin taustasta erottuva banjo on metka ja yllättävä lisä; tai oikeastaan vähintään sivuosan esittäjä. Mainio kontrasti muuhun meininkiin. Riffit tuntuvat sopivan vaan ei liian tutuille, ja niinhän hyvissä rokkibiiseissä usein on kun liikutaan ns. genren kovassa ytimessä. Biisiin vaan vähän lisää mittaa, hyvät sanat ja vokaalia kehiin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon 30.09.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon
Kiitti osuvista kommenteista! : -) Olet ihan oikeassa; kakkonen ei ole niin hyvä kuin perusveto. Tuo "prosessointisoundi" äänessä saattaa johtua siitä, että muistaakseni veivasin biisiin Audacityllä vähän lisää nopeutta. Ei se siitä tainnut muutenkaan parantua, minkä lisäksi luin juuri jostakin, ettei Audacity kuuluisi alansa parhaisiin softiin. Olen vähän mokannut siinä, etten alunperin pistänyt infoon sitä, että työstän projekteja vähitellen ja pistän kehitysversioita kuunteluun. Työstäminen on vaan jäänyt vähän heikoille kun on vähän muita kiireitä. Se on tuo meikäläisen vokalisointi "tulkintapohjaista" oikean laulamisen asemasta. Kuuntelin äsken n. 25 vuotta vanhoja kelanauhacovereitani. Oli niissä 1-2 biisiä joissa oli hetken lauluakin mukana :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Rock In Court 30.09.2019

Rock Goes the Weasel - Rock In Court
Tämä on sitä ihteään! Soolokitarassa asiaankuuluva soundi ja mainiosti kulkevat riffit, joita ei ollut liikaa eikä liian vähän. Kokonaispituus on kuin suoraan 60-luvun alun singelevyiltä eli nippa nappa yli 2 minsaa. Kun vokaalit ja kuorotkin ovat kohdillaan, niin mitäs sitä perinteisesltä rokettirollilta voisi muuta toivoa?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Mrs.McGillycuddy's New Watering Can 30.09.2019

Dusty Riders - Mrs.McGillycuddy's New Watering Can
Tykkäsin soolokitaran paukahtelevasta soundista (taitaa tulla jonkin sortin kompurapedaalista?). Miellyttävä ja täyteläinen kokonaissoundi, ei liikaa "tuotantoa". Sointukierto toimi hienosti tavanomaisimmista poikkevilla soinnuilla; vaihteeksi hauskaa kun on muutakin kuin ihan peruskauraa . Rauhallinen huuliharppu sopi biisin tunnelmaan totta kai hyvin joskin se ehkä ihan snadisti hukkui samalle äänialueelle muun taustan kanssa (voi myös johtua PC:n halpiskuulokkeistanikin). Hieno esitys osaavilta tekijöiltä! Lähempänä reunakymppiä kuin ysiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Telluksella 30.09.2019

Dusty Riders - Telluksella
Onpas hienostunut soundi soitossa! Vokaalit olivat ERITTÄIN positiivinen yllätys; todella hyvä, rehellinen ja "oikea" kantrisoundi sekä päävokaalissa että kuorossa. Sanat, joissa oli sanomaakin, toimivat tähän perinteiseen kantrimelodiaan perfect. On se vaan metkaa miten periaatteessa melankolinen kappale voidaan tehdä muutenkin kuin ns. mollivoittoisesti; Suomen länsirannikolla ja Ruotsissahan se onnistuu ... kuin myös tässä. Ihan täyden kympin kamaa. Vieläköhän Karjaalla järjestetään kantrifestivaaleja? Olen ollut kerran paikallakin joskus 90-luvun alkupuolella; oli siellä ainakin Country Express ja juontaja/muusikkona Jussi Raittinen lappuhaalareissan :-D. Jos järjestetään, niin ei muuta kuin mukaan vaan lavalle!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Why - because 29.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Why - because
Olen ihan liian vanha ... en ole koskaan kuullut "baritoni-kitarastakaan". Mutta kovasti se muistuttaa oikeaa baritonia ja jylhästihän se murahtelee. Alun soundimaailmasta syntyi ihan sama tunnelma kuin vanhasta Lennon & McCartneyn suomalaisesta coverista "Jäin lukkojen taa ..". Melodia on oikein hyvä, eikä se tuo mitään mielleyhtymiä mihinkään jo olemassa olevaan biisiin. Sitten ei muuta kuin sanoja kehiin! Tyylin mukaisesta jyhkeästä meiningistä ja komeasta kitarasoundista tasan 9 bojoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Ansonite 29.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Ansonite
Anson Fun ... Won ... Wunderbaum?? Nyt on ilmeinen aukko sivityksessäni, mutta who cares about Anson kun tämä kulkee näin hyvin :-D Taitaa tosiaan olla eka kerta kun törmäsin tekijän biiseissä urkuihin. Soundi on aika lailla sama (Farfisa tms.) kuin mitä muistelen kuulleeni 60-luvun suomalaisten bändien keikoilla. Selkäni takana pönöttävissä, jo edesmenneen soittokaverini omin käsin tekemissä (ihan totta!) uruissa on melko pitkälti tuollainen ulosanti. Jos sitä haettiin, niin sitten kyllä osui maaliin. Kovasti svengasi tämäkin R&B-veto. Kiitettäväksi luisuu ihan väkisin vaikka kuinka pistäisi vastaan. ;-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - My heart 29.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - My heart
Vähäeleistä, mutta svengaavaa musisointia. Ihan tuli mieleen kulman kundien käsinsoitetut puulootarummut ja narubasso. Hyväntuulinen meininki ja "ei niin tavalliset instrumentit" isona plussana. Komppaan aiempaa arvostelijaa siinä, että vokaaliosuus ja koko biisikin olisivat kestäneet pidempääkin kuuntelua. Vähän lisää mittaa niin a vot harashoo ... ;-) Pakko pistää projekti lähivalvontaan ja seurantaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebird - Lowdown Blues 27.09.2019

Bluebird - Lowdown Blues
Introsta tuli assosiaationa mieleen Jimi Hendrixin veto Hear My Train a Comin´, mutta sehän on vaan hyvä (Matti ja Teppo olisi ollut huono). :-D Joskus taustan niukkuus on kaunista ... kuten tässä. Hienosta fiilingistä on pakko antaa täysi kybä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebird - In a Bluesy Mood 27.09.2019

Bluebird - In a Bluesy Mood
Kovinkaan moni ei soita tällaista vanhempaa jazzimaisempaa bluesia; tai ainakaan siihen ei ihan joka mutkassa törmää. Hieno ja kiitettävä veto, missä on kaikki elementit just oikein kohdillaan. Biisillä on mittaa, mutta eipä käynyt aika yhtään pitkäksi. Tästä huokuu se, että tekijä tietää on tekemässä. Rauhoittava fiilis ... illan viimeinen biisi ... enää yksi pari lattialla korva suussa ...bändin urkuri on jo pakannut Hammondit ... Herra Laulusolisti vetää kaljaa rupisessa takahuoneessa ... rööki palaa .. hovimestari ryntää huutamaan, ettei täällä saa polttaa ja pistää lavan sähköt poikki ... viimeinen akordi uppoaa salin peräseinään kuin mattoveitsi mattoon. Huomenna uusi keikka jossain muualla, jumalalle kiitos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lele & the Mighty Ukes - Angel 27.09.2019

Lele & the Mighty Ukes - Angel
Erikoinen, mutta mielenkiintoinen melodia erityisesti biisin alkuosassa. Se muistuttaa paikoin ns. vanhan jatsin sävelkulkuja biisin A-osassa; muuta ei puutu kuin että solisti laulaisi megafoniin :-D. Laulustemmat soivat hienosti täyteläisen taustan päällä. Intron kitarakin vetää vähän normista poikkeavan kuvion (tarkoituksella tai vahingossa, who cares kun paketti toimii). Hyvä fiilis tuli taas tästäkin. Yleisestikin ottaen hämmästelen positiivisesti sitä, että perisynkät ranteet-auki-mollibiisit loistavat poissolollaan. Pitäkää linjanne, sanon minä. :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon 2.0 26.09.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon 2.0
Juu, nuo ekat versiot ovat ikään kuin ylimääräisen höyryn ulospäästämistä. Sen jälkeen kylmä järki ottaa vallan, ja alkaa mittava korjaustyö! :-D Toden totta itseänikin harmittaa, että ihan oikea soittaminen jäi toistakymmentä vuotta sitten. Kaikki kamat ovat kyllä jäljellä , mutta joskus kun tuli kokeiltua, eivätkä entiset leipäheitotkaan enää sujuneet toivotulla tavalla traditionaalista "eiku-valssia" lukuun ottamatta niin siihen se sitten jäi. Ihan parasta olisi se, että joku pillibändi haluaisi jostain syystä vetää edes yhden biisin livenä. Mutta only in my dreams .. never gonna happen! :-p

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valeuutinen on vaarallinen - Demo3 Valeuutinen on vaarallinen / A Little Knowledge Is a Dangerous Thing 26.09.2019

Valeuutinen on vaarallinen - Demo3 Valeuutinen on vaarallinen / A Little Knowledge Is a Dangerous Thing
Olit ihan oikeassa v2:sta. Se oli vinksallaan vasemmalle. Pari kaveriakin antoi heti tuoreeltaan noottia siitä. Jostain syystä softa, jonka pitäisi laajentaa stereokuvaa, vääntääkin sen toispuoleiseksi. No, nyt varmaan muistan, etten enää ikinä käytä sitä. Tuota ei aina itse huomaa, kun toinen korva on puolikuuro. Mutta sinulla on tarkka korva; V3:n ajoin IKMultimedian Lurssen-masterointikonsolin läpi ihan vaan yhdellä valmiilla esiasetuksella. Hienoa, jos se kuuluu lopputuloksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimihemmot - The Road To Darling County (vocal version) 26.09.2019

Nimihemmot - The Road To Darling County (vocal version)
Jupmrahuitti, lauluhan soi ihan oikealla kantritatsilla kuten koko sävelkudelmakin. Taustassa oli tavaraa ainakin tarpeeksi, ja ehkä keskialueella on jossain kohtaa lievää tungosta. Alla oli kuitenkin selkeä perustelu jolla voi vetää levytuottajan kölin ali: kun osataan soittaa ja on soittimia, niin miksikäs niitä ei käyttäisi :-D. Ei tuosta pysty sanomaan mitään negatiivista vaikka olisi kuinka pahalla päällä. Rauhoittava biisi jota oli mukava kuunnella oman projektin vääntämisen välissä. Tällaista lisää, kiitos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Meet The Beatskippers 26.09.2019

Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Meet The Beatskippers
Tukevaa ja oikeaa 60-lukumeininkiä. Tätä olisi kiva kuunnella live-keikalla kaljalasi kädessä :-). Intron sointukulusta tulee mieleen Roy Orbison ja You Got It .. ja sehän ei ole ollenkaan huono juttu. Bändi soundaa korvaani jotenkin samalle kuin Buffalo Springfield; johtuu varmaan akustisista kitaroista ja muhevasta kokonaissoinnista, jossa soolotkin ovat ikään kuin osa taustaa. Tamburinistille erityispisteet todella tarkasta työskentelystä, joka tukee komppia komeasti. Puolikuuro korvani (on ihan tutkittukin) oli havaitsevinaan ihan snadisti jossain kohtaa pientä epävirettä, mutta sillä nyt ole tällaisessa esityksessä mitään merkitystä. Kerrankos kitaran vire pettää kesken soiton; ja saatan sitä paitsi kuulla ihan omianikin. Tällaiselle kuulostaa oikea bändi ... vastakohtana "Herra Tähtisolisti esiintyy orkesterin myötäillessä"-meiningille. Siitä(kin) kiitettävät 9 pinnaa. :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Buffalo 25.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Buffalo
"Buffalo" ... tuon niminen biisi on ihan pakko kuunnella. Ja jipii!! Hank Marvinin salaiset nauhat ovat löytyneet Iso-iso-mummin ruokakomeron perältä. Todella tyylipuhdas veto kaikin puolin. Painii ihan samassa samassa sarjassa kuin "Apassi" ja Geronimo. Todella tuhti kitarasoundi ja asiaankuuluva kaiku, joka kantaa 5 minsaa biisin loppumisen jälkeenkin. Soitto sujuu todella letkeästi, ja silloinhan musiikki on parhainta kun kuulijan ei tarvitse spennata selviääkö artisti biisistä vai ei. Ei liikaa instrumentteja ja sovitus toimi mainiosti juuri tuollaisella beat-kokoonpanolla. Yksityiskohtiakin on selvästi mietitty. "Ei huono", sanoisi Jorma U ja antaisi kiitettävät pisteet. Ilmankos tämä piti kuunnella kolmeen kertaan peräkkäin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lele & the Mighty Ukes - Heil Lele! 25.09.2019

Lele & the Mighty Ukes - Heil Lele!
Onpas hauska ja hyväntuulinen biisi! Voin kuvitella kuinka kivaa tätä olisi vetää kaveriporukassa. Perusasiat kunnossa ja hyvä draivi koko ajan päällänsä! Pieni hakeminen muutamassa paikassa ei haittaa mitään kun vedetään oikealla otteella ja livenä. Tuli fiilingistä ihan mieleen 70-luvun alku ja "Seaside suffle" (Terry Dactyl and the Dinosaurs https://youtu.be/jkXDBk0mcyk ), jota tuli vedettyä yhdessä raflabändissä. :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jam # 1 25.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jam # 1
Tarkoitat harpulla varmaan uutta eukkoa :-D, koska tuo soitin toimii moitteetta! Olet jostain onnistunut kaivamaan todella juurevan ja rotevan soundin soittoosi teet sitten mitä tahansa. Olen aika varma, että tekisit kovaa jälkeä myös vanhojen swingibändien boogie-woogie biiseistä; mutta niitäkään ei saa ihan vielä coveroida omin päin. Ilman studiokikkailuja tehty tuotanto osuu kuin nenä päähän tämän tyyliseen musiikkiin. Tämä on kuin TOP livenä: kun osaa soittaa, ei tarvitse taustanauhoja ja muuta pelleilyä. Erittäin kulkeva veto. Se on siinä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Paparazzi 25.09.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Paparazzi
Kiitoksia osuvasta arvioinnistasi! Olet ihan meikäläisen "taiteen" kovassa ytimessä eli sanoituksessa, joka tulkitaan ihka omalla äänellä ja matalalla, mutta vastaavasti hemmetin kapealla äänialalla. Yritys on vähän samaa sukua kuin Martti "Huu-haa" Innasella: biisi ja sanat toimivat sujuvasti, mutta solisti on aika lailla hevon persiistä laulajana. Todella hyvin osasit bongata kantavan ideani; minulla on siis vielä toivoa. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - From Ural with love 24.09.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - From Ural with love
Rautalanka ja Ural? No mikä jottei, ja hyvinhän se rautalanka sujuu vaikka vähän pahimpia levyvingutuksia tummemmilla soundeillakin. Makuasia, mutta ehkä johonkin värssyyn olisi voinut vaihtaa erilaisempaa soundia, kun instrumetaalista on kyse. Tää on joka tapauksessa vähintään yhtä hyvä kuin 60-luvun vanhoista iskelmistä tehdyt suomi-originaalit Emmasta alkaen. Harmi että me taidetaan olla vähän väärällä vuosikymmenellä ... ja samalla oikeastaan vuosituhannella. Sekin pitää todeta, että on se aina yhtä hienoa, kun biisistä löytyy ihan oikea melodia, jota pystyy halutessaan hyräilemään. Junioreille tiedoksi: kunnon sävelkulun kehittely ei ole ihan niin helppoa kuin voisi kuvitella. :-D Huomasin jostain, että sulla on Tascam 8R ... niin minullakin tuossa olan takana hyllyssä. Tulihan sillä tehtyä biisi jos toinenkin ihan soittamalla, mutta kun kaikki ovat covereita, niin eihän niitä tänne voi laittaa.
9

Sivu: 1 2